נכתב ע"י מיכל123;1861845:
הרעיון שלו מצוין, לתת לאנשים שמבינים קצת במחשב אפשרות להקים אתרים לבד.
הרבה עסקים לא יכולים להשקיע בהקמת העסק שלהם הרבה כסף על מנת להראות מקצועיים. עדיף להם להקים לעצמם בחינם אתר וורדפרס פשוט עם תבנית פשוטה ובהמשך הדרך לפנות למעצב.
יישר כח על היוזמה.
ולהניח את דעתם של מעצבי האתרים, הפרנסה שלכם לא תפגע

דווקא אני חושב שבהמשך הדרך אם העסק מצליח, העסק יצטרך אתר מקצועי והוא יוכל גם לשלם יותר למעצב טוב.
את דעתך בעניין ערך העבודה של בוני אתרים השמעת כאן בכמה הזדמנויות בעבר.
אני שמח שאתה מרגיע אותנו בכל הקשור לאיום על פרנסתנו.
עם זאת, חוששתני שהנקודה היא לאו דווקא דאגה לפרנסתם של העוסקים בתחום, שכן זו לא צפויה להיפגע ממדריך כזה או אחר שעלה ברשת לגבי התקנת וורדפרס ונכתב על ידי הדיוט בתחום.
בעיני, הנקודה שנמצאת במוקד הדיון היא שאלה עקרונית, האם אכן, כפי שמצייר זאת פותח האשכול, בניית אתרים היא מלאכה פשוטה שאינה דורשת ידע מקצועי או שמא זה דווקא עניין הדורש ידע וניסיון.
הרושם שעלול להצטייר בעיני מישהו שאינו בקיא בתחום, הוא שמדובר במשחק ילדים, לוחצים פה, פה, ופה, והפלא ופלא, קיבלת אתר מקצועי וחסכת כמה אלפי שקלים.
אולם כל איש מקצוע שעוסק בתחום יודע כמה עבודה כרוכה בהקמת אתר מקצועי, גם אם הוא צנוע ופשוט. הפער בין התוצאות שייצאו מתחת ידיו של בונה אתרים מקצועי לאלה של חובבן, הוא פער עצום שניתן להבחין בו בנקל.
ואני בכוונה לא מדבר על אתרים מורכבים שכרוכים בהם אתגרים שדורשים מומחיות גבוהה, שם ברור שאדם מן השורה לא מסוגל להתמודד. אני מדבר על אתרים בסיסיים יותר, אתרי תדמית או אתרי תוכן שיש חשיבות לרמת הגימור שלהם, לביצועים, לעיצוב, לחוויית משתמש, להתאמה למובייל ולמגוון היבטים שאדם פשוט לא ערני אליהם בכלל וייקח לו הרבה זמן בכלל לגלות כמה ליקויים קיימים באתר שהוא בונה לבד וכמה קצרה ידו מלטפל בהם.
אני חושב שנחום תימצת את זה יפה, הוא איתגר את פותח האשכול להביא דוגמה לאתר שנבנה בעלות גבוהה שכל אחד היה יכול לבנות לבד בלי ידע מקצועי. האתגר נענה בהתחמקות.
באותה רוח, אני מאתגר אתכם, חסידי הז'אנר, לתת לנו דוגמאות לאתרים שנבנו על ידי חובבנים והם מצטיינים במקצועיותם. אם אכן תוכיחו שזה אפשרי וכדאי, אני שומט את טענותי, אחרת, אני טוען שאתם עושים "שירות דוב" וזורים חול בעיני הציבור במקום לעזור.