בהשקפה ראשונה אתה צודק אבל תחשוב שניה תבין שזה הפוך, כי אם הבנק ממילא מחויב לי את תשואת המדד אין לי שום עניין בתשואת המנייה, ואז אפשר לדון דאינווסקו בכלל לא קונה את המניות עבורך, כמו הדיון שהיה על הבטחת תשואה בפנסיה,רציני?
הסברא אומרת בדיוק הפוך.
אם הבנק רק משלים את העקיבה, הרי שבתכלס רוב הכסף שאני (המחזיק) מקבל - זה ממניות אסורות - שאני מחזיק עבור תשואה עבורי.
אם הבנק מתחייב לשלם הכל - כנגד תשואת סל המניות שאני מחזיק, יש מקום להגדיר שזה לא החזקה עבורי, רק כבטחון עבור הצד שכנגד, והכסף שמגיע בפועל הוא כולו 'כסף היתר'.
(הדיון לאסור אולי יהיה מצד רוצה בקיומו, אבל זה רק בדברים בודדים כיין נסך, ואולי חמץ בפסח עצמו, גם לא ממש.)
יש זה כתוב באתר שלהם מפורש רשימה של למעלה מ600 מניות שהם מחזיקים חבל שלא פתחת את הקישור שצירפתי אני מצרף שוב https://www.invesco.com/il/en/financial-products/etfs/invesco-sp-500-ucits-etf-acc.html#Holdingsהעובדות הם שונות
אין אחזקה פיזית של אינווסקו בתעודות סל מבוססות החלפה.
יש החזקה פיזית, לצורכי ביטחונות.העובדות הם שונות
אין אחזקה פיזית של אינווסקו בתעודות סל מבוססות החלפה.
יש הרבה יותר מזה תסתכל בקישוריש החזקה פיזית, לצורכי ביטחונות.
הרגולטור גם מחייב זאת.
יש זה כתוב באתר שלהם מפורש רשימה של למעלה מ600 מניות שהם מחזיקים חבל שלא פתחת את הקישור שצירפתי אני מצרף שוב https://www.invesco.com/il/en/financial-products/etfs/invesco-sp-500-ucits-etf-acc.html#Holdings
מה שהתשקיף מדבר שיהיה הודעה זה במקרה והתשואה תיגזר ישר מהמנייה ולא דרך עסקת החלף.
בקישור לא כתוב משהו אחר ממה שכתבתי.יש הרבה יותר מזה תסתכל בקישור
זה תיק בטחונות של הצד שכנגד.יש זה כתוב באתר שלהם מפורש רשימה של למעלה מ600 מניות שהם מחזיקים חבל שלא פתחת את הקישור שצירפתי אני מצרף שוב https://www.invesco.com/il/en/financial-products/etfs/invesco-sp-500-ucits-etf-acc.html#Holdings
אולי תסביר יותר מה אתה מתכווןזה תיק בטחונות של הצד שכנגד.
אולי אבל תסביר יותר מה הכוונה בטחונות, כי גם אם זה ביטחונות אני לא מבין למה זה סיבה להתיר עד כמה שאתה מחויב להחזיק את המניות הללובקישור לא כתוב משהו אחר ממה שכתבתי.
יכול להיות גם מליון מניות שמוחזקים לצורך בטחונות.
אני לא יודע אם זה סיבה לאסור או להתיר.אולי אבל תסביר יותר מה הכוונה בטחונות, כי גם אם זה ביטחונות אני לא מבין למה זה סיבה להתיר עד כמה שאתה מחויב להחזיק את המניות הללו
אוקי, צריך לבדוק את העובדות יותר, כי שם לא כתוב לא כך ולא כך, ונחכה גם לתשובה של @השקעות R הון מה הוא מתכוון שההחזקה היא של הצד שכנגד, ואז נוכל לבדוק אם משתנה הדין ההלכתי.אני לא יודע אם זה סיבה לאסור או להתיר.
העובדות הן שההחזקה היא לצורכי ביטחונות, ואתה הבאת קישור שלא אומר משהו אחר.
זה עסקא סנטטית נטו אין החלפה של מניות או אג"ח.@השקעות R הון אולי בכל אופן תסביר לנו מה הכוונה שההחזקה של הצד שכנגד, יש בזה בסוף נפק"מ הלכתית גדולה מאוד על כל הכשרות של אינוווסקו.
ההחזקה של המניות היא של הצד שכנגד לעסקה (הבנקים) ולא של אינווסקו.@השקעות R הון אולי בכל אופן תסביר לנו מה הכוונה שההחזקה של הצד שכנגד, יש בזה בסוף נפק"מ הלכתית גדולה מאוד על כל הכשרות של אינוווסקו.
ציטוט מתמלול מתורגםההחזקה של המניות היא של הצד שכנגד לעסקה (הבנקים) ולא של אינווסקו.
יש כאן הסבר קליל בסרטון
ויש גם תמלול, למי שהסרטון חסום לו.
![]()
How does a swap-based ETF work?
ETFs replicate benchmark indices in different ways: physically, and synthetically – also known as a swap-based approach. Find out how a swap-based ETF works.www.invesco.com
אני מניח שלא הסתכלת בקישור שהובא לעיל שיש החזקה של מניות, תעבור על האשכול שוב..זה עסקא סנטטית נטו אין החלפה של מניות או אג"ח.
צד אחד משלם את התשואה והצד השני משלם סכום קבוע או משתנה של ריבית.
הצד שמשלם את התשואה דורש בטחונות זה יכול להיות מזומן או מניות או אג"ח וכו.. כדי שאם יספוג ירידה קשה יהיה לקרן בטחונות לתשלום.
הבטחונות נשארים ברשות הקרן אבל הם משועבדים לתשלום לצד השני.
בתרגום כתוב בדיוק הפוך:ההחזקה של המניות היא של הצד שכנגד לעסקה (הבנקים) ולא של אינווסקו.
יש כאן הסבר קליל בסרטון
ויש גם תמלול, למי שהסרטון חסום לו.
![]()
How does a swap-based ETF work?
ETFs replicate benchmark indices in different ways: physically, and synthetically – also known as a swap-based approach. Find out how a swap-based ETF works.www.invesco.com
יש אשכול ארוך מאוד בסולידית מבחינת סיכון סיכוי מה עדיף,אני מניח שלא הסתכלת בקישור שהובא לעיל שיש החזקה של מניות, תעבור על האשכול שוב..
בתרגום כתוב בדיוק הפוך:
כך, בקצרה, פועלות תעודות סל מבוססות החלפות, המכונות גם תעודות סל סינתטיות. זו עסקה שצד אחד (ה-ETF) מקבל את הביצועים של מדד מניות כמו מדד S&P 500 או FTSE 100 Index, והשני (הצדדים הנגדיים) מקבלים את הביצועים של סל המניות, עם עמלה על גבי. אם עושים זאת נכון, היתרונות יכולים לכלול מעקב אחר אינדקס ממש מדויק, ולעתים גם שיפור בביצועים.
הוי אומר הETF מחזיק סל מניות והצד שכנגד מקבל את הביצועים של סל המניות,
כך שהרב פל צודק מבחינת המציאות, מה שנשאר לדון זה מבחינת ההלכה, נחכה לשיעור של תשואה כהלכה השבוע לבדוק מה הם טוענים, @קול מבשר אולי תעדכן אותנו מתי ואיפה השיעור.
@ה. שלמה הייתי שמח שתסתכל גם במה ש @השקעות R הון הביא אם אני צודק שמה שבסוף כתוב שם, זה שהETF מחזיק את הסל מניות והצד שכנגד מקבל אותו
אני מסכים איתך לגמרי במציאות הדברים, ולא ממש מבין את דברי @השקעות R הון.אני מניח שלא הסתכלת בקישור שהובא לעיל שיש החזקה של מניות, תעבור על האשכול שוב..
בתרגום כתוב בדיוק הפוך:
כך, בקצרה, פועלות תעודות סל מבוססות החלפות, המכונות גם תעודות סל סינתטיות. זו עסקה שצד אחד (ה-ETF) מקבל את הביצועים של מדד מניות כמו מדד S&P 500 או FTSE 100 Index, והשני (הצדדים הנגדיים) מקבלים את הביצועים של סל המניות, עם עמלה על גבי. אם עושים זאת נכון, היתרונות יכולים לכלול מעקב אחר אינדקס ממש מדויק, ולעתים גם שיפור בביצועים.
הוי אומר הETF מחזיק סל מניות והצד שכנגד מקבל את הביצועים של סל המניות,
כך שהרב פל צודק מבחינת המציאות, מה שנשאר לדון זה מבחינת ההלכה, נחכה לשיעור של תשואה כהלכה השבוע לבדוק מה הם טוענים, @קול מבשר אולי תעדכן אותנו מתי ואיפה השיעור.
@ה. שלמה הייתי שמח שתסתכל גם במה ש @השקעות R הון הביא אם אני צודק שמה שבסוף כתוב שם, זה שהETF מחזיק את הסל מניות והצד שכנגד מקבל אותו
יש התייחסות כתובה של ר' משה לגבי מניות? אשמח להפנייהבאופן אישי אני פחות מתעניין בנושא, מכיון שדעת הגר"מ פיינשטיין (בנושא מניות - להבדיל מאג"ח)
אולי זה רק בקרנות חו"ל שנסחרות בחו"ל כמו דעת הרב קרליבך מבד"ץגם בשאלה שהפניתי לגלאט הון בעניין אזרח אמריקאי, השיב שהם לא יכולים להתיר החזקה פיזית, אך פוסקי חו"ל מתירים (במילים אחרות, הוא מוזמן לשאול רב מתיר ולסמוך עליו)
אין צורך בעדות.וכן העיד הגר"א דביר מהגרי"ש
על מניות? או על ההלוואה לחברה בע"מ?אין צורך בעדות.
יש תשובה מפורשת בקובץ תשובות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים