עזרה האם יש היתכנות בימינו לקנות דירה ללא עזרה מההורים?

• הוסף לסימניות
זה לא שקנינו דירה בלי עזרה מההורים בכלל.
אבל כן הצלחנו להסתדר עם התחלה של כ-160,000.
עם מחיר למשתכן, שכבר פחות רלוונטי, ועם משכתנא ענקית, אפשר להתמודד.
התקווה שלך היא מיוחדת כי זה לא סתם להסתדר,
אלא מצד אחד להיות @האברך ממיר ומצד שני עדיין לקנות דירה, זה ההישג הגדול.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
בהון עצמי של 150k אפשר בקלות לקנות דירה להשקעה באחד מן ערי הפריפריה בקריות וכד' או לחילופין דירה למגורים באחד מן הקהילות החרדיות המתפתחות כגון: עפולה, הר יונה, וכד'
כמובן עם משכנתא לא גבוהה במיוחד

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו את זה
האמת עוד לא הצלחתי להבין למה הגיוני שאבא אחד יקנה 10 דירות לילדים שלו אבל שזוג יקנה לעצמו דירה לא מציאותי?

הופה, איפה ראית שכתבתי את זה?
ברור שאף אחד לא מצפה שההורים ישלמו לו משכנתא. אנחנו לא חיים לפני 30 שנה.
עזרה זה לא לקנות להם דירה, אלא לעזור בהון עצמי,
לאו דווקא לתרום את ההון עצמי או חלק ממנו כמובן,
אלא לעזור במציאת גמחים, ערבים, יועצי משכנתאות או הלוואה ישירה מהם עם החזר חודשי וכו.
לא מבינה איך כל פעם מצליחים לעוות מה שאני שואלת (לא רק כאן)

• הוסף לסימניות
הופה, איפה ראית שכתבתי את זה?
ברור שאף אחד לא מצפה שההורים ישלמו לו משכנתא. אנחנו לא חיים לפני 30 שנה.
עזרה זה לא לקנות להם דירה, אלא לעזור בהון עצמי,
אלא לעזור במציאת גמחים, ערבים, יועצי משכנתאות או הלוואה ישירה מהם עם החזר חודשי וכו.
לא מבינה איך כל פעם מצליחים לעוות מה שאני שואלת (לא רק כאן)
יש הורים שמסייעים בשעבוד דהדירה שלהם כדי לקבל משכנתא
כך שגם אין להם כסף לשלם או לקחת על עצמם יכולים לעזור בדרך זו.
מתאים לזוגות בוגרים עם מוסר תשלומים גבוה כדי שלא יסבכו את ההורים מעבר ליכולתם כמובן

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו את זה, עם עזרה קטנה ומחיר למשתכן. יש סייעתא דשמייא למי שלא עושק את ההורים! בהצלחה!
מה זו עזרה קטנה ואיפה עובר הגבול בין 'עזרה קטנה' ל'עושק מההורים'?
שואלת סתם בשביל שאבין את ההגדרות, אחכים ואלמד

• הוסף לסימניות
עם התחלה של הון עצמי מזערי על סך 150K או בלי בכלל,
מכירה זוג שקיבלו הרבה פחות מזה.
שניהם עבדו קשה וסגרו חצי מהמשכורות שלהם בתכנית חיסכון קשוחה, ולאחר ארבע שנים מהחתונה קנו דירה במחיר למשתכן.
יש לציין שבגלל ששניהם עובדים עם הכנסה יחסית גבוהה, הבנק אישר משכנתא ענקית.

• הוסף לסימניות
סכום של
מה זו עזרה קטנה ואיפה עובר הגבול בין 'עזרה קטנה' ל'עושק מההורים'?
שואלת סתם בשביל שאבין את ההגדרות, אחכים ואלמד
50K-70K מכל צד נראה לי שזה סביר אבל הכל לפי העניין מי שעשיר שיקנה גם 2 דירות לכל ילד ויש כאלה שגם אין להם ל10K זה ממש תלוי בכל אחד אין כזה דבר נורמה.

• הוסף לסימניות
עם התחלה של הון עצמי מזערי על סך 150K או בלי בכלל,
בלי התחלה בכלל של הון עצמי קשה עד בלתי אפשרי. עם 150 אלף ש"ח וודאי שאפשרי, מורכב, אבל אפשרי.

סכום של 150 אלף ש"ח הוא כלל לא מזערי, בהנחה שהזוג לא יקבל אותו יארך להם מספר שנים לחסוך אותו.

גם אם ההורים נותנים סכום כזה, מוזר לכנות אותו "מזערי" אולי מזערי ביחס לעלות דירה, לא ביחס לשנים שאורך להשיג את הסכום הזה ולעבודה המושקעת בו.

עצתי: להתייעץ עם רב שמבין בנדל"ן וגם עם יועץ משכנתאות, לעשות תחשיב כלכלי של רף המשכנתא שהזוג מסוגל לקחת על עצמו ל20-30 שנה הקרובות בשקלול ילודה והוצאות שוטפות, לא למתוח את קצה גבול היכולת יותר מדי. לפי הנתונים הללו, להחליט על אזור מגורים, לברר היטב על תנאי המגורים באזור ולבוא למשש את השטח קודם, לראות האם מתאים לכם לגור שם והאם יש תעסוקה הולמת.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לייק.
אהבתי את השימוש במילה 'לתרום' ולא 'לתת'.

• הוסף לסימניות
וכבר כתב הרמ"א בשו"ע שמי שלא יבקש וידרוש מההורים שלו ושלה אלא יקח מה שיתנו בשמחה ויודה יזכה לברכה.
ואני ראיתי את זה בחוש כשכל חבריי לא הסכימו "לשמוע" על פחות מ500K ש"ח אני רק חיפשתי בחורה טובה וה' נתן לי את הכסף הזה במחיר למשתכן בזכיה מוצלחת.
ובלי להרגיש משועבד ל"שווער" כל החיים כי הוא קרע את עצמו לקנות לי דירה.
ועוד סיפור שקרה לתלמידה של אימי שהגיעה לגיל נישואי הבת שלה ולא היה להם כלום והם אמרו לה שאין להם אפשרות לממן לה חתן אברך, והיא רק התפללה. בסוף היגיעה איזו הצעה שאמרו שלא מתחייבים על כלום ובווארט ההורים של החתן אמרו שהם קונים דירה וריהוט ומשלמים חתונה וכו' וכיוון שידעו שירבו הקופצים עליהם אז אמרו שלא נותנים כלום כדי לחפש רק את הכלה הצדיקה וכו'
לה' יש הרבה דרכים, רק להתפלל ולהאמין!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עם התחלה של כ-160,000.

אנחנו עשינו את זה

סכום של 150 אלף ש"ח הוא כלל לא מזערי,

אנחנו עשינו את זה

שכל חבריי לא הסכימו "לשמוע" על פחות מ500K ש"ח אני רק חיפשתי בחורה טובה

אתם אמתיים? (אולי המשיח הגיע ולא שמעתי?)
אין לכם מושג איזו תקווה אתם נותנים לי. תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אנחנו כרגע בשלב חיפוש דירה לקניה.
המספרים לא נכונים בכלל זה רק לשם הבנת הרעיון-
מוכרים דירה בפריפריה ונשארים אחרי סילוק יתרת משכנתא עם סכום של מיליון ש"ח נזיל.
בתנאים שלנו אנחנו יכולים לקנות דירה במרכז 3 חדרים ולשלם משכנתא של 6000 בחודש ל-30 שנה.

פנה אלינו חבר שיש לו דירת 5 חדרים ענקית, משודרגת, מחסן ובקיצור דירת החלומות שלנו ;)
הוא תקוע בכסף ולכן הציע לנו הצעה כזאת-
שווי הדירה הוא 2,800,000.
ניתן לו את המיליון שקל במזומן(מה שאפשרי מבחינתינו כמובן) ואת כל שאר הסכום- 1,800,000 נשלם כל חודש למשך 25 שנה 6000 ש"ח.
מה שיוצא שבעצם אנחנו משלמים פחות שנים ומקבלים דירה ששוה בלי השוואה וענקית וחלומית.
כמובן חוזה מסודר ע"י עו"ד ומשפטי כחוק. הדירה נהיית שלנו בטאבו! (סוג של חוזה מכר תמורת מיליון ש"ח..)

יש לנו כמה שאלות-
יש תקדים לדבר כזה? זה ייתכן משפטית?
עם המיליון שקל הוא בעצם פורע את רוב המשכנתא שלו ומקטין החזר חודשי ושנים בפער-אבל המשכנתא שנשארת לו היא על שמו. אנחנו לא לוקחים בכלל משכנתא מהבנק. זה אפשרי? ברגע שהוא מוכר את הדירה הוא חייב לפרוע את כל המשכנתא או שיכול להמשיך לשלם אותה בלי קשר?
והמוכר כרגע גר בשכירות ומחפש דירה לקנייה יותר קטנה ויותר זולה(לכן הוא מוכר). יש דרך לגרור את המשכנתא הנוכחית שלו שתקטן כמובן לדירה חדשה או להוסיף?

שורה תחתונה-
אנחנו צריכים להגיע למצב שבו התשלום החודשי שלנו נותן לו לקנות דירה יותר קטנה ונשאר לו קצת עודף..
אם יש למישהו הברקה ופיתרון נשמח לשמוע!
ואשמח לחוו"ד מהמומחים בתחום

תודה רבה!!

(מי שיכול לתייג מומחים לעניין אשמח)
שלום,
אדם שיש לו דירה בשווי 2,800,000 ש"ח (או קצת יותר) ללא משכנתא. עם אפשרות כלכלית להוסיף 3000 ש"ח לחודש.

מעונין כרגע לעבור דירה ועל הדרך וההזדמנות למנף אם אפשר.

אשמח לשמוע ממכם -

מה האפשרויות וה"קומבינות" למנף את זה שיש להם את הפריבילגיה לקחת משכנתא על סך 7,500,000 ש"ח (כי יש להם הון עצמי - הדירה - של לפחות 2,800,000 ש"ח) אם זה בכלל נכון?
מה שחשבתי:
לקנות וילה למגורים על חשבון ההון העצמי שיש לה גם יחידות להשכרה שיכסו את הפער בין ההון העצמי למשכנתא?
לקנות 2 דירות עם משכנתא חלקית לכל דירה?
לקנות דירה חדשה במחיר ההון העצמי ולקנות דירה על הנייר (עם משכנתא על הדירה הקיימת? אפשרי בכלל?) ולמכור מיד או להשכיר וזה יכסה את המשכנתא?
לקנות קרקע (המחירים באיזור ה2,000,000 רק לקרקע איפה שהוא מעונין לגור) ושם לבנות וילה עם יחידות בהתאמה אישית ומיקסום פוטנציאל (בהנחה שהרשות המקומית לא מפריעה..) וכדומה שיועילו להשלמת המשכנתא מעבר להון העצמי?
או איכשהו למנף את המשכנתא לשוק ההון?
מה האפשרויות? מה הגיוני יותר ומה פחות? איך מחשבים את זה?
אשמח לכל כיוון מחשבה או רעיון מבריק או "קומבינה".

יתכן שחסרים פרטים מכיוון שאני לא בקי בתחום כלל, אשמח להשלים.

תודה!
יש לי אתר בו מוצגים ספריי, אבל אין רכישות בכלל.

האתר עולה לי כסף מידי חודש (בניגוד להתחלה בה הוא היה ללא תשלום דרך משרד לפיתוח הנגב והגליל).
חשבתי שכדאי לסגור אותו ולמכור את ספרי כמו סופרים אחרים - העברה בנקאית ודרך המייל או הטלפון.

האם עדיף להשאיר את האתר כי יש ערך לו כלשהו מלבד מכירות או כדאי לסגור את האתר?

ומאמר שכתבתי על הנכונות לספר על כשלונות:

בספר המאמרים החדש שלי, גיבור הסיפור, כתבתי הרבה על הכישלונות שלי.
ביניהם: שאין קונים לספר החדש שלי "סדר הפוך" ( זה ממשיך גם עכשיו, ואין רוכשים גם לספרון הילדים דובי שיר והכתר האמיתי או לספר גיבור הסיפור)
גם במאמרים הנוכחים, שאני כותבת פה ושם, שאולי יהיו בסיס לספר הבא בסדרה, אני כותבת על חסרונות שלי על אכזבות וכדו', ושאלתי את עצמי איך אני מסוגלת לכתוב על כשלונות, ככה באופן גלוי.

התשובה שעניתי לעצמי:
1. כי אני לא מאמינה בהצלחה כשהיא דרמטית
2. אני רוצה להעביר מסרים
תשובה כנה יותר: כי אני כבר הצלחתי, ברוך ה'.
אני לא רואה את עצמי לפני 5 שנים, לפני שספרי הראשון יצא לאור ונמכר בחנויות, כותבת בעליזות כה רבה על כישלונות וגם חשה יציבות רגשית בעקבות כישלונות ומצליחה להתמיד בעשיה למרות הכל, אני חושבת שהמסע הזה, בו עברו עלי קצת רגעי סיפוק ותהילה, במהלך ספריי הראשונים, נתן לי את היכולת לכתוב לספר ולחוות את כשלונותיי כאילו היו הצלחות.

אני חושבת שאני מבינה כיום הרבה דברים שלא הבנתי בעבר, והמרכזי שבהם הוא שלא חובה להצליח.
לא צריך להצליח.

לפני זמן מה קראתי פוסט של מישהי שכותבת שסבא שלה היה אומן. יש בבית שלו איורים שעיצב על הקירות, הסבא הלך לעולמו ורוצים להרוס את הבית יחד עם האומנות הנדירה.
הסבא לא קיבל הכרה מימיו וכעת האיורים ייעלמו.
הרגשתי אז תחושת פספוס אדירה.
כמה חבל שאומן לא קיבל הכרה, כה חבל שיצירותיו, עליהן עבד שעות וימים, יעלמו.

כיום אני מבינה שזה לא חבל בכלל.
זה בסדר.
העיקר העשיה וההשתדלות.

אומן לא חייב לקבל הכרה, זה נחמד עבור העולם סביבו שיזכו להכיר אומנות חדשה, אבל הוא לעצמו שלם לחלוטין גם בלי שיכירו אותו.
לדעתי החשיבה הזו מחזירה לאדם את העצמאות.
לא, אתה לא זקוק שיקראו אותך, שיהנו מיצירותיך, שיכירו בך.
האדם לא זקוק שיכירו בו, כי הכרה זה דבר חיצוני וקשור במכירים ולא במי שמכירים בו.
אתה מתנדב, אתה משתדל.

אין ערך בפידבק של העולם כלפיך, כי היית ונשארת אותו אדם, והערך היחיד זו העבודה העצמית שלך מול המידות שלך, זו המודעות העצמית, הקבלה העצמית, החיים שאתה בונה לעצמך, האמונה והביטחון בה' הטוב והמיטיב, אהבת הזולת ואהבת הבריאה, הקשבה, התקדמות, ועוד נכסים שהופכים אותך למי שאתה באמת.

זה אומר להיות מאוד קשוב לעצמך ואכפתי כלפיך עם חמלה ואהבה עצמית.

הפעולות האחרות, של לשווק את עצמך, את היכולות שלך, הם דברים חיצוניים לחלוטין, אינן מגדירות אותך אלא הן חלק ממאמץ קולקטיבי שלך ושל אנשים אחרים אכפתיים לתרום למען עולם טוב יותר.

לסיכום, עבודת האדם מול עצמו היא עבודה אינסופית, אדירה ומתגמלת מאוד.

כשאדם מבין שהוא והסביבה בעלי ערך זהה וקבוע שלא יכול להשתנות, הוא מתחיל להתרכז בעצמו במקום להתרכז בסביבה, הוא בונה את עצמו האמיתי, יתכן שבמהלך הבניה העצמית הזו הוא יבחין שיש לו ייעוד להשפיע הלאה, ויתכן שהוא ימצא ייעוד אחר מקסים לא פחות.
אבל הוא ילמד להיות קשוב לעצמו ולאינטרסים שלו (אם הוא יהודי מאמין האינטרסים שלו הם שה' ימלוך על העולם).

הוא ילמד להיות 'הוא' וזו מתנה של עצמו לעצמו, מתנה שלא יכולה להגמר לעולם.
מה שאני כותבת כאן זו רק תיאוריה, ונדרשת עבודה רבה להפנים ולחיות את זה באמת.
אבל גם תיאוריה זו התחלה נפלאה.
שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה