אתר שנוצר בשביל צדק חברתי

• הוסף לסימניות
הרעיון שלו מצוין, לתת לאנשים שמבינים קצת במחשב אפשרות להקים אתרים לבד.
הרבה עסקים לא יכולים להשקיע בהקמת העסק שלהם הרבה כסף על מנת להראות מקצועיים. עדיף להם להקים לעצמם בחינם אתר וורדפרס פשוט עם תבנית פשוטה ובהמשך הדרך לפנות למעצב.

(גם לי יש אתר שהקמתי לבד ואני חולם לפנות למעצב kesherhk.co.il ואם מישהו מקצועי ישלח לי הצעת מחיר נחמדה שאחשוב ששווה לי לעמוד בה בהחלט אשקול את הנושא)

יישר כח על היוזמה.

ולהניח את דעתם של מעצבי האתרים, הפרנסה שלכם לא תפגע :) דווקא אני חושב שבהמשך הדרך אם העסק מצליח, העסק יצטרך אתר מקצועי והוא יוכל גם לשלם יותר למעצב טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1861845:
הרעיון שלו מצוין, לתת לאנשים שמבינים קצת במחשב אפשרות להקים אתרים לבד.
הרבה עסקים לא יכולים להשקיע בהקמת העסק שלהם הרבה כסף על מנת להראות מקצועיים. עדיף להם להקים לעצמם בחינם אתר וורדפרס פשוט עם תבנית פשוטה ובהמשך הדרך לפנות למעצב.

יישר כח על היוזמה.

ולהניח את דעתם של מעצבי האתרים, הפרנסה שלכם לא תפגע :) דווקא אני חושב שבהמשך הדרך אם העסק מצליח, העסק יצטרך אתר מקצועי והוא יוכל גם לשלם יותר למעצב טוב.

את דעתך בעניין ערך העבודה של בוני אתרים השמעת כאן בכמה הזדמנויות בעבר.

אני שמח שאתה מרגיע אותנו בכל הקשור לאיום על פרנסתנו.

עם זאת, חוששתני שהנקודה היא לאו דווקא דאגה לפרנסתם של העוסקים בתחום, שכן זו לא צפויה להיפגע ממדריך כזה או אחר שעלה ברשת לגבי התקנת וורדפרס ונכתב על ידי הדיוט בתחום.

בעיני, הנקודה שנמצאת במוקד הדיון היא שאלה עקרונית, האם אכן, כפי שמצייר זאת פותח האשכול, בניית אתרים היא מלאכה פשוטה שאינה דורשת ידע מקצועי או שמא זה דווקא עניין הדורש ידע וניסיון.

הרושם שעלול להצטייר בעיני מישהו שאינו בקיא בתחום, הוא שמדובר במשחק ילדים, לוחצים פה, פה, ופה, והפלא ופלא, קיבלת אתר מקצועי וחסכת כמה אלפי שקלים.

אולם כל איש מקצוע שעוסק בתחום יודע כמה עבודה כרוכה בהקמת אתר מקצועי, גם אם הוא צנוע ופשוט. הפער בין התוצאות שייצאו מתחת ידיו של בונה אתרים מקצועי לאלה של חובבן, הוא פער עצום שניתן להבחין בו בנקל.
ואני בכוונה לא מדבר על אתרים מורכבים שכרוכים בהם אתגרים שדורשים מומחיות גבוהה, שם ברור שאדם מן השורה לא מסוגל להתמודד. אני מדבר על אתרים בסיסיים יותר, אתרי תדמית או אתרי תוכן שיש חשיבות לרמת הגימור שלהם, לביצועים, לעיצוב, לחוויית משתמש, להתאמה למובייל ולמגוון היבטים שאדם פשוט לא ערני אליהם בכלל וייקח לו הרבה זמן בכלל לגלות כמה ליקויים קיימים באתר שהוא בונה לבד וכמה קצרה ידו מלטפל בהם.

אני חושב שנחום תימצת את זה יפה, הוא איתגר את פותח האשכול להביא דוגמה לאתר שנבנה בעלות גבוהה שכל אחד היה יכול לבנות לבד בלי ידע מקצועי. האתגר נענה בהתחמקות.
באותה רוח, אני מאתגר אתכם, חסידי הז'אנר, לתת לנו דוגמאות לאתרים שנבנו על ידי חובבנים והם מצטיינים במקצועיותם. אם אכן תוכיחו שזה אפשרי וכדאי, אני שומט את טענותי, אחרת, אני טוען שאתם עושים "שירות דוב" וזורים חול בעיני הציבור במקום לעזור.

• הוסף לסימניות
אדם אחד התקלקלה לו המכונית, הזמין גרר ולקח אותה למוסך, המוסכניק פותח את המכסה מנוע נותן שתי מכות והמנוע חוזר לעבוד. הוא מגיע לשלם והמוסכניק דורש 500₪ שקל האיש כעס והרי שתי מכות אני גם יכול לתת. אמר לו המוסכניק בא נוציא חשבונית מפורטת: שתי מכות: 10₪ לדעת איפה להכות: 490₪....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1862067:
את דעתך בעניין ערך העבודה של בוני אתרים השמעת כאן בכמה הזדמנויות בעבר.

אני שמח שאתה מרגיע אותנו בכל הקשור לאיום על פרנסתנו.

עם זאת, חוששתני שהנקודה היא לאו דווקא דאגה לפרנסתם של העוסקים בתחום, שכן זו לא צפויה להיפגע ממדריך כזה או אחר שעלה ברשת לגבי התקנת וורדפרס ונכתב על ידי הדיוט בתחום.

בעיני, הנקודה שנמצאת במוקד הדיון היא שאלה עקרונית, האם אכן, כפי שמצייר זאת פותח האשכול, בניית אתרים היא מלאכה פשוטה שאינה דורשת ידע מקצועי או שמא זה דווקא עניין הדורש ידע וניסיון.

הרושם שעלול להצטייר בעיני מישהו שאינו בקיא בתחום, הוא שמדובר במשחק ילדים, לוחצים פה, פה, ופה, והפלא ופלא, קיבלת אתר מקצועי וחסכת כמה אלפי שקלים.

אולם כל איש מקצוע שעוסק בתחום יודע כמה עבודה כרוכה בהקמת אתר מקצועי, גם אם הוא צנוע ופשוט. הפער בין התוצאות שייצאו מתחת ידיו של בונה אתרים מקצועי לאלה של חובבן, הוא פער עצום שניתן להבחין בו בנקל.
ואני בכוונה לא מדבר על אתרים מורכבים שכרוכים בהם אתגרים שדורשים מומחיות גבוהה, שם ברור שאדם מן השורה לא מסוגל להתמודד. אני מדבר על אתרים בסיסיים יותר, אתרי תדמית או אתרי תוכן שיש חשיבות לרמת הגימור שלהם, לביצועים, לעיצוב, לחוויית משתמש, להתאמה למובייל ולמגוון היבטים שאדם פשוט לא ערני אליהם בכלל וייקח לו הרבה זמן בכלל לגלות כמה ליקויים קיימים באתר שהוא בונה לבד וכמה קצרה ידו מלטפל בהם.

אני חושב שנחום תימצת את זה יפה, הוא איתגר את פותח האשכול להביא דוגמה לאתר שנבנה בעלות גבוהה שכל אחד היה יכול לבנות לבד בלי ידע מקצועי. האתגר נענה בהתחמקות.
באותה רוח, אני מאתגר אתכם, חסידי הז'אנר, לתת לנו דוגמאות לאתרים שנבנו על ידי חובבנים והם מצטיינים במקצועיותם. אם אכן תוכיחו שזה אפשרי וכדאי, אני שומט את טענותי, אחרת, אני טוען שאתם עושים "שירות דוב" וזורים חול בעיני הציבור במקום לעזור.

זה נראה שלא קראת את מה שכתבתי בצורה מסודרת.

יש אנשים שלא רוצים להקים אתר מקצועי בגלל שזה עלות גבוהה מדי ומספיק להם אתר לא מקצועי והבן אדם עשה מדריך נחמד מאד איך פותחים אתר לא מקצועי.

הוא כבר התנצל אלף פעמים שהוא לא בא לפגוע באף אחד.

• הוסף לסימניות
העובדה ששאפשר להשיג היום לוגו ב5 דולר הופך את כל המעצבים לשודדים? ואם מחר יחלקו מצלמות dslr לכל אחד בחינם זה יהי צדק חברתי?
מי שמתלונן על מחיר הגבוה שלוקחים בוני אתרים לא מכיר את תחום בניית אתרים בכלל ידוע לו רק העובדה שיש דבר אחד בכל התליך שהוא חינמי והולך זועק על העוול הגדול לכאורה
העוול הכי גדול היא שמספרים לאנשים חצי דברים העובדה שוורדפרס הוא חינמי לא הופך אותו לפתרון

• הוסף לסימניות
וורדפרס הוא פיתרון להרבה מאוד אנשים.. מי שאומר שלא סתם אומר.

ו.. עובדה שאפשר להקים יופי של אתרים בכמעט חינם.. זה לא אתרים מושלמים אבל זה מספיק להרבה אנשים. ולכל בוני האתרים שמשחקים אותה כאילו יש איזה סוד מטורף שרק הם יודעים.. תרגעו.. זה באמת לא כזה מסובך... ואני יודעhtml.css.js.php.c#. ועוד..

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה לפגוע...
אבל מספיק להציץ באתר הנ"ל כדי להבין שכנראה אתר מקצועי, מכובד, יפה, מעניין, מושך, חוויתי וקל למשתמשים - אי אפשר ליצור בלחיצת כפתור....
האתר חמוד למישהו לא מקצועי.....לא יותר מזה....
ושוב, לא מתוך כוונה להעליב

• הוסף לסימניות
האמת שהאתר הזה כתוב בקוד לא בלחיצת כפתור. ו.. זה מה שקורה שמשרתים בצבא ותוך כדי בונים אתר בשני ימי שישי שמגיעים הביתה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1862442:
ולכל בוני האתרים שמשחקים אותה כאילו יש איזה סוד מטורף שרק הם יודעים.. תרגעו.. זה באמת לא כזה מסובך...
לא לגמרי ברור על מה אתה מדבר ואל מי בדיוק אתה קורא כאן להירגע.
אף אחד לא אמר שבשביל לבנות אתר מקצועי צריך לדעת סודות. צריך פשוט לדעת הרבה הרבה דברים פשוטים מאוד ולהתנסות בהם הרבה. נראה שגם אתה מסכים עם זה.
ותשמע, חבר, עצה טובה לך: אל תנסה להרים את עצמך על ידי שאתה מוריד אחרים. זו דרך שלא מניבה פירות.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות אבל אני לא רואה פה צדק חברתי.
כל אחד יכול להיות עורך דין לעצמו אם הוא לא רוצה לשלם.
אפשר לקרוא את כל מערכת החוקים.
כל אחד גם יכול לעצב לעצמו פרסומת אם הוא לא רוצה לשלם לגרפיקאי.
וכל אחד יכול לקחת צמחים טבעיים אם הוא לא רוצה לשלם לרופא וכן הלאה.

משום מה, מפריע למישהו שמרוויחים מבניית אתרים

אז דבר ראשון מזל טוב על האתר הראשון שיצרת.
לא פה הבמה המתאימה לתת לך הערות טעויות שיש לך באתר ולהגיד שלא היתה מזיקה שם יד מקצועית.

ודבר שני, איך אתה מתכוון להנגיש את האתר שבנית?
אתה עלול לקבל קנס של עד 50000 ש"ח

• הוסף לסימניות
אהה סליחה שכחתי להוסיף שבטח בקלי קלות תוכל גם להתאים את זה למובייל לא?
כי כרגע הרספונסיביות שם דפוקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1862458:
האמת שהאתר הזה כתוב בקוד לא בלחיצת כפתור. ו.. זה מה שקורה שמשרתים בצבא ותוך כדי בונים אתר בשני ימי שישי שמגיעים הביתה...

ובאמת אתה מצפה שמי שלא יודע קוד יוכל לעשות זאת?
אתה תמים והאתר שלך לא מאשר את הטענות שלך

• הוסף לסימניות
אני אכתוב את זה פעם אחרונה ומבחינתי אפשר לנעול אחרי זה כי אני מרגיש שהדיון חוזר על עצמו.

לא מפריע לי שמרוויחים מבניית אתרים. מפריע לי שמרוויחים יותר ממה שזה באמת שווה ושמוכרים לצרכן משהו שהוא לא באמת צריך כי הוא לא מבין בזה כלום. כמובן שמי שרוצה אתר מאוד מקצועי או עם מערכות מורכבות יפנה לבונה מומחה וישלם לו כמה שצריך.

כל מה שבאתי לחדש זה שיש גם אופציה למישמוכן להסתפק באתר פשוט לבנות לעצמו א. האתר יחסית בקלות. זה הכל. לא באתי להוריד אף אחד ולא שום דבר.

בלי קשר לא באתי לשלול את כל בוני האתרים אלא את אלה שמרמים. בפורום הזה אני מאמין שכולם אמינים ומקצוענים ולא לוקחים סתם כסף.

זה הכל.

דבר אחרון. תמנתי אשמח אם תשלחי לי הערות בונות לאתר בפרטי ואם תסביריה על הקטע של להנגיש את האתר כי אני בטוח שהרבה לא מכירים את זה.

תודה לכולם על התגובות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1862792:
מפריע לי שמרוויחים יותר ממה שזה באמת שווה.

מפריע לי שמוכרים לצרכן משהו שהוא לא באמת צריך כי הוא לא מבין בזה כלום.

באתי לשלול את בוני האתרים שמרמים.

דבר אחרון. תמנתי אשמח אם תשלחי לי הערות בונות לאתר בפרטי ואם תסביריה על הקטע של להנגיש את האתר

למה אתה מצפה לקבל ייעוץ מקצועי מתמנתי, חינם ?!

שיהיה כאן צדק חברתי. תשלם על ייעוץ מקצועי !

_

• הוסף לסימניות
חחחחח.. איזה תקיפה.. לא רוצה אז תודה בכל מקרה.... אני הייתי שמח לעזור סתם ככה למי שמבקש. אבל לא קריטי אולי אני באמת תמים כמו שתמנתי אמרה

• הוסף לסימניות
נסחפתם.. אחי אתה צודק אבל לא חכם.. סך הכל אמרת הכל נכון אבל עם הרבה בוטות והרבה הכללות . בכל אופן אני בטוח שכוונתך רק לטובה . הרבה הרבה הצלחה..
אגב אני בונה אתר בימים אלו ( יותר נכון הזמנתי אצל בעלת מקצוע ) ואת האמת שהיא ביקשה 2000-3000 שח ואני הוספתי לה מיוזמתי עוד 2000 ואני מאמין שאוסיף עוד..
למה?? כי יש שם מאוד הרבה עבודה כך לפחות לעניות דעתי

• הוסף לסימניות
זה האידיאל שהבונה אתרים מבקש כמה שצריך באמת ואתה מוסיף מעצמך.. הלוואי שכולם היו ככה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1862822:
חחחחח.. איזה תקיפה.. לא רוצה אז תודה בכל מקרה.... אני הייתי שמח לעזור סתם ככה למי שמבקש. אבל לא קריטי אולי אני באמת תמים כמו שתמנתי אמרה

תראה, ממש לא נעים לי לכסאח את האתר שבנית בשני ימי שישי בין הכנות לשבת ושמירה בבודקה.

בניית האתר זה חלק אחד בלבד.
לבנות כמו שכתבת כל אחד יכול.
אבל לבנות נכון צריך להיות מקצועי
אני בתחום כבר 5 שנים ועדיין מרגישה שלא מבינה בזה מספיק.
כמה שאני לומדת יותר, כך אני רואה כמה מורכב התחום הזה.

לעניינינו, אתן לך עצה בחינם.
תבדוק את האתר שבנית בכל המסכים. אחר כך, תיכנס לקובץ ה CSS, תיצור מדיה מותאמת לגודל המסך שאתה רוצה לתקן, ותכניס שינויים לדיבים ולסגנונות שאתה רוצה לשנות.
לכל מסך, צריך את תגית המדיה שלו.
אתה יודע איפה נמצאים קבצי ה CSS?

• הוסף לסימניות
ולגבי הנגשת האתר, יש חוק שלם שאומר מה צריך להיות אפשרי ומה לא.
תבנה את זה

מסתמא לא ייקח לך יותר מ 5 דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1862839:
זה האידיאל שהבונה אתרים מבקש כמה שצריך באמת ואתה מוסיף מעצמך.. הלוואי שכולם היו ככה..

או שבמקרה הזה יותר נכון להגיד שבונה אתרים לא שיער נכון את גודל העבודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה