נכתב ע"י RCpro;343431:
כל עוד הוא לא הגיב פה. לא להטיל עליו אשמה למה הוא לא עשה את זה.
בכלל לא הבנת אותי. אני ממש לא מטיל עליו אשמה.
הרי הפונט שלו עובד נהדר בטקסט סטנדרטי ואם מישהו החליט לעשות משהו בצורה לא סטנדרטית - אין סיבה להאשים את מי שלא תומך בדבר הלא-סטנדרטי.
(וגם את חברת דווקא אי אפשר להאשים אע"פ שהטקסטים שלה לא סטנדרנטים בפונטים החדשים, כי הם עשו זאת בשביל התוכנה שלהם, בדרך שנוחה להם, והם לא חייבים לעשות משהו סטנדרטי, מה גם שהם כן פעלו לפי תקנים ישנים שכיום לא כ"כ שימושיים.
אני אפילו לא מאשים בזה את מסטרפונט - כי גם הם לא צריכים לתמוך בטקסט לא סטנדרטי.
פשוט מאד לא הבנתי למה מסטרפונט הביאו לה תוסף שמתקן את הטקסט של דווקא, במקום לעשות זאת בפונט עצמו. לענ"ד העבודה על כתיבת התוסף הנ"ל לא יותר קלה מאשר לתכנת את הפונט (אולי כן?) שיעשה את אותה פעולה ללא צורך בהתקנת התוסף. זה הכל
מה שאני כן מאשים את מסטרפונט זה שירות הלקוחות הגרוע שלהם למוצר הכ"כ יקר שהם מכרו למילכה.
אולי כדאי שאסביר לכולם את השתלשלות העניינים.
לפני מספר שבועות מילכה פנתה אלי מכיון שלקוח שלה ביקש עבודה עם הפונט "גוטמן קרן" עם טעמים. הפונט "גוטמן קרן" אמנם מכיל טעמים אך הם לא ממוקמים.
מילכה ביקשה ממני בעצם שאתכנת לה מיקום מדוייק לפונט וכן תכונות דקדוקיות שונות.
אני אמרתי לה שעדיף לה לרכוש פונט מוכן מאליהו פריד, כי המחיר לפונט מוכן יהיה זול בהרבה מאשר תיכנות מחודש לפונט ייחודי. דבר נוסף - אני לא מעוניין לגעת בפונטים שיש עליהם זכויות יוצרים (אף שלא ברור שיש איסור לעשות זאת בפונט "גוטמן קרן" מכיון שחברת גוטמן כבר לא קיימת היום (עם פטירתו של שמואל גוטמן ז"ל) והזכויות על הפונטים עברו ליורשיו, שאף שיצרו קשר עם מספר חברות בנסיון לשווק את הפונטים מחדש, אך בפועל כרגע אין חברה שמשווקת אותם ברשיון (למעט בליווי תוכנות מסחריות שהפונטים שלו משווקים יחד איתם) וכן אין בכלל פורמט OpenType פרו לפונטים הנ"ל).
מילכה ביררה אך הפונטים שהציע לה אליהו לא היו טובים בעיניה כי הלקוח התעקש דוקא על "גוטמן קרן". אני הצעתי לה לרכוש ממסטרפונט את הפונט קורן (שעליו מבוסס הפונט גוטמן קרן, כידוע), כי ידעתי שיש להם אותו בגירסה שהיא צריכה (עם טעמים).
הסיבה שהפניתי אותה למסטרפונט היא פשוט מאד כי לא האמנתי לכל הלשון הרע ששמעתי עליהם ועל שירותיהם, והייתי בטוח שלקוח שירכוש פונט כ"כ יקר, יקבל טיפול מיוחד ויחס מועדף.
בפועל מילכה הסתבכה בהתחלה עם הטקסט הלא-תקני ולאחר הפתרון שאליהו ואני הצענו לה לפרק את כל הגליפים המשולבים עם הדגשים (גם אני וגם אליהו עלינו על הבעיה בטקסט בערך באותו זמן) חשבנו שהכל הסתדר.
אך כרגע מילכה רוצה להפעיל את התכונות הדקדוקיות המבחינות בין שווא נע לנח וכו' והיא לא מוצאת את האופציה הזו.
היא ניסתה לברר עם מסטרפונט אך הם דחו אותה כבר מספר פעמים.
היא לא קיבלה שום מדריך מפורט איך מפעילים את התכונות הללו.
אף אחד בחברה לא מבין פתאום מה היא רוצה.
מכרתם מוצר נהדר שעובד יופי, אבל למה אתם לא מוכנים להסביר איך משתמשים בו?
על זה אני מתלונן.