את נשמעת אמא שקולה ומחנכת.
רק הארה קטנה בנוגע לעקרונות-
לפעמים נופלים בנושא הזה בחינוך הילדים, עקרונות זה חשוב וטוב, אבל חשוב לבדוק את עצמי כאמא מאיפה זה בא לי,
הבת שלי מגיעה ומבקשת ממני ספינר ואני מגיבה שזו אופנה מתחלפת ואנחנו לא נוהים אחר כל אופנה ורצים לקנות.
עד כאן נשמע חינוכי ויפה
עכשיו מבחן עצמי קטן אך עוצמתי, מה אני מרגישה עכשיו כהורה?
1. כואבת את כאבה של ילדתי שכל כך רוצה ספינר, אבל מתגברת על הכאב למען החינוך העתידי שלה
2. עמדתי על העקרון בהצלחה, תחושת שליטה במצב.
אם התשובה היא אחת, אז הבת מרגישה את זה בדרך כלל אפילו שהיא מראה פנים זעופות או בוכה, מרגישה שרגשותיה חשובים וגם אם לא קבלה מה שרצתה לא תישאר עם הרגשה מתסכלת לעתיד.
במקרה שהתשובה היא שתיים, הבת חווה תסכול עמוק היא רוצה משהו שמאוד מאוד דבר שחשוב לה, אבל העקרון הקדוש עוד יותר חשוב, מירב הסיכויים שתסכולים כאלה גדולים וקטנים ילוו אותה עד זקנה ושיבה, לא הבינו אותה והתעלמו מצרכיה, וככל שיש בבית יותר 'עקרונות' כל המצב יותר דרקוני.
ולפעמים הילדה [או הילד או המתבגר וכו] כבר מנסה לדאוג לעצמה בדרכים משלה ומפתחת שנאה עזה לעקרונות ולבעליהם, קרי ההורים

ואגב, עקרונות כאלה לא קשורים כלל לחינוך או לרוחניות הם נטו תולדה של אופי עקרוני שקיים בכל גזע ומגזר.
יש המון סיטואציות כאלה שיכולות להשאיר לילדינו כשיגדלו הרגשה נהדרת וגאווה על חינוכם הטוב או למצער, צלקת מתוסכלת בנפש:
-עקרון לישון מוקדם
-עקרון לא ללון אצל חברים
-עקרון לחזור הביתה לפני עשר בלילה
-עקרון לא לכתוב פתק למאחרים
-עקרון לאכול ארוחת בוקר לפני הלימודים
-עקרון לא לצאת לחצר לפני שיעורי בית
ועוד כיד הדמיון והמציאות הטובה עליכם.
המבחן לעיל, מפקס אותנו ההורים בשניה. שווה לנסות.