נכתב ע"י מילה בסלע;1166955:כדי לתת לילדה הרגשה שהיא לא לבד- לא צריך בדווקא לקום ולהחזיר לאישה כגמולה.
מספיק לאסוף אותה בתנועה רכה הצידה ולשוחח עימה, להגן עליה מולה, ולא דוקא בעימות חזיתי מול אישה מעורערת בנפשה.
מדויק להפליא!נכתב ע"י מילה בסלע;1166955:כדי לתת לילדה הרגשה שהיא לא לבד- לא צריך בדווקא לקום ולהחזיר לאישה כגמולה.
מספיק לאסוף אותה בתנועה רכה הצידה ולשוחח עימה, להגן עליה מולה, ולא דוקא בעימות חזיתי מול אישה מעורערת בנפשה.
נכתב ע"י רותי12;1166961:זה מאד מוזר הסיפור!
אם אכן זה היה כך היא ממש לא אשה שפויה אבל גם נשים לא שפויות שמסוכנות לציבור בד"כ לא משאירים ברחוב . הן מאושפזות . לכן מוזר לי שזה קרה.
זה כמובן לא קשור לחילוניות שלה .ממש לא.
אם זה נכון בתך ממש ממש מסכנה . אפילו אם לי בתור בוגרת אם זה היה קורה היתי מרגישה אומללה.
אבל זה התחיל משיחה ביניהן או ?
נכתב ע"י חניק;1166920:אני בשוק!!! מסכנה הילדה, בת כמה היא? מה היא עשתה?
ואם זה היה קורה הפוך - שחרדית היתה מכה חילוניה (זה לא היה קורה לעולם, אבל לו יצויר)???????.......
התקשורת היתה רועשת...
נכתב ע"י wald;1166985:אכן סיפור לא נעים בכלל.
אני חושבת שהדרך הנכונה היא לא לחנך את העולם אלא לנסות לחזק את הילדים אל מול כאלה דברים
להשתתף עם הילדה, להכיל ולהבין אך להסביר לה שמדובר באישה מעורערת בנפשה ואין לה מה לפחד כי כאלה אנשים בד"כ לא מסתובבים בציבור.
ואני חושבת, שאם האמא היסטרית - הילדה היסטרית ונשארת עם זכרון קשה ומפתחת חרדה.
אך אם האמא משכילה להקשיב, להכיל אך לשים את הדברים בפורפורציות, הילדה מבינה שעם כל אי הנעימות לא קרה דבר כל כך נורא.
שד' ינחנו תמיד בעצה טובה!!
זאת לא הנקודה.נכתב ע"י תמי ק;1167078:בעקבות המקרה שמאד ציער אותי על מה שקרה לבת שלך התעוררתי לחשוב:
שגדולה השנאה ששונאים עמי הארץ את התלמידי חכמים,
ולמעשה הם אכולי קנאה, וכשאין מידות ודרך ארץ, כל א' מחטיף סתירה
עלינו לקדש שם שמים בכל התנהוגויותינו, ולא תמיד לענות זו הגבורה, לפעמים לשתוק זו הגבורה.
במקרה זה אני אישית הייתי עונה וגוערת...
אבל, סתם כך... יש חרדים שלפעמים חושבים שאני צריך להראות שאני "גבר" אז אענה, ואראה לו שאני לא לפלף.
להיפך - המידות הטובות שלנו ושל ילדינו, זו התגובה ש-ה-כ-י מפוצצת אותם.
נכתב ע"י מילה בסלע;1167030:אחי בחור עיוור. ערב אחד הוריד אותו נהג מן האוטובוס בשל כך שלא הייתה עימו תעודת עיוור... אני זוכרת שהדבר שהכי הכאיב לאימי זה שישבו שם אנשים בקו 39 (לכיוון בית וגן) ואיש לא מחה בפני אותו נהג אכזר.
ניתן בקלות לכאוב עם האם פותחת האשכול, זה מקומם. צריך להיות עירניים ולהגדיל ראש, בפרט כשבסביבה מצויים צעירי הצאן.
צריך להיזהר לא לשפוט באופן ספציפי בן אדם מסויים, לא לכל אחד יש את הכישורים הנדרשים, ואת קור הרוח המצופה בשעה כזאת, המסר צריך לעבור, והוא עובר מצויין, משפט שדה לאישה תמימה בתחנה, הוא קצת מוגזם.נכתב ע"י עדנה;1167097:אישה חרדית שישבה שם וראתה זאת שתקה!!!
היא יותר איומה מנותנת הסתירה
חבל שהסתירה לא הונחתה עליה
ואיך אותה אחת שסיפרה לך נתנה לזה להתרחש?ספרה לי מישהי עכשיו שבמודיעין עילית, על אף כל האזהרות בעקבות אירועים שהיו,
ישבו קבוצת אמהות בגינה וראו גבר פונה לאחד הילדים וקורא לו לבוא יחד איתו,
והן נתנו לזה להתרחש לנגד עיניהן בלי להשמיע צפצוף!
נכתב ע"י יעל;1167110:ואיך אותה אחת שסיפרה לך נתנה לזה להתרחש?
ואם היא לא היתה נוכחת במקום... אז זו סתם שמועה מתגלגלת.
כי נראה לי המקום שהמודעות לדברים כאלו מהגבוהות ביותר זה מודיעין עילית - לפני שמוציאים לעז.
נכתב ע"י 23;1167015:הכל נכון.
אבל יש פה נקודה שכדאי לעורר כמו שכתבה פוסטר, שהיא רואה ילד מרביץ, ויושבות שם נשים ושותקות.
נכון שאני בטבענו משתדלות לא להתערב, אבל כדאי לשים לב, כמו במקרה זה, שזה הכי הפריע לביתי שישבה שם אישה ושתקה ולא התייחסה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים