לא פירטתי.
אבל יש מצבים שטורפת בני אדם![]()
שלום וברכה א. שמעתי בשיעור, שנתגלה שבברכות הדגים בחו"ל (לא יודע איזו מדינה), שמים גופות אדם למאכלם (היתה הערה, שזה לא משהו חדש וזה דבר ידוע מזמן, אבל לי זה חדש), מישהו אפילו אמר, שאצלו בבית עברו לדג טונה (הם קונים אותו חי כנראה). האם הנ"ל נכון וכיצד יש לנהוג ? ב. איזה סוג הכי כדאי לקנות מבחינת נקיות התולעים וטפילים (שמעתי שזו בעיה לא פשוטה ויש להזהר) ? תודה רבה |
התשובה: | ||||
| ||||
היתה מלחמה באפריקה והשליכו את הגופות לנהר שבו קיים הדג נסיכת הנילוס, וזה נגמר. לכן אין כל חשש ממחלות ולא מהדין. כל דג לפני הבישול יש להביט בו היטב, ואם יש חשד מתולעים, פותחים בסכין את המקום ומסלקים אותו. |
ברבוניה ממש קטנים ולא נמכרים כפילטים.מה עם דגי ברבונייה ומוסר?
אפשר גם מקפוא!טונה (משימורים)
יתכן.
שלום וברכה
א. שמעתי בשיעור, שנתגלה שבברכות הדגים בחו"ל (לא יודע איזו מדינה), שמים גופות אדם למאכלם (היתה הערה, שזה לא משהו חדש וזה דבר ידוע מזמן, אבל לי זה חדש), מישהו אפילו אמר, שאצלו בבית עברו לדג טונה (הם קונים אותו חי כנראה). האם הנ"ל נכון וכיצד יש לנהוג ?
ב. איזה סוג הכי כדאי לקנות מבחינת נקיות התולעים וטפילים (שמעתי שזו בעיה לא פשוטה ויש להזהר) ?
תודה רבה
התשובה:
מאת: הרב אברהם יוסף
היתה מלחמה באפריקה והשליכו את הגופות לנהר שבו קיים הדג נסיכת הנילוס, וזה נגמר. לכן אין כל חשש ממחלות ולא מהדין.
כל דג לפני הבישול יש להביט בו היטב, ואם יש חשד מתולעים, פותחים בסכין את המקום ומסלקים אותו.
לכאורה זה יכול להיות בכל דג טורף שנתקל ב...יתכן.
מספיק לי ששמעתי שיכול להיות - התגרשתי מלראות את הדג טוטאלית.
ענין של טעם.![]()
ויאללה - תני מתכון לקציצות טונה
וגם חוסכים ריח של טיגון.חסכון אדיר בזמן ובקלוריות ביחס לקציצות המטוגנות שהכנו עד כה. ולטעמי אלו מהתנור גם טעימות יותר.
בדיוק שמעתי משף כלשהו שהוא קונה רק דג שדגו אותו בחכה ולא ברשת.גם טונה היא דג טורף
האמת היא שגם איכות הנסיכה בארץ ירודה.
פעמים רבות נתקלים בדג זקן - שבשרו שומני ביותר.
אגב, איכות הדג היא נגזרת בין השאר של צורת חייו ובית גידולו.
כשדג חי בטבע- כלומר בים, הוא נלחם על מזונו ובשרו שרירי ומשובח יותר.
והוא גם קשה יותר לדיג מאשר בבריכות.
זו הסיבה שלוקוס וטונה טריה (בעיקר הכחולה) הם טעימים אבל גם יקרים.
מושיק רוט?בדיוק שמעתי משף כלשהו שהוא קונה רק דג שדגו אותו בחכה ולא ברשת.
כי ברשת הדג יכול לשכב גם 24 שעות והוא מאבד מכוחו ומשריריותו...
אההמושיק רוט?
אני טוחנת מושטים,
מה אף אחד לא עושה את זה?
אני טוחנת מושט עם טונה
טונה הכוונה לטונה אדומה קפואהלערבב טונה עם בקלה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים