- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayle;2491445:כשהיינו בגינה, הגיע אבא אמריקאי ושאל אם מצאנו "בהמה גמיש"
התברר שבובת הפרווה של הבן שלו נאבדה!
טואאוב
נכתב ע"י ayle;2491445:כשהיינו בגינה, הגיע אבא אמריקאי ושאל אם מצאנו "בהמה גמיש"
התברר שבובת הפרווה של הבן שלו נאבדה!
נכתב ע"י רותי קפלר;2491458:זה מביא לפיתוח אדיר. כי האמריקאים קונים גלידה ופיצה,
ובעלי חנויות הגלידה והפיצה והגרביונים, מרוויחים יותר
ושולחים את בנותיהם לשיעורי כינור (נניח) ואז גם המורה לכינור מתעשרת
ויכולה להזמין לבת שלה עוגת ויטרינה יפהפיה לבת מצווה
ואז אופת עוגות הויטרינה מקבלת 300 ש"ח נוספים והולכת לקנות בהם משהו.
הגדלת הצריכה מניעה את כל המשק, ומעלה את רמת החיים של כולם. (גם אם לוקח זמן עד שזה מחלחל לשכבות הנמוכות).
נכתב ע"י אהרן הלוי;2491502:זאת אומרת שאני כמו שאני - לא מורה כינור ולא בעל קיוסק ולא אופה עוגות כו' וכו'
ורק משלם יותר בחנות של הפיצה כי האחרים הרימו את המחירים
אני אחד הגורמים העיקריים שמריץ את המשק ומעלה את מצב הכלכלה במדינה!!!!!
וואו איזה כבוד
אני אבל מוכן לוותר על זה בשמחה
להשאיר את בעלי המכולת עשירים ולהשאיר את מלמדי הנגינה עם העבודה שיש להם ולהשאיר את כספי בארנקי הפרטי ולא באוצר המדינה
נכתב ע"י הגפן;2491406:כסף זר שמגיע מעשיר את קופת המדינה. איך זה בדיוק מביא לפיתוח כללי של האזור?
מתכוני קרפיון? הגזמת.נכתב ע"י רותי קפלר;2491448:דווקא כבר כתבתי אותו, אבל החלטתי לא להעלות.
כי הוא בעצמו חתיכת הטפה מעצבנת
וכי עייפתי ממה שקורה כאן
וכי נואשתי, ונראה לי הדבר הכי יעיל עכשיו יהיה להוריד פרופיל
ולהגיב רק באשכולות של מתכוני קרפיון.
נכתב ע"י hbecker;2491567:ווי קאן טל זאט יו אר יזרעלי ביקוז יור אינגליש איז פול אוף מיסטייקס
נכתב ע"י YG&K;2490765:הי הי
קודם כל כוונתי הייתה
שיש אמריקאים אחרים (מאלו שדברו עליהם באשכול) שמסכימים לחיות בפשטות
לא נכנסתי לצבע של הכסאות , ולא נכנסתי לסוג של הרהוט
אגב אלו הם רהיטים שהם בד"כ קבלו בחינם , ואין להם את הכסף לקנות גם באיקאה.
ואם את באמת רוצה להכנס לזה
אני לא חושבת שיש עניין לחיות במוזנחות
ואני לא כזו וגם לא סביבתי
אבל!
יש כאלו שזה פשוט לא מענין אותם, עולם הזה לא מזיז להם
הם רוצים לשבת מול התורה וזהו
והאשה שלהם צדיקה ומסכימה להבליג בשביל זה
נשמע הזוי נכון? נשמע רחוק?
אבל יש כאלו...
מכירה אותם?
אני מכירה.
נכתב ע"י קריאייטיבית;2491572:בתור ירושלמית
שמכירה את הציבור החוצניק לפני ולפנים
שתהיו בטוחים;
שגם אמריקאיים עשירים שיש להם כסף, ויש הרבה כאלו
אין לכם הרבה מה לקנא בהם!
תארו לעצמכן חיי חברה מוחלטים
אין משפחה!!
מה שיוצר תחרותיות כמעט בכל תחום כולל תחרות חברתית!
(הרי עם מי נצא לשפע כל בוקר?)
הרבה מהם משועממות מאד כי אין להם כאן בכלל אפשרות תעסוקה
(רמת ההשכלה שלהם בהחלט נמוכה בהרבה (ולא לקום עלי עכשיו ולאמר לי שהשמצתי)
הרמה הלימודית בארה"ב היא נמוכה בהרבההה מהארץ, וכיאה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, את ההשכלה הגובהה יותר רוכשים באוניברסיטה.)
וכמה כבר אפשר לבלות ברחובות ירושלים?
ושיהיה לכן ברור שהן מקריבות המון
ולא קל להן בכלל!!
לרבות מהן לגור בבינן מגורים
זה כמעט כמו שיבקשו ממך לגור בדירה אחת , כשבכל חדר מתגוררת משפחה אחרת..
רבות מהן היו רגילות קודם לעוזרת בית צמודה מה שאין להן כאן ולא מספיק יודעות לסדר ולארגן, מה שמקשה עליהן מאד!!!
מלבד זאת שהם אנשים נחמדים בהרבה מהישראלים (נו, יוסף דעת יוסף)
ואין מה להתלונן עליהם חוץ מזה שכמות הישראלים פה בשכונות היא קטנה
ולכל חנות שאת נכנסת פונים אליך באנגלית (ואפילו לפעמים מרימים גבה כשאת
עונה להם בצבריות)
ועוד דבר,שיהיה לכם ברור שעם כל ההתנשאות שאתם מרגישים מהם,
הם מבחינתם מרגישים כל הזמן מקופחים!
הם אלו שמרגישים נחותים כשהרבה מאד מוסדות לימוד לא חפצים לקבל את הילדים שלהם
ואולי לכן יש הרבה מהם שלא חולים (בלשון המעטה) על ישראלים....
אוי וויי
איזה מסכנים מקופחים
יכול להיות שהם מרגישים ככה השאלה היא רק למה אנחנו גם צריכים להרגיש ככה ואנחנו צריכים להרגיש רק את עודף ביטחון עצמי שהם משדרים ברחובות
אז אולי נעשה הסכם?
הם יישארו שם ואנחנו פה ושנינו נרוויח ???
נכתב ע"י רותי קפלר;2491448:דווקא כבר כתבתי אותו, אבל החלטתי לא להעלות.
כי הוא בעצמו חתיכת הטפה מעצבנת
וכי עייפתי ממה שקורה כאן
וכי נואשתי, ונראה לי הדבר הכי יעיל עכשיו יהיה להוריד פרופיל
ולהגיב רק באשכולות של מתכוני קרפיון.
נכתב ע"י java;2491468:מזכיר את הסיפור על העשיר שרצה לשכור חדר בעיירה ובלי לעשות כלום סגר את מעגל החובות של התושבים.
נכתב ע"י דונלד טראמפ;2491535:מספרים על עיירה קטנה, שנראית כאילו תושביה נטשו אותה. הזמנים היו קשים, כולם שרויים בחובות כבדים וחיים על אשראי. לפתע מגיע לעיירה תייר עשיר, נכנס לבית המלון היחיד בעיירה, שם על שולחן הקבלה שטר של 100 יורו, והולך לבחור לעצמו חדר. בעל המלון לוקח את השטר ורץ לשלם את חובו לירקן. הירקן לוקח את השטר ורץ לשלם את החוב למגדל הירקות. מגדל הירקות לוקח את השטר ורץ לשלם את חובו לספק התבואה. ספק התבואה, חוטף את השטר ורץ לשלם את חובו לבעל המלון באותו רגע יורד התייר לאחר שבדק את החדרים, מצהיר "החדרים לא מצאו חן בעיני!", לוקח חזרה את השטר ועוזב את העיר.
אף אחד לא הרוויח כלום, וכל העיירה חיה כעת בלי חובות....
נכתב ע"י גרפולוג;2491559:סקיוז מי, באט אי הב וואן אקוואסטן:
למה הכל פה כתובה בעברית??? דיס איצ נאט אבאווט אמריקן פיפול???
דאנד ווארי, אי אם יזראליש פרום ג'רוזלם.
נכתב ע"י hbecker;2491567:ווי קאן טל זאט יו אר יזרעלי ביקוז יור אינגליש איז פול אוף מיסטייקס
נכתב ע"י בת שבע פ;2491575:איים רילי סורי, בוט אברי וואן הו איז וורייטן היר אינגליש ווארדס וויס היברו לעטערס, ווי קען סואט אבטואט אים לייק דיס.
נכתב ע"י נוי;2491599:
מחילה על הצחוק הישראלי הפרוע שלי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים