- הוסף לסימניות
למה זה משנה?(זה מאד משנה אם הפנימיה של הבן היא במרחק שעה נסיעה מהבית או במרחק 3 שעות).
זה נסיעה שעושים פעם בכמה שבועות
כמה שווה לשלם שנתית בשביל לחסוך כמה שעות בחודש לילד בן 17??
למה זה משנה?(זה מאד משנה אם הפנימיה של הבן היא במרחק שעה נסיעה מהבית או במרחק 3 שעות).
מי רוצה לגור עפולה? רחוק נורא וקהילה חונקת ששייכת לאחוז מאד קטן מהציבור הליטאי..
אין לי שום קשר לפריפריה ועדין אני לא מצליחה להבין את ההעדפה לעיר ישנה ורחוקה על פני עיר חדשה ויחסית קרובה.
ממש לא נכון. אני מדבר על דירות חדשות בעפולה עילית. יש שם כבר היום קהילות חסידיות וליטאיות. ההבדל במרחק בין עפולה לחריש הוא 20 דק', 45 דק' מחריש לעומת 1:05 ש' מעפולה-לא משמעותי (תבדקו עפולה לבני ברק, לעומת חריש לבני ברק, בלי פקקים). קהילה ממש לא חונקת. יש לקבלנים בעפולה המון דירות חדשות למכירה אפשר לעשות איזורים חרדיים.מי רוצה לגור עפולה? רחוק נורא וקהילה חונקת ששייכת לאחוז מאד קטן מהציבור הליטאי..
אין לי שום קשר לפריפריה ועדין אני לא מצליחה להבין את ההעדפה לעיר ישנה ורחוקה על פני עיר חדשה ויחסית קרובה.
הרבה בחורים באים הביתה פעם בשבוע, אפילו רק לבוא לקחת אוכל/ כביסה.למה זה משנה?
זה נסיעה שעושים פעם בכמה שבועות
כמה שווה לשלם שנתית בשביל לחסוך כמה שעות בחודש לילד בן 17??
כבר כתבו כאן לפני שרוב העוזבים את הפריפריה עושים את זה מסיבות רפואיות, אבל ברוך השם לרוב הציבור אין את המידע שיש לכם על תחום הרפואה, וד"ל. ולכן לרוב הציבור זה לא שיקול.מה שלא ראיתי בגיל 20 ואני כן רואה היום, זה הקריטיות של מרחק גאוגרפי בהקשרים של תעסוקה ושירותי בריאות.
וגם, ברגע שיש ילדים גדולים, נהיה משמעותי היכולת לנסוע לישיבות גדולות, סמינרים ולימודים מקצועיים.
(זה מאד משנה אם הפנימיה של הבן היא במרחק שעה נסיעה מהבית או במרחק 3 שעות).
אילו הייתי צריכה לבחור מקום מגורים היום, שאלת המרחק מהמרכז היתה מאד משמעותית לי. כשהייתי צריכה לבחור אז, זה היה נראה לי חסר משמעות בכלל.
(רק היה חשוב לי לגור במרחק עד שעה נסיעה מההורים, בפועל זה שמר עלי במרכז).
מה הקשר שלך למקום הזה?ממש לא נכון. אני מדבר על דירות חדשות בעפולה עילית. יש שם כבר היום קהילות חסידיות וליטאיות. ההבדל במרחק בין עפולה לחריש הוא 20 דק', 45 דק' מחריש לעומת 1:05 ש' מעפולה-לא משמעותי (תבדקו עפולה לבני ברק, לעומת חריש לבני ברק, בלי פקקים). קהילה ממש לא חונקת. יש לקבלנים בעפולה המון דירות חדשות למכירה אפשר לעשות איזורים חרדיים.
הדיון הוא על המשקל של כל פרמטר בבחירת מקום מגוריםהרבה בחורים באים הביתה פעם בשבוע, אפילו רק לבוא לקחת אוכל/ כביסה.
וחוץ מזה, שהדיון פה לא היה על לשלם יותר.
אנשים לא יודעים מראש מה הם יצטרכו מתי...כבר כתבו כאן לפני שרוב העוזבים את הפריפריה עושים את זה מסיבות רפואיות, אבל ברוך השם לרוב הציבור אין את המידע שיש לכם על תחום הרפואה, וד"ל. ולכן לרוב הציבור זה לא שיקול.
טעות בידךאתה מדבר מתוך פוזיציה של תושב קבע בפריפריה שחושב על עצמו, ולא של אנשי ציבור שחושבים על הציבור כולו.
כי אמנם לתושבי הפריפריה [ובמיוחד באופקים] הרבה פעמים נוח להמשיך להישאר פריפריה ולא לרצות שכל העולם יבואו לגור שם, אבל טובת הציבור היא שזוגות צעירים יפסיקו להיחנק בשכירות ביחידות סלח לי במרכז, ישברו את הטאבו החברתי ויבואו לגור בפריפריה.
וזה שיש כאלו שגרו בפריפריה ועזבו מסיבות כאלו ואחרות זה לגיטימי לחלוטין, וזה לא אמור לגרום שלא להמשיך לשכנע את אלו שכן מתאימים לשם לעבור למקומות הללו.
[ובדרך אגב, לא יקרה כלום אם אחרי 40 שנה יפתחו באופקים בית ספר נוסף].
ברוב הפריפריות יש מענה מושלם לכל הבעיות הרגילות, לפחות כמו שיש במודיעין עילית וביתר ואלעד, אם לא יותר טוב, בכולם יש גם בתי חולים מובילים במרחק של עד 45 נסיעה, ככה שאם אין צורך קוהרנטי למשהו מסוים, זה לא מהווה שיקול גדול מידי לטעמי.אנשים לא יודעים מראש מה הם יצטרכו מתי...
בכל אופן לא התכוונתי פה למחלות מעניינות מדי.
אפילו רק שירותי התפתחות הילד, הם בפער גדול מאד בין הפריפריה למרכז.
לא יצא לי לפגוש אנשים שגרים בפריפריה ורוצים לעבור במרכז בגלל הבתי חוליםאפילו בלידות - נשות חריש יסעו למרכז בקלות. מעפולה יותר הולכים לבתי החולים ה"משובחים" של הצפון.
זה דווקא מאוד קיים.לא יצא לי לפגוש אנשים שגרים בפריפריה ורוצים לעבור במרכז בגלל הבתי חולים
אבל העובדה שלא פגשתי כאלו לא אומר שלא קיים...
אתה שוב ושוב מתייחס ל'מרכז החילוני' כ'מרכז'. אבל לחרדי, לרוב, אין שום משמעות ל'מרכז החילוני'. זה לא תורם לו ולו במעט זה שהוא קרוב לנתניה או כפר סבא, כי אין לו שם אף אחד שהוא מכיר. ה'מרכז החרדי' האמיתי הוא מודיעין עילית, שנמצאת במרחק שווה מבני ברק וירושלים, ואלעד, במשמעות הזאת, היא העיר הכי צפונית ב'מרכז החרדי', וחריש רחוקה ממנה 45 דקות נסיעה.לא משווה את חריש לאחיסמך,
אני גם לא משווה את מחירי חריש לאחיסמך...
ניקח לדוגמא את אלעד,
העיר החרדית שהיא הכי במרכז,
חריש היא עוד במרחק של עוד 20 דקות נסיעה לבני ברק ביחס לאלעד,
ובפער אוורירי של 30 קילומטר ביחס לבני ברק,
העיר חריש זולה ב 850,000 ש"ח!
אלעד היא ממש בגוש דן צמודה לקריית אונו ראש העין פתח תקווה.
חריש צמודה לפרדס חנה כרכור חדרה, נתניה, אור עקיבא, קיסריה, כפר יונה יוקנעם עילית, ויחסית גם לכפר סבא רעננה וחיפה.
ממש לא דומה, אבל יחסית עדיין זה המעגל השני של קצה המרכז.
עפולה עילית היא עוד 20 דקות נסיעה מחריש
וגם היא בפער של 30 קילומטר אווירי יותר מחריש
כאן זה הפוך,
עפולה עילית יקרה יותר בדירה דומה ב 50 אלף ש"ח!
עפולה עילית קרובה להרי הצפון, טבריה, בית שאן, מגדל העמק, ויחסית ליוקנעם לחיפה.
הר יונה ג' בפער אוורירי של 40 קילומטר יותר מחריש,
דירה בהר יונה ג' עולה כמו דירה בחריש!
מה הקשר שלך למקום הזה?
כי זה עדין לא עונה לי על השאלה למה זה עדיף מחריש..
אין לי קשר לעפולה עילית, אבל מעצבן אותי שאנשים מנסים לעשות שוב ושוב את אותה פעולה ומצפים לקבל תוצאות אחרות. קריית בית הלוי בנתיבות הביאו מוצר חדש. אחיסמך בעכו הביאו מוצר חדש, כנ"ל תל ציון ונחליאל.אפילו בלידות - נשות חריש יסעו למרכז בקלות. מעפולה יותר הולכים לבתי החולים ה"משובחים" של הצפון.
התכוונתי בהקשר של לידותזה דווקא מאוד קיים.
מצוי מאוד שאנשים שזקוקים לטיפולים רפואיים עוברים לגור ליד ההורים, וזאת כדי לקבל עזרה בטיפול בילדים, וגם כדי לחסוך את זמן הנסיעות.
לפני 15 או 20 שנה, הגדירו את "המשולש החרדי" שהקודקודים הגיאוגרפים שלו הם ירושלים, בני ברק ואשדוד.אתה שוב ושוב מתייחס ל'מרכז החילוני' כ'מרכז'. אבל לחרדי, לרוב, אין שום משמעות ל'מרכז החילוני'. זה לא תורם לו ולו במעט זה שהוא קרוב לנתניה או כפר סבא, כי אין לו שם אף אחד שהוא מכיר. ה'מרכז החרדי' האמיתי הוא מודיעין עילית, שנמצאת במרחק שווה מבני ברק וירושלים, ואלעד, במשמעות הזאת, היא העיר הכי צפונית ב'מרכז החרדי', וחריש רחוקה ממנה 45 דקות נסיעה.
היום, כשנשים רבות עובדות במקצועות שהם לא בהכרח בתוך הקהילה, יש יותר משמעות למיקום המגורים ביחס למרכז הישראלי או החילוני כפי שקראת לו.אתה שוב ושוב מתייחס ל'מרכז החילוני' כ'מרכז'. אבל לחרדי, לרוב, אין שום משמעות ל'מרכז החילוני'. זה לא תורם לו ולו במעט זה שהוא קרוב לנתניה או כפר סבא, כי אין לו שם אף אחד שהוא מכיר. ה'מרכז החרדי' האמיתי הוא מודיעין עילית, שנמצאת במרחק שווה מבני ברק וירושלים, ואלעד, במשמעות הזאת, היא העיר הכי צפונית ב'מרכז החרדי', וחריש רחוקה ממנה 45 דקות נסיעה.
יש עוד שכרגע גרים במרכז ליד ההורים מכל מיני סיבות שוכרים ומשכירים ומתכוונים ממש ברצינות לעבור בשנים הקרובות ממשב4 השנים האחרונות התחתנו נניח 35,000 זו"צים חרדיים.
כמה מתוכם הגיעו לחריש? (חוץ מהאיכלוס הראשון של חריש של מחיר למשתכן בצוותא)
350 משפחות? אחוז אחד? אני ציפיתי להרבה יותר מזה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //