נכתב ע"י מלפפון;1654386:אף אחד לא חושב שלא אכפת לג'י מהצניעות.
להפך. אחרת לא היתה מגיבה פה.
השאלה היא אם היא צודקת בטענות או לא.
נכתב ע"י GRN;1654364:פאה שאסורה הלכתית זה מונח רחב.
השאלה צריכה להיות קונקרטית וברורה.
הרב אלישיב אמר שכן! אבל רק בתנאי שהבעל לא כמוה, וזה מפריע לו. (הוא לא צריך לגרש אותה, אלא יכול לגרש אותה על כזה דבר.)נכתב ע"י GRN;1654364:האם מותר לבעל לגרש ללא כתובה אישה שניכר שפאתה פאה, אולם יש לה שביל לבן?
האם מותר לבעל לגרש אישה שמכוסה היטב בצוואר ובזרועות, השרוולים שלה אינם צמודים בכלל, אולם היא לובשת חולצה עם חצי שרוול על חולצה עם שרוול ארוך?
נכתב ע"י sunshine;1654397:בשיעור עצמו דנו בנושא הזה של הפאות ואז הרב אלישיב זצ"ל אמר את מה שאמר.
הרב אלישיב אמר שכן! אבל רק בתנאי שהבעל לא כמוה, וזה מפריע לו. (הוא לא צריך לגרש אותה, אלא יכול לגרש אותה על כזה דבר.)
נכתב ע"י GRN;1654394:את יודעת מה אני חושבת עכשיו?
שכנראה יש אלפי נשים שחושבות שהן עוברות על גופי הלכה!!! וממשיכות לנהוג כך!!! אולי כי הן חושבות שהלכה זה לא משהו שבאמת אמורים לקיים, או שאי אפשר באמת לקיים אותה.
זה מזעזע אותי. באמת.
נכתב ע"י sunshine;1654402:אני צריכה לחפש את זה. והיום כבר מאוחר...
בל"נ אחרי שבת.
נכתב ע"י גלבוע;1654405:גילית את אמריקה, סליחה שאני אומרת לך.
ברור שאלפי נשים חושבות שהן עוברות על גופי הלכה!!!
רוב בוגרות הסמינרים של השנים האחרונות חושבות את זה.
רוצה לדבר על ההשפעות של זה?
נכתב ע"י מלפפון;1654386:אף אחד לא חושב שלא אכפת לג'י מהצניעות.
להפך. אחרת לא היתה מגיבה פה.
השאלה היא אם היא צודקת בטענות או לא.
נכתב ע"י אות ומופת;1654411:אבל למה זה קשור בכלל לאשכול?!?! אני חושבת שזה לא יפה. סטודיו פתחה אשכול בנושא פרסום, וביקשה לא לסטות מהנושא. מה הקשר עכשיו להתבחבשות הזאת מה נקרא עיקר הדין ומה לא? הרי המודעות לא נועדו לציין בהן גדרי צניעות אלא לתת לכל אחת להשתפר מהמקום שלה, כפי שכתבו כאן.
נכתב ע"י אות ומופת;1654411:אבל למה זה קשור בכלל לאשכול?!?! אני חושבת שזה לא יפה. סטודיו פתחה אשכול בנושא פרסום, וביקשה לא לסטות מהנושא. מה הקשר עכשיו להתבחבשות הזאת מה נקרא עיקר הדין ומה לא? הרי המודעות לא נועדו לציין בהן גדרי צניעות אלא לתת לכל אחת להשתפר מהמקום שלה, כפי שכתבו כאן.
נכתב ע"י מלפפון;1654422:זה כן קשור.
כי אם היא רוצה שבאמת הציבור יתחזק מהמודעה, היא צריכה לדעת מה עיקר ההלכה ומה לא.
כי אם היא תשים במודעה תעודת הוקרה לנערה שלא הולכת עם חולצה ירוקה כי זה לא צנוע, זה לא ישפיע.
כדי לדעת מה יקנה את לבבות קהל היעד, צריך פשוט לפנות אליו בלשון שלו, צריך לקרב ולא להרחיק.
ואם כותבים איסורים שהם רק חומרה, זה לא עושה רפורמה רצויה. זה שוב יוצר התנגדות למושג צניעות.
ואז יוצא שמתוך רצון לתקן, נמצאנו דווקא מקלקלים ומרחיקים.
נכתב ע"י אות ומופת;1654427:בעקבות האשכול, החלטתי בלי נדר לשאול את הרב שלנו לגבי השביל הלבן ולעשות כהוראתו (בתקוה שאפשר לצבוע את זה...).
נכתב ע"י מלפפון;1654429:
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //