- הוסף לסימניות
ב save as לא תמיד יש את האופציה של JPEG, למה? ומה הפתרון?נכתב ע"י רבקה אריאל;434082:save as.
אני שומרת על איכות 10 מתוך 12. את ההבדל לא רואים בעין, אבל זה מוריד משמעותית את משקל הקובץ.
ב save as לא תמיד יש את האופציה של JPEG, למה? ומה הפתרון?נכתב ע"י רבקה אריאל;434082:save as.
אני שומרת על איכות 10 מתוך 12. את ההבדל לא רואים בעין, אבל זה מוריד משמעותית את משקל הקובץ.
תמיד יש את האופציה הזו, אבל לא תמיד היא ברירת המחדל. למה? כי לפעמים שכחת לשטח את השכבות של הקובץ, או ששכחת למחוק ערוץ נוסף שיצרת (אני יוצרת ערוצים באמצעות ה-calculator בהמרה לשחור-לבן, כמו שמוסבר במדריך שפירסמתי פה), או שהקובץ נמצא על mode של grayscale או כל mode אחר שהוא לא RGB, או ששכבת הרקע נפכה על ידך לשכבה רגילה ולא שכבת רקע (שכבה נעולה בשם vbackground).נכתב ע"י DDFF;434368:ב save as לא תמיד יש את האופציה של JPEG, למה? ומה הפתרון?
נכתב ע"י רבקה אריאל;434380:תמיד יש את האופציה הזו, אבל לא תמיד היא ברירת המחדל. למה? כי לפעמים שכחת לשטח את השכבות של הקובץ, או ששכחת למחוק ערוץ נוסף שיצרת (אני יוצרת ערוצים באמצעות ה-calculator בהמרה לשחור-לבן, כמו שמוסבר במדריך שפירסמתי פה), או שהקובץ נמצא על mode של grayscale או כל mode אחר שהוא לא RGB, או ששכבת הרקע נפכה על ידך לשכבה רגילה ולא שכבת רקע (שכבה נעולה בשם vbackground).
בקיצור, משהו בהגדרות לא נמצא על אפשרות שג'ייפג מסוגל להכיל.
מה שקורה זה שבחלון ה-save as מופיעה ברירת המחדל עבור הקובץ כ-PDF (פוטושופ מנחש שאתה רוצה לשמור את הקובץ כ-PDF כדי לשמור הכל כמו שהוא. למשל אם יש לך שתי שכבות לקובץ, PDF ישמור עליהן כשכבות נפרדות, ופוטושופ מניח שזה מה שאתה רוצה שיקרה). אז אתה פותח את התפריט הנגלל של האפשרויות לסוג הקובץ ובוחר מתוכן JPG. אחרי שבחרת הוא יזהיר אותך שהקובץ יישמר כעותק מפני שהקובץ שעכשיו אתה עובד עליו לא יכול להישמר כ-JPG. אחרי שאישרת הוא ישמור את הקובץ כ-JPG ויחזיר אותך לעבוד על קובץ ה-PDF. כשתנסה לשמור שוב הוא שוב יחזור ל-PDF ותצטרך לבקש שוב שישמור כ-JPG.
בקיצור, אם הוא לא מציע לך כברירת מחדל לשמור כ-JPG אתה יכול לעשות אחד משני הדברים הבאים:
1. לצאת מחלון השמירה ולנסות להביא את הקובץ למצב של JPG [שיטוח כל שכבות התמונה לאחת (אפשר ע"י התפריט Layer>Flatten image, נדמה לי. זה גם יעזור במקרה בו יש רק שכבה אחת אבל היא לא מסוג רקע. זה יהפוך אותה לרקע); כניסה לתפריט image>mode ובדיקה שה-V מסומן על RGB; כניסה לחלונית הערוצים ומחיקת כל הערוצים שאינם Red, Green, Blue. אלו האפשרויות שאני זוכרת כרגע.] ואז להיכנס שוב לשמירה בשם והפעם ברירת המחדל תהיה JPG.
2. פשוט לכפות עליו לשמור כ-JPG, ואח"כ לסגור את הקובץ, וכשהוא ישאל אותך האם אתה רוצה לשמור שינויים גם בקובץ ה-PDF ללחוץ על "לא".
בהצלחה!
1. אני לא עד כדי כך עם-הארץ שלא אדע שיש אפשרות לגלול את האפשרויות שמירה, ושם גם לא תמיד מופיע JPG.נכתב ע"י רבקה אריאל;434380:תמיד יש את האופציה הזו, אבל לא תמיד היא ברירת המחדל. למה? כי לפעמים שכחת לשטח את השכבות של הקובץ, או ששכחת למחוק ערוץ נוסף שיצרת (אני יוצרת ערוצים באמצעות ה-calculator בהמרה לשחור-לבן, כמו שמוסבר במדריך שפירסמתי פה), או שהקובץ נמצא על mode של grayscale או כל mode אחר שהוא לא RGB, או ששכבת הרקע נפכה על ידך לשכבה רגילה ולא שכבת רקע (שכבה נעולה בשם vbackground).
בקיצור, משהו בהגדרות לא נמצא על אפשרות שג'ייפג מסוגל להכיל.
מה שקורה זה שבחלון ה-save as מופיעה ברירת המחדל עבור הקובץ כ-PDF (פוטושופ מנחש שאתה רוצה לשמור את הקובץ כ-PDF כדי לשמור הכל כמו שהוא. למשל אם יש לך שתי שכבות לקובץ, PDF ישמור עליהן כשכבות נפרדות, ופוטושופ מניח שזה מה שאתה רוצה שיקרה). אז אתה פותח את התפריט הנגלל של האפשרויות לסוג הקובץ ובוחר מתוכן JPG. אחרי שבחרת הוא יזהיר אותך שהקובץ יישמר כעותק מפני שהקובץ שעכשיו אתה עובד עליו לא יכול להישמר כ-JPG. אחרי שאישרת הוא ישמור את הקובץ כ-JPG ויחזיר אותך לעבוד על קובץ ה-PDF. כשתנסה לשמור שוב הוא שוב יחזור ל-PDF ותצטרך לבקש שוב שישמור כ-JPG.
בקיצור, אם הוא לא מציע לך כברירת מחדל לשמור כ-JPG אתה יכול לעשות אחד משני הדברים הבאים:
1. לצאת מחלון השמירה ולנסות להביא את הקובץ למצב של JPG [שיטוח כל שכבות התמונה לאחת (אפשר ע"י התפריט Layer>Flatten image, נדמה לי. זה גם יעזור במקרה בו יש רק שכבה אחת אבל היא לא מסוג רקע. זה יהפוך אותה לרקע); כניסה לתפריט image>mode ובדיקה שה-V מסומן על RGB; כניסה לחלונית הערוצים ומחיקת כל הערוצים שאינם Red, Green, Blue. אלו האפשרויות שאני זוכרת כרגע.] ואז להיכנס שוב לשמירה בשם והפעם ברירת המחדל תהיה JPG.
2. פשוט לכפות עליו לשמור כ-JPG, ואח"כ לסגור את הקובץ, וכשהוא ישאל אותך האם אתה רוצה לשמור שינויים גם בקובץ ה-PDF ללחוץ על "לא".
בהצלחה!
כנראה עבדת על קובץ 16 ביט.נכתב ע"י DDFF;434414:1. אני לא עד כדי כך עם-הארץ שלא אדע שיש אפשרות לגלול את האפשרויות שמירה, ושם גם לא תמיד מופיע JPG.
2. דווקא לאחרונה ניסיתי גם אחרי שיטוח שכבות וזה היה על RGB ועדיין הJPG סירב להופיע.
קודם כל תודה, אכן שיניתי ל8 ושמרתי על JPG והכל על מקומו בא בשלום.נכתב ע"י שיר770;434433:8 ביט.
מה שאני לא מבינה איך זה השתנה לך ל-16. כי אם פותחים תמונה זה נפתח תמיד על 8. ורק אם משנים ידנית ל-16 זה עושה בעיות. יש מצב ששינת?
(או שפותחים קובץ חדש ובוחרים 16 ביט)
כמובן.נכתב ע"י dalit;434383:נכון, רק שהתכוונת ל-PSD ולא PDF, לא?![]()
נכתב ע"י DDFF;434414:1. אני לא עד כדי כך עם-הארץ שלא אדע שיש אפשרות לגלול את האפשרויות שמירה, ושם גם לא תמיד מופיע JPG.
2. דווקא לאחרונה ניסיתי גם אחרי שיטוח שכבות וזה היה על RGB ועדיין הJPG סירב להופיע.
צודקת, סליחה. קבלי התנצלות, והנה התגובה מחדש:נכתב ע"י רבקה אריאל;434519:או-הו, התלהבת.
לא חושבת שאמא שלי יודעת שיש אפשרות לגלול את אפשרויות השמירה, ובוודאות סבא וסבתא שלי לא יודעים שיש אפשרות כזו.
שלושת האנשים הנ"ל רחוקים מלהיות עמי הארצות.
מקווה שזה מבהיר לך את דעתי על התגובה שלך, ואם לא אדבר ברור יותר: אני כתבתי את התגובה הכי טובה שיכולתי למי שמתקשה בשמירת קובץ JPG באמצעות save as (וזה יכול להיות איציקל, אתה או קוראים עתידיים באשכול הזה).
אולי לך התגובה לא עזרה, אבל קשה לפספס שהשקעתי בה. בפעם הבאה אם קשה לך להגיד תודה, פשוט תתעלם.
נכתב ע"י DDFF;434725:צודקת, סליחה. קבלי התנצלות, והנה התגובה מחדש:
1. אני לא עד כדי כך עם-הארץשלא אדע שיש אפשרות לגלול את האפשרויות שמירה, ושם גם לא תמיד מופיע JPG.
ושוב תודה על ההודעה המפורטת והמושקעת.
(חבל שאי אפשר להעביר בכתב את האוירה שהודעה נכתבת.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים