חסיד אמיתי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
הסיפור הוא שאני קרוב קרוב משפחה מדרגה ראשונה ורק אני ואשתי יודעים זאת והם עלולים וכו"אם אין אני לי מי לי.." רק אומרת...
הסיפור הוא שאני קרוב קרוב משפחה מדרגה ראשונה ורק אני ואשתי יודעים זאת והם עלולים וכו"אם אין אני לי מי לי.." רק אומרת...
כל כך נכון. חושבים שהכל יהיה אפשר לפתור אם רק נחכה וניתן עוד קצת זמן.יש כאן אנשים שנראה שחיים בפלאנטה אחרת...
נכון.לא מדויק. יש אנשים שכאשר מתחילים לחפור להם, בפרט אם זה בצורה של חשד ועליונות, ובפרט כשהם ממילא מוטרדים ומודאגים מהפציעה של הילד - הם רחוקים מלהיות במיטבם. לא תמיד עונים טוב, לא תמיד שומרים על קור רוח, והם בפירוש חוששים.
מאוד תלוי מי החוקר, באיזו צורה הוא עושה את זה, ומי ההורה.
זה רעיון מצוין. גם אני כעו"ס שואלת הרבה פעמים את הרב כיצד לנהוג.חושב שהכתובת לשאלות כאלו הם רב, דמות רוחנית, ולא עוד איזה כמה ניקים בפרוג. עם כל הכבוד וההערכה לכולם.
כנראה שהחיים שלך ממש דבש אם לא נחשפת לדברים כאלו!!והחשוב מכולם אין דבר כזה התעללות ע"י הורים, כל הורה מתנהג לפי השקפת עולמו ומה שחונך ומה שנראה לאחד כהפרעה אצלו זה דרך חיים...
בית חולים הרבה פעמים זה סיפור אחר לחלוטין, והאמת שבתחום הזה אני כן מסתייגת..אבל גם אם בי"ח מתרשם שיש עילה לחשד. הם מפנים את הדיווח לרווחה
נכון.(קשה להוכיח הזנחה, נדירות הפעמים בהם מוציאים ילדים על הזנחה..)
מבינה אותך.בית חולים הרבה פעמים זה סיפור אחר לחלוטין, והאמת שבתחום הזה אני כן מסתייגת
כאן זה באמת תלוי לאיזו רווחה זה מגיע, כי יש מקומות שמקבלים ב''כובד ראש'' גדול מידיי את דעתו של הרופא במיון, הרבה יותר מדעתה של המורה בבית ספר, שתכל''ס בנינו מי מכיר את הילד-המשפחה טוב יותר??מבינה אותך.
לכן כתבתי מה הרווחה עושה גם אם מגיע דיווח מבי"ח.
אם אתה קרוב משפחה, אז יש כאן גם החיוב של "מבשרך אל תתעלם", אני כמובן לא באה ח"ו להעביר ביקורת כי ודאי שזה מצב עדין מאד, מורכב ונפיץ, אבל אולי כדאי להתייעץ עם רב ולחשוב על פתרונות איך לדווח בלי שידעו שזה אתה שדיווחת, תחשוב על כך שבעוד כמה שנים ח"ו הילדים הסובלים הללו יגדלו למבוגרים אומללים עם בעיות קשות בלתי ניתנות לפתרון שיעברו ח"ו גם לדור הבא, שאולי חלקן יכולות להמנע ע"י ייעוץ וטיפול נכון וכו, ואם אף אחד כרגע לא רואה מבחוץ אבל אתה יודע מקרוב, אז האומללות והסבל של הילדים הרבה יותר גדולים וחמורים כי בעצם כמעט אין סיכוי בעולם שהם יקבלו מענה ויפסיקו לעבור התעללות,הסיפור הוא שאני קרוב קרוב משפחה מדרגה ראשונה ורק אני ואשתי יודעים זאת והם עלולים וכו
"אין דבר כזה התעללות ע"י"האמת שמדברים על רווחה זה נשמע הרווחה
1.דבר ראשון בדרך ללימוד המקצוע יש השקפות שמשנות את כל ההליך החשיבה של הלומדת ( הבת שלך היתה לומדת עבודה סוציאלית? או אולי אשתך?)
2. תמיד יש צדיקות בסדום אבל זה מסוכן מאוד מי יקבל את הפניה שלך אולי הסדום...
3.תמיד יש ביקורות במחלקות האלו ולך תדע לאן הגלגל יתגלגל
4 רווחה היא הגורם העיקרי לגירושין כי אישה בזמן משבר הכל מושחר לה, ושם אלופים ב"אלימות נשים"...
5פמיניזם זה הייסוד ברווחה כך שבית יהודי ישמור נפשו מהם
6הרןןחה לא הולכים לפי כללי ההלכה
והחשוב מכולם אין דבר כזה התעללות ע"י הורים, כל הורה מתנהג לפי השקפת עולמו ומה שחונך ומה שנראה לאחד כהפרעה אצלו זה דרך חיים...
פניה לרב גדול לייעוץ וקבלת הכוונה כי זה דיני נפשות ממש
תזהרו לא ליפול ברשת הזהב שלהם כי היא מלאה ברעל!!!!!!!!
בוודאי שכן"אין דבר כזה התעללות ע"י"
אתה חי פה איתנו???
לא נכון בכללללא כזה מהר לוקחים את הילדים מהמאה
זה שייך לסיפורי הרווחה של לפני 50 שנה לא להיום
אולי די עם זה? זו בורות או שיש כוונה עמוקה יותר מאחורה? בשלב מסוים ההכחשה הזו נהיית מעצבנת ותלושה לגמרי מהמציאות. אשמח לדעת על מה את מתבססת.בוודאי שכן
יש מיקרים מעטים שאוד וזה לא בכוונה לכך והדברים יכולים להסתדר בצורה יפה ומקצועית ולא בחדרי הרווחה שכל מטרתה (לא כולם רובם) זה פירוק והחזרת ערכים נוגדי תורה, שומר נפשו ירחק מהם (מניסיון)
יש לי משהו בשבילך, הוא עזר לנו כמה פעמים כשנפגשנו עם כזה דבר. (חבר שלנו שנמצא בתחום הזה בעירייה ובקהילה)אני מחפשת למי לפנות לדווח. מבירור עם כמה מקורות לא רק אני שמתי לב לבעיה, ולא יכולה לעמוד מנגד, מישהו חייב לעזור להם.
למישהו יש מספר של משרד הרווחה בבני ברק? או שיש איזו עמותה שעוזרת למקרים כאלו?
כמובן שאנחנו מתייעצים על כל צעד ושעלאם אתה קרוב משפחה, אז יש כאן גם החיוב של "מבשרך אל תתעלם", אני כמובן לא באה ח"ו להעביר ביקורת כי ודאי שזה מצב עדין מאד, מורכב ונפיץ, אבל אולי כדאי להתייעץ עם רב ולחשוב על פתרונות איך לדווח בלי שידעו שזה אתה שדיווחת, תחשוב על כך שבעוד כמה שנים ח"ו הילדים הסובלים הללו יגדלו למבוגרים אומללים עם בעיות קשות בלתי ניתנות לפתרון שיעברו ח"ו גם לדור הבא, שאולי חלקן יכולות להמנע ע"י ייעוץ וטיפול נכון וכו, ואם אף אחד כרגע לא רואה מבחוץ אבל אתה יודע מקרוב, אז האומללות והסבל של הילדים הרבה יותר גדולים וחמורים כי בעצם כמעט אין סיכוי בעולם שהם יקבלו מענה ויפסיקו לעבור התעללות,
ואגב לתשומת לב-התעללות רגשית ממושכת ע"י אנשים בעלי הפרעות אישיות מהקבוצה הנרקיסיסטית(הפרעת אישיות נרקיסיסטית\גבולית\היסטריונית\אנטי סוציאלית), למרות מה שנוטים לחשוב, גורמת לנזק נפשי לא פחות ובמקרים מסויימים אף הרבה יותר מהתעללות פיזית!
מעיון בשרשור עד לרגע זה עוד לא ראיתי כאן מישהו שכתב 'לשתוק' פשוט כך...ואגב, לכל אלו שמעדיפים לשתוק, תחשבו מה תגידו לילד/ה שיבואו אליכם עוד חמש עשרה שנה וישאלו אתכם למה לא עזרתם לנו?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים