- הוסף לסימניות
נתבקשתי להכין הצעת מחיר לדוגמא לבניית אולפן שיתאים למוסדות ומתנסי"ם, אני מצרף פה מה שכתבתי במייל של ההצעת מחיר, יש לי גישה קצת חסכנית, ואני מסכים שאם יש כסף תמיד יש על מה להוציא עוד, אבל ניסיתי ללכת על המינימום, אשמח לדעת מה דעתכם על הגישה, להלן חלק ממה שכתבתי במייל:
"...
כמה הערות על ההצעה:
תודה
"...
כמה הערות על ההצעה:
- ההצעת מחיר היא יותר דוגמא מאשר הצעה סופית כיון שזה תלוי מאוד בכל מוסד מה הצרכים והתקציב שלו. אפשר לבנות אולפן גם בפחות מהמחיר הזה, ואפשר להוסיף בלי שיהיה בזבוז עוד כמה אלפי שקלים.
- אני מצרף הצעת מחיר לבניית אולפן חצי מקצועי. הסיבה שלדעתי לא צריך אולפן מקצועי מלא היא שבמקרים רבים הרמה של מי שיפעיל את האולפן [אחד מתלמידי הפנימיה וכד'] לא תהיה מספיק גבוהה להצדיק השקעה של אולפן מקצועי, ואם ירצו להביא מישהו מבחוץ כדי להקליט בצורה מקצועית הוא כבר יעדיף לעבוד אצלו באולפן.
- אני בונה אולפן שיתאים כדי שיהיה להם על מה לעבוד וללמוד ויתן להם יכולת ליצור ולהינות מהאולפן.
- הסיבה שאני לא קורה לזה אולפן מקצועי היא בעיקר היעדר אקוסטיקה, אם רוצים לקחת חדר ולהפוך אותו למטופל אקוסטית [מבחינת הקלטה ומבחינת האזנה] זה ידרוש תשלום על יעוץ אקוסטי (לא אני...) וחומרים שהם לא זולים.
- אפשר להקליט גם בלי אקוסטיקה מפוצצת, וזה יכול להישמע מצויין, זה הרבה תלוי באוזן ובידע של הטכנאי, האולפן שלי לא מטופל אקוסטית והמוזיקה שאני יוצר נשמעת טוב לדעתי [קצת הסבר: באקוסטיקה יש 2 חלקים- ההקלטה, שבד"כ רוצים שתהיה "יבשה" דהיינו ללא הדהודים מהקירות ומהרצפה, את זה אפשר להשיג ע"י שטיחים וספוגים באיזור שמעמידים את המיקרופון, ויש את האקוסטיקה של ההאזנה, שבזה הרצון הוא שמי שעושה את המיקס ישמע תמונה מדוייקת של הצליל שיצא מהמוניטורים בלי שינויים שמגיעים מההחזרים של הצליל שפוגעים בקירות, מכיון שמי שיעשה את המיקס במקרים האלו הם לא טכנאים מקצועיים, זה לא נורא שיהיה קצת שינוי של הצליל ולכן זה לא הכרחי כ"כ לטפל אקוסטית בזה, אפשר גם להיעזר במיקס באוזניות מקצועיות].
- גם אם מדובר על מצב שמישהו יבוא ויעביר שיעורים איך להשתמש באולפן, אפשר ללמוד וללמד באולפן כזה, וכאמור לא הייתי ממליץ על השקעה של עוד כמה אלפי שקלים שזה יהיה מושלם, מה גם שתמיד אפשר להוסיף."
תודה
הנושאים החמים