- הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;2009816:אפשר להוסיף שמן קנולה לחלב שהוא שותה.
תרחמי עליו... הטעם גרוע.
ניתן להוסיף שמנת מתוקה
נכתב ע"י 7880;2009816:אפשר להוסיף שמן קנולה לחלב שהוא שותה.
נכתב ע"י מקופלת;2009660:אולי הוא התחיל ללכת לאחרונה? זה מוריד במשקל בד"כ
(אצל השמנמונת שלי זה לא עבד...)
אחותי נותנת לרזה שלה כל יום שמנת...
נכתב ע"י אסתר;2009926:יש גיל שתינוק מפסיק להעלות במשקלו, ואפילו יורד.
כל עוד הוא חיוני, שמח, אוכל (קצת) ושותה מספיק, והרופא מאשר שהכל תקין, אין צורך להיכנס ללחץ. את לא חייבת ללכת לטיפת חלב.
ילדי ינקו בלבדית עד גיל שנה. כמעט ולא אכלו עד גיל שנתיים, וכשגדלו, ב"ה בלי עין הרע אוכלים מצוין. ה' יעזור הלאה.
כששאלו אותי האחיות בטיפת חלב: "מה הוא אוכל?"
עניתי: הכל!
וזה לא שקר. כל מה שהוא צריך הוא מקבל בהנקה. גם לאחר גיל שנה.
אם אמא אוכלת כמו שצריך, ישנה כמו שצריך, מלאת אנרגיה חיובית כמו שצריך, (משתדלת על כל פנים), אז הילד מקבל את הכל.
אני למשל לא נותנת ברזל, והברזל שלהם היה תמיד מצוין.
והכי חשוב זה שאמא לא תכנס ללחץ.
כשלאמא יש ביטחון ביכולתה לספק לילד את כל צרכיה, אז הוא אכן יקבל אותם.
אני מניחה שכל זה נכון ברוב המקרים. לא לוקחת אחריות על אי אלו אחוזים של מקרים חריגים.
נכתב ע"י רותי קפלר;2009973:מנסיון עם תת תזונה של תינוקות, ולפי דברי רופאים:
החשיבות היא לא למשקל של הילד, אלא למראה החיצוני ולהתנהגות הכללית שלו.
אם הוא ערני, שמח, מתקשר, פעיל ונמרץ - בדרך כלל אין שום בעיה, גם כאשר המשקל נמוך. ככה זה, יש ילדים רזים.
אבל אם במקביל למשקל הנמוך יש חוורון-אפאטיות-חולשה-ישנוניות-חוסר תקשורת-עיכוב בהתפתחות-מחלות שונות ומשונות, אלו תסמינים שמדליקים נורות אדומות.
פשוט תסתכלי על הילד שלך. הוא שמח? הוא בריא? הוא חי וערני? טוב לו בחיים? מצויין. שימשיך לאכול מה שהוא רוצה, או יותר נכון: שימשיך לא לאכול מה שהוא לא רוצה, ושלום על ישראל.
אבל במקרה שהוא נראה קצת ירוד, או לא פעיל ברמה של בני גילו, זו כבר סיבה לפנות למרפאות אכילה וגסטרו.
נכתב ע"י שרינה;2009832:ממליצה לך מנסיןן של אחיין כזה.אם המצב יחמיר תלכי איתו עם הפניה מהרופא למחלקת הפרעות אכילה בילדים בבית חולים שניידר.אחיין שלי היה ילד רזה שממש ראועור ועצמות.ושמה הדריכו אותה איך לטפל בילד.שזה אומר:האכלות רק בשעות מסוימות קבועות מראש.ככה הילד מקבל הרגלים באכילה.וברוך ה זה עזר.והוא הפסיק לקשר בין צומי לאוכל...שזה אומר שיש ילדים שקולטים בחושיהם הדקים שכשהם לא אוכלים זה גורם לאמא לדאוג ואז היא מכרכרת סביבו. ובעצם הוא השיג את התשומת לב שחיפש. אבל ברגע שהילד קולט שיש שעות מסוימות של אוכל ויהי מה הוא מפסיק לקשר בין הדברים. ומבין ששווה לו לאכול.
נכתב ע"י שושיה;2010006:את צודקת אסתר, מכירה את זה מקרוב עם ארבעת המקסימים שלי, עד גיל חצי שנה פחות או יותר הם עולים 150 גר' בערך לשבוע, ואח"כ קילו בחודשיים במקרה הטוב, ומאז האחיות נכנסות לי לוורידים, שולחות לבדיקות שתמיד אבל תמיד ב"ה יוצאות מעולות, אני גם לא נותנת ברזל, והברזל של הילדים טפו טפו טפו ב"ה, אבל-אני לא יודעת לשקר...
לא יכולה להגיד לאחות שהוא אוכל הכל בזמן שהוא יונק, לא יודעת להגיד שאפילו שהוא ירד במשקל אין לי מושג, הוא אוכל את כל מה שאני נותנת עם הפירור האחרון, אבל, אני כן שומעת מה יש לה לאמר ועושה מה שאני רוצה, לפי האינסטינקטים האימהיים שלי לטוב הילדון.
אז פה יש לי שאלה, הילד שלי מפותח בל"ע עושה הכל חוץ מללכת, וגם ההליכה ממתינה בסיבוב, ממש, הוא הולך כשהוא אוחז ביד אחת ללא השענות, אלא לשם אחיזה
פניו וורדרדות, ואפילו מטעות, כי יש לו לחיים, והראש שלו קצת גדול, יש לו המון שיער.
הוא תקשורתי ברמות ומבין ענין, אוהו, בל"ע כבר מזמן עושה דברים של גיל 2 (מנשק, מבין כשמשהו נראה לו מוזר וצוחק על זה...)
אבל-כל שבועיים לערך יש לו בעיה בסימפונות (ככה הרופאה שלו קראה לזה) והוא נזקק לאינהלציות תכופות למשך כשבוע, ושקט עד לפעם הבאה
אבל ההרעבה העצמית שלו לא קשורה לתקופות האלו ספציפית, היא כל הזמן
מצטרפת להמלצה, למרות שלא למדתי בצורה מסודרת את הגישה הזו.נכתב ע"י מישהי אחת;2009549:לדעתי תתייעצי עם מנחת הורים בשיטת שפר-היא בטוח תוכל לעזור לך, אם תרצי אוכל להמליץ לך על מישהי מעולה, מנסיון זה שווה כל שקל, את תתחילי לחיות!!
נכתב ע"י אסתר;2010058:מצטרפת להמלצה, למרות שלא למדתי בצורה מסודרת את הגישה הזו.
יש לי הרגשה שתמצאי בה תשובות להרבה תהיות.
פשוט, שמתי לב שיש הרבה מן המשותף לדילמות השונות שאת משתפת אותנו בהן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים