- הוסף לסימניות
הצורה הזו לא מתאימה לעורכות וידאו.
נניח אני רוצה לחפף עכשיו לגננת שעושה אסיפת הורים, לעשות את המינימום כי היא רוצה זול ולא מעניין אותה מאד התוצאה הסופית, העיקר שהאימהות רואות את הבנות שלהן.
אני מקבלת מהגננת עשרות סרטונים רועדים, סוערים, עם סאונד מזויע וכתמים על העדשה שגורמים לוידאו להיראות כמו תיעוד סירה שנקלעה לסערה בלב ים, מהקטעים האלו אני אמורה להפיק משהו נורמלי , ותכפילו כפול מס' הבנות שיש בגן + סרטוני אוירה, יומולדת, או מסיבה.
גם במקרה שהגננת יודעת יותר טוב להסתדר עם המצלמה, הורדת הקבצים, סינון, ובחירת השוטים המתאימים לפני עבודת העריכה הם עבודה בפני עצמה, שאין דרך לתמחר אותה אלא אם את עובדת לפי שעות, ואז לגננת שקיבלה תקציב של 250 ש"ח, זה כבר לא משתלם. ולעורכת עוד פחות משתלם.
הדוגמא הזו, היא הדוגמא הטובה ביותר למַה שרציתי להגיד.
אין הבדל בין עורכות וידיאו לגרפיקאיות בנושא הזה.
העיקרון הוא אחד, בעולם שבו התקציב של הגננת הוא 250 שקלים ומכיוון שהיא גננת במקצועה, אז גם הסרטונים שלה מקוטעים, רועדים ובלי פוקוס.... בדיוק מהסיבה הזאת, עורכת וידיאו שמכבדת את עצמה ואת זמנה לא תתעסק בזוטות שכאלו, אין בזה שום מטרה! רק כי הגננת רוצה להרשים את ההורים.
ישנם מקומות שבאמת יש עניין להרשים את ההורים (שיקולי רישום וכד') בהנהלה שמים על העניין הזה תקציב הרבה יותר גדול.
אני מדגיש נקודה.
מי שרוצה להתפרנס מהמקצועות האלו, חייב להתמקד בדברים שמביאים ערך אמיתי, ערך עסקי או ערך כספי.
ברגע שנקלוט את המשוואה, לא נשמע יותר סיפורי אכלו לי שתו לי.
מזווית אישית
היו לי שתי לקוחות שניהם רצו מיתוג ותדמית. (תקופת זמן אחרת)
מאחד קיבלתי 700 שקלים, ומהשני קיבלתי 3000 שקלים.
בשני המקרים השקעתי את כל נשמתי בלקוח, שיהיה מדוייק, מקצועי, עונה על הבריף.
אתם יודעים למה?!
כי אחד היה לו חברה עסקית מתפקדת, והשני רק רצה להתחיל איזה משהו עצמאי וחיפש את עצמו.
היום אני כבר לא עובד עם לקוחות כאלו... שולח אותם למתחילות....
הנושאים החמים