בקשה הוא חכם. מאוד, אפילו. ולכן?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בן כמה הילד?
קודם כל הייתי מדברת עם המלמד מתוך מקום שרוצה להבין את נקודת המבט שלו, כי אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא רוצה בטובת הילד ועושה דברים מתוך אפילו רק קצת מחשבה, אבל יש מחשבה ויכול להיות שהוא רואה דברים אחרת ולא בהכרח שמה שהוא רואה לא נכון.
בשיחה הייתי משתפת גם בחששות שלי ושומעת ממנו איזה דרכים הוא רואה שיכולי לקדם ולעזור לו בכל התחומים בלי לכבות לו את האהבה והריגוש מהלימוד,
ספציפית בדוגמא הזו הייתי מבקשת מהרב שימנה ילדים נוספים להיות הסגנים שלו, ושיהיה גיוון בין ה'סגנים' כי זה בעיניי יכול להיות רעיון נפלא לילד ודבר שיתרום לו רבות, ומצד שני יש עוד ילדים שזה יתרום להם להיות סגנים של הרב וזה יאזן את הסיטואציה ולא ימצב אותו במקום מעל כל הכיתה.
(אגב, מהיכרות, מיצוב כזה שבא מהמלמד/מורה/גננת עלול לגרום לילד להרגיש שוויוני עם הרבה וליצור אצל הילד בעיות משמעת וכוחניות)

• הוסף לסימניות
אוף מחכה שיהיה בפרוג כפתור כמו בגיפיטי שאתה מדבר והוא מתמלל
אין כח לכתוב ויש לי הרבה מה לומר
רק אתיחס לשתי דברים
א. זה לא טוב חברתית לילד זה יכול לגרום לקנאה רבה כלפיו אומר זאת מנסיון גם לי שהייתי מחונן ומאתגר בשיעורים המליצו לרבה ללעשות דברים בכיוון הנ"ל ואני זוכר איך זה עורר קנאה אצל חלק ואיך הם התנהגו כלפי מחמת הקנאה

ב. זה ממש לא נכון שמחוננים לא יכולים להסתדר חברתית עם שאר בני גילם שאינם ברמתם
יש כאלו אבל זה ממש לא גורף

• הוסף לסימניות
ספציפית בדוגמא הזו הייתי מבקשת מהרב שימנה ילדים נוספים להיות הסגנים שלו, ושיהיה גיוון בין ה'סגנים' כי זה בעיניי יכול להיות רעיון נפלא לילד ודבר שיתרום לו רבות, ומצד שני יש עוד ילדים שזה יתרום להם להיות סגנים של הרב וזה יאזן את הסיטואציה ולא ימצב אותו במקום מעל כל הכיתה.
רעיון מצוין שעשוי להועיל חלקית. הקושי הוא הרבה מעבר ל"מינוי הנכבד", כל צורת ההסתכלות...
זה ממש לא נכון שמחוננים לא יכולים להסתדר חברתית עם שאר בני גילם שאינם ברמתם
יש כאלו אבל זה ממש לא גורף
נכון. ב"ה הוא מסתדר מצוין עם בני גילו אך במקביל- בהחלט ניכר שנהנה יותר לשוחח עם מבוגרים ממנו.
החברים בכיתה משמשים לו כחברים להשתוללויות ומשחקים ולא ממש כחברים לשיח וללימוד...
יש לי הרבה מה לומר
נשמח לשמוע...

• הוסף לסימניות
כאמא לילדים חכמים במיוחד ב"ה
אשתף מדעתי בנושא
כל השאלה כאן היא בעצם מה ההסתכלות שלי כאמא על הנושא
אתן דוג'
כשהמפקח בחיידר התקשר בהתפעלות שהוא שאל שאלה וביקש מהילדים לחזור בשבוע הבא עם תשובות הילד ענה לו בשלוף אתת התשובה (הוא פשוט מאוד הציץ בתוספות....)
אמרתי לילד שב"ה יש לו ראש טוב וזה מחייב...
התגובה של החמוד הזה היתה "האמת היא שלרבי עקיבא לא היה ראש חזק..."
הילד לא טיפש (כאמור) והוא מבין שרמת המשכל שלו היא הרבה מעבר לנורמה...
הוא לא צריך אותי או את המלמד שנספר לו על כך
אבל מה זה אומר עליו כבנ"א והאם בכלל זה אומר משהו, את זה הוא ירגיש ויתרגם מאיך שאני חושבת ותופסת אנשים חכמים.
אם אני חושבת שאדם חכם הוא "יותר" מהשאר זה השדר שהוא יקבל
ואם אני רואה את זה כמתנה
כמו שיש אדם שהראיה שלו היא 6/6 והוא רואה הרבה יותר טוב ממני
וכמו שאדם גבוה יגיע יותר מהר ממני למדפים הגבוהים בחנות...
זה לא אמור בע"זה להביא אותו לגאווה ולמידות מושחתות
(מאמינה בזה בשכל ;) עובדת על להרגיש את זה...)
ולכן הייתי מדברת עם המלמד כדי להבין מה המטרה שלו וגם מבקשת שיוריד את המילה סגן מהלקסיקון... אם אפשר...
אבל בהחלט לא הייתי מתנגדת נחרצות
(שוב כמו שהילד הגבוה בכיתה יהיה זה שיביא את הכדור אם הוא נתקע במקום גבוה...

הרבה נחת

• הוסף לסימניות
@מתקרבת מילים כדורבנות! חייבת להחדיר את הדברים קודם כל בעצמי...
ומסתבר שההשוואה בין אדם שחונן בראיה 6/6 לאדם מחונן לא ממש פירית, בהתחשב בכך שהראשון לא זוכה למבטים מתפעלים ומעריצים שוב ושוב.
נכון שזה אולי לא ההשוואה אחד על אחד..
אבל תכלס האדם עם הראיה החדה רואה דברים יותר ממני ובלי להיעזר במשקף...
והאדם החכם או הילד במקרה שלנו גם יראה דברים ויבין הרבה יותר בקלות ובמהירות מהשאר והעבודה שלי זה להבין שזה לא הופך אותו לאדם נעלה יותר או שוו יותר מהשאר..
(מזכירה את זה לעצמי יותר מאשר לך)

• הוסף לסימניות
נכון שזה אולי לא ההשוואה אחד על אחד..
אבל תכלס האדם עם הראיה החדה רואה דברים יותר ממני ובלי להיעזר במשקף...
והאדם החכם או הילד במקרה שלנו גם יראה דברים ויבין הרבה יותר בקלות ובמהירות מהשאר והעבודה שלי זה להבין שזה לא הופך אותו לאדם נעלה יותר או שוו יותר מהשאר..
(מזכירה את זה לעצמי יותר מאשר לך)
מסכימה איתך במאת האחוזים ועמלה להרגיש כך באמת ובתמים. הלוואי והיינו מסתכלים על המציאות במבט נקי כ"כ, כולנו.
זה דברים נכונים
רק מכיוון שהתורה היא אותה תורה בכל גיל
השיח האינטלקטואלי הוא יותר חופף גם אם הגילאים שונים
ברור שזה לא הדבר האולטמטיבי אבל זה כל כך גרוע
כמו בשיח אינטלטואלי רב גילי בנושאים שאינם התורה
לענ"ד תוכן השיח לא משנה כמו השיח עצמו...

• הוסף לסימניות
לפי דברייך אלו
כך מרגיש לי... מסתדר לי עם חלקי הפאזל הפזורים. הצדיק שלי יודע לאתגר ומנגד- יש לו כושר הסבר מדהים. ב"ה.
אז זה כנראה לא נכון
ולכן, התפקיד של הרבה- וזה מדהים בעיני מדובר על איש מקצוע ממש חכם!! התפקיד לעזור לחבר שקצת מתקשה. עצם זה שהחבר יבין ויצליח יגרום לריגוש אצל הבן שלכם.-הנה אני שווה .

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
אין תחליף ליעוץ מקצועי!
אם יש יועץ טוב בחיידר מומלץ לעשות פגישה משולשת עם המלמד ההורים ואולי בהמשך גם הילד ולשמוע דעה מקצועית.
שמעתי על יועץ שהוא גם בחיידרים מטעם משרד החינוך יעקב קולמן, יש לו גם תואר טיפולי כלשהוא, כדי לברר.
יש גם אדם חכם מאד יועץ בישיבות ובמקרים מורכבים שמו נתן רוזן, שווה פגישה!

• הוסף לסימניות
רעיון מצוין שעשוי להועיל חלקית. הקושי הוא הרבה מעבר ל"מינוי הנכבד", כל צורת ההסתכלות...
כמו שכתבתי בהודעה, בקשר להסתכלות הכללית הייתי משוחחת עם הרבה בפתיחות ורצון גם לשמוע ולא רק להשמיע,
ואת הרעיון הזה ספציפית לא הייתי שוללת אלא משפרת.

• הוסף לסימניות
פשוט לשאול את הרבי למה פועל ככה, מה השיקול החינוכי והחברתי
זה יכול מאוד להרוס לו בחברה ולהוציא עליו שם של שטינקר....
יכול להיות שזה גם רק כדי "להעסיק" אותו וזה לא באמת (הילד פשוט ניפח משפט שהרבי אנמר)

• הוסף לסימניות
מניסיון מר שלי מהילדות - זה יכול יותר לגרום לקנאה מצד האחרים ולחוסר פרגון מצד הילדים בכיתה.
כי כל ילד רוצה להיות הכי טוב ורוצה תשומת לב ולהיות אהוב על המלמדים.
אך מצד שני - כשעבדתי בצהרון והיו ילדים שהיה להם קשה לשבת ונתתי להם תפקידים - הם מאוד שמחו ופתאום הרגישו חשובים ושיש להם משמעות ולא שהם 'דפוקים שצריכים ריטאלין'
אני חושבת שמה שיכול לעזור שזה שיהיו לעוד כמה ילדים בכיתה תפקידים ולא רק לו.
ככה כל אחד ירגיש שיש לו משהו.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אין תחליף ליעוץ מקצועי!
אם יש יועץ טוב בחיידר מומלץ לעשות פגישה משולשת עם המלמד ההורים ואולי בהמשך גם הילד ולשמוע דעה מקצועית.
שמעתי על יועץ שהוא גם בחיידרים מטעם משרד החינוך יעקב קולמן, יש לו גם תואר טיפולי כלשהוא, כדי לברר.
יש גם אדם חכם מאד יועץ בישיבות ובמקרים מורכבים שמו נתן רוזן, שווה פגישה!
נגיע לשלב הזה, בע"ה. תודה על האינפורמציה!

• הוסף לסימניות
@160 איי קיו עברתי בגלל דבר כזה חרם בכיתה ג' ועדיין בגיל 28 יש תופעות לוואי.. D:
רק לפני שנים בודדות הבנתי שסבלתי מה שסבלתי לא רק בגלל קושי רגשי אלא גם מקנאה.
בגלל זה צריך מאוד מאוד להיות זהירים עם זה עם כמה שזה מאתגר מאוד
כי אנשים מבוגרים אוהבים ילדים חכמים שיכולים לנהל איתם שיחה
אני זוכרת שבכיתה ז' או ח' במבחן הארצי הייתי יושבת לעזור למורה לבדוק את המבחנים כי היא ביקשה, במקום ללמוד את החומר כמו כולן כי כבר ידעתי הכל בע"פ וזה שיעמם אותי. האם מישהי אחרי זה בהפסקה שיחקה איתי? התשובה היא לא.
ועם כמה שילד הוא חכם ובוגר. הוא עדיין ילד.

• הוסף לסימניות
@160 איי קיו עברתי בגלל דבר כזה חרם בכיתה ג' ועדיין בגיל 28 יש תופעות לוואי.. D:
רק לפני שנים בודדות הבנתי שסבלתי מה שסבלתי לא רק בגלל קושי רגשי אלא גם מקנאה.
בגלל זה צריך מאוד מאוד להיות זהירים עם זה עם כמה שזה מאתגר מאוד
כי אנשים מבוגרים אוהבים ילדים חכמים שיכולים לנהל איתם שיחה
אני זוכרת שבכיתה ז' או ח' במבחן הארצי הייתי יושבת לעזור למורה לבדוק את המבחנים כי היא ביקשה, במקום ללמוד את החומר כמו כולן כי כבר ידעתי הכל בע"פ וזה שיעמם אותי. האם מישהי אחרי זה בהפסקה שיחקה איתי? התשובה היא לא.
ועם כמה שילד הוא חכם ובוגר. הוא עדיין ילד.
אסור למורה לתת לתלמידה לבדוק מבחנים של חברות, בטח לא בפניהן.

• הוסף לסימניות
אסור למורה לתת לתלמידה לבדוק מבחנים של חברות, בטח לא בפניהן.
זו היתה הטעות. היא היתה מורה באמת מתוקה והיא רצתה לעזור לי להרגיש יעילה כי השתעממתי. (היא גם היתה מורה מחליפה אז היא דווקא שמחה שיש מישהי שיודעת את החומר)
את המבט של הבנות אני לא אשכח בחיים.
אני באמת מבינה גם כמה זו הרגשה נוראית בשבילן.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה