- הוסף לסימניות
נכתב ע"י bithagit;1004163:תודה רבה על כל ההערות להדמיה הקודמת.
לקחתי לתשומת ליבי ואני מתקנת. אשלח דוגמא בהמשך
מצורפת הדמיה נוספת של הדמיית פנים.
אשמח אם תייעצו לי. אני כרגע בונה תיק עבודות
כך שבזמן הקרוב אעלה עוד דברים...
נכתב ע"י bithagit;1004269:לגבי ההערות של המכונה ה'תלתיסט' הייתי מעוניינת לשמוע הערות ספציפיות
לגבי התמונה ששלחתי כדי שאוכל לתקן
נכתב ע"י התלתיסט;1004238:בס"ד
ההדמיה יפה מאוד , אם כי הפעם לא אתייחס לעצם ההדמיה עצמה אלא 'אנצל' הזדמנות זו בכדי להסביר (למי שמוכן ורוצה להטות 'אוזן') שלושה הבדלים עיקריים לעניות דעתי (בטח ישנם עוד אך לא כאן המקום להאריך...) בין הדמיות חוץ ופנים , הבדלים שההבנה המהותית שלהם תתן לתלתיסט באשר הוא את הטכניקה והידע כיצד יש 'לגשת' לעבודה איתם ...
1 - מודלים .
בהדמיית חוץ - ישנו צורך 'רק' ב'הערמת' כמה קופסאות [Boxes] האחת מעל גבי השנייה , פתיחת חורים בהם ו'הלבשת' חלונות ודלתות בהם, וזהו - ישנו מודל כמעט מוכן ...
בהדמיית פנים - יש צורך לבנות \ לייבא מודל המורכב לעתים ממאות ואלפי פוליגונים , הרבה יותר מ'קופסה' פשוטה ...
2 - טקסטורה .
בהדמיית חוץ - אין צורך להסתבך יותר מידי בהלבשת טקסטורות על ה'קופסאות' הישרות , בדרך כלל אין צורך אפילו להתאמץ מעט ולשים UV...
בהדמיית פנים - ברוב המקרים על מודל אחד בלבד נצטרך להלביש Multi texture ולהסתבך עם החלת UV על כמעט כל חלק במודל ...
3 - תאורה .
בהדמיית חוץ - בדרך כלל החלת שמש אחת 'נחמדה' (עם כמה פרמטרים פשוטים - לפחות ב- Vray) תספיק ! (ברוב המכריע של המקרים)
בהדמיית פנים - החלת התאורה בחלל היא עם חישובים מדויקים שכל סטייה ברורה מהם תהפוך את החלל ללא ראליסטי .
ולכן לך כתלתיסטית 'מתחילה' אייעץ מניסיוני הדל ...
א. לייבא מודלים בנויים היטב (דרך אגב ה'רשת' מלאה במודלים מוכנים להורדה כך שממש אין צורך למדל כל דבר למעט אי אלו רהיטים חפצים שייחודיים לחלל הספציפי) .
ב. לטקסטר נכון ומדויק (טקסטורה לא נכונה או נכונה אך שלא מולבשת היטב על האובייקט 'מעכירה' את הראליסטיות של האובייקט ) .
ג. הדבר הכי חשוב הוא , להחיל תאורה נכונה ומדויקת בחלל שלא 'תשרוף' קירות\אובייקטים שהיא מאירה עליהם ובכך תשנה את צבעם , אך שגם לא תהיה 'עמומה' ו'כבויה' כך שתשרה 'אווירה' לא נעימה של חלל 'מת' ...
אני נורא מקווה שהארתי את עיני הקוראים (שוב - מניסיוני הדל) ועזרתי לכם במשהו ...
לסיום רק אזכיר לך שההדמיה מקסימה [לפחות ל'מתחילה'] , ואת מזה בדרך הנכונה ...
עלי והצליחי !!!
נ.ב.
המלצה - עשי לעצמך טובה אישית ותעברי ל - Vray הרבה יותר קל לעבודה ונראה הרבה יותר יפה וראליסטי מכל מנוע רנדר אחר ! ( חברים לא 'להתנפל' זו דעתי !)
נכתב ע"י pilgonico;1004300:אני מודה שאני לא ממש מסכים איתך לגבי מה שרשמת...
הדמיות חוץ , בסופו של דבר...הרבה...אבל הרבה יותר קשה לבצע ! מכלול זה לא מסתכם רק בתאורה שהיא החלק הפשוט כביכול (יחסית לפנים) אלא ריבוי הפרטים וכל פרט שנעשה לא כראוי הורס את ההדמיה. תמיד שאני בוחן יכולות של איש תלת...דבר ראשון אני מסתכל על הדמיות החוץ שלו !!! קשה למצוא הדמיות חוץ טובות באמת....
הדמיות חוץ , בסופו של דבר...הרבה...אבל הרבה יותר קשה לבצע !
נכתב ע"י pilgonico;1004310:מצרף כמה דוגמאות של הדמיות חוץ עלית (לא שלי....יום אחד מקווה להגיע לרמה הזו) ........לא רק עבודת התלת סיזיפית בהדמיות כאלה...הרבה פוסט אחרי.....תהנו
נכתב ע"י pilgonico;1004310:מצרף כמה דוגמאות של הדמיות חוץ עלית (לא שלי....יום אחד מקווה להגיע לרמה הזו) ........לא רק עבודת התלת סיזיפית בהדמיות כאלה...הרבה פוסט אחרי.....תהנו
תראה....בסופו של דבר כל אחד מאמץ סטייל משלו או לפחות מנסה. בבירור.....אני מעדיף הדמיות אומנותיות מהסגנון הנ"ל עם מיומנויות גבוהות מאד פוסט בפוטושופנכתב ע"י GolanArt;1004742:זה חתיכת אומנות, אבל זה מלא בפוטומונטז' ועיבודי פוטושופ.
נכתב ע"י pilgonico;1004747:תראה....בסופו של דבר כל אחד מאמץ סטייל משלו או לפחות מנסה. בבירור.....אני מעדיף הדמיות אומנותיות מהסגנון הנ"ל עם מיומנויות גבוהות מאד פוסט בפוטושופ
ולא רק בגמר הרנדר...
אין תחליף לאומנות מהסוג הזה. והתוצאה היא לפניכם....תשפטו....
בכל מקרה...עם הכירותי עם חברות בארץ....רמה כזו עדיין כמעט ואין. במיוחד הדמיות עם הרבה אזור נוף....
מגבלה נוספת היא ריבוי הפולגונים ואי זיכרון מה שמפיל אותי פעם אחר פעם בהדמיות מהסוג הזה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים