- הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1654880:אבל במקום שאין מקובל לאישה ללכת בלי גרביים היא נקראת "עוברת על דת יהודית".
זה הכל מתחת לברך
נכתב ע"י נוי;1654880:אבל במקום שאין מקובל לאישה ללכת בלי גרביים היא נקראת "עוברת על דת יהודית".
נכתב ע"י מוריסקא;1654892:קודם כל צלצול אחת לכל התגבות שלך
התגובה האחרונה, טוען ביאור.
פילוסופית, אבל עוד לא סיבה ללכת במשו בחיסרון צניעות.
אגב, אצלכם עכשיו 12:20. בארץ כולם קונים חלות?
נכתב ע"י עדין;1654862:לא נכון!
בצניעות צריך להיות שהתוצאה הסופית תהיה ע"פ ההלכה,
לכן זה משתנה מגיל לגיל וממקום למקום.
(שום רב בעולם לא אומר שע"פ ההלכה צריך להיות כיסוי על הרגל חוץ מהחצאית, אבל ברור שחייבים ע"פ ההלכה כיסוי על הרגל במקום שהחצאית יכולה לפעמים להתגלות)
אני מחזירה את האשכול למטרה שלשמו הוא נפתח:נכתב ע"י סטודיו פלאש;1648721:בעזרת ה' החלטתי מידי פעם להתנדב להיות גרפיקאית לעסק הצניעות שהוא בפשיטת רגל...
וזה גם לזכות רותי 12 (חברתי היקרה) שלמדתי ממנה שמותר גם לצאת להפסקה
1. אשמח אם תחוו דעתכם על מודעה זו, מבחינת הרעיון, האם נגעתי בנקודה נכונה
2. למה כמה שמדברים על צניעות, לא מצליחים למכור אותה
3. וכן מידי פעם אוכל לתת גרפיקה ללא תשלום למי שרוצה להפיץ חומר בענין הצניעות, אפשר לשלוח לי למייל
נכתב ע"י חנון;1654929:אני מחזירה את האשכול למטרה שלשמו הוא נפתח:
עלה לי רעיון של עיצוב מודעה:
לעשות קומיקס על הסיפור של התלמיד של החפץ חיים שהתחיל להתלבש בצורה מודרנית יותר וכשהחפץ חיים העיר לו הוא טען שבפנים הוא נשאר אותו הדבר
אמר לו החפץ חיים: כששעון נעצר ולא עובד סימן שקורה משהו בפנים כי חיצוניות משפיע על הפנימיות
נכתב ע"י OV graphics;1654775:אמרת- ובד"כ זה בא מחינוך נכון מהבית,
אשמח לשמוע על דרכים להאהיב את הצניעות מגיל קטן.....!
נכתב ע"י inspiration;1654988:נראה לי שהרבה מהניקיות פה פשוט מתגעגעות לויכוחים האלו מימי הסמינר שאף פעם לא נגמרו ותמיד היה מה לדוש ולטחון עד דק. נכון שאני צודקת?![]()
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1655012:לא עמדתי בזה ופתחתי את המחשב ביום שישי....
רציתי להוסיף בענין הגרביונים שביתי היתה בת שנתיים וחצי היה חורף , וכמובן שבחורף כולן הולכות עם גרביונים, כשהגיע הקיץ, אני כמובן לא העלתי בדעתי להמשיך עם גרביונים, (אני מסמינר מאיר וההשפעה של המודרניות שם בהחלט עשתה את זה...)
אבל הצדיקה הקטנה שלי ממש ביקשה גרביונים!!! כ"כ התרגשתי, היום היא כבר בת 7, אני מספרת לה איך שיש לה נשמה טהורה והיא ביקשה גרביונים, אפילו שאני לא רציתי, וכך גם ביתי שאחריה רצתה גרביונים, אני מודה לה' על כך שבנותי לימדו אותי מה היא צניעות
היום אני לא מסוגלת לראות אותן בלי גרביונים, זה ממש מזעזע בעיני,
אין מצב שלא מתגלה לילדות קטנות הרגליים בגיל הזה!!!
ע"ז עניתי:נכתב ע"י גלבוע;1654832:רבנים בדרך כלל פוסקים הלכה לפי נתונים שכתובים בספרי ההלכה,
ולא לפי מה שנשמע להם 'הגיוני וראוי'.
וזה בדרך כלל מקור ההבדל בין דעות של מורות לפסיקות של רבנים.
נכתב ע"י עדין;1654862:לא נכון!
בצניעות צריך להיות שהתוצאה הסופית תהיה ע"פ ההלכה,
לכן זה משתנה מגיל לגיל וממקום למקום.
(שום רב בעולם לא אומר שע"פ ההלכה צריך להיות כיסוי על הרגל חוץ מהחצאית, אבל ברור שחייבים ע"פ ההלכה כיסוי על הרגל במקום שהחצאית יכולה לפעמים להתגלות)
לא נכון שרבנים פוסקים רק ע"פ ספרי הלכה, אלא גם ע"פ המציאות בשטח, כלומר אם רואים על דבר שהתוצאה הסופית שיש חוסר צניעות (חצאית באורך מדוד למשל, שע"פ הלכה גרידא אם היא מכסה היא כשרה אבל אם רואים את התוצאה הסופית שמי שלובשת כך בהכרח יגיעו מצבים שבהם יתגלו חלקים אסורים (ע"י ישיבה, עליה במדרגות וכדו') שהם ודאי אסורים ע"פ תורה) אז ע"פ הגיונם הם קובעים את ההלכה כך.נכתב ע"י גלבוע;1654906:אז מה 'לא נכון'?
שהרב שצויין לעיל לא התייעץ איתך לפני שפסק מה שפסק?
שאת לא פוסקת כאן משהו שלדעתך 'ברור שחייבים על פי הלכה' בלי שפתחת שום ספר הלכה קודם?
שלא בדקת בכלל אם יש הבדל לפני גיל חיוב מצוות או לאחריו?
לו היה האשכול רק בשביל תגובה זו, דיינו.נכתב ע"י תקוה;1654960:אוכל לאמר לך מה שאני עשיתי- (הרב שלנו אומר שמגיל 3 ילדה מחויבת כמו אישה בת 30)
קצת לפני גיל 3 קניתי לה גרביונים מאוד יפות וחולצות שרוול ארוך מאוד מיוחדות וזה חיכה בארון עד ליום הולדת של גיל 3. והיא חיכתה ליום הזה כדי להלביש את הבגדים היפים שרק לבנות שהן כבר בת 3 מותר ללבוש את זה.
כבר לפני גיל 3 סיפרתי לה על ה' שברא את האישה וכל הזמן אמר : "היי אישה צנועה" פעמיים על כל איבר.
תיארתי לה כמה המצוה גדולה ויקרה בשמים. וכל רגע שהיא תלבש בצניעות מתרבים לה מלאכים רבים בשמים ששומרים עליה מלמעלה שלא יקרו לה דברים רעים.
סיפרתי לה כמה ה' כבר מחכה לרגע הזה שהילדה המתוקה הזו תתחיל לקיים את המצוה הזו שכל כך חשובה לו.
ככה לפעמים בערב בסיפור של טרום שינה. תיארתי לה את הציפיה של ה'- האבא הטוב שבשמים שמחכה שהיא תגיע לגיל 3 ותקיים סוף סוף את נמצוה החשובה הזו. והיו סיפורים על מעלת הצניעות.
לקחתי אותה לחנות לקנות לעצמי בגד והתייעצתי איתה אם השרוול ארוך מידי או פתח צוואר פתוח מידי או סגור בסדר. לא דיברתי ישירות אליה אבל היא למדה איך לבדוק בגד בשעת הקניה כמו שבודקים מזון לפני שנקנה, מה ההכשר, ככה האם זה לפי כללי ההלכה.
גם בנוגע לפאה אם היא ארוכה או לא שאלנו את הרב בנכוחותה ולפי פסיקת הרב קיצרנו. באותו היום עשינו כמו מסיבה. קניתי ממתק טעים חילקתי לכולם. כי ביום הזה זכינו לעשות מצוה מאוד יקרה. סיפרתי לה כמה אני מרגישה שמחה מבפנים בכזה יום חשוב. ומרוב שאני שמחה קניתי ממתק יקר שכולם ישמחו איתי.
ויש עוד דוגמאות... העיקר זה לתת להן להבין באמת מקטנות שצניעות זה דבר טוב ושמח.
כמו כל מצוה אחרת שממלאת אותנו בשמחה של מצוה. וזה המצוה ששייכת רק לבנות ולא לבנים אז כמו שיש לנו קשתות וסיכות שלבנים אין יש לנו מצוה ענקית שהבנים פשוט "הפסידו![]()
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1655014:אני עושה העתק הדבק למייל שקיבלתי ממישהי שהיא חברת הפורום:
יש לי הרבה מה לומר, אך משום מה איני רוצה להתערב באשכול הזה כלל...
יש שם כמה שמצננות את כל האמבטיה, וזה נראה סתם מחוסר מודעות להלכות או מיתר לחץ וטראומה שנהייתה להן מבגרותן....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //