- הוסף לסימניות
כמה קלידים כבר צריך להוסיף? (אולי אני לא הבנתי את הצורך שלך...)למה לא דורכים?
אם צריכים סולם מסויים מה עושים?
כמה קלידים כבר צריך להוסיף? (אולי אני לא הבנתי את הצורך שלך...)למה לא דורכים?
אם צריכים סולם מסויים מה עושים?
ממש מעט. שנים או שלושה נראה לי.כמה קלידים כבר צריך להוסיף? (אולי אני לא הבנתי את הצורך שלך...)
לזה התכוונתי, שאם לא מדובר במקצוענים הגדולים, לרוב, אנשים לא משתמשים בקלידים בצד של הנמוכים ברמה תדירה מאוד, כך שזה לא מפריע לוותר עליהם לטובת התחום של האקורדים... (סך הכל שלשה קלידים בקירוב...)ממש מעט. שנים או שלושה נראה לי.
אצלם עוד מעט.
משתמשים גם בטריטון כאקורד?כל אקורד הוא לקוח מהסולם של התו הראשון שלו (זאת אומרת התו השמאלי ביותר)
לכל אקורד יש "היפוכים" זאת אומרת שאפשר לנגן: 1-3-5 ואפשר לנגן 3-5-1 ואפשר 5-1-3. לאלו עם שלושה יש שני היפוכים ולאלו עם ארבעה יש שלושה היפוכים.
השאלה שלך היא תיאורטית, ויתכן שבמידה מסויימת אתה צודק שאפשר לקרוא לפעמים לאותו אקורד בשני שמות, ואולי זה חלק מהמושג "אנהרמוני" (אפשרות לקרוא לאותם תוים בכמה שמות שונים).
לא בטוח שהבנתי את השאלה.משתמשים גם בטריטון כאקורד?
הלוואי...מעניין, כולכם בקיאים בכל האקורדים, יש כל מיני שירים מז'וריים שיש בהם כל מיני אקורדים מסובכים,
הכל הולך אצלכם חלק,
נו חברה תשימו פה שאלות על אקורדים....
אתה יכול לשלוח את השיר?בשיר 'אויס געפוילט אלעס גוט' בתחילת הבית השני יש שם אקורד שלא הצלחתי לזהות אותו,
אשמח לקבל את עזרתכם (אני מנגן על AM).
*האט'ס'אויס געפוילט אלעס גוט'
בודאי! כל אקורד מז'ור 7 הוא טריטון, וכן מוקטן, חצי מוקטן ומינור 6.משתמשים גם בטריטון כאקורד?
למה מז'ור שבע הוא טריטון? (וכן מינור 6)בודאי! כל אקורד מז'ור 7 הוא טריטון, וכן מוקטן, חצי מוקטן ומינור 6.
כי הם מכילים מרווח של 3 טונים = טריטון.למה מז'ור שבע הוא טריטון? (וכן מינור 6)
חשבתי שטריטון נמדד רק מתחילת הסולם. אחרת בכל סולם יש טריטון בין פה לסי.כי הם מכילים מרווח של 3 טונים = טריטון.
לדוגמא ב B ,G7 מוקטן וחצי מוקטן וDm6 - יש פה וסי שזה טריטון.
![]()
טריטון (מוזיקה) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //