אפשר ליטול ידיים ...

• הוסף לסימניות
בס"ד.

(מי שלא מבין את הכותרת , יואיל בטובו לחזור אל הנושא הקודם שהעליתי תחת הכותרת "מתאבן מגרה?!" ולהתחבר ...)

וכעת ל'ארוחה' ...

אחיי וחבריי היקרים , הנכם מוזמנים להתיישב לסעודה המושקעת (לטעמי לפחות) שהכינותי ללקוחותיי ולכם בהמון אהבה , 'לטעום' , לחשוב ולהאיר את הארותיכם או להעיר את הערותיכם שתיהן - מבטיח , תתקבלנה בברכה .

ובשביל להבין מעט יותר טוב את הרקע של העבודה המוצגת כאן לשיפוטכם אציג בפניכם את הפרוגרמה שהייתה לפני כמעצב פנים ותאורה וכתלתיסט.

מדובר ב'זוג' - אב (63) ובתו המבוגרת (39) שמתכוונים לעשות עליה לארץ בקיץ הקרוב ממרסיי שבצרפת , האב מעבד ומבקר מוזיקת סרטים , והבת פסנתרנית מוכשרת (מסורתיים כהגדרתם) אשר בקשו ממני לתכנן בעבורם סלון ומטבח באותו המפלס [קומת הכניסה] בסגנון מודרני נקי אך לא בהכרח מינימליסטי .(הבית נמצא באחד מישובי הדרום הקרוב)

הזמן שלקח לי בכדי להגיש לכם את העבודה הייתה בין השאר בגלל הזמן של הרנדרים (האין סופיים כמעט) שרינדרתי עם חומרים וטקסטורות שונים ומגוונים בכדי לבחור את החומרים ואת פלטת הצבעים שאני אמור בשבוע הבא בפגישתי עמם להציג בפניהם (בתקווה שיאהבו) , ומכאן העיכוב בהגשת ה'ארוחה' .

ומכם , חבריי המבקרים\השופטים היקרים , הייתי מבקש לתת את תשומת לבכם , הן לסידור החלל (שהינו נכון במרווחים שבין הרהיטים , ואני מציין זאת כי מהתמונה ניתן אולי להסיק שהפסנתר נוגע בעציץ שמאחריו , אז זהו שממש לא , המרווח ביניהם עומד על 1.25 מ"ר! והמרווח בין זה האחרון לחלון שמאחריו עומד על מטר) והן לבחירת הטקסטורות שבו .

כאן המקום לציין , כי הרהיטים כפי שמוצגים לפניכם בתמונה , הנם פרי המלצתי מתוך מודלים שקיימים אצלי ולא שמידלתי אותם בעצמי , אך הנם פחות או יותר תואמים את המלצותיי להם לרכישה עוד בשלב הסיכומים הראשונים עמם (לאחר שהלקוחות בקשו בפירוש עוד בשלב ההיכרות עימי , שהחלל לא יהיה משעמם ב'חזרה' של פריטי רהוט ותאורה על עצמם , אלא שיהיה מגוון ושונה אך ש'ידבר' בשפה אחידה) . ולגבי הטקסטורות - הרהיטים למעט הפסנתר שייובא ארצה ושאת תמונתו קיבלתי מהם , ניתן להשיג בכל טקסטורה שנבחר ומכאן ה'חופשיות' שלי כמעצב לבחור פלטת צבעים כפי שאני מוצא לנכון .

ועוד פרט קטן אך חשוב , ה'חוץ' כפי שמשתקף מבעד לדלתות הזכוכית , הנו של שורת עצים התוחמת שדה המשתרע מהבית למלוא רוחב של 5 דונמים אדמת מישור נטועה ירק. לקח לי זמן רב בכדי למצוא במרחבי הרשת תמונת HDR שתתאים פחות או יותר למציאות בשטח , כך שביקורת על החוץ המשתקף צריכה לקחת בחשבון נתון חשוב זה ...

זהו עד כאן , עכשיו לביקורת - אם ישנה... בטח שישנה...
ממני המחכה להארותיכם\הערותיכם כאומני תלת מימד וכאוהבים ומבינים עיצוב .

התלתסיט .

נ.ב.
א. התמונות עובדו נערכו ורונדרו ב - 3ds Max ו - Vray .
ב. יש שימצאו את בחירתי לרנדר את שמי מספרי וכתובת האימייל שלי ב'פרונט' התמונה כ...[כל מבקר ואוצר המילים שלו] , אך להזכירכם פורום זה נועד למטרות פרנוסה , וככזה כל פרסום הוגן יהיה גם הגון , אני טועה ? אם כן , תקנו אותי ...
ג. תמונה זו משקפת חלל נתון בתאורת ערב מלאה , בהמשך אי"ה אעלה גם תמונה של החלל כפי שהוא נראה בתאורת יום .
ד. כמו בעבודתי הקודמת - 'חנוכה' להזכירכם - גם כאן מוגשות לפניכם גם תמונת הדמיה פוטוראליסטית , וגם תמונת 3D תלת מימד לצפייה במשקפיים תואמים . (אם עדיין לא רכשתם אחד כזה [בעלות של 3 שקלים לערך למשקף], אפשר להשיגם במלכות וקסברגר בכל הסניפים כמעט . שווה להתאמץ ולרכוש , התענוג של צפייה בחלל מבעד למשקפיים אלו מצדיקה את המאמץ שברכישתם).

כמה ברברתי , סורי ...

תהנו , ואל תשכחו או להודות או לבקר ('השארתי' על מה , הטקסטורה שלא 'מולבשת' היטיב עד הסוף על הספה למשל) לא משנה מה , העיקר שתגיבו !
אוהב אתכם !

קבצים מצורפים

• סלון ....jpg
    1.8 MB · צפיות: 21
  • סלון - בתלת מימד.jpg
    2.1 MB · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
יפה מאוד ותודה על ההסבר המפורט, שוב אני שואל האם התמונה עברה פוטושופ? יש לי הרגשה שלא ואם כן ניתן לעבוד עוד על התמונה להשגת תוצאה טובה יותר.

הספה, אם זה אמור להיות עור צריך להכפיל יותר את את הטקסטורה.

• הוסף לסימניות
צדק צדק תרדוף ...

אמת אתה צודק , התמונה עדיין צריכה ליטוש ב'קצוות' בפוטושופ , והיא אכן תעבור אחד כזה לפני ההגשה ללקוחות , אך ה'לחץ' מצד חברי הפורום היקרים להעלות כבר את ה'ארוחה' לשולחן הפורום עשה את שלו ומיהרתי להעלות את התמונות לפני הליטוש .

זה לא תירוץ טוב אני יודע , אבל כבר כתבתי למעלה שאני יודע מה והיכן צריך לשפר ולא אהסס לעשות זאת , אך מכם חבריי היקרים הייתי רוצה את ההערות וההארות בכדי לשים לב לפרטים הטעונים שיפור לדעתכם , פרטים שאליהם עדיין לא שמתי לב בעצמי .

תודה מראש על כל הארה\הערה מכל אחד ואחת מכם .

ממני שנבנה מהערות שקיבל במרוצת השנים .

• הוסף לסימניות
יפה מאוד. תאורה נעימה, מיפוי מצוין.
הערות בונות (חוץ ממה שנאמר כבר) -
א. למרות שזה אינו התחום שלי, אך האם נכון לעשות שגובה החלונות לא יהיה זהה?
ב. נראה שגובה התקרה נמוך מידי.
ג. לגבי העציץ צריך לסדר אותו, לא ברור מה שקורה שם, וכן להוסיף לא קצת חיות, ע"י הוספת רפלקסן.
ד. הטקסטורה של הכסאות לא ברורה, מה היא.
ה. טקסטורת הרגלים של השולחן נבלע בטקסטורה של הרצפה, אני ממליץ לשנות קצת את הטקסטורה, כדי לתת למקום חיות.
ו. המושב של הפסנתר, בחלק העץ שלו שמתחת לריפוד, צריך בבל (bevel).
ז. לא לשכוח vray dirt.
ח. טקסטורת השולחן הימני שהינו ממתכת, אני לא בטוח שנכונה, אא"כ זהו בקשת הלקוח. זאת מכיון שסה"כ הטקסטורה השולטת הינה אבן, וסוג המתכת ששמת, לענ"ד, קיצונית מידי (אם בכלל נכון לשים שם חומר מתכת), אך יתכן מאוד שאני טועה, אשמח לשמוע אם טעיתי.
בהצלחה רבה ופרנסה בשפע.

• הוסף לסימניות
לפי הסקיצות ציפיתי לארוחה טעימה יותר, יבואו הצלמים ויגידו שהתמונה חלבית מידי, יבואו התלתיסטים ויגידו שהטקסטורה בספות חתוכה... ושאולי יש תחושה של אנטי אלייזינג קטנה (תן מבט על המנורה המרכזית)
בכל אופן עבודה מעולה שלדעתי אתה יכול לדחוף אותה הרבה יותר לקצה עם DOF, יותר קונטרסט ואולי טיפול קל בשילוב הצבעים (שזה עניין של טעם).

ברוך הבא למעוננו הקט :)

נ.ב. כזאת חתימה תגרום ללקוחות לברוח, היא לא משדרת מקצועיות בכלל ובטח לא מה שאתה מנסה לשדר, אם יש לך כמה שקלים לך צור לעצמך לוגו שיחתום על העבודות שלך, אם אין כמה שקלים מטעמי פרנוסה אז תכתוב רק טקסט של המייל שלך בצד בלי שום אפקט עליו (כמו שעושים משרדי הפרסום).
עוד רעיונות ומכות בנושא תוכל לקבל בפורום עיצוב גרפי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;921069:
יפה מאוד. תאורה נעימה, מיפוי מצוין.
הערות בונות (חוץ ממה שנאמר כבר) -
א. למרות שזה אינו התחום שלי, אך האם נכון לעשות שגובה החלונות לא יהיה זהה?
ב. נראה שגובה התקרה נמוך מידי.
ג. לגבי העציץ צריך לסדר אותו, לא ברור מה שקורה שם, וכן להוסיף לא קצת חיות, ע"י הוספת רפלקסן.
ד. הטקסטורה של הכסאות לא ברורה, מה היא.
ה. טקסטורת הרגלים של השולחן נבלע בטקסטורה של הרצפה, אני ממליץ לשנות קצת את הטקסטורה, כדי לתת למקום חיות.
ו. המושב של הפסנתר, בחלק העץ שלו שמתחת לריפוד, צריך בבל (bevel).
ז. לא לשכוח vray dirt.
ח. טקסטורת השולחן הימני שהינו ממתכת, אני לא בטוח שנכונה, אא"כ זהו בקשת הלקוח. זאת מכיון שסה"כ הטקסטורה השולטת הינה אבן, וסוג המתכת ששמת, לענ"ד, קיצונית מידי (אם בכלל נכון לשים שם חומר מתכת), אך יתכן מאוד שאני טועה, אשמח לשמוע אם טעיתי.
בהצלחה רבה ופרנסה בשפע.

אז ככה :
ראשית תודה על המחמאות הן באמת מחמיאות ...
ולגבי ההערות :
א. גובה החלונות נקבע ע"י אדריכל המבנה כך שלי לא נותר אלא 'להתמודד' מולם\אתם , אך בכל זאת לשאלתך , בעיצוב אדריכלי ה'נכון' הוא היפה בעיני הלקוח והטוב מבחינה פרקטית , במקרה דנן שניהם היו .
ב. גובה התקרה אינו נמוך מידי הוא עומד על 3 מטר (למעט הנמכות גבס) , גבוה מזה הוא כבר בגדר גובה של פטיו .
ג. העציץ עומד במרחק מה מהספות , ובמרחק של מטר מהחלון שמאחריו , לא כ"כ הבנתי מה צריך לסדר בו ? . ולגבי הרפלקסן , ב'עלים' מסוג צמח שכזה בדרך כלל אין רפלקסן והוספה שלו על ידי באחד משלבי הרנדר הפכה אותו ל'פלסטי' ופחות ראליסטי .
ד. הכיסאות הנן רשת אלומיניום בוהקת במסגרת ורגלי קוריאן . (כיסאות סופר מודרניים כיאה לדרישת הלקוח לעיצוב מודרני אך לא בהכרח מינימליסטי )
ה. וכאן אני משיב גם להערה ח' , השולחן כמו הכיסאות , הנו שילוב של אלומיניום בוהק (הרגליים) זכוכית מחוסמת (פלטת השולחן) ומסגרת נירוסטה . ולגבי המשך הערה ח' , נכון מאוד מבחינה עיצובית (ולא רק לטעמי אלא גם לדעת מעצבים רבים מוכשרים ממני) לשלב בין אבן זכוכית ומתכת , ההיפך הוא הנכון השילוב שביניהם הוא כמעט טבעי אצל רבים מהמעצבים המובילים בימנו .
ו. אתה צודק לא שמתי לב ..
ז. כנ"ל .
תודה מקרב לב על ההערות הבנות וההארות המחזקות .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;921074:
לפי הסקיצות ציפיתי לארוחה טעימה יותר, יבואו הצלמים ויגידו שהתמונה חלבית מידי, יבואו התלתיסטים ויגידו שהטקסטורה בספות חתוכה... ושאולי יש תחושה של אנטי אלייזינג קטנה (תן מבט על המנורה המרכזית)
בכל אופן עבודה מעולה שלדעתי אתה יכול לדחוף אותה הרבה יותר לקצה עם DOF, יותר קונטרסט ואולי טיפול קל בשילוב הצבעים (שזה עניין של טעם).

ברוך הבא למעוננו הקט :)

נ.ב. כזאת חתימה תגרום ללקוחות לברוח, היא לא משדרת מקצועיות בכלל ובטח לא מה שאתה מנסה לשדר, אם יש לך כמה שקלים לך צור לעצמך לוגו שיחתום על העבודות שלך, אם אין כמה שקלים מטעמי פרנוסה אז תכתוב רק טקסט של המייל שלך בצד בלי שום אפקט עליו (כמו שעושים משרדי הפרסום).
עוד רעיונות ומכות בנושא תוכל לקבל בפורום עיצוב גרפי :)

א. אני מאוכזב מעט שאכזבתי את ציפיותיך , אתה בטח ציפית לארוחה ישראלית בשרית חמה ונוטפת (עם טקסטורות יותר חמות לעין) , ולאוותך גילית שמדובר ב'ארוחה' חלבית מודרנית קרה ואירופאית (מרקמים וטקסטורות פסטלים משהו) , נו שויין שאלו יהיו הבעיות שלך , תמיד אפשר לקפוץ ל'הלו תימן' ולשבוע באמת ... וברצינות , כשמדובר בטעמי האישי אני מעדיף טקסטורות חמות ומראה כפרי יותר [עיין בעבודתי הראשונה הנושאת את הכותרת 'חנוכה' , אך מה לעשות שבמקרה זה לקוחותיי הנם אירופאים שהמראה הזה שובה את לבם (וכיסם) יותר ?!)
ב. אני מודה לך מקרב לב על ההארות הכנות , וההערות הבונות .
ג. לגבי ה'טעם' אתה צודק זה עניין של טעם .

נ.ב. ל - נ.ב.
ברוך השם שחתימה כזאת שלי על כל העבודות שיצאו תחת ידי לא הבריחו אף לקוח (לפחות לא עד היום) . אתה צודק שאני צריך לעשות לעצמי לוגו מכובד כיאה , אך אתה יודע הסנדלר הולך יחף , וזה באמת עניין של זמן (קצר אני מקווה , כך הבטחתי לעצמי כבר לפני שלוש שנים...) עד שאבנה לעצמי לוגו מכובד ומכבד .
בכל מקרה תודה רבה לך על הפניית תשומת לבי לעניין מהותי זה , ועל התייחסותך באופן כללי לתמונות שהעליתי .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י התלתסיט;921147:
א. אני מאוכזב מעט שאכזבתי את ציפיותיך , אתה בטח ציפית לארוחה ישראלית בשרית חמה ונוטפת (עם טקסטורות יותר חמות לעין) , ולאוותך גילית שמדובר ב'ארוחה' חלבית מודרנית קרה ואירופאית (מרקמים וטקסטורות פסטלים משהו) , נו שויין שאלו יהיו הבעיות שלך , תמיד אפשר לקפוץ ל'הלו תימן' ולשבוע באמת ... וברצינות , כשמדובר בטעמי האישי אני מעדיף טקסטורות חמות ומראה כפרי יותר [עיין בעבודתי הראשונה הנושאת את הכותרת 'חנוכה' , אך מה לעשות שבמקרה זה לקוחותיי הנם אירופאים שהמראה הזה שובה את לבם (וכיסם) יותר ?!)
ב. אני מודה לך מקרב לב על ההארות הכנות , וההערות הבונות .
ג. לגבי ה'טעם' אתה צודק זה עניין של טעם .

נ.ב. ל - נ.ב.
ברוך השם שחתימה כזאת שלי על כל העבודות שיצאו תחת ידי לא הבריחו אף לקוח (לפחות לא עד היום) . אתה צודק שאני צריך לעשות לעצמי לוגו מכובד כיאה , אך אתה יודע הסנדלר הולך יחף , וזה באמת עניין של זמן (קצר אני מקווה , כך הבטחתי לעצמי כבר לפני שלוש שנים...) עד שאבנה לעצמי לוגו מכובד ומכבד .
בכל מקרה תודה רבה לך על הפניית תשומת לבי לעניין מהותי זה , ועל התייחסותך באופן כללי לתמונות שהעליתי .
כמה תיקונים ממש מלמעלה כמו שכתבתי למעלה
אתה כבר יכול לראות שהתמונה קמה לחיים.

צפה בקובץ המצורף 149030

לגבי הלוגו ההערה יותר היתה בכיוון של רצית להראות הדמיה ולא את הלוגו שלך זה גורע מכל היופי שיש מסביב.

קבצים מצורפים

• סלון ....jpg
    2.3 MB · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
עיבוד התמונה ולוגו

צדיק , גם לי יש פוטושופ ואם הייתי חושב שזה נכון להוסיף קונטרס הייתי עושה זאת בעצמי בחמש שניות . אם לטעמך כך זה נראה יותר טוב , שיהיה , אני על חוש טעם אישי לעולם לא מתווכח .
ולגבי הלוגו , הבינותי את כבנתך כבר בהתחלה , אך כבר בראשית ה - נ.ב. שלי , התייחסתי לכך שישנם כאלו שיראו זאת שלא עין בעין איתי , ויותר מזאת , גם בתוכי יש יחס אמביוולנטי לכך אך בחרתי לעשות זאת גם כאן (מעניין שלגבי חנוכה זה כן היה היה בסדר?! או שאז התייחסת בסלחנות לחבר טירון וטרי...) מסיבה שלא ציינתי אותה כי חשבתי שמיותר לספר דברים כהווייתם אך אם בכל זאת הערת וגם בכדי ל'הניח' את דעת האחרים אספר לך בתמצית ...

בקיץ תשע"א נתתי אמון בקבלן מסוים שלקח ממני ההדמיות שהכינותי עבורו בשביל לקוחותיו שהיה עליהם שמי בצורה קטנה בצד התמונה (כפי שהצעת לעשות כמו שעושים במודעות פרסומת) , גזר ב'צייר' את התמונות היכן שהיה שמי , והגיש אותם כיצירות של 'הגרפיקאית שלו' , מיותר לציין שאני נושלתי מכל תשלום בגין עבודה זו , וגם בבית דין שאיליו לקחתי את הגנב\רמאי , לא יצאתי זכאי בגלל חוסר ראיות מוצקות לזכותי כך שמאז גם אם זה לא מוצא חן בעיני מישהו , אני את זיעתי וזיעת המעבד העכבר והמקלדת שלי , לא מפיץ ברבים ללא שמי מספרי ו'כתובתי' ...

אני מאמין שגם אתה יודע ומבין את מימרת חז"ל "מי שנכווה בחמין נזהר גם בצוננין" .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י התלתסיט;921195:
צדיק , גם לי יש פוטושופ ואם הייתי חושב שזה נכון להוסיף קונטרס הייתי עושה זאת בעצמי בחמש שניות . אם לטעמך כך זה נראה יותר טוב , שיהיה , אני על חוש טעם אישי לעולם לא מתווכח .
ולגבי הלוגו , הבינותי את כבנתך כבר בהתחלה , אך כבר בראשית ה - נ.ב. שלי , התייחסתי לכך שישנם כאלו שיראו זאת שלא עין בעין איתי , ויותר מזאת , גם בתוכי יש יחס אמביוולנטי לכך אך בחרתי לעשות זאת גם כאן (מעניין שלגבי חנוכה זה כן היה היה בסדר?! או שאז התייחסת בסלחנות לחבר טירון וטרי...) מסיבה שלא ציינתי אותה כי חשבתי שמיותר לספר דברים כהווייתם אך אם בכל זאת הערת וגם בכדי ל'הניח' את דעת האחרים אספר לך בתמצית ...

בקיץ תשע"א נתתי אמון בקבלן מסוים שלקח ממני ההדמיות שהכינותי עבורו בשביל לקוחותיו שהיה עליהם שמי בצורה קטנה בצד התמונה (כפי שהצעת לעשות כמו שעושים במודעות פרסומת) , גזר ב'צייר' את התמונות היכן שהיה שמי , והגיש אותם כיצירות של 'הגרפיקאית שלו' , מיותר לציין שאני נושלתי מכל תשלום בגין עבודה זו , וגם בבית דין שאיליו לקחתי את הגנב\רמאי , לא יצאתי זכאי בגלל חוסר ראיות מוצקות לזכותי כך שמאז גם אם זה לא מוצא חן בעיני מישהו , אני את זיעתי וזיעת המעבד העכבר והמקלדת שלי , לא מפיץ ברבים ללא שמי מספרי ו'כתובתי' ...

אני מאמין שגם אתה יודע ומבין את מימרת חז"ל "מי שנכווה בחמין נזהר גם בצוננין" .
סליחה שאני שואל, אבל למה אתה נותן הדמיות לפני שקבלת כסף?:eek:
את התמונות הראשונות, שהן להתרשמות בלבד, תעשה כמו שעשית כאן (עדיף לוגו מוצג בסימן מים באופן בולט שלא יפריע להתרשמות, מצד שני א"א להעביר את התמונות הלאה).
כמו-כן, הצעה, אל תתחיל לעבוד לפני שאתה מקבל כ-30% מהתשלום.
נ.ב.
שכחתי, על תשכח לעשות חוזה עבודה.

• הוסף לסימניות
שאל את הלקוח או את האנשים שבסביבתך מה הוא אהב/ו יותר
בבית דין תוכל להראות את קובץ המקור שלקבלן אין...
המשך יום מקסים :)

• הוסף לסימניות
צודק יותר מצודק

בס"ד.

צדיק אוהו כמה שאתה צודק , רק אתה יודע כשלומדים על ה'בשר' לא שוכחים לעולם !

את כל המלצותיך אני מקיים אחת לאחת (וגם קצת יותר לחומרה מאז המקרה) , אך אז הייתי נאיבי לחשוב שאדם שעשית לו טובה לא ירק בפרצופך , מאז שהתבדיתי נעשיתי מעט יותר קיצוני , ואת התוצאות (שם מובלט בחזית התמונה) ראית בעצמך ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;921216:
שאל את הלקוח או את האנשים שבסביבתך מה הוא אהב/ו יותר
בבית דין תוכל להראות את קובץ המקור שלקבלן אין...
המשך יום מקסים :)

גם אתה מאוד צודק , רק שבבית דין ראיה זו לא הייתה מספיק 'מוצקה' כהגדרתם , והם טענו ש"המוציא מחברו עליו הראיה" כך שאני הייתי צריך להוכיח שהיצירתיות והיצירה היו שלי ושלא העתקתי אותם מתמונת 'הגרפיקאית שלו' , ולך תוכיח משהו שעמלת עליו שעות שרק אלוקים ואשתך יודעים כמה באמת הזעת עליו ...

• הוסף לסימניות
המוציא....
דקה, לועסים.
אממ, (רגע, נגמור מהפה..) שאלה/ות:
1) הנורות שמשתלשלות מעל שולחן האוכל, חוט החשמל שלהם נראה די זהה, הימניים נראים עותק אחד של השני וכן השמאליים. הצבע גם שונה מהנורה המרכזית (אולי זה עיצוב המנורה מלכתחילה)
2) ישנה השתקפות מוזרה מאד בצבע סגול על הכיסאות והשולחן, קשה לי להסביר את זה ע"י אובייקט סגול שנמצא מאחורי הצלם כי בהשתקפות על השולחן (בצידיו יותר נכון) רואים את הברזלים של הכסא בצבע סגול. יכול להיות שזה פשוט מהתאורה שלמעלה? (מן הסתם)
3) הכסא של הפסנתר, חסר רזולוציה גם בטקסטורה וגם במש עצמו (פינות חדות, אי כואב)
4) לא יזיק לעגל פינות טיפ טיפה בשאר הכסא.
5) הטקסטורות של השולחן בסלון, אפשר לשנות את הזוית שלהן כדי ליצור וריאציות כי כרגע כל הרגליים נראות זהות.
6) אל תוסיף לוגו בזמן הרינדור אלא רק אחריו בפוטושופ ושות' כדי שלא תצטרך לרנדר שוב...
7) לא קשור לרינדור: לא ממש הבנתי איך הספות מחוברות...

התאמצתי עם הביקורת (היה קשה, אני מודה) עכשיו אפשר להמשיך לאכול בנחת... :D

אחלה (אח. אחחם.. נתקע לי, מים! מים!) עבודה!!!

• הוסף לסימניות
סוף סוף תגובה הומוריסטית כמו שאני אוהב .

ובקשר להערות , אני עוד רגע נרדם על המקלדת מעייפות אתייחס אי"ה בל"נ מחר להערות , עד אז תשמע לי אחרי ארוחה כ"כ כבדה בוא נלך לשנת לילה ערבה ומחר נקום לעוד יום חדש ונפלא , עד אז לילה טוב .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה