הגמ"ח המרכזי – והפעם קצת אופטימי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה רבקה;1798533:
הגדלת מס' המצטרפים יחסית לשנים הקודמות - פותרת חלק מן הבעיה.
אם המיזם מצליח. אין ספק שזה דבר מאוד מציאותי שיהיו 100 מצטרפים שנתיים שיכסו הלוואה אחת.
כי (לפי ההבנה שלי) א. מס' המצטרפים הולך וגדל. ב. הגידול במס' המצטרפים בהתחלה היה הרבה יותר מ- 100 לעומת 1 כך שיש את הכסף שיכול לצבור ולהכפיל את עצמו בהשקעות.
ג. כמו שאני מבינה כל מיזם אמורים להיות לו שנים קשות אבל אם הצפי לעתיד הוא טוב אין סיבה שלא יתגברו על השנים האלו. (אלא אם כן, תהיה בריחה המונית, כמו שיכול לקרות לכל בנק). - וזה בטח תלוי בהלך רוח הציבורי והאינטרסנטי.

כמו שכתבו, אם כמות המצטרפים חייבת ללכת ולגדול, זו פירמידה.
אם מסתמכים על הפקדות ממצטרפים חדשים כדי לתת הלוואות לישנים, זו פירמידה.

תכנית נכונה אמורה לכלול מס' חברים קבוע (על כל אחד שיוצא - אחד נכנס), והלוואות שניתנות מהחזרי ההלוואות של החברים הישנים - ולא מהפקדותיהם של החדשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;1798563:
כמו שכתבו, אם כמות המצטרפים חייבת ללכת ולגדול, זו פירמידה.
אם מסתמכים על הפקדות ממצטרפים חדשים כדי לתת הלוואות לישנים, זו פירמידה.

תכנית נכונה אמורה לכלול מס' חברים קבוע (על כל אחד שיוצא - אחד נכנס), והלוואות שניתנות מהחזרי ההלוואות של החברים הישנים - ולא מהפקדותיהם של החדשים.

זה נכון לגבי תוכניות. לא לגבי מיזמים מהסוג הזה.
אבל, נשמע את דברייך העניניים לאחר שתעייני בקובץ של הנציג.
כיון שכמו שכתבתי מקודם - אני עוקבת ביתר עיון אחר הדברים פה.
אבל חשוב לי שהכל יהיה ענייני. זהו.
זריעת בהלה עם גיבובים של לעג ובוז לא יועילו כאן. לאף אחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;1798254:
אני שוברת את הראש לעניין הדוחות לרשויות.
העמותות הכי קטנות, גם כאלו שלא נתמכות ממשלתית, חוטפות ביקורות צולבות בלי סוף, וצריכות להגיש אינסוף דוחות לרשם העמותות ולמס הכנסה.
כל עמותה בישראל, היא עמותה ציבורית, מעצם הגדרתה כעמותה.
ואם הדוחות לא מוצאים חן בעיני הרשם ופקידיו, העמותה תקבל תכנית הבראה ו/או חשב מלווה.

אז במקרה כאן - איך, עמותה, מגלגלת, מאות, מיליוני, שקלים, בלי, דוחות???
מישהו יכול להסביר?
איך הבנק נותן למאות מיליוני שקלים להתגלגל, בלי לבקש דוחות?

למי שמצוי בפרטים, בדיוק בגלל שאין יותר מידיי בספר החוקים לגבי נושא הגמחים הממשלה מבקשת כבר תקופה ארוכה לפתור נושא זה בחקיקה מסודרת שנקרא 'חוק הגמחים'.

לפי מה ששמעתי (לא ראיתי בעיניי), הדוח של היועץ המשפטי לממשלה בנושא 'חוק הגמחים' מתייחס כמעט באופן פרטני לגמח המרכזי וצורת ההלוואות לחברים בעמותה. הוא כותב הכל חוץ מלהגיד את השם 'הגמח המרכזי'.
כך שהם מודעים לכל הפעילות הזו, בודקים אותה בשבע עיניים, ומנסים להציג פיתרון וזה גם יקרה בעז"ה.
בכל אופן מנכ"ל הגמח המרכזי ר' משה מונטג נמצא בקבוצה קטנה של ראשי הגמחים הגדולים בארץ שמנהלים משא ומתן על כל הנושא הזה עם הפוליטיקאים ואנשי האוצר בכל הקשור לחוק הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגדים;1798343:
במחילה מכבודך
אם זה 'כלל כל כך ידוע', תוכל להראות לנו שחור על גבי לבן - בלנק רשמי של הגמ"ח או דף הוראות רשמי מהרו"ח שלכם שהוא גם היועץ שלכם (כמדומני שכך כתבת באשכול הסמוך), שזה אחד מתקנות הגמ"ח.

אין צורך בשום בלנק.
יוכלו להעיד על כך עשרות אלפי חברי הגמח המרכזי!!
כל אחד שמצטרף לגמח המרכזי, מקבל לידיו טופס עם התאריך שבו הוא יקבל בעז"ה את ההלוואה שלו לפי החישובים המדויקים של הגמח המרכזי.
אין הצטרפות בלי קביעת יעד להלוואה.
נסו ותווכחו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;1798538:
זאת בדיוק הבעיה,
אם ההלוואות מתנות תמיד במספר מצטרפים יותר גדול, זוהי בדיוק פירמידה שההיתכנות שלה לאורך זמן לא אפשרית.

כפי שכבר אמרתי עשרות פעמים
ואפשר לראות את זה באקסל של הגמח (ששלחתי לכל מי שביקש בפרטי)
הגמח לא צריך להגדיל את מספר המצטרפים שלו בכל שנה
די לנו במספר מצטרפים קבוע ע"מ לעמוד ביעדים.
הסיבה היא פשוטה יותר ממה שאפשר לדמיין. כיון שההלוואות חוזרות אלינו ולא נשארות בידי המקבלים אותם.
וגם בגלל שלגמח יש הון אישי אבל זה סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;1798827:
בגלל שלגמח יש הון אישי.

זו הפואנטה, שאם היא נכונה וגבוהה מספיק - הגמ"ח יוכל לעמוד בכל ההתחייבויות וגם להרוויח יפה בהמשך.

לעניין האקסל:
1. באקסל של הגמ"ח, ממש כמו בשלנו, החישוב הוא למספר מצטרפים קבוע מדי חודש, כך שאחרי 10 שנים - מס' החברים המשלמים נשאר יציב לנצח, ועומד על 252,000.
(2100 יחידות בחודש*10 שנים*12 חודשים בשנה).

2. עם זאת, יש שגיאה בגרירת הנוסחה בעמודה D. החל משורה 134 והלאה, מס' החברים המשלמים עולה באחד מדי חודש - כנראה בגלל גרירה של המספר, במקום העתקה.
זה עדיין לא משפיע משמעותית על שום דבר. המשך יבוא בעז"ה.

• הוסף לסימניות
3. שיטת הגמ"ח, כמו שמשתקפת באקסל, היא להקדים את מתן ההלוואות כשאפשר - ובכך גם להקדים את החזריהן. (כאמור, ההחזרים הם אלו שמאפשרים את ההלוואות החדשות).

בעוד אנחנו באקסלינו חישבנו שהמפקיד הראשון מקבל הלוואה רק 17 שנים אחרי הצטרפותו, הגמ"ח נותן לו אותה כבר בחודש הראשון להצטרפותו. כך יוצא ששמונה שנים אחרי ההצטרפות, הבנאדם כבר גמר להחזיר את ההלוואה (למרות זאת, הוא עדיין משלם דמי חבר...)

שאלה ראשונה: האם למעשה, ניתן יהיה להקדים את קבלת ההלוואות? מה אם האנשים יקומו ויאמרו: 'לא תודה, אנחנו רוצים לקבל את ההלוואה רק כשהילד יהיה בן 20 ויתחתן - ולא קודם'?

המשך יבוא...

• הוסף לסימניות
התשובה לשאלה לכאורה פשוטה -

הרי חלק גדול מהמצטרפים של הגל הראשון הם אנשים שכבר מחתנים ילדים
והם קיבלו את ההלוואות כבר עם חתונת ילדיהם הבוגרים
(בהמשך, הגמח כבר לא יתן למצטרפים חדשים הלוואות מיידיות אלא רק לפי המתווה)

• הוסף לסימניות
רותי אני מצדיעה לך על המשך הבדיקה של הקובץ.
אני הרמתי ידים משום שאם בן אדם לא מנסה לענות תשובות עניניות אחד על אחד זה מספיק לי בכדי לרדת מהעץ.

כל הכבוד! חזקי ואמצי!

• הוסף לסימניות
אז אני ינסה להמשיך

צירפתי כאן את הטבלה ששלח אלי נציג הגמ"ח המרכזי (היה כמה תיקונים קלים וזניחים שתיקנתי, שינוי בולט שעשיתי הוא בשנים שהתחלתי אותם מ2001 להקלת העניין) עם תוספת עמודות משלי (האחרונות N O P Q),

ההסבר בעמודות שהוספתי זה כמה יחידות הלוואה הגמ"ח אמור להעמיד מול הטור האחרון של הטבלה המקורית של הנציג (N) שהוא כמה קיבלו ממנו במצטבר, (כולל כל ההלוואות המוקדמות מהשנה הראשונה להקמתו)

כמו שרותי קפלר כתבה הנתון היחיד שחידש לנו הנציג זה מה שהגמ"ח מלווה כבר באופן מיידי ובכך הוא ממחזר את הכסף כמה פעמים ומגדיל את המחזור הכספי שלו בהחזרים שלהם,
ואת הנתון הזה באים העמודות שלי להשוות כמה הוא חייב לתת מול כמה שהוא נתן ויכול לתת.

ועשיתי זאת בשני אופציות, הכי פסימי שחברה שהפקידו בשנה הראשונה יתחילו לתבוע כבר כעבור 15 שנה דהיינו שהפקידו ממש סמוך לגיל 3 ויתחתנו בגיל 18 (בעמודות N O ) הכי אופטימי שיפקידו מיד בלידה ולא יתחתנו לפני גיל 20 (בעמודות P Q)

וכמו שנראה בין אם נלך על הכי פסימי ובין על הכי אופטימי, המיזם נקלע לקשיים מקסימום עשר שנים מהגעת מועד ההתחייבויות שלו, ובמספרים מאוד גבוהים, (זה אומר שגם מצטרפים חדשים לא יעזרו, וגם לא הון עצמי אא"כ שמו פה הון הון של כסף)

קבצים מצורפים

• אקסל מאת הגמח המרכ2זי.rar
    KB 163.3 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפו;1799400:
וכמו שנראה בין אם נלך על הכי פסימי ובין על הכי אופטימי, המיזם נקלע לקשיים מקסימום עשר שנים מהגעת מועד ההתחייבויות שלו, ובמספרים מאוד גבוהים, (זה אומר שגם מצטרפים חדשים לא יעזרו, וגם לא הון עצמי אא"כ שמו פה הון הון של כסף)

לא נכון.
אם הגמח מצליח לשכנע אנשים לקחת הלוואות מיד ברגע ההצטרפות, זה נותן לו מרווח נשימה ענק. (האנשים האלו לא יקבלו עוד הלוואה בהמשך! כך מקטינים בהרבה את ההתחייבויות להלוואות בשנים ה'קשות').

• הוסף לסימניות
תשובות

ערב טוב
ראשית, כפי שנהגתי בעבר אני נוהג גם כעת. אני עונה על שאלות ענייניות בלבד.
שנית, כפי שאני שם לב, השאלות ששואלים פה 'המומחים' הם בשוליים של התוכנית. אני מבין מזה שעל עיקרי הדברים כל החששות שלכם מ'פירמידה' ו'פונזי' וכו' ירדו לפח.

אז בבקשה מותר להודות לאחר שנוכחתם לדעת שהכל מחושב היטב, שיש פה תוכנית גאונית, ושהתוכנית של הגמח המרכזי היא רעיון אדיר!!!!
זו לא בושה :)

ומכאן ל 2 עובדות נוספות שיעזרו לכם לחשב את התוכנית טוב יותר:

1. היסטוריה- הגמח המרכזי לא קיבל מאז ומעולם ילדים עד גיל 3 בלבד. עד לפני כשנתיים היה אפשר לצרף לגמח גם ילדים עד גיל 10. כך שההלוואות אינם מתחילות רק בעוד 15 או 20 שנה אלא כאן ועכשיו כל הזמן בכל גיל ובכל שנה.
מה שקרה לפני שנתיים שהגיל ירד ל 3 בלבד, שהיה גל הצטרפות מאוד גדול במבצע שהגמח עשה, והצטרפו בס"ד 50,000 מצטרפים תוך חודשיים!! דבר זה חייב אותנו להוריד את גיל ההצטרפות לגיל 3 כיון שכל התורים נתפסו אז, והגענו למצב שיכולנו לסגור את התוכנית ל 3 שנים ועדיין לעמוד בכל היעדים שלנו. לבסוף הוחלט להשאיר עד גיל 3 לאחר חישוב מחודש של כל התוכנית של הגמח, בהתייעצות עם אקטואר מבכירי האקטוארים בארץ!!

2. הקדמות הלוואה- התייחסו פה לנושא ההקדמות אז אני יסביר.
היתה החלטת הנהלה לפני כמה שנים שהגמח לא משאיר כסף בקופה (מעבר לבטחונות המתבקשים) בכל חודש, והכל יוצא להלוואות. מצד שני ההלוואת בגמח ניתנות רק לחברי הגמח המרכזי. על כן הוחלט שההלוואות יינתנו לחברי הגמח שמעוניינים להקדים את הלוואתם ובתנאי שזה ישמש למטרה שלשמה הוקם הגמח, והוא 'חתונות הילדים'. אם לילדים הגדולים יותר שהתפספסו ואם לשווער או להורים שמחתנים כעת ילדים.
על הדרך הגמח הרויח מזה עוד משהו, שאנשים שמשתמשים ביחידות שלהם מיידי מתחילים שוב את אותה תוכנית עבור הילדים הקטנים וכך הגמח הרויח פעמיים.
אבל ח"ו לומר שהמטרה היא ע"מ לעמוד ביעדים, לא לשם כך נוצר המוסד הזה ששמו 'הקדמת הלוואה'
(לכל השואלים, הקדמות ההלוואה כיום ניתנות רק למי שחבר בגמח לפני 2011)

3. כמות המצטרפים לגמח היא קבועה!!! אין שום צורך בהגדלת מספר החברים בגמח בכל שנה ע"מ לעמוד ביעדים. זה ברור גם מהטבלה!!

וכעת לשאלות:
1. גב' קפלר טענה שיש שינוי משורה 134 ואילך, כפי שכבר אמרתי מדובר באקסל שחיבר אחד מנציגי הגמח שלא על דעת הגמח, אם תשימי לב באקסל המקורי של הגמח המרכזי ששלחתי לך אין את הטעות הזו, והכל שם מחושב היטב, ללא שום 'הדבקות'.

2. מר יפו היקר, ראשית תודה על השקעת הזמן בבניית האקסל :) . ולעניינינו, משום מה החלטת שמתן ההלוואות לא מחושב בתוך האקסל ומשום כך הוספת את עמודת ההלוואות לאחר כ 15 או 20 שנה כי לדבריך רק אז הגמח המרכזי מתחיל לתת הלוואות....
אז 2 דברים: 1. תעיין בעובדה מס' 1 זה נוגע בעיקר למה ששאלת. 2. אתה מתעלם מכך שכל סכומי ההלוואות מחושבים כבר בתוך האקסל עצמו ואין צורך להוסיף עוד סכומים מעבר לזה כיון שהם לבד עונים על כל הצורך של ההלוואות. עד 15 שנה משנת החישוב הראשונה לבד הגמח נתן כבר הלוואות בסדר גודל של מאות מליונים, הכספים הללו לא הולכים לאנשים חיצוניים!! הכל ניתן לחברים שהצטרפו בתוך השנים הללו וקיבלו את המגיע להם.

3. לגבי הערה 3 של גב' קפלר, לא הבנתי. הלא כל אחד מקבל את הלוואתו בזמן, רק במקרה שהוא יבקש באופן מיוחד ויאושר לו הוא יקבל 'הקדמת הלוואה'. ברור שזה נותן לגמח עוד אפשרויות להלוות עוד ליותר אנשים אבל ודאי שזה לא מיועד ע"מ לעמוד בהתחייבויות. לגמרי לא!

עברתי על האשכול
לא מצאתי עוד שאלות שיש לי מה לענות עליהם
אם יש למישהו עוד שאלה לגבי התוכנית, בשמחה!

ההצטרפות לגמח היא פשוטה, טלפון אחד ואתם בפנים 052-7625267

• הוסף לסימניות
עברתי על האשכול

למה אתה אומר שענית על הכל??

מה עם דוחות רשמיים של הגמ"ח ? מאזנים ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה אמת;1799746:
עברתי על האשכול

למה אתה אומר שענית על הכל??

מה עם דוחות רשמיים של הגמ"ח ? מאזנים ?

נטחן עד אשר דק!!!...
ברגע שיהיה לי את הדוחות הסופיים של BDO בעז"ה
האשכול הזה יהיה הראשון לקבל אותו
אני מבטיח! :)

• הוסף לסימניות
טוב. הגעתי לשנת 2034. עד שם הכל בסדר.

ע"פ האקסל של נציג הגמח, בחודש ינואר 2034 יהיה בגמ"ח כסף פנוי להלוואות ל- 1376 חברים.
עם מתן 1376 הלוואות אלו, יעמוד מספר הלווים הכללי (מאז הקמת הגמ"ח), על 228,254.

אבל אם מחשבים את מספר המצטרפים לגמ"ח 17 שנים קודם, בינואר 2017, מתברר שיש שם 228,900 חברים.

זה אומר שבחודש ינואר של 2034, יהיו 646 חברים שלא יוכלו לקבל את ההלוואה, למרות שבנם בן השלוש הגיע לגיל 20 ועומד להינשא.

עם כל חודש נוסף החל מחודש זה, הפער הולך וגדל.

• הוסף לסימניות
הפי די אף של הגמ"ח: אי אפשר לבדוק אותו ביסודיות כשהוא בקובץ סגור.
מכל מקום, לפי רפרוף, גם שם קיימת אותה בעיה בדיוק.

לפי הPDF, מצטרפים לגמ"ח 2100 אנשים בכל חודש, החל משנה 1.
לפי זה, החל משנה 17, אמורות לצאת 2100 הלוואות כל חודש.

אבל עיון בשנה ה-17 מגלה שבשנה זו יוצאות בכל חודש רק כ- 900 הלוואות חדשות. אין כסף בקופה ליותר מזה.
איפה יתר המפקידים מהשנה הראשונה? ויתרו על קבלת ההלוואות שלהם?

• הוסף לסימניות
ציטוט הגמ"ח המרכזי
מר יפו היקר, ראשית תודה על השקעת הזמן בבניית האקסל :) . ולעניינינו, משום מה החלטת שמתן ההלוואות לא מחושב בתוך האקסל ומשום כך הוספת את עמודת ההלוואות לאחר כ 15 או 20 שנה כי לדבריך רק אז הגמח המרכזי מתחיל לתת הלוואות....
אז 2 דברים: 1. תעיין בעובדה מס' 1 זה נוגע בעיקר למה ששאלת. 2. אתה מתעלם מכך שכל סכומי ההלוואות מחושבים כבר בתוך האקסל עצמו ואין צורך להוסיף עוד סכומים מעבר לזה כיון שהם לבד עונים על כל הצורך של ההלוואות. עד 15 שנה משנת החישוב הראשונה לבד הגמח נתן כבר הלוואות בסדר גודל של מאות מליונים, הכספים הללו לא הולכים לאנשים חיצוניים!! הכל ניתן לחברים שהצטרפו בתוך השנים הללו וקיבלו את המגיע להם.
כנראה שלא הבנת
תוכן העמודות שהוספתי (N P ) הוא כמה הלוואות התחייב הגמ"ח להביא (וההתחיבויות שלו הם רק לאחר 15-20 שנה) בהשוואה לעמודה שלך (L) שהוא כמה בס"ה הוא כבר נתן מהשנה הראשונה (כולל ההלוואות המוקדמות).
כשהעמודה (O Q) מפרטת את החסר, שבין השנה ה20 לשנה ה30 של הקמת הגמ"ח הוא צובר פיגור עצום, שאין דרך להתחמק ממנו.

ושוב, אפילו לגבי עצם היתכנות המיזם לא ענית בכלום!!!!!
וזה ממש לא בשוליים של התוכנית זהו התוכנית בעצמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;1799688:
לא נכון.
אם הגמח מצליח לשכנע אנשים לקחת הלוואות מיד ברגע ההצטרפות, זה נותן לו מרווח נשימה ענק. (האנשים האלו לא יקבלו עוד הלוואה בהמשך! כך מקטינים בהרבה את ההתחייבויות להלוואות בשנים ה'קשות').

כמו שהסברתי לנציג הגמ"ח המרכזי העמודות N O P Q בטבלה שצרפתי באות לחשבן את סך ההלואות שהגמ"ח התחייב אליהם מול כל מה שהוא כבר נתן (עד אז דהיינו כולל ההלואות המוקדמות המדוברות).
ככה שעם כל זה המיזם מגיע לצרות גדולות בין השנים ה20 ל30 שלו.

• הוסף לסימניות
שיעור במתמטיקה

אוקי עכשיו סו"ס הבנתי מהיכן נובע מקור הטעות של החישוב שלכם...
אבל באמת נכנסתם כאן לחישובים המתמטיים והמורכבים של התוכנית (שאפו!).
זוהי אכן טעות שקל לטעות בה, והיא בהחלט מבלבלת במבט הראשון על הטבלה.

אבל לצורך ההסבר לזה, אתם תצטרכו לעבור שיעור במתמטיקה (לא לבעלי לב חלש..)

2 כללים בסיסיים לחישוב תוכנית הגמ"ח המרכזי:
1. לא מחשבים כמה התורם נותן בסך הכל ולפי זה מחשבים כמה כסף יש להלוואות, אלא מסתכלים כל חודש לגופו כמה נכנס (עמודה E ו-F והסה"כ בעמודה G). ורק לפי"ז החישוב כמה כסף זמין להלוואות,
(כמה כסף נכנס כל חודש נגזר מ: א. כמה תורמים יש כל חודש בפועל שמשלמים, ב. כמה פורעי הלוואות יש בחודש הזה, (נתון זה כן גודל כל הזמן, היות ויש אפשרות כל חודש להוציא יותר הלוואות מחודש קודם).

2. עוד טעות של חישוב לא נכון, וכאן אני נוגע בשאלה של גב' קפלר, החישוב הוא לא שאם היום הצטרפו 2100 לכן בעוד 18 שנה צריך להוציא בבת אחת 2100 הלוואות. לא!
אלא מחשבים כך: בחודש הראשון יש 2 תורמים שמקבלים ישר הלוואה (עמודה H ), בחודש שני יש כבר 4 לווים נוספים סה"כ 6 לוים. וכן הלאה בכל חודש גודל המספר כך שלמעשה כשהקימו את הגמח המרכזי כבר אחרי 3 וחצי שנים כל המצטרפים של החודש הראשון קיבלו הלוואה. ומשם התור הלך והתארך עד לנקודת זמן של תור ל 22 שנה במקסימום ומשם הוא בחזרה הולך ויורד.
ובקיצור, תמיד להסתכל בעמודה C - מספר החברים, מול עמודה L מספר הלווים. הפרש השנים ביניהם זהו התור כיום.
מסיבה זו גיל ההצטרפות לגמח הלך וירד עם השנים, ויחזור ויעלה בשנים הבאות.
כיום אנחנו נמצאים בנקודה זמן של 17 שנה עד להשלמת כל הלווים ולכן גיל ההצטרפות הוא גיל 3.

ואני יסביר את זה לפי הטבלה וכך ייקל עליכם להבין:
קחו לדוגמא את השנה שבה אנו כעת. בדצמבר 2015 מס' החברים בגמח (עמודה C) הוא 201,610. כעת נדפדף קדימה ונראה מתי יהיו לנו 201,610 הלוואות בכל חודש (עמודה L). והתוצאה לפניכם- דצמבר 2032. כלומר: 17 שנה כהיום לתור של הגמח.
התוצאה- הזמן הכי ארוך שיהיה מרגע הצטרפות עד שמספר יחידה זו תקבל הלוואה עומד על ס"ה 22 שנה! (ואולי לכך התכוונתם שניכם בטענה שבין השנים ה 20 ל 30 של הגמח יש עלייה במספר השנים שממתינים להלוואה).
והיות ובשנת ה 45 בס"ד של הגמ"ח סך מספר ההלוואות החדשות שאפשר יהיה להוציא כל חודש הוא יותר ממספר המצטרפים, לכן מנקודת זמן זו התור רק יתקצר.

גם אם תשאלו הלא הגמח לא נותן את ההלוואות כבר מהחודש הראשון אלא רק כשהילד יהיה בן 20. התשובה היא הכלל הראשון שציינתי. (מעבר לזה שיש אנשים שמקבלים הקדמות הלווואה והם רבים, וכך כן מקבלים את ההלוואה בתוך הזמן) כיון שבפועל יוצאים כל חודש הלוואות בגמח לפי הטבלה שלנו ורק לחברים שהובטח להם הלוואה וממילא מתקזזים בכל חודש ההתחייבויות עד שבסיום ה 17 שנה כולם קיבלו את ההלוואות שלהם.

התאמצתי מאוד מאוד לתמצת ולהסביר שיהיה בצורה קלה פשוטה וברורה.
מקווה שלא הכבדתי עליכם!
אם הכבדתי, אז תלמדו לא לשאול שאלות במתמטיקה ב 1 בלילה..... :)

ההצטרפות לגמח המרכזי היא פשוטה, טלפון אחד ואתם בפנים 052-7625267

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: