נכתב ע"י מטאור;473879:בדקתי ואכן ראיתי שכל המקומות שציינת ( קפה הלל, קורוס, מאפה נאמן ) הלכו על הצבעים האלה. מה שמענין אותי מאד זה מי היה הראשון שטעה והשתמש בצבעים האלה, ואחר כך בכל זאת הווה מודל לחיקוי בהצלחה שלו וגרם לכך שאחרים ירצו להשתמש בצבעים שלו...
למה חייבים לחקות?
עדיף להכשל במקוריות מאשר להצליח בהעתקה.
נכתב ע"י smeshi;473933:אל תגזימי, לא כל כך הרבה גדולים וטובים טועים.
שוב, כנראה שהתחושה של חרדים לגבי הצבע הזה נובעת מההפרדה בצבעים בין בשר לחלב, חלב= כחול בשר = אדום. אבל בעולם העיצוב האדום מתקשר מאד עם אוכל בכלל, בלי קשר לבשר וחלב, כנראה בגלל היצריות שהוא משדר.
נכתב ע"י smeshi;473933:אל תגזימי, לא כל כך הרבה גדולים וטובים טועים.
שוב, כנראה שהתחושה של חרדים לגבי הצבע הזה נובעת מההפרדה בצבעים בין בשר לחלב, חלב= כחול בשר = אדום. אבל בעולם העיצוב האדום מתקשר מאד עם אוכל בכלל, בלי קשר לבשר וחלב, כנראה בגלל היצריות שהוא משדר.
נכתב ע"י naamah;473954:אם יורשה לי להעיר, נהניתי לראות את כריכת התפריט. מאוד ייחודית ואווירתית (יש לי הערות קטנות פה ושם, אבל בגדול זה עובד ונראה טוב). יש קונספט.
לעומת זאת, החלק הפנימי ממש לא מדבר באותה שפה, וחסר את הטאצ' הייחודי.
תמונות המנות סתמיות ונראות מודבקות/קנויות ממאגר כלשהו, מה גם שממש לא מקובל בתפריטים בעידן שלהם לשים תמונות של המנות.
תפריט עדכני בימינו מתאפיין בשפה עיצובית ייחודית ובקונספט גרפי מעניין שתואם את הקונספט של המסעדה (מה שהצלחת לעשות מאוד יפה בכריכה).
את המראה הריאליסטי של האוכל שומרים לזה שיוצא מהמטבח על צלחת... ונותנים לו לדבר בעד עצמו.
נכתב ע"י מטאור;473971:לא מדויק.
גם במוצרי החלב של תנובה שולט הכחול. אצל טרה - שחור לבן. וגם מאחורי ההפרדה בין חלב לבשר בעזרת צבעים אלו - עמדה כנראה חשיבה מסויימת... כחול - הוא צבע קר ולכן מתחבר למאכלי חלב. אדום הוא צבע חם - לוהט - ולכן הוא מתחבר לאוכל בשרי שחייב להיות חם.
נכתב ע"י naamah;473978:אם כך, ואם חשוב להם שיהיו תמונות (אני מקווה בשבילך שאת התמונות צילם צלם שמתמחה בצילומי אוכל, אחרת ישמור ה' מהזוועה...) אני חושבת שטיפול ייחודי בתמונות יכול לסייע ביצירת שפה ייחודית.
ב'טיפול' אני לא מתכוונת לאפקטים פוטושופיים (חלילה!) אלא ביצירת שפה מסויימת שתסייע לחבר בין התמונות לבין עיצוב התפריט כולו. לצערי הדוגמה היחידה שעולה לי כרגע בראש לא מתאימה להעלאה ל"פרוג", אבל אנסה להיזכר בדוגמה מוצלחת אחרת.
נכתב ע"י smeshi;473830:נראה לי כמו תחושה סובייקטיבית שקשורה כנראה לחרדיות.
תיזכרי מה הצבע של קפה הלל, קורוס, ארומה, מאפה נאמן...
נכתב ע"י smeshi;474022:בורדו מתאים לחלבי?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים