אתגר אתגר #55 - מיתוג עצמי!

• הוסף לסימניות
אתגר 55
מיתוג עצמי

כידוע הסנדלר הולך יחף, אך מאחר ואנחנו עדיין בעצומו של החורף ולא מומלץ ללכת יחף, אז הגיע הזמן למיתוג עצמי טוב ומחמם :)

כמה מילים על מיתוג עצמי למעצבת:
כשבונים לוגו אחד הדברים שצריך לשים לב אליהם הוא מה הייעוד של הלוגו ואיפה ייעשה בו שימוש. בלוגו של מעצבת השימוש העיקרי הוא קרדיט בצד מודעה ולכן:
1. הלוגו צריך להיות מינימליסטי וברור, שייראה טוב גם בקטן.
2. העיצוב צריך לאפשר פריסה רוחבית, כדי שמצד אחד הלוגו יהיה מספיק ניכר במודעה ומצד שני לא יפלוש יותר מדי לתוך המודעה.
כמו כן, לשם של המותג יש גם משמעות גדולה, כי כידוע הפרסום הטוב ביותר הוא בשיטת הפל"א (פה לאוזן) ולכן מומלץ תמיד לבחור בשם ברור וקליט שיעבור בקלות מפה לאוזן.

והרי האתגר:
מיתוג עצמי הכולל בחירת שם ועיצוב לוגו.

הכללים:

1. יש להעלות יצירה של לוגו בלי סלוגן.
2. ניתן להעלות יצירה אחת בלבד (סופי סופי, בלי חרטות :))
3. יש להעלות קובץ תמונה של הלוגו בגודל רגיל ובנוסף הלוגו כקרדיט בצד שמאל.
4. ניתן להעלות גם יצירות שנעשו בעבר.
5. העיצוב לא חייב להיעשות ע"י הניק המעלה אותו, אך כן חייב להיות הייצוג הרשמי שלו.
6. על מנת לשמור על אובייקטיביות, אין להעלות מוקאפים והדמיות.
7. סיום האתגר ביום חמישי כ"ב אדר ב'.

בחירת הזוכה/ים תהיה לפי מידת היעילות של הלוגו למעצב ותושפע הן מהשם והן מהעיצוב.
לגודל תועלת העניין אני מקווה אי"ה להשיג בסיום האתגר שיפוט דרמטי ע"י שופטים מהשורה הראשונה o_O ופרסים שווים :geek:

אז קדימה, תחממו מחטים ותתפרו לעצמכם נעליים חמות, נוחות ובעיקר אפקטיביות.

התייעצויות, תגובות ושאר דיבורים בנספח בלבד.

וכיון שאי אפשר בלי דוגמא להשראה, אז הנה:
דוגמא ללוגו טוב (בלי להתגאות :rolleyes:) לא קריאייטיבי, לא 'מפוצץ', אבל יעיל (שם קליט, סמל מינימליסטי, פריסה רוחבית).
לוגו טוב-1.png

דוגמא ללוגו 'מפוצץ', אבל לא יעיל בכלל :eek: (שם לא קליט, סמל מורכב מדי, פריסה עגולה)
לוגו טוב-2.png

בהצלחה!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מתכבד להציג את שלי, (ניסיתי לבטאות בו את הנשר יחד עם V שמסמל מצוינות)
פונט: ארץ ישראלי סנס של פונטייפ, עם עיבוד קל ל ש'
כשהלוגו מכיל הרבה שחור שיוכל להיות שימושי גם בנגטיב, כלומר לבן, על מודעות כהות

1646320659960.png

• הוסף לסימניות
Screenshot_3.jpg

שמחה לשתף אתכם בלוגו מרענן לסטודיו שלי
השם שבחרתי הוא לימונדה
(כמאמר המשפט מכל לימון אפשר לעשות לימונדה:))

קצת על הסטודיו:

בסטודיו הקטן שלי קורה הרבה.
רעיונות מדהימים והמון יופי.
סחיטת קריאייטיב לתוצאות המקסימליות שמוכנסות במינון מדויק ויוצרות משקה משכר של פרויקט מפתיע ושונה, שנחרט בתודעה הציבורית ומניעה אותו לפעול בדיוק כמו שרצינו בעז''ה!
השירות שלי מתחיל בעיצוב שפה חזותית נכונה, ומסתעף לכל צורך עיצובי וקריאטיבי לעסק שלך.

הלוגו משדר:
רעננות / מקצועיות / מינימליסטיות / רצינות / חדשנות
הפונט עגלגל עם יציבות ומשדר מסירות / אנושיות / יציבות / שירות

הצבעים הם שחור וצהוב זורח
שחור-חוזק ישרות מקצועיות
צהוב - יצירתיות / צעיר / עדכני

מקווה שנהניתם
טובה פרנקל
סטודיו לימונדה:)

• הוסף לסימניות

לפרוג לוגו קרדיט.png

שמחה לשתף אתכם בלוגו שלי
גולדיזיין-עיצוב זהב
והמדלייה שמסמלת תו איכות (מהאות O)

הזהב- בעל ערך, יציב, נקי ומלוטש

ההבטחה-
הרעיון שלך שווה זהב
בסטודיו שלנו נזקק אותו
ניתן לו ליטוש מיוחד ונקיון בוהק

הלוגו משדר רצינות, יציבות, איכות, זיקוק וליטוש
עד לתוצאה המדוייקת ביותר לצרכי הלקוח

הזהב מתקשר גם לשם המשפחה שלי ונגזר ממנו - גולדשטוף

הפונט- פלוני אאא- פונט יציב, מדוייק ובעל נוכחות
עם קצוות מעוגלים לתחושה נעימה ומזמינה

היה נעים להכיר:)
ציבי גולדשטוף

• הוסף לסימניות
גרפיטי- מקור מילה זו היא פירוק המילה ל- "גרף" ו- "טי" ביוונית הפירוש הוא קווי צבע.
לגרפיטי יש משמעות, אמירה, העברת מסר לעולם באמצעות צורה וצבע, הוא מותיר חותמת אילמת אבל זועקת.
בסטודיו שלי אני שמה דגש על העברת מסרים ורגשות חדים וברורים שנכנסים היישר ללב הצופה,
נוגעים בצורך ומלטפים אותו.
גרפיt- להותיר רושם, להטביע חותם.
1646564923915.png

• הוסף לסימניות
לא בכל מקום יש שנהב, זה דבר יקר ונדיר מאוד,
גם החוזק שלו הופך אותו לדבר יקר יותר ממה שהוא באמת.
אז כשנכנסים ל"שנהב" יוצאים באמת עם עיצוב ממקום אחר, עיצוב שאין בנמצא,
עיצוב שנותן הרגשה של חוזק ויציבות לעסק!
ככה זה כשיש עיצוב שנהב-עיצוב ממקום אחר

שנהב.PNG
קרדיט.PNG

• הוסף לסימניות
גולדברי
שילוב של המילה אוכמניה באנגלית (בלוברי) עם המילה זהב באנגלית (גולד)
יוצר דבר מענין אוכמניה בצורה שלא חשבתם...
כך גם בסטודיו שלי כל דבר פשוט מקבל צבע ועינין
יש לי פורמט רוחב ופורמט אורך...
לוגו ארוך ורחב-01.jpg

• הוסף לסימניות
צ'יקה-
מיתוג אסטרטגי לעסקים מזנקים

זינוק מהיר של צ'יטה - העסק שלכם יזנק מהר וגבוה
צ'יק צ'ק - דגש על המהירות

כתום - צבע של פעולה, אנרגיה, עשיה, חיים, כוח...

בקרדיט - זה בד"כ שחור/לבן/אפור לפי הצורך.

1646597986155.png

• הוסף לסימניות
1646734738321.png

סטודיו ספיישל-
סטודיו למיתוג מדויק ומיוחד - ליצירת עסק מבודל עם לוגו נכון וממנף גבוה.

ההבטחה-
מיתוג מדויק וייחודי,
המותאם בלעדית לעסק שלכם - ממוקד ע"י בריף מלוטש
לקידום ודחיפת העסק הכי גבוה שאפשר.

הלוגו משדר יציבות, יצירתיות, ליטוש ואיכות
לתוצאה איכותית ומיוחדת לקידום העסק.

ספיישל, לעסק מיוחד:)

לחצו לצפיה בתיק העבודות

• הוסף לסימניות
זה שלי.
דינמי, אישי, אמנותי, מבודל, זכיר, ומקורי.
הלוגו מאד פרסונלי גם בשם (שם משפחה) וגם בפונט ולכן גם מאד מבודל.
אני מאד רציתי שהלוגו ישדר משהו אישי כמו יצירת אמנות עם החתימה בצד.
נראה טוב בגדול וגם בקטן (בפרט ליודעי אנגלית)
בינתיים אין צבע בלוגו עצמו, לצורך האתגר שמתי אתו על צבע כלשהוא, ובעבודות אני מתאים את הצבע של הלוגו למודעה.
Untitled-1.png

נ.ב. אני כמובן אשמח לזכות אבל אבל אני מוותר על פתיחת האתגר הבא...

• הוסף לסימניות
לוגו יכול להראות רצינות, אמינות, ידע וכל מה שרק תרצו, לוגו חייב לשדר שאנחנו הכי טובים בשוק, לוגו חייב להוכיח שאין מישהו אחר יותר טוב ממנו, ככה הלוגו פועל יותר טוב למען המטרה שהצבנו, כל חיסרון בזה מגרע מהעיקר.
אבל, בכל מה שכתבתי עד כה (ויותר) יש טיפה שקר הרי לא תמיד אני אמין או רציני וכו', מי אמר שאני הכי טוב, וכ"ש שאין לי לומר שאין יותר טובים, למה אני המעצב?
כמובן שאפשר גם לכתוב את זה ישר
הרעיון דיי ברור ולכן חשבתי על לוגו שיזכיר לעצמי שאמנם אני עושה מה שעושה אבל כל זה בשהגחתו של המלך ומכאן ש:
2לוגו.png

• הוסף לסימניות
קבלו את הלוגו האידיאלי :)
צבע כתום מניע לפעולה, וכחול משדר ביטחון.
הברקה של שם באנגלית ובעברית במשמעות שונה...
רעיון אידיאלי לגמרי...

ואם גם אידיאלי לכללי האתגר של @קודקוד (לוגיקה). אז למה לא? :)
היות וההנפשה היא חלק מהלוגו בשביל להדגיש את הסימן קריאה אז צירפתי גם אותה...

אידיאלי (2).jpg

בלי-סלוגן-וטלפון_הנפשה-אידיאלי-לבד.gif

• הוסף לסימניות
מה יותר נכון מלתת שירות ללקוחות שיעיף אותם לגובה כמו 'נשרים' ?
אז ככה:
השם 'נשרים' ניתן לו ע"ש שייכות משפחתית.
אך בהחלט מסמל את השירות שהלקוחות מקבלים אצלנו.
חשיבה עמוקה ויסודית בניתוח העסק וקידומו אל על.

הלוגו בצבעים שלו שחור וכתום - משדר אמינות. ביטחון ויציבות.
שימו לב להטייה שלו כלפי מעלה.
במבט של רגע, ניתן לראות את החץ שפונה לכיוון מעלה שטמון באות N.

אז בהצלחה לכולם
ושנראה אתכם נשואים על כנפי נשרים משגשגים ועולים.
הלוגו לפרוג.jpg

• הוסף לסימניות
זה הלוגו שלי :giggle:
לוגו סטודיו-05.png

nd-design , השם של הסטודיו מורכב מראשי התיבות של השם שלי.

הלוגו מינימליסטי ונקי, חשוב היה לי שישדר מקצועיות, ביטחון וייתן הרגשה של מותג גדול.
בעיצוב שלו לקחתי השראה מהמותגים הגדולים שמיתגו את עצמם באופן שנותן נוכחות ובמה לטיפוגרפיה.
ומשלב אלמנט/ סמליל זכיר.
(שאנל, נייק, אדידס, פייסבוק, ועוד כל מיני פחות מפורסמים)

מבחינת הצבעים, ה"צבע" הדומיננטי הוא שחור, רשמי, ייצוגי וקצת "כבד".
הכתום נותן נגיעה של צבעוניות, ומשדר אנושיות וחמימות.

היה לי חשוב שהלוגו לא יגביל אותי ויעבוד טוב גם בנגטיב
ככה זה נראה.

צפה בקובץ המצורף Untitled-1-03.png

זה האייקון:

פאביקון.png

כקרדיט בצד:

‏‏לוגו סטודיו-05 - עותק.png

הנפשה:

לוגו מונפש.gif

וזה סתם נחמד לראות.
האבולוציה של המיתוג עד הלוגו הסופי ב"ה.

לוגו הפוך.jpg

לוגו שלי.jpg

לוגו-03.jpg

לוגו סטודיו-05.png

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
עידכון:
תאריך סיום האתגר הוארך עד ליום רביעי כ"ז אדר ב' ב-24:00

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
כנראה שהעיתוי לא היה מתאים כ"כ לאתגרים רציניים וכיון שלא היו משתתפים רבים הסתפקתי בשיפוט צנוע שלי..

להלן התוצאות:

מקום שלישי
@נעמי חדד עם לוגו נקי ומינימליסטי
לוגו סטודיו-05.png

מקום שני
@טובה פרנקל עם שם קליט ולוגו ברור
Screenshot_3.jpg

מקום ראשון
@אידיאלי! עם שם ברור ויצירתי ולוגו ברור חד וקליט
אידיאלי (2).jpg

שאפו ענק!

והפרס (למקום הראשון): פונט קלמנטינה החדש (משקל רגיל)
פני אלי לכתובת 9762658אין לכתוב כתובת מייל

מחכים לאתגר הבא!

נ.ב. כמובן שאין בשיפוט כדי לפסול אחרים וכדו'

• הוסף לסימניות
@קודקוד (לוגיקה)
תודה על הזכיה
ותודה ענקית על המתנה!!!
היה שווה!
הפונט שבה את ליבי מהרגע הראשון שראיתי אותו
ממש נחמד לזכות בו

נחמד להיות במקום הראשון בפרט שזו זכיה בפעם השניה:)
על אף ההענות הנמוכה.

מתלבטת בכלל אם להתחיל אתגר חדש, כי עכשיו ערב פסח
בטח תהיה פחות הענות...

אם למישהו יש רעיון מבריק לאתגר
שיצליח להוציא אנשים מתוך הנקיון- לעבוד.
אשמח לשמוע בפרטי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה