אוי אוי.
האנחה שלי היא כי כל כך הרבה מלל כבר נשפך בנושא אני מקווה הפעם להעלות את הגיגי על הכתב אולי זה יעזור לעוד מורים ותלמידים, התנצלותי מראש על ההתקפה. זה בא מהנשמה.
ובכן, הבורות בתחום חוגגת. כנסו בבקשה לכל כיתה ממוצעת. כל התלמידים ללא יוצא מהכלל שמעו על המושג המופשט "תפילה בכוונה".
99.9% מהם לא יודעים מה זה. בין יתר התשובות שהתקבלו כששאלתי שאלה זו בהרבה כיתות: "עם האצבע בפנים", "בקול רם", "בנעימות", "בלי להוציא את העיניים מהסידור" ועוד כהנה וכהנה. (ונדלג עתה על הסוגייה כמה מהמורים יודעים את התשובה לשאלה..)
את התשובה הפשוטה: "תפילה בכוונה - חשיבה על מה שאומרים" איש לא ידע. עצוב.
ועוד פן המסביר מעט את התופעה: על השאלה "התפילות כיום הן במקום הקרבנות, האם כשבית המקדש ייבנה, יפסיקו להתפלל, או לחילופין כשבית המקדש היה קיים, לא התפללו?" ענו רוב התלמידים שאכן לא תתקיים תפילה...
ובכן, בסיס נושא התפילה חסר אצלנו.
התפילה - חיוב קבוע של כל אדם לפנות לאלוקיו, להודות לו, ולבקש על צרכיו. "אבות תקנום" - האבות הקדושים תיקנו פנייה כזו שלש פעמים ביום. (עיינו ברמב"ם

מכיוון שהייתה ירידת הדורות, ואנשים כבר לא יכלו להסתגנן היטב, תקנו חז"ל אנשי כנסת הגדולה את נוסח התפילה שבעצם מקיף את הנושאים הנ"ל: הודיה, בקשה וכו'.
גם כיום, יש דעות (חיי אדם

שאם אדם לא שאל על צרכיו בשמו"ע הוא לא יצא ידי חובתו.
הייתה לי הזכות לשוחח על הנושא עם אחד מגדולי דורנו. התחבטנו יחדיו מדוע זה קיימת ירידה כזו בנושא. אני העליתי אפשרויות טכניות, שההגיה החסידית (שאני משתמש בה

מוציאה את פירוש המילים מהקשרן באשר היא מלעילית, וראיה לכך היא אחינו הספרדים שמתפללים באותה שפה והגיה שהם מדברים, זה נראה ונשמע אחרת...
לא אחת קנאתי בחוזרים בתשובה שנתקלתי בהם בבית הכנסת, הסידור בידיהם והם בולעים כל מילה בשקיקה. הם מדברים עם הקב"ה בעוד אנו "מתפללים"...
ואסיים בסיפור שאירע לי לפני כ7 שנים.
היה זה ערב חורפי. רחבת הכותל המתה מתפללים, זה בתהילים, וזה בארגון מניינים לתפילת ערבית. ברחבה החיצונית, ליד אבני הכותל גיליתי התגודדות קטנה. קרבתי למקום וראיתי אותו עומד קרוב לכותל. הוא היה מבוגר, איש פשוט, חבוש בכובע וסוודר. הוא עמד שם ודיבר. לא לעצמו כי אם לאלוקיו. באידיש עסיסית של שורדי השואה עמד ותינה את צערו לקב"ה. מתוך דבריו הבנתי כי גילו אצל נכדו האברך, מחלה קשה. "מדוע שרדתי את כל שנות הזעם, אבא יקר? וכי לא כדי להמשיך את שושלת הדורות כפי שאתה עצמך כתבת בתורה פרו ורבו? נו? ואם יצחקל ילך מהעולם וישאיר את אשתו אלמנה עם פעוטה בבית, זה לא סותר את מה שאתה עצמך כתבת? במה הוא עוסק יצחקל אברך חמד, הוא הרי יושב והוגה בתורתך! אבא יקר! בא ונעשה עסק. קח אותי מהעולם. אני כבר סיימתי את תפקידי. שלח לו רפואה שלמה אני מתחנן לפניך!"
עיני המתגודדים דומעות כולן. ואף אני בתוכם.
באחת הבנתי את משמעותה של התפילה.
אתם רשאים לעשות שימוש מועיל בכל הנכתב כאן.
בהצלחה לכולם!