החלמה ליולדות ב'רמדה'

נכתב ע"י אות ומופת;1851989:
עוד יום אשפוז? אמא'לה, רק זה לא!
שמעתי שבלניאדו נותנים תוספת נכבדה של ימי אשפוז חינם, על-פי מספר הלידה. לא הייתי שם מעולם, אבל אני מקווה למען המאושפזות שם שהן מצליחות לעצום עין בזמן הזה.
דווקא נשים באות בגלל זה
וסתם כך יש שם שקט ופרטיות יותר מבבית החלמה הייתי בחדר של 2 משופץ (יולדות ב') עם וילון מפריד נוף לים..רציתי להשאר שם:)
היה יותר טוב מאם וילד חוץ מהאוכל שבאם וילד היה מעט יותר מגוון
אבל אני צריכה יותר שקט וחדר עם ריח נעים מאשר אוכל טעים

נכתב ע"י נעמי ברסלר;1850303:
זוכרים שבתחילת האשכול רצינו לדעת מה קורה ברמדה? ומישהי כתבה שאחותה הולכת ביום ראשון? אז יאלה מחכה לתשובה מה הולך שם? האם זה כדאי? איך התינוקיה? הצוות? האוכל?המקום? וכו'
אני ממש צריכה תשובה לימים הקרובים.
גם אני מחכה לתשובה

נכתב ע"י יונה יונה;1851880:
אצל כל מי שלא חוזרת לבית של 3-7 פיצקאלך.
מתי תבינו שמשפחות ברוכות ילדים הם אחוז קטן מאוד מהציבור הישראלי?

מה, יש עוד אנשים בעולם חוץ מאיתנו???
את בטוחה???

עד היום ידעתי שטלזסטון יקר יותר מאם וילד. כעת אני רואה שלא.
מחכה לרשמים מרמדה.

נכתב ע"י פילפל;1851775:
לגבי הרווחיות, ראיתי לאחרונה נופש נשים במלון, 3 ימים באזור ה-700 ש"ח כולל ארוחות גורמה (יותר מאם וילד...:rolleyes:) עם תכניות מפורסמות של זמרות והפקות שעולות עשרות אלפים (כמה עולה תינוק בתינוקיה?) לא לדבר על הוצאות הפרסום וכו' ואם זה רווחי עבורם... תעשו חשבון לבד.

שכר אחות מוסמכת ומנוסה - כ- 7000 ש"ח לחודש למשרה מלאה.
כפול 3 משמרות ביום. (21,000)
כפול 150% עבור שבתות וחגים.
בתוספת הפרשה לפיצויים (8.33%) לפנסיה (6%) ומס שכר (7.5%) וביטוח לאומי (3.45%-7.25%)

ועוד לא דיברנו על הרופאים.
והעובדות 'הרגילות'.
ויתר ההוצאות של התינוקיה. (מטרנה, כביסה, טיטולים).
לא יודעת איך כזה דבר יכול בכלל להיות רווחי.

נכתב ע"י אסתר;1852458:
עד היום ידעתי שטלזסטון יקר יותר מאם וילד. כעת אני רואה שלא.
מחכה לרשמים מרמדה.
ממש לא וגם אף פעם לא היה יותר יקר. להפך לפעמים[תוספת על שבת וכו']

נכתב ע"י סטאזרית;1851926:
אוקי, מלידה שלישית ומעלה - נכנס לתקצוב?

ולגבי יום אשפוז זה לגמרי לא ריאלי - יום אשפוז הוא הרבה יותר יקר מסיבסוד של 400 ש"ח ללילה בבית החלמה!

נכון מאוד!! כשילדתי בהדסה הציעו לי להשתחרר לפני הזמן למלונית הדסה בייבי על חשבונם.
כלומר, מתוך 5 ימי אשפוז אחרי ניתוח, שהיתי שלושה ימים בבית החולים ושניים בהדסה בייבי.
תבינו. יום אשפוז עולה למדינה המון כסף!!!

למי שמחכה לרשמים מרמדה, אחותי מגיעה לשם היום. אשתדל לעדכן בימים הקרובים

נכתב ע"י רותי קפלר;1852471:
שכר אחות מוסמכת ומנוסה - כ- 7000 ש"ח לחודש למשרה מלאה.
כפול 3 משמרות ביום. (21,000)
כפול 150% עבור שבתות וחגים.
בתוספת הפרשה לפיצויים (8.33%) לפנסיה (6%) ומס שכר (7.5%) וביטוח לאומי (3.45%-7.25%)

ועוד לא דיברנו על הרופאים.
והעובדות 'הרגילות'.
ויתר ההוצאות של התינוקיה. (מטרנה, כביסה, טיטולים).
לא יודעת איך כזה דבר יכול בכלל להיות רווחי.

ברור שהמקום המדהים הזה הוא רק למטרות חסד.
בשום מלון המנכ״ל עצמו מציע בערב שבת לבעל דירה לשבת באיזור, לנשים מפונקות כמוני...
בשום מלון לא יוסיפו לתפריט אורז כי פלטתי במקרה לאחות בתינוקיה שאני לא אוכלת כלום כי יש לי כאבי בטן...

(כן זה אמיתי, וזה קרה לי..:eek:)

עד כמה שידוע לי
בבתי החלמה אין להם את העלויות של טיטולים ומטרנה,
הם מקבלים את זה מהחברות בחינם

נכתב ע"י wrkusrprf;1852618:
עד כמה שידוע לי

מנין לך???
גם בתי החולים ניזונים מהם???
אז ממה החברות ניזונות? מכמה משפחות חרדיות????

נכתב ע"י wrkusrprf;1852618:
עד כמה שידוע לי

נשמע לי מופרך +

אף פעם לא חשבתי שהמקומות האלה הם למטרות חסד.
זה אכן מעמיד אותם במקום אחר, והביקורת הרבה פחות לגיטימית.

גובה ההחזר המקסימלי שהקופה נותנת בפועל מגיע בקושי ל50%

ציטוט:
היולדת תהיה זכאית לשיפוי בשיעור של 75% :confused: מההוצאה בפועל עבור כל יום הבראה
מלא, עד לסכום של 255 ש“ח ליום. כל זאת, לתקופה מירבית בת שלושה ימים. (מאוחדת שיא)

המחיר הכי נמוך שמצאתי בעבור חדר רגיל הוא 470 ש"ח
יש מקום בארץ ש 255 ש"ח מהווה 75% מהמחיר?
איפה 'מאוחדת' חיים? :confused:
למה המחירים עולים- והשיפויים לא?

לגבי קופות אחרות לא בדקתי.

מכבי מגן זהב:
עד 3 ימי הבראה רצופים.
יינתן החזר בגובה 254 ₪ ללילה.

מכבי שלי:
עוד 50% החזר על היתרה.

אין לך מה לבדוק בשאר הקופות, זה פחות או יותר אותו דבר,
בואו ננסה לשנות את זה, יש לכן רעיון איך?
הרי הרבה מאיתנו לא עושות את כל הבדיקות לפני הלידה,
אז למה שלא נוכל לממש את כספי הזכאות של לפני הלידה למה שאנחנו יותר זקוקות לו?

רמדה

אז חברה שלי הלכה לשם
מספרת שהמקום נחמד מאד. זה באגף נפרד משאר המלון החדר אוכל גם נפרד והאוכל בכשרות בד"ץ שמביאים מקייטרינג בחוץ.
שקט ונחמד הם היו סה"כ 25 נשים בערך...(בכל זאת מקום חדש)

נכתב ע"י chanak4;1852670:
אין לך מה לבדוק בשאר הקופות, זה פחות או יותר אותו דבר,
בואו ננסה לשנות את זה, יש לכן רעיון איך?
הרי הרבה מאיתנו לא עושות את כל הבדיקות לפני הלידה,
אז למה שלא נוכל לממש את כספי הזכאות של לפני הלידה למה שאנחנו יותר זקוקות לו?

כי בדיקות לפני הלידה הן אינטרס מובהק של קופ"ח למנוע עלויות טיפולים בילד מיוחד...
והחלמה אחרי הלידה ממש לא.

אפשר לעשות מכבי שלי.

גם מכללית התאכזבתי בנקודה הזאת

נכתב ע"י הני כגנס;1852627:
מנין לך???
גם בתי החולים ניזונים מהם???
אז ממה החברות ניזונות? מכמה משפחות חרדיות????

בתי חולים אכן לא משלמים על תמ"לים. לגבי טיטולים איני יודעת.
כך לפחות היה המצב לפני כשנתיים.

מבחינת החברה זו הוצאת פרסום. אמהות שראו שהתינוק שלהן ניזון מתמ"ל מסוים והוא היה טוב עבורו , ועוד גורם רפואי ומקצועי נתן לו אותו - יש סיכוי גדול שימשיכו לתת אותו גם הלאה.

מצאתי ברשת:
שיווק בבתי חולים

בארבעים השנים האחרונות, יצרניות התמ"ל מספקות לבתי חולים בארה"ב , פורמולת לתינוקות וכן ערכות מתנה המכילות פורמולות או קופונים לפורמולות לחלוקה לאימהות . ערכות אלו נמצאו כשיטה יעילה להציע לאימהות חדשות להתנסות במותג ספציפי. חברות אלו ביקשו ליצור שותפות ונאמנות למותג מצד בי"ח והצוות הרפואי בו , על ידי אספקה של פורמולה לשימוש בבי"ח, תמיכה במחקרים וועידות וקרנות מימון (5).
שיטת הפצה זו נמצאת בשימוש גם בבתי חולים בישראל של שנת 2009. חברות הפורמולה, נעזרות בחברות שיווק והפצה המחלקות אריזות שי ליולדת, כל חבילה כוללת גם דוגמיות של פורמולה ממותגת כלשהי.
מלבד זאת, לרשות היולדת בקבוקי תמ"ל חינם בכל תקופת שהותה בבי"ח .

ובעוד מקור:
אם בקרוב לא נראה יותר תחליפי חלב של חברות מסחריות בתינוקיות? ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת חוק עידוד ההנקה, אותה יזם ח"כ דני דנון, האוסרת על פרסום של תחליפי חלב בבתי היולדות. בנוסף, ההצעה מעודדת הנקה בכך שהיא קובעת כי יינתן ליילוד תחליף חלב רק לאחר אישור בכתב של האם - ולא כפי שקורה כיום.

כל יולדת מכירה את המצב הבא: נציגים של חברות מסחריות מגיעים למיטתה, מציעים לה דוגמיות של חברת תחליפי החלב אותה הם מייצגים. גם תחליפי החלב בתינוקיה, בהם מאכילים את התינוקות, משתייכים לאחת החברות המסחריות המשווקות תחליפי חלב. כיוון שהורים רבים בוחרים להמשיך ולהאכיל את ילדיהם בתחליף החלב אשר סופק להם בבית החולים, המכרזים לאספקת תחליפי החלב לתינוקיות לרוב נעשים בדרך שבה היצרניות הן אלו שמעבירות כסף או שווה כסף לבית החולים - בנוסף לאספקת תחליפי החלב לתינוקיות.

מטרתה של הצעת החוק, שאושרה היום על ידי ועדת השרים לעניינים חקיקה, היא להוציא את הגורמים המסחריים והפרסומיים אל מחוץ לבתי החולים - על מנת לאפשר להורים הטריים לבחור בלי שיושפעו מפרסומי החברות המסחריות. בדברי ההסבר הנלווים להצעה נכתב כי כיום קיימת תופעה במסגרתה יצרניות המזון לתינוקות נוהגות לתת את תחליפי החלב בחינם בבתי החולים לאמהות אשר עדיין לא החליטו אם לבחור בהנקה או שמא

בתחליפי החלב המוצעים להן. עבור היצרניות המזון מדובר בעסק רווחי ומשתלם. תמורת מיליוני תחליפי החלב שהן מספקות לתינוקיות של בתי החולים ללא תשלום רשאים נציגיהן להסתובב בין חדרי היולדות ולהעניק להן תחליפי חלב אם, עליהם רשום באופן בולט שם החברה.

"הצעת החוק טומנת בחובה את היכולת הבסיסית של כל זוג הורים לבחור בנחת את מסלול התזונה של הילד אותו הם הביאו לעולם זה עתה מבלי שבכל מקום אפשרי תודבק להם תווית של חברת סימילאק או מטרנה", אמר ח"כ דני דנון, שכאמור יזם את הצעת החוק ומשמש כיו"ר השדולה לבריאות הילד בכנסת.

על פי ההצעה לא יוכלו עוד בתי החולים לקבל תחליפי חלב ללא תשלום, ויצטרכו לרכוש זאת מהיצרניות בעלות שתקבע על ידי שר הבריאות. בנוסף, התחליפים שיוספקו לתינוקות בתינוקיות לא ישאו כל סימן מסחרי, כך שלא ניתן יהיה לדעת באיזה תחליף חלב מדובר. בהצעה מצויין גם כי בתי החולים לא יוכלו להאכיל את הילודים בתחליפי חלב אם, במקום שאימם תיניק אותם, ללא אישור חתום של ההורים, שיכיל את כל המידע על יתרונותיו של חלב האם לתינוק.

הצעת החוק, אשר תקודם בתיאום עם משרד הבריאות, קיבלה את אישורה של ועדת השרים לחקיקה וביום ד' צפויה לעלות לקריאה טרומית במליאת הכנסת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת