אולי זה יעזור בינתיים...אולי במקום להתווכח תביאו אקורדים טובים לשירים חסידיים נפוצים?
תודה מראש
www.prog.co.il
לפי מה שכתוב כאןדו-c
רה-d
מיe
פהf
סל-g
לה-a
סי-b
אז אני לא מביןכל אקורד הוא לקוח מהסולם של התו הראשון שלו (זאת אומרת התו השמאלי ביותר)
זה נקרא "היפוך" לאקורד.לפי מה שכתוב כאן
אז אני לא מבין
ברשימה למעלה כתוב שאקורד C מתחיל בדו. אבל אני זוכר כרגע את האצבוע של האקורד וזה הולך כך
מי-דו-סול (תקראו משמאל לימין)
אז למה זה נקרא אקורד C אם הוא לא מתחיל בדו ?
-תיקון-
(ראיתי באיזה טבלה של אקורדים שזה באמת מתחיל בדו)
אבל סליחה אבל ככה אני זוכר שלימדו אותי וככה אני מנגן בדרך כלל, זה לא נכון ?
אקורדים אוטומטיים באורגנית.... נכון?אז למה זה נקרא אקורד C אם הוא לא מתחיל בדו ?
כפי שכתב @מרובע זה אותו דבר וזה נועד בעיקר לפרקטיקה (יותר נוח מאשר 'לקפוץ' כמה קלידים כל פעם...)לפי מה שכתוב כאן
אז אני לא מבין
ברשימה למעלה כתוב שאקורד C מתחיל בדו. אבל אני זוכר כרגע את האצבוע של האקורד וזה הולך כך
מי-דו-סול (תקראו משמאל לימין)
אז למה זה נקרא אקורד C אם הוא לא מתחיל בדו ?
-תיקון-
(ראיתי באיזה טבלה של אקורדים שזה באמת מתחיל בדו)
אבל סליחה אבל ככה אני זוכר שלימדו אותי וככה אני מנגן בדרך כלל, זה לא נכון ?
ובאורגנית, קל יותר להתרגל לזה כי פחות צריך פריקות מסודרות (אם אתה לא מנגן על מצב פסנתר כמובן...)אקורדים אוטומטיים באורגנית.... נכון?
מה הכוונה אקורדים אוטומטיים ??אקורדים אוטומטיים באורגנית.... נכון?
לא הבנתי מה להתרגל ?ובאורגנית, קל יותר להתרגל לזה כי פחות צריך פריקות מסודרות (אם אתה לא מנגן על מצב פסנתר כמובן...)
להתרגל להיפוכים מסויימים זה יותר קשה מאשר האיצבוע הרגיל שבו כל האקורדים נמצאים באותו איזור פחות או יותר עם קליד ימינה קליד שמאלה.לא הבנתי מה להתרגל ?
אני לוחץ על שלוש קלידים וזהו !
זה כשר למהדרין להפוך את האקורד, רק שברמה מסויימת של מקצועיות יש לזה משמעות כלשהי איך בדיוק הופכים אותו.מה הכוונה אקורדים אוטומטיים ??
גם אני מתכוון גם לאקורדים שמפעילים את צליל הנגינה כמו למשל שאני שם באורגן צליל של כינור אז ביד שמאל אני מנגן את האקורד (לא הפעלה של האקורד באורגן)
זה עניין שלך כמה אתה משתמש בקלידים האלה בנגינה, רוב האנשים כמעט לא דורכים שם....(אני יכול להרחיב את שטח האקורדים בהגדרות של האורגן, אבל אני לא יודע אם זה כדאי).
אני חושב שההבדל בעיקר טמון בבאס של האקורד, שהוא פחות מודגש בהיפוך...זה כשר למהדרין להפוך את האקורד, רק שברמה מסויימת של מקצועיות יש לזה משמעות כלשהי איך בדיוק הופכים אותו.
למה לא דורכים?זה עניין שלך כמה אתה משתמש בקלידים האלה בנגינה, רוב האנשים כמעט לא דורכים שם....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //