- הוסף לסימניות
למה באמצע השינה כל כך קל לקום ולהתלבש ולבקש בצורה יפה ובדרך לאבד את השינההרץ לעשות מצווה יכול להחריב עולמות בדרכו....
נראה לי על זה זה נאמר,
ונס שאני לא שכנה שלכם, אחרת הייתי שמחה שתדפקו ותבקשו ממני בצורה יפה...
למה באמצע השינה כל כך קל לקום ולהתלבש ולבקש בצורה יפה ובדרך לאבד את השינההרץ לעשות מצווה יכול להחריב עולמות בדרכו....
נראה לי על זה זה נאמר,
ונס שאני לא שכנה שלכם, אחרת הייתי שמחה שתדפקו ותבקשו ממני בצורה יפה...
מי שומע את הנחירות של השכנים עם כל הבוקסות ושמחות בית השואבה?נושמים עמוק, ואז עוד יותר עמוק, ועוד קצת.. והנה סוכות.
(ולכו תרדמו עם הנחירות של השכנים)
צחקתימי שומע את הנחירות של השכנים עם כל הבוקסות ושמחות בית השואבה?
אין כמו החג הזה... כולל הערב חג שלו.
חבל על אלו שמפספסים את כל הכיף בגלל העצבים על השכנים (למרות שיש על מה...)
האמת, שהשנה בעלי לא יכול היה להיות בבית בבקרים, כולל היום ומחר!בתקווה שעוד לא קניתם ירקות הבוקר
ואין לאף אחד עגבניות לזרוק עלי -
אני סופר רגישה לרעשים, כמוני ילדי המתוקים שבנייה של שכנים יכולה להסב להם סבל של ממש
ובעניני בניה בשעות מאוחרות יש לי דעה מאד חד משמעית אחרי סבל מהסוג הנ"ל,
כתבתי את דעתי זו בכמה אשכולות שונים ומיוסרים שנפתחו בנושא,
והתנגדתי לאלו שכתבו שטויות מסוג 'צרות עין' (סליחה, אבל זה באמת שטות וחוסר הגינות להתייחס לאנשים שסובלים על בסיס יומיומי מהתנהגות 'מצפצפת' וחסרת כל התחשבות - 'צרי עין'. הם אולי במצב 'צר שינה' או 'צר להם' שהילדים שלהם לא יכולים לישון, וגם הם לא.. לא משהו אחר)
ואני לא מבינה מה חושבים לעצמם אנשים שממוטטים קירות באמצע הלילה,
ועוד מנופפים ב'חוק' שמתיר רעש עד 11 (כאמור, לא מדובר על רעש בניה)
אבל בסוכות?...
ובמיוחד בכזו שנה צפופה?
אשרי מי שהצליח להתארגן מוקדם,
ברור ומובן לי שיש אנשים שלא הצליחו.
ברור ומובן לי שסוכות נכנס כשהוא נכנס, ואי אפשר לדחות את הקמת הסוכה.
ברור ומובן לי שגם אנשים מתחשבים שכל השנה אפילו יפסידו כסף וישחררו פועלים מוקדם,
עכשיו פועלים לפי המקובלות מזה שנים ובונים בערב. (לא ב-1 ו-2 בלילה, גם למקובלות יש את גבולותיה)
גם אותי הרעשים שיגעו, אבל הייתי מלאת סלחנות כלפיהם.
וכאמור כשזה לאורך השנה - אני חושבת על התופעה דברים די שליליים בלשון המעטה
אבל ערב סוכות זה משהו אחר ואני רק מביאה פה את הצד הזה כדי לאזן
נושמים עמוק, ואז עוד יותר עמוק, ועוד קצת.. והנה סוכות.
(ולכו תרדמו עם הנחירות של השכנים)
אבל אתם את שלכם עשיתם! זה לא קשור למה שאחרים עושים.רק שזה היה מאמץ מצידנו, ורציתי לבדוק שאני לא מנסה לתמרן,
בעוד בסוף כולם יהיו בחוץ ויבנו להנאתם..
לחלוטין לא מסכימה.אבל בסוכות?... ובמיוחד בכזו שנה צפופה?
אשרי מי שהצליח להתארגן מוקדם, ברור ומובן לי שיש אנשים שלא הצליחו.
ברור ומובן לי שסוכות נכנס כשהוא נכנס, ואי אפשר לדחות את הקמת הסוכה.
ברור ומובן לי שגם אנשים מתחשבים שכל השנה אפילו יפסידו כסף וישחררו פועלים מוקדם,
עכשיו פועלים לפי המקובלות מזה שנים ובונים בערב. (לא ב-1 ו-2 בלילה, גם למקובלות יש את גבולותיה)
לא הגיע בהפתעה בכלל.גם אם לוקח יומיים אפשר להתחיל לבנות שבועיים מראש.
סוכות לא הגיע בהפתעה לאף אחד
רק תחשבו טוב טוב אם התירוץ הזה יהיה קביל בבית דין של מעלהלא הגיע בהפתעה בכלל.
אבל אם הסוכה מסובכת לבניה, ולוקח זמן לבנות אותה, ומחכים לבחורי הישיבות שהגיעו רק אתמול בלילה הביתה?
ואם אין להם מתי לבנות כי בבוקר חםםםםםםם אצלינו בחצר. בלתי נסבל ממש.
בצהרים השכנה לא מרשה - כי בעלה ישן.
בערב - אותה שכנה לא מרשה כי הילדים ישנים.
מה נשאר? בין 4-7 אחרה"צ.
נ.ב: בין לבין, הבחורים הנ"ל נוסעים מחוץ לעיר לבנות סוכה לסבא.
אז בואו ונתחשב כולנו אחד בשני...
ב"ה הקב"ה נתן לנו מידה מסויימת של יכולת חשיבה. אנחנו חושבים טוב.רק תחשבו טוב טוב אם התירוץ הזה יהיה קביל בבית דין של מעלה
תודה על המחמאהב"ה הקב"ה נתן לנו מידה מסויימת של יכולת חשיבה. אנחנו חושבים טוב.
אנחנו לא מתעללים באף אחד. מובטח לך.
רק הבאתי נקודה למחשבה מהצד השני.
לתת לשכן 3 שעות לבניית סוכה, לא נובע מלב רחב ומפרגן מדי.
אני אמרתי קודם...התחשבות בזולת זה מינימום הנדרש מאיתנו כאנשים הגרים בבנין משותף
אתה צודק. באמת צריך להתחשב. ובטוחני שכל הקודחים/הגוררים/הדופקים סיבותיהם ואילוציהם עמם. בואו נתחשב, בואו נהיה צדיקים, הרגע היה יום כיפור.לא הגיע בהפתעה בכלל.
אבל אם הסוכה מסובכת לבניה, ולוקח זמן לבנות אותה, ומחכים לבחורי הישיבות שהגיעו רק אתמול בלילה הביתה?
ואם אין להם מתי לבנות כי בבוקר חםםםםםםם אצלינו בחצר. בלתי נסבל ממש.
בצהרים השכנה לא מרשה - כי בעלה ישן.
בערב - אותה שכנה לא מרשה כי הילדים ישנים.
מה נשאר? בין 4-7 אחרה"צ.
נ.ב: בין לבין, הבחורים הנ"ל נוסעים מחוץ לעיר לבנות סוכה לסבא.
נחמד לכתוב שצריך להתחשבאני אמרתי קודם...
גם אחרי ההבנה וההכלה יש שעות שבהם לא הגיוני לבנותאני שואלת את עצמי האם זה מה שקורה לנו אחרי יום כיפור...?
קצת הכלה וסימפטיות אחד לשני...
נכון, מפריע לי שבונים סוכה בשעות מאוחרות. מפריע לי גם שאושר עד/ יש / קידי שיק מתחת לבית שלי ומוכרים שם עד 2 בלילה בערב חג...
אה, שכחתי, מפריע לי גם הצפירה של יום שישי כי בדיוק התינוק נרדם. ומפריע לי שהשכנה בוכה בבית כנסת ביום כיפור...
מה, אנחנו לא חושבים אחד על השני? נכון, גם הם צריכים לחשוב על עלינו....
אז מה? זה מה שיש לשכנים אפשרות לבנות סוכה ולהתכונן לחג. וכולנו יהודים ורוצים שכוווולם יישבו בסוכה בחג וכולם יהיו לבושים יפה וכולם יספיקו לקנות אוכל ולבשל.. אז זה האפשרות שלהם? נדון אותם לכף זכות...
ובכלל, לא שמענו על גלגל חוזר בעולם?
מחר אנחנו נצטרך להרעיש לשכנים מכל סיבה טובה אחרת שבעולם (אירוסין/ וורט/ בר מצוה שבע ברכות או לא יודעת מה...) לא נרצה שיתחשבו בנו?
איך נגיב אם יהיה לנו בשעטומ"צ איזה שלום זכר ונדע שהשכנה מלמטה כתבה בפרוג במוצ"ש שהשכנים מלמעלה כ"כ הפריעו לה ולא התחשבו בה...
אני לא מדברת על שעות מאוד מאוחרות (כל אחד יודע מהן השעות המאוחרות בשכונה שלו)
אבל עכשיו זה ערב סוכות אחרי שמשבת שלפני ר"ה לא היה לנו 3 ימי חול רצוף... יש לנו ב"ה שבת חג שבת חג שבת חג... זהו. זה ערב חג וכולם בלחץ וצריכים להתכונן. אז קצת הכלה!!
זה מה שהיא אמרהגם אחרי ההבנה וההכלה יש שעות שבהם לא הגיוני לבנות
מסכימה איתי?
אבל באמת, הצרות עין פה חוגגתאני לא מדברת על שעות מאוד מאוחרות (כל אחד יודע מהן השעות המאוחרות בשכונה שלו)
נחמד לכתוב שצריך להתחשב
רק תדאג שגם הצד השני יסכים להתחשבות שלך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים