- הוסף לסימניות
לסיפור: בקשתי לבחור
מודה מראש לכל מי שעתיד להגיב.
מודה מראש לכל מי שעתיד להגיב.
"ש-לום!" מבלי לראות את שרה
לפני שתעבור לך זכות העריכה...חנה מחכה, אני קולטת פתאום.
תודה!לפני שתעבור לך זכות העריכה...
תודה רבה! כיף לשמוע.וואו.
אהבתי מאוד את הפרק הראשון. הכתיבה שלך יפה נורא נורא.
התחלה מסקרנת, מחכה ממש להמשך.
תודה על השיתוף. תמשיכי.
וואו, שיגרת אותי למסע... בלעתי ברצף 20/37 עמודים.סליחה שתקעתי הודעה מיותרת, לא שמתי לב שיש נספח.
קראתי עכשיו את "סודות מן החדר", והקטע שלך ממש מזכיר לי את זה, כאילו הוא היה אמור להיות שם. (זה מחמאה, כן?)
גם השם של הסיפור שלך מזכיר את הנושא של "סודות מן החדר"
מענין אותי אם זה יתפתח לאותו כיוון...
וואו ביקורת ביקורת! אז קודם כל תודה על ההשקעה ועל הכנות! מעריכה.ב"ה
אפשר הארה?
הפרק הזה לדעתי לא מוצלח בתור פרק ראשון.
א. לא ראיתי בו עלילה או התרחשות, שום דבר שיניע אותי לקרוא את הפרק הבא
ב. כל המסר מוצג פה לראווה בפנים חשופות, אני כבר יודעת איך הכותרת מתאימה לסיום הסיפור, וזהו, בשביל מה צריך 70 פרקים שיספרו לי את זה
אני כבר יודעת שהאמא מזניחה, שהמורה יהודית משקרת והאבא צודק, והמסר הוא לעבוד את ה' ולא את המורה. אחרי 70 פרקים אני אצא עם מסר אחר?
אולי טיפה הקצנתי, אבל זה לא פרק שהייתי מכניסה ככה לסיפור בהמשכים, ובטח לא כפרק ראשון.
מקווה שזה בסדר מבחינתך, אם את מעדיפה שאמחק אעשה את זה בשמחה
אבל אני באמת חושבת שיש לך ב"ה יכולות כתיבה מרשימות, וחבל להתחיל סיפור ברגל שמאל לדעתי..
אז שוב תודה, גם על המילים הטובות!ב"ה
זה שלא הבנו - אני בטוחה, כי אם כן זה ממש היה מוזר ולא תואם לקהילת כתיבה.
אבל זה שככה אנחנו *מרגישים* אחרי קריאת הפרק - פה הכשל.
אי אפשר להאכיל מסר עם מצקת, ולכתוב אותו ככה מפורש כבר ב40 שורות הראשונות של הסיפור (מדברת על כל החלק מהילדות של המורה יהודית ועד מה שהאבא אומר בסוף הפרק)
אני בטוחה שהסיפור שווה קריאה, ובטח שאת כותבת אותו - הסיפורים שכתבת על הילדה והאמא ברחוב היו רגישים ונוגעים ללב. דווקא לכן כאן זה ממש הקפיץ אותי וגרם לי להגיב, כי זה פשוט פרק שבוודאות לא ישקף לא את העלילה ולא את רמת הכתיבה שלך.
ולכן מציעה בחום לערוך / למחוק, ולהתחיל מחדש.
ואני נותנת ביקורת באמת בדר"כ ממש בזהירות, רק כשאני חושבת שיש פוטנציאל מעולה ושהכותב/ת יוכלו לספוג את הביקורת בצורה בונה
לצערי אין לי הרבה זמן כדי לעקוב אחרי סיפורים.אז שוב תודה, גם על המילים הטובות!
אפשר לבקש ממך קצת יותר פירוט, איך יהיה נכון יותר לכתוב את הפרק הראשון?
תודה רבה רבה, הועלת לי מאוד!לצערי אין לי הרבה זמן כדי לעקוב אחרי סיפורים.
מגיבה בגלל התיוג של @CN.
יש הבדל מהותי בין סיפור בהמשכים שמתפרסם באינטרנט לבין ספר.
הכללים הבסיסיים הם:
1. לשמור על קו סיפורי רציף. מקסימום 2 זירות, לא יותר.
2. לתת רק מידע ליבתי. אם זה לא עומד בליבת הסיפור - הקוראים יאבדו את הרצף. לכן לפני כל פרק השאלה היא: "מהם 3-4 פרטי המידע שאותם אני רוצה להעביר בפרק הזה?"
לא יותר מ4 פרטים מהותיים לסיפור יכולים להשתחל לפרק ממוצע באינטרנט.
זה הקצב היום. לפחות לדעתי.
3. לא להגיד בשום אופן מאפייני התנהגות של הדמויות בסגנון אקספוזיציה. בספר זה עובר איכשהוא, באינטרנט זה גורר תגובות שליליות כמעט באופן מוחלט.
אקספוזיציה באון-ליין מיועדת רק ל: מראה חיצוני של הדמות והסביבה, התרחשויות צדדיות שאין טעם לתאר את התרחשותן באופן ישיר, והקדמה על דמויות חדשות שנכנסות אחרי פרק חמישי.
כל הכללים הללו חלים כבר מהפרק הראשון.
נוסף לכך, הפרק הראשון באינטרנט משמש גם כתחליף ל"כריכה אחורית" של הספר המודפס.
לכן, השאלה הנכונה לפני הפרק הראשון הוא:
מהם הדברים שאני רוצה, שאנשים ידעו על הפרק הזה. הדברים שהקורא קודם כל ירצה לדעת הם כנראה:
1. מה קצב ההתרחשויות שהולך להיות בסיפור?
2. האם זה סיפור עליז/ רציני/ עמוק/ קליל/ מציאותי/ פנטזיה?
3. מה הרעיון המרכזי שסביבו הסיפור הולך להסתובב? (מתוך זה כמובן לתת רק רמזים כלליים, לא ישר לתאר את הליבה. בכל זאת פרק ראשון.)
מקווה שהועלתי.
תיאור שמעניק המון פרטי מידע נדרשים במהירות האפשרית, בכדי לתת לקורא את הרקע לסיטואציה.תודה רבה רבה, הועלת לי מאוד!
מעריכה את ההשקעה.
אני חושבת לבקש מחיקה ולהתחיל שוב את הסיפור...
אשמח אם תוכלי, או כל אחד אחר, להסביר לי מהי אקספוזיציה. לא הצלחתי להבין מהמידע ברשת.
זה בעצם לתאר את הגיבורים או ההתרחשויות מזווית המבט שלי?
שוב תודה!
כנראה שאני ממש בורה...תיאור שמעניק המון פרטי מידע נדרשים במהירות האפשרית, בכדי לתת לקורא את הרקע לסיטואציה.
קוראים ככה לכל קטע שמביא את הרקע להתרחשות לידיעת הקורא. אפשר לעשות זאת באופן ישיר (מנקודת המבט שלך) או תוך כדי שיחה בין הגיבורים.
תודה רבה!קראתי את הפרק הראשון.
מבלי להיכנס לכל הדיון המקצועי בנוגע לתוכן, הרי שהכתיבה כשלעצמה יפה מאוד. מיוחדת אפילו...
תודה רבה.
מחכים להמשך!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים