נכתב ע"י naamah;780636:יצרני "בוטיק" של פונטים כמו מיכל סהר, דני מירב ("הטייס"), ינק יונטף ועודד עזר, שמוכרים מגוון מצומצם מאוד של פונטים שבכל אחד מהם מושקע זמן ארוך של עבודה, לא יכולים להרשות לעצמם לגבות את אותו מחיר של החברות הגדולות.
זה כמו ההבדל בין לקנות בזארה לבין לקנות אצל מעצב אופנה.
נכתב ע"י אליהו פריד;780640:או שכן או שלא
אבל אין קשר בין המחיר לכמות ההשקעה שהושקעה בפונט.
גם במסטרפונט וגם בפונטביט ישנם פונטים שהושקעו בהם המון המון זמן.
משפחות נרקיס, גד, הדסה (שכבר לא נמכר דרכם) הושקעו בהם עשרות שנים.
הגופנים של עדה הושקעו בהם המון זמן.
רוב הפונטים של פונטביט נדב השקיע המון זמן.
גם במסטרפונט וגם בפונטביט פונטים בודדים נמכרים באותם מחירים.
מה שמאפשר לחברות הגדולות למכור חבילות בזול הם 2 גורמים.
א. המבחר.
ב. לוגיסטיקה.
כאשר מוכרים במשפחות בודדים, הניהול הוא פשוט, אפשר לנהל הכל באקסל.
אבל כשמוכרים בחבילות, צריך לנהל כל לקוח כמה נשאר לו זכות ותאריך סוף בחירה, תכפילו את זה רק ב500 לקוחות ונוצר לך בלגן לא מהעולם הזה.
החברות הגדולות השקיעו בפיתוח כלים לניהול כזה.
כמה נקודות לגבי גורם הזמן.
א. גופני טקסט אורכים המון זמן לעצב, גופני כותרת הרבה פחות.
ב. מעצב תותח יעצב מודעה מעולה ב15 דק' בעוד שמעצב מתחיל יקח לו שבועיים ועדיין העבודה של המעצב המנוסה יעלה על עבודתו של המתחיל, כך שהזמן שהושקע בפונט לבדו אינו מדד לגבי איכות האות.
נדב עם הנסיון שלו יעצב אות טובה יותר בחודש מאשר לדוגמה סטודנט ב-3 שנים
אני לא יכול להסכים עם האמירה שהטייס או מיכל סהר מעצבים אותיות טובים יותר מנדב.
נכתב ע"י naamah;780646:א. בשורה התחתונה, מותר לגילדה לתמחר את הפונטים שלהם איך שהם רוצים, ואנשים לא מוכרחים לקנות דווקא אצלם כי יש מספיק אלטרנטיבות. אני מניחה שעל זה גם אתה תסכים.
ב. לגבי הטייס או מיכל סהר אפשר להתווכח, אבל לענ"ד האישית - יש איכויות של פונטים מסויימים של ינק יונטף או של עודד עזר ששום תחליף של פונטביט לא עומד איתם באותה שורה. ולא שאין לפונטביט פונטים מצויינים (יש להם בהחלט), אבל זו פשוט איכות אחרת.
נכתב ע"י אליהו פריד;780651:ב. אין לי שום כוונה לרדת על הבוטיקים, אבל הירידה הזאת על פונטביט אינה נכונה.
העובדה הפשוטה היא שפונטביט מציעה פונטים איכותיים מהשורה הראשונה והדעה הזאת שהאיכות של הבוטיקים זו איכות אחרת היא דעה חסרת בסיס.
מאין לך שהפונטים של הבוטיקים זו "רמה אחרת" ושל פונטביט רמה פחותה מזו?
נכתב ע"י אליהו פריד;780669:תראי נעמה, הוויכוח הזה הוא וויכוח סרק.
אם מלכתחילה היית כותבת "זו דעה מקצועית שלי על סמך נסיוני, הבנתי ותפיסתי בתחום העיצוב."
לא הייתי טורח להגיב. אבל את קבעת עובדה ועל עצם הקביעה הגבתי שהדברים אינם כך בהכרח.
ראיתי בתיק העבודות שלך (עבודות יפות) שימוש בגופנים של הגילדה ושל פונטביט, לא מצאתי שהשתמשת עדיין בפונטים של עודד עזר או ינק יונטף.
אגב, אם את רוצה באמת לראות אותיות פדנטיות של אדם פדנט שלוקח את המושג "פדנטיות" עד כדי פנטיות דתית, הרי זה שמואל סלע. כששמואל אומר שהוא השקיע מי יודע כמה זמן על עיצוב האותיות אפשר גם להאמין לו. האותיות שלו אינן 'טרנדיות' אמנם, אבל האותיות שלו בהחלט מהווים את השורה הראשונה בתחום הטיפוגרפיה במובן הטהור של המילה.
נכתב ע"י naamah;780671:שמואל סלע הוא באמת פדנט. אבל אישית, אני לא מתחברת לפונטים שלו ולא רואה בהם את אותו טאץ' קלאסי שאני רואה בפונטים מסויימים של יונטף ושל עודד.
נכתב ע"י חיטובים;780754:לדעתי בפונטים של סלע יש הרמוניה מיוחדת בין כל סימני האות, אבל חסר בהם מעוף ושאר-רוח. אני כותב זאת כמי שמחזיק ברשותו שתי משפחות (אלינויה וסלע קלאסי), ולמעשה משתמש בהן רק לעתים רחוקות. מצורפת דוגמה של אלינויה.
גם ההתעקשות למכור רק משפחות שלמות לא מועילה לו. אני לא מבין מה הענין להכריח אנשים לקנות את כל המשקלים.
נדב הוא מעצב גרפי מעולה, אך בעיני לא טיפוגרף. הפונטים היחידים שלו שמתאימים כאות ספר הם הגרסאות והוריאציות על אותיות ספר של אחרים, כגון פרנקריהל דוד והדסה.
לעומת זאת בפונטים של עודד עזר וגם של הגילדה יש משהו ייחודי ומושך.
(אגב נעמה, צביקה רוזנברג השקיע רבות בדיגיטציה של הנרקיסים ושל פונטים קלאסיים אחרים. הוא מצייר מעולה).
נכתב ע"י חיטובים;780821:ר' אליהו, דומני שאתה קצת מגזים במידת החשיבות של האשכול הזה. מדובר בסה"כ בהבעת דעות אישיות תוך כדי עבודה ולא בקביעת מסמרות.
אני מעריך את עבודתו של שמואל וכידוע לך גם עבדתי איתו.
לטעמי - מה לעשות - חלק מהאותיות שלו אכן מתאימות ככתב ספר וגם השתמשתי בהן לזה, אבל עדיין חסר בהן שאר רוח. הביצוע מאוד מדוייק אבל חסרה בו רוח חופשית. לכן אותיות סנס סריף שלו כמו סלעית, אינפו וכדומה מוצלחות מאוד, אבל אותיות ספר צריכות משהו נוסף חוץ מהקריאוּת והדיוק וההרמוניה. משהו פחות מרובע.
לגבי נדב, טיפוגרף רציני מבחינתי נמדד באותיות ספר. ואם במשך השנים שהוא עובד הוא הצליח ליצור לכל היותר 2 אותיות ספר (כריזמה הוא פרנקריהל + סלע קלאסי), זה אומר משהו - גם אם אסכים איתך שאדמה ושפע הן אותיות ספר.
נכתב ע"י הגרפיקאי;781012:ומה לגבי הפונטים שלך?![]()
נכתב ע"י צחי קנטור;781000:סליחה על ההתערבות...
אבל בסופו של יום - הקמפיינים הגדולים והרציניים, וכן מעצבי העיתונים הגדולים והוצאות הספרים הגדולות,
משתמשים באותיות של ה"בוטיקים" (חוץ מהלוגו של ישראל היום, שמשתמש ב"עמק" של ביט).
אני לא מוצא בקטלוגים של מסטר וביט אותיות (שחודשו לגמרי בסטודיו שלהם!) שתופסים את קידמת הבמה
כמו "דרום" של הגילדה, "מארגן" של יונטף, "מעודד" של עזר...
(אני לא אומר מהתרשמות אישית, אלא מהיתקלות יום יומית [לצערי]...)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים