הגינות בפרסום

• הוסף לסימניות
אני רואה שזה לא נושא ברור מאלו כמו שחשבתי (הפתיעו אותי בפורום עיצוב גרפי וכן אנשים מסביב סתם כך, ששאלתי לדעתם) ולכן החלטתי לשאול את המומחים.

מה שהעלה את הנושא זה התחרות של זהירות בדרכים - אך זה נושא שמעניין אותי בכל מקרה: עד כמה אפשר ומותר להשתמש באלמנטים מזעזעים לציבור? בעיני יש כאן משהו לא הוגן - להחריד, להכאיב, לזעזע -

קודם כל מבחינת משפחות שנפגעו
מבחינת הצופים
וכן העובדה שכך נוסיף להוריד את סף הרגישות עד ששום דבר כבר לא יעבוד...

תוך כדי עבודה על הפרסומת לתחרות, עלו לי ולאחרים הרבה רעיונות חזקים מאד. לדעתי - מידי. אני הורדתי את הרעיונות שהיו חריפים מידי אולם אחרים אמרו לי שרק כך אפשר לגרום לציבור לשנות משהו. אז אולי אני טועה???

(אני מדברת על אלמנטים של קברים, אמהות שכולות, וכו' וכו' - - ועוד יותר, נגיעה ברגשות אשמה וכו')
אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת ואשמח אם יפרסמו את זה גם באשכול עיצוב גרפי.

• הוסף לסימניות
דעתי הצנועה היא כזו-
כל מחיר נמדד מול הסחורה בה הוא נקנה.
אם חברה מסחרית זו אחרת תשתמש באלמנטים חושפניים, דוקרים ומזעזעים זה ייחשב לפרובקטיבי וחוצפן.
אך בקמפיין זה המטרה שלנו היא ברורה- הצלת חיים.
הפסקת הטירוף המשתולל בכבישים.
קשה לי להאמין שמישהו יאמר שחיים זולים יותר ממושגים ערטליים של הורדת סף רגישות, פגיעה ברגשות וכו'.
אדרבה, כל נשק שווה. ועדיף רגע אחד לפני.
כל העוסקים בעיצוב גרפי- תראו מצבות, תראו טיפת דם, תראו דימעה מול קבר תחוח.
אם נשמה אחת תמשיך למלאות את ייעודה פה בעולם בגלל המודעה המזעזת שלכם-
הצלתם עולם מלא,
קדימה, להוריד את הכפפות.
שוב, לשאלה יש מקום כשאלה כללית ולאו דווקא בהקשר לקמפיין הנוכחי.

• הוסף לסימניות
דעתי שתלוי באיזה נושא בנושא כמו שמדובר פה זהירות בדרכים ראינו שלא עוזר כלום בלי שיזעזעו ואולי אז אנשים ישנו משהו שימו לב למה שמתרחש בדרכים כל יום לצערינו, מה לעשות שעד שבנא' לא מזדעזעים לא משנים כלום. דעתי גם שהמשפחות שנגועות בענין לא רק שזה לא יפגע ברגשותיהם אלה יעודדו את זה ואולי אף יוסיפו יותר חריפות...
ומה בסה"כ רוצים פה אם לא בטובת האדם

(דעתי שנושא שתלוי בנו לא פוגע ברגשות של פגועים המיחלים לתיקון המצב מה שיכול לפגוע זה יותר בנושאים שלא כ"כ בידי האדם )
זוהי דעתי אך יש בחירה חופשית..

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאולי לא הגדרתי מספיק (מנהלי הפורום ביקשו לא להעלות רעיונות ולכן אני מנועה מלתת דוגמאות..) - כמובן שהמטרה היא לזעזע. השאלה היא אם "לזעזע" זה גם "להחריד". לדוגמא - לדבר על האמא שאשמה במות הילד שלה.. ולעשות את זה חזק כמו שפרסום יכול לעשות.

• הוסף לסימניות
על האמא שאשמה במות הילד שלה.
ממש לא, עד כאן! המטרה לפנות לכל אדם שידאג לחייו ולא לסכן עוד חיים של אחרים לתת לאדם עצמו להזדעזע ולהשיב ללב אך להאשים ועוד בכאלה דברים נשמע ממש לא טוב
לדוגמא אמא כזו ל"ע שתראה פרסום מזעזע תזכר ותבין לבד אך לבוא ישיר ...

• הוסף לסימניות
תודה. לזה התכוונתי. זעזוע-יתר.

• הוסף לסימניות
מנהלי הפורום ירשו לי להעלות לכאן כמה דוגמאות (בכתב) בשביל הרעיון? ושוב - לא בשביל התחרות דווקא אלא בכלל בנושא הפרסום

• הוסף לסימניות
לא בדיוק הבנתי, כיצד משתתפים בתחרות הזו?
צריך להגיש רעיון, או שצריך להגיש אחרי ביצוע?
היכן מגישים? יש קריטריונים ברורים?
(אני לא מתכוון להשתתף בתערוכה, אוכל להגיש?)
לתשובתכם אשמח.
צמח

• הוסף לסימניות
במשפחתי נהרג בחור בטיול בבין הזמנים לפני 9-10 שנים.
אני חושבת שאם היו מדברים בזמנים האלו על הסכנות ומראים לנו בעינים את הצער של אחרי כמו שעושים היום היינו נזהרים הרבה יותר
נ.ב. הטיול היה טיול מאורגן מהישיבה!!!
רק שבעבר לא היו מודעים לסכנות שבעקבות הפרסומים היום מודעים אליהם

• הוסף לסימניות
אני כרגע לא זוכר במדויק .
אבל באחד המדינות אם אני לא תועה ניו זילנד לפני כמה שנים החליטו ללכת על הקצה ויצאו בקמפיין קשה ביותר לצפיה ובמהלך אותה השנה היתה ירידה דרסטית בנפגעי תאונות הדרכים .
אז כן לצערי ההליכה על מראות קשים עושה משהוא לאדם ולפני שהוא מתחיל לנהוג ישר עולים לו התמונות הקשות והוא נזהר בכפליים .

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון, קהל היעד הוא אנשים שעוד לא חוו תאונות דרכים קטלניות. להזהיר מפני הבאות.
כשאת פונה לאמא שכבר חוותה משהו כזה, את די מצמצמת את המסר.
"נכון" יאמר הצופה "היא יכלה להימנע מזה" אבל זה לא קשור אליו.
אבל אפ תכתבי לדוגמא "אל תגיע למצב שלה", יותר ידבר אל ליבו של הנהג הזה, שלא עבר ת"ד, והאפקטיביות מתעצמת.
אפשר להשתמש אם כן בתמונה מזעזעת כמו שרצית, אך להקפיד עם המסר, שיכוון אל האדם הנכון. זו דעתי בקצרה, בלי להבין בדיוק על איזה סגנון מודעה את מדברת.

• הוסף לסימניות
פרסום מטיבעו הוא מניפולטיבי, למשל במשרדי הפרסום הגדולים מחזיקים מכוני מחקר ופסיכולוגים בשביל מטרה אחת למצוא את עקב האכילס של פלח השוק שאותו הם "צריכים", ואותו הם יקנו לאו דווקא באמת הצרופה, רוב הדרכים "כשרות" ויש כללי אתיקה וחוקים מועטים החוסמים אותם לעשות כאוות נפשם כמו שימוש יתר בילדים, ופרסומת מהירה שאינה נראית [במדיה, על כמה פריימים בודדים] תת הכרתית,
ועוד,

יש אמנם פרסומות קריאטיביות נטו שבה אמורים לתחזק את קהל היעד וכאן מדובר על תאגידי הענק שמפרסמות במחירי עתק לאורך כל הזמן כל הזמנים, זה איכשהו בסדר.

הבעיה היא על שקרים ברורים ואינוס צרכנים לצרוך מוצר מסויים בפרסומות מרוקנות מקריאטיב ועשויות רק ממניפולציה, אני חושב שזה היה צריך להיות הנדון,

במקרה דנן, תאונות הדרכים, אני לא בטוח שמה שישפיע זה מסע הפחדה, הנושא הזה ידוע, לעוס, ומפורסם לכל הן מבחינת חומרתו והן מבחינת היותו רגשי, אם מסע הפחדה היה עוזר כאן, זה לא כ"כ בתמונות כי אם במדיה של תסריט אימה אמיתי...

לעצם העניין אפשר ונכון לדעתי לפרסם ללא גבול כלשהוא בנושא הזה, ואין הצער הרגעי של החשיפה, שווה את הצער של אובדן רח"ל!!

• הוסף לסימניות
שמיל,
אם אני לא טועה שמעתי בהקשר לקמפיין המחריד שהזכרת,
שאמנם באותה השנה מספר התאונות ירד דרסטית, אך מיד לאריו המספר שב ועלה לסטטיסטיקה הזהה בשנים הקודמות.
המגננה הפסיכולוגית של כל אדם הוא להדחיק את האיומים והחרדות,
גם האפקטיביות היא קצרת טווח במיוחד!

• הוסף לסימניות
עוד לא קראתי את כל התגובות (כי אני בטלפון בינתיים, אל תגלו לה:))
רק בקשר לתגובה האחרונה - כשכתבתי על הורדת סף הרגישות, לזה התכוונתי, ולא למשהו ערטילאי.. התכוונתי שאולי אני אצליח לזעזע לרגע, אבל בטווח הארוך הרסתי לעצמי כי אצטרך משהו יותר ויותר חזק בכל פעם. כך שאם המטרה שלי היא באמת להועיל לציבור ולא להצליח באופן אישי בפרסום (כמשרד פרסום למשל.. לאו דווקא בתחרות המדוברת אלא בכל מוצר שאני רוצה לשווק) - אז אני צריכה לקחת נקודה זו בחשבון. אני רוצה למנוע תאונות דרכים, למשל, לא רק השבוע, מיד אחרי הפרסומת המזעזעת שלי, אלא לאורך זמן. ולכן אחשוב גם על כיוון של טווח ארוך, לא להרוס לי את אפקט הזעזוע על ידי הצגת יתר של קברים, דם, ורגשות אשמה.

כמובן, הכל בטעם ובגבול. צריך בכל אופן כן לזעזע - רק בצורה חכמה.

זו דעתי אך פתחתי את האשכול גם כדי לשמוע דעות מנוגדות, כמובן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צמח רב שנתי;127907:
לא בדיוק הבנתי, כיצד משתתפים בתחרות הזו?
צריך להגיש רעיון, או שצריך להגיש אחרי ביצוע?
היכן מגישים? יש קריטריונים ברורים?
(אני לא מתכוון להשתתף בתערוכה, אוכל להגיש?)
לתשובתכם אשמח.
צמח

מגישים עבודות בגודל A3 עד מחר (מצטערת שלא העליתי קודם:confused:) למייל מסוים - אם זה אקטואלי בשבילך אבדוק בפורום עיצוב גרפי.

לא זכור לי עוד קריטריונים מעבר לאלו המובנים מאליהם - שיהיה על המלחמה בתאונות דרכים (לאו דווקא מצד הנהג..), נקי וכו'.
לא נראה לי שצריך להשתתף בתערוכה.
בתערוכה תהיה עמדת בחירות ממוחשבת והמשתתפים יבחרו את הפרסומת המוצלחת ביותר.

תבדוק באתר של ערך מוסף (מתחת לכותרת PROG_ PROFESSIONAL GROUPS יש קישור) ותראה עוד פרטים.

• הוסף לסימניות
דווקא אמרו שכן צריך להשתתף בתערוכה!
למה אם הוא יגריל חופשה? - לא פייר...

• הוסף לסימניות
אופס - אולי טעיתי :0(
איפה בדיוק יש הוראות כל כך מדויקות?
היו לי עוד מה שאלות לא פתורות בנושא..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה