לא הייתי חצי פולמוס, ממש הפסד
לדעתי פוספסה כאן נקודה חשובה, שלפעמים דבר זהה אצל שניים אצל אחד יכול להיות רצון ה' ויקבל שכר ע"כ, והשני להיפך.
והלב יודע עם טוב או מוטב, מה ששיך לבחירה החופשית של כל אחד ואחת, ולכן לדעתי מה שחשוב זה כן לעורר את הדברים ולחזק את
הרוח שלהם ולא לרדת לפרטים.
ואתן דוגמא:
קרובתי נכנסה פעם לפאנית וראתה מחזה מוזר, אשה במראה חרדי עומדת מול המראה עם פאה ארוכה מאד ובמראה... איך לומר... רחוק ת"ק על ת"ק מסגנון צנוע וחרדי, והיא מסתפקת אם לצאת ככה או לא.
והפאנית שלא נמנתה על המודרניות בעם מעודדת אותה "את נראית טוב את נראית מצוין" ויותר מהכל נשים נורמליות משלנו שישבו שם הצטרפו אף הן לעידוד...
???
לאחר שאותה אחת יצאה הן הסבירו לקרובתי עד כמה כל הכבוד לאותה אחת שכבר זמן רב ב"תשובה" וכל משפחתה עברה מהפך והדבר היחיד שהיא לא הייתה מסוגלת זה לכסות את ראשה... עכשיו זו פעם ראשונה שהיא מכסה את ראשה ויוצאת עם כיסוי ראש לרחוב!!
וקרובתי הוסיפה שיצא לה להמשיך לפגוש את אותה אחת וכיום היא לבושה בפאה סולידית ונחמדה כשר וצנוע ואי אפשר בכלל לדמיין איך היאנראתה בעבר.
אני מניחה שהיא תקבל שכר על כל ס"מ בפאה שעלה לה בכוחות נפש מרובים.
לעומת זאת אם נקח בת ביע"ק שחונכה וגדלה על ברכי הצניעות ובכל אופן בחרה ללכת עם פאה באופן פרוץ, רק ליבה שלה יודע מהן רצונותיה וכוונתה באופן לבוש זה... (ואני,
גם אותה לא דנה, כי אף פעם אי אפשר להבין ולדעת מה מביא בת ללכת כך)
כמוכן ע"מ לעלות את מפלס הצניעות ויר"ש בעולם לפעמים צריך לצאת חוצץ בפרסום ושכנוע, ולפעמים פשוט להתחזק בעצמינו וזה בעצמו מעלה את מפלס צד הקדושה שבכוחו לעורר ולגרור אחריו הלאה.
כמוכן דנים כאן על אופנה ומודה, חשוב קודם כל לדעת מה ההלכה, ולסגל רגישות למראה כשאת מסתכלת על עצמך.
אם נקח דוגמא לבגד שעשוי מבד כשר וצנוע לחלוטין לכל הדעות,
קנו אותו 3 נשים:
1. לא היה במידה שלה אז לקחה מידה יותר, זה נראה עליה יכנע ולא מחמיא בכלל.
2. קנתה במידה שלה ונראית נהדר הבגד גם מחמיא לה וגם צנוע.
3. קנתה במידה שלה, אך ברוך ה' הרחיבה מידותיה... וזה נראה עליה מתחת לכל ביקורת מבחינת צניעותית. אבל מאחר ואין לה את הרגישות והביקורת היא לא שמה לב...
כך שצניעות זה לא תמיד בגד כזה או אחר, אופנה כזו או אחרת,
זה מידה, זו רגישות, וזה דבר שמתפתח עם תשומת הלב והערנות (והחינוך...)

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //