- הוסף לסימניות
לא הבנתי באיזה הקשראברך גוראי לא קורא לאשתו בשמה הפרטי, אף פעם.... לא ברחוב ולא בבית. (או שהגערר סתם עבד עליי)
לא הבנתי באיזה הקשראברך גוראי לא קורא לאשתו בשמה הפרטי, אף פעם.... לא ברחוב ולא בבית. (או שהגערר סתם עבד עליי)
הסיפור אמיןלמה לא אמין?
מודה שלא קראתי את כל הספר, אבל ממה שכן קראתי התרשמתי שהיא לא נכנסה בצורה מושלמת לחסידות (לחייך לאישה בעזרת נשים או לצרף אותה לרשימת המבשלות ליולדות בקהילה עדיין לא תמיד גורם ללב להרגיש שהיא היימישערית ואונזעריסטית), וכל היתר ודאי יכול להיות אמין.
הערשי זה הבן חזקי זה האב....מה שמו? חזקי זה הבן
עד כמה שאני זוכרת חזקי הוא הבעל של שורי, והערשי הוא אח שלההערשי זה הבן חזקי זה האב....
מאירעד כמה שאני זוכרת חזקי הוא הבעל של שורי, והערשי הוא אח שלה
איך קוראים לאבא שלהם ?
מקבל - ומתנצל.פליז, אל תיכנסו לדיונים מיותרים , כדי שהאשכול לא ימחק לנו...
התכוונתי שזה נשמע לקוח מתיאור של חסידויות סגורות מאד,ולא תיאור חסידי קלאסי. אבל אולי זו היתה הכוונה המקורית.
מובא בגמרא שרבי יוסי מבקש שיעמוד לו לזכות שמימיו לא קרא לאשתו אשתו אלא ביתואני מכירה אנשים שלא רוצים לומר "אשתי",
לרגע או שניים ניסיתי לחשוב מי השתמש בניק שלי וכתב דברים שלא בשמי..ת'אמת הציק לי גם מאד!!!
איך אישה שהשכנה שלה נפטרה עונה תשובה של "קלטנו ת'רעיון ונמאס.." חיכיתי לקצת יותר
והתאור עליה קצת הרבה לא אמין
בחורה ספרדיה שמצליחה להכנס לחסידות בצורה מושלמת מצליחה להיות אשה ואמא למופת ותוכ"ד כישרונית בצורה בלתי רגילה, לא ממש אמין במחילה
ומה שהרגיש לי חסר מכל שאר הספרים שלך
חיכיתי שתראי לי עולם שאני לא מכירה הראית שאלים הראית קבצנים
חצי חצי זה עולם די מוכר, גם האפליה הספרדית שקיימת או לא מוכרת
מתחילת הספר חיכיתי למצא משהו חדש.....
אבל
חייבת לציין שהספר מיוחד!!! הכתיבה שלך מהממת!!!
הבאת שם מסקנות מדהימות לקחתי מהם המון!!!
ארבי אין אפילץ אם אני לא טועה נתן לי המון
גם:
נהננתי מאד!!!
מחכה לספר הבא!!
@רותי קפלר תודה רבה!!
עד כמה שידוע לי, הכוונה שם היא אחרת לגמרי. אבל אני לא רוצה לכתוב דברים לא מדויקים.מובא בגמרא שרבי יוסי מבקש שיעמוד לו לזכות שמימיו לא קרא לאשתו אשתו אלא ביתו
בבית, התכוונת.עם בעלי.
נכון, סליחה.בבית, התכוונת.![]()
איפה את גרה ואלו ספרים את מציעה להשאלה ?לחיות וחצי- זה ספר חדש של רות קפלר. לא?
בהזדמנות זו- אני מחפשת את הספר הנ"ל להשאלה.
למי יש?
יש לי להשאיל בתמורה כמה ספרים (לא חדשים)
אני גרה בבני ברק.איפה את גרה ואלו ספרים את מציעה להשאלה ?
תודהאני גרה בבני ברק.
ואם מישהי רוצה לחליף איתי ספרים לצמייתות- אני יכולה גם להקפיץ לערים מסויימות.
הספרים שיש לי כרגע בבית הם:
רוח גדולה וחזק- חסיה ברטלר
בין הפטיש לתהילה- חסיה ברטלר
התנקשות- יונה ספיר.
מהללאל- מיה קינן
לא חתום- מ. רז (משהו דקיק. ב-10-20 ש"ח... מהמבצעים)
לעקור נטוע- לאה סימלנסקי
מאושרת בסמינר- לאה וסרצוג (לנערות. אבל חמוד נורא!)
מי רוצה???
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים