- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניסן גוק;n5087131:לא נכון יש הרבה דברים שאפשר להסתדר ואחד מוור לשני ורק הספר בא ועושה מזה בעיה רצינית
ואז מתגרשים? לא.
---
הספר לא עושה בעיות, הוא פוקח עיניים לראות מה יש ומה אין.
נכתב ע"י ניסן גוק;n5087131:לא נכון יש הרבה דברים שאפשר להסתדר ואחד מוור לשני ורק הספר בא ועושה מזה בעיה רצינית
נכתב ע"י פדואלה;n5087117:לספר על התמודדות של אישה במקרים כאלה, זה לא אומר שהמסר היה ללכת.
היו לה מחשבות? נכון, היו התלבטויות? נכון, היו רגעי משבר? נכון. בסוף היתה החלטה להישאר? אין מקסים מזה, אם הכל בהכוונת רב ואיש מקצוע.
איפה המסר הסמוי? איפה?
אשמח מאוד לשמוע דוג', ולו אחת לדעתך.
סיפרתי קודם על כיתה שלמה שדנה בספר, אף לא אחת חשבה כך, זה לא מפתיע אותך?(הכל היה ללא שמות) היו שאלות, היו דיונים, היה הכל! את המסר ההפוך הזה, אף לא אחת הביעה.
נכתב ע"י אלישקף;n5087146:ואז מתגרשים? לא.
ואז הולכים לטיפול ובעז"ה החיים עם 'דברים שאפשר להסתדר' יהפכו לחיי נישואין משובחים.
מתגרשים במקרה שאין מה להציל...
נכתב ע"י מקופלת;n5087151:נניח שהספר הזה אכן חיוני, והועיל לנשים רבות, דחף אותן לטפל, או לחילופין להתגרש ולצאת מחיי הסבל שעברו עליהן.
למה, למה קשה כ"כ למצא ספרים על זוגיות חיובית, על שיתוף ברמה גבוהה, שיחות נפש בין בני זוג?
ספרים שיגרמו לקורא לחשוב על רמת הזוגיות שלו, ידחפו אותו לשיחות בונות ומקשרות, ויביאו זוגות מקשר בינוני לקשר מצוין. ספר כזה, ישלח את הקורא לטיפול במידת הצורך, לא אחרי תקופה של לבטים/ מריבות/ כעסים שיהיה קשה מאוד למחוק אותם. אלא אחרי תקופה של נסיונות כושלים שגרמו לו להבין שעדיף ללכת למקצוענים.
אותה סופרת, בספרים אחרים שלה (לא קראתי את כולם, אבל ממה שקראתי) מתארת 0 זוגיות, נשים נשואות שמשתפות חברות ברבדים הכי פנימיים שלהם, מטפלת שיושבת לשיחות נפש עם ביתה (לא שזה שלילי, אבל למה לא עם הבעל?) נכון שהיה גם ספר על אישה שברחה מהוריה כדי לא להרוס את הבית, ועדיין לא מצאתי שם הוכחות לזוגיות קסומה ועשירה.
חבל!
נכתב ע"י מקופלת;n5087161:לא רק את, יש פה כמה תגובות שכאילו אחרי טיפול לא מתגרשים אם יש מה להציל.
אז לא, כדי להמשיך צריך המון רצון משני הצדדים. טיפול הוא לא הוקוס פוקוס הוא דורש המון השקעה משני בני הזוג.
ולפעמים בסופו של תהליך מתגרשים למרות שעם רצון ומאמץ היו יכולים להציל.
ואני אומרת את זה מהכרות קרובה מאוד לזוג שהתגרש, ושניהם לא באו עם מוכנות לעבוד ולהשקיע. אני אמורה לצודד באחד מהם, אבל אני כנה מספיק כדי לאמר: שניהם אשמים. כל אחד מהם התעקש על שטויות. (לדוג', אחת המריבות הגדולות היו - כן מחשב או לא מחשב? והיה צורך במחשב לעבודה. כיום לשניהם יש מחשב בבית. אז על מה רבתם כ"כ הרבה? בסופו של דבר לא על זה התגרשו, אבל העקשנות הזו משני הצדדים היא זו שמנעה מהם להציל את הבית. לא שום בעיה מהותית.)
נכתב ע"י אלישקף;n5087181:טוב, לא יודעת... לא הייתי בטיפול עדיין... מה שהתכוונתי הוא שספר לא יעשה את אותן בעיות.
אבל כנראה שאני גרה בגן עדן של תמימים, אז חשבתי שלכולם טוב ולכולם יש נכונות להשקיע ולכולם הבעיות הן פתירות... אז עזבו, אל תקראו את הספר.
נ.ב.
אחלה ספר
נכתב ע"י OR_Design;n5086442:יעוץ זוגי פותר הרבה הרבה בעיות כשרוצים ומרגישים שיש מה לפתור.
וזה מגיע אחרי שמבינים ולומדים וקוראים דברים חיוביים. לא באתי להכליל שכולם יצליחו לחיות באושר אחרי יעוץ , אבל המצב של האישה הזו שהבאתי דוגמא היה כזה שלולא הרצון וההבנה שאפשר לתקן - לא היה מה לתקן. מצב כזה רק מדרדר ומדרדר עד שלאף אחד לא אכפת מהשני , אך אחד לא חושב שיש לו מה לעשות כי נמאס לו מבן הזוג שלו ומחוסר התקשורת שבינהם, ואין שום חשק ורצון. מי שאחרי יעוץ זוגי טוב , הבין שאין ברירה , או כי הבעל או האישה חולים במחלת נפש בלתי ניתנת לריפוי זה משהו אחר.
הבחורה הזו שאת מדברת עליה לא היתה נזקקת לטיפול לולא היתה הולכת בזמן ליעוץ זוגי מקצועי. מחילה מכבודך. היא ישבה וסבלה שנים ואח"כ את מדברת. מי שלא טוב לו - הולך לטפל. לא קוראים ספר וסובלים. ולא מתייעצים עם רבנית וסובלים. הולכים ליועץ שמתמחה בזוגיות , בבעיות שלום בית , ומהניסיון שלו הוא מכוון מה לעשות ואם אין ברירה - ממליץ על פרידה. וזה במקרים חריגים. הזמן הוא חשוב מאד. בעיות נפש מחריפות אם משאירים אותם מתחת לאדמה עשר שנים ואז קמים לתחייה.
כשאת חולה את גם יושבת בבית או הולכת לרופא ולוקחת תרופה?
(אגב , אפשר לחיות באהבה ושלום גם עם בן זוג שחולה נפשית , לעזור לו ולטפל, בזמן. יש היום הרבה פתרונות. וכן. גם מקרה כזה אני מכירה. אפילו כמה.
אם תרצי אפרט לך באישי. לכל התוהות אני מכירה מתוקף התפקיד של בעלי בעיר הרבה מקרים , וגם מהסביבה הקרובה)
נכתב ע"י בא יבוא;n5087319:לצעוק כדי שיבינו???
מחלת נפש אינה הפרעת אישיות!!!
הפרעת אישיות אינה מחלת נפש!!!
נכתב ע"י מקופלת;n5086414:(בכלל איך אישה במצב כזה יכולה להכניס הביתה ספר כזה? רק החשש מהמכות שתחטוף מבעלה אם יגלה את הספר בבית, יוציא ממנה את הרצון...)[/SIZE]
נכתב ע"י מקופלת;n5086502:אם יש יועץ זוגי שלא מודע ולא ממליץ על גרושים במקרה ואין תקנה. צריך לבטל לו את כל תעודות הייעוץ.
נכתב ע"י sary;n5087081:סליחה אבל אולי לא הבנת אותי נכון, לא חושבת אפילו בכיוון...... אבל הספר נתן כזו הרגשה של להתגרש? פשוט וקל. אני אחרי שקראתי את הספר נכנסתי ללחץ שאולי אני (כמו כל אישה רגילה שלפעמים מתעצבנת...) כזאת...
מה שבטוח שאדם רגיל עלול קצת להתבלבל מכזה ספר... בטוחני שהספר לא היה עובר ועדת רבנים...
יפה.נכתב ע"י בול גריפיקה;n5087410:דבר אחד קצת צורם לי. הפרעת אשיות גבולית, שעליה דן הספר, בכלל לא קשורה למריבות בין בני הזוג. כך שאם "רואים זוג שחי יפה, ולא רבים" זה לא אומר שאין שם הפרעת אשיות גבולית הפרעת אשיות גבולית זה בד"כ רמיסה של האישה (או הבעל) עד עפר, תוך מתן תחושה שהיא אשמה לכל מה שלא מסתדר בבית. להגיד לאשה לאכול אוכל מהברית שהיתה לפני שלושה ימים (מתוך הספר) ולהגיד אני אכלתי בכולל כי בעיה שלה שהיה לה רע בבית החלמה והיא חזרה הביתה, זו התעללות אך אין כאן מריבה, ולא יעזור לה "להבליג" ו"לבוא לקראתו" וכו'. נראה לי שיש כאלו שלא כ"כ הבינו על מה הספר מדבר. הוא אינו מדבר על מקרים שבהם לפעמים רבים ולפעמים לא, אז יאללה שהאשה תתגבר ולכל מריבה יש שניים וכו'. ממש לא! אשה שנמצאת בתוך מערכת נישואין כזו, אין לה מה לעשות חוץ מלסבול, או לטפל או לברוח.
מקווה שתבינו את כוונתי ולא יצא רעה תחת מקלדתי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים