החלמה ליולדות ב'רמדה'

בדיוק באתי לכתוב.. שגם אם וילד חייב להתבסס על תרומות כי זה לא משתלם ולא הגיוני,
ולהם אין שום קשר לזרם הירושלמי..
נראה שהמדינה לא ממש בעד לעודד ילודה, ועוד במגזר החרדי.

אממ... זה פשוט נחשב מותרות לעשירים.
למה שיסבסדו את זה?

נכתב ע"י mirier;1851712:
ממש לא קשור, אם וילד לא מהזרם הירושלמי ואין לו שום תיקצוב. וזה באמת מוסד שמבוסס על חסד.
הוא הוקם לפני עשרות שנים ע"י חבורת נשים ניצולות שואה שרצו לסייע לנשים אחרי לידה.

אם וילד הוא עסק לכל דבר, אם הוא היה מפעל חסד הוא היה קצת יותר מתחשב בענייני הפעלת האולם בקומה התחתונה, כמעט כל ערב עם מוזיקה רועשת וכד', האמת שבערב זה לא הפריע לי, אך היה פעם כשהייתי שם, מ-1:00 עד בערך 5:00 אחה"צ היה ארוע למטה עם בוקסות רועשות ודרשנים עם הגברה, למרות שזה היה בשעות מנוחה, ולמרות שפניתי באותו זמן למזכירות ולהנהלה, הם לא עשו כלום, המנהל ענה לי בזה הסגנון: יש כאן אולם אירועים וזו המציאות, לא מתאים לך - אל תבואי. ואפילו לא מגביל את השימוש בהגברה באולם בשעות מנוחה. "רווחת היולדות" או רגשותיהן מעניינים אותו ואת אשתו כשלג דאשתקד. תראו את האתר שלהם, זהו עסק לכל דבר ועניין. (אפילו בפרוג יש להם קידום מכירות, כל פעם שהיתה תלונה על היחס שלהם ושאר עניינים האשכול פשוט נעלם... ולכן לא אמשיך לפרט כאן)

לגבי הרווחיות, ראיתי לאחרונה נופש נשים במלון, 3 ימים באזור ה-700 ש"ח כולל ארוחות גורמה (יותר מאם וילד...:rolleyes:) עם תכניות מפורסמות של זמרות והפקות שעולות עשרות אלפים (כמה עולה תינוק בתינוקיה?) לא לדבר על הוצאות הפרסום וכו' ואם זה רווחי עבורם... תעשו חשבון לבד.

לא הייתי בטלזסטון ומהתגובות כאן דווקא קיבלתי חשק לנסות. (למרות הטענות כאן שאף פעם אין מקום... :()

ייתכן שסביר להניח שאצלם זה ממניעי חסד, ולו מהעובדה שתאומים ושלישיות לא עולה שם תוספת, ובאם וילד יש תוספת של עוד 100 ש"ח לתינוק עבור כל יום.

נכתב ע"י יונה יונה;1851771:
אממ... זה פשוט נחשב מותרות לעשירים.
למה שיסבסדו את זה?

אצל מי זה נחשב?
אצל האוחזים בתקציב המדינה שילדים נולדים אצלם בממוצע פעם בעשור?

במשפחות ברוכות זה לגמרי לא מותרות
אולי התקציב לזה צריך להיגזר מתקציב הרפורמה לבריאות הנפש

כי אחרת תסבירו לי איך יולדת יכולה לחזור לנוח ב-80 מ"ר המאכלס 10 נפשות ומעלה ולשמור על שפיות?

נראה לי שהתינוקיה + ביטוח התינוקים, זה הדבר הכי יקר בבית החלמה.

נכתב ע"י הני כגנס;1850655:
כל מילה אמת !!!
כל בתי ההחלמה שנפתחו אח"כ - לא החזיקו מעמד ! ! !

לא החזיקו מעמד כי לא היו מנוהלים נכון, או כיוון שהרבה מאיתנו "שמרניות" ומעדיפות להמשיך עם הידוע והמוכר ולקטר מאשר לנסות משהו חדש...

(או שלא היו במיקום טוב. כמו בשלמה המלך בבני ברק, האזור הכי דפוק כדי לפתוח בית החלמה...)

כמה עולה תינוק בתינוקיה?

הביטוחים מגיעים לסכומים גבוהים מאד! רשיונות משרד הבריאות, כבאות ועוד ועוד....
רופא שמגיע פעם ביום לבדיקת התינוקות, אחות מוסמכת מוהל - צוות תינוקיה
וכנראה עוד עלויות שלא ידועות לנו.

כל מי שרוצה בית החלמה בחינם מוזמנת למנצסטר.
יש כאן בית החלמה מפואר ומדהים בעיירת הנופש חלנדודנא , פרטיות מלאה, יחס מדהים , על שפת הים ובחינם לגמרי! (אפילו ההסעות לשם...)
נתרם ומתוחזק כולו ע"י האדמור מהורודונקא

פילפל יקר/ה,
לא יודעת כמה ידע יש לך בעסקים,
בכולופן אני שמעתי מאדם שמבין דבר או שניים ויותר בעסקים שבית החלמה הוא עסק לא רווחי.

נכתב ע"י gg;1851836:
יש כאן בית החלמה מפואר ומדהים בעיירת הנופש חלנדודנא , פרטיות מלאה, יחס מדהים , על שפת הים ובחינם לגמרי! (אפילו ההסעות לשם...)

תשמעי, זה רעיון.
נראה לי הטיסה למנצ'סטר עולה פחות מבית החלמה :)

נכתב ע"י סטאזרית;1851782:
אצל מי זה נחשב?
אצל האוחזים בתקציב המדינה שילדים נולדים אצלם בממוצע פעם בעשור?

במשפחות ברוכות זה לגמרי לא מותרות
אולי התקציב לזה צריך להיגזר מתקציב הרפורמה לבריאות הנפש

אצל כל מי שלא חוזרת לבית של 3-7 פיצקאלך.
מתי תבינו שמשפחות ברוכות ילדים הם אחוז קטן מאוד מהציבור הישראלי?

(ואם משהו ישתנה בנושא זה יהיה עוד יום אישפוז- בחיים לא סבסוד של נופש במלון...)

לגבי האולם באם וילד- שמעתי שהוא יהיה קים עד פסח השנה ולאחר מכן יסגר.
הם עתידים להפוך את קומת האולם לחדרים והבנתי גם שתהיה תינוקיה בכל קומה.
מפנימים שם, באם וילד...

נכתב ע"י יונה יונה;1851880:

אוקי, מלידה שלישית ומעלה - נכנס לתקצוב?

ולגבי יום אשפוז זה לגמרי לא ריאלי - יום אשפוז הוא הרבה יותר יקר מסיבסוד של 400 ש"ח ללילה בבית החלמה!

נכתב ע"י יונה יונה;1851880:

עוד יום אשפוז? אמא'לה, רק זה לא!
שמעתי שבלניאדו נותנים תוספת נכבדה של ימי אשפוז חינם, על-פי מספר הלידה. לא הייתי שם מעולם, אבל אני מקווה למען המאושפזות שם שהן מצליחות לעצום עין בזמן הזה.

נכתב ע"י אות ומופת;1851989:
עוד יום אשפוז? אמא'לה, רק זה לא!
שמעתי שבלניאדו נותנים תוספת נכבדה של ימי אשפוז חינם, על-פי מספר הלידה. לא הייתי שם מעולם, אבל אני מקווה למען המאושפזות שם שהן מצליחות לעצום עין בזמן הזה.

הן באות לשם הרבה בגלל זה.

נכתב ע"י gg;1851836:

לנסוע עד ל-WALES? זה בכלל מחוץ לאנגליה :) למה כזה רחוק? אה, כדי שלא יהיה סיכוי להפרעות כמו ביקורים... :rolleyes:

ולתושבות לונדון הוא לא נותן, רק למנצ'סטריות?

היה לנו שם מחנה, באמת מקום מהמם. אך לא פחות מסקוטלנד...

נכתב ע"י פילפל;1851775:
אם וילד הוא עסק לכל דבר, אם הוא היה מפעל חסד הוא היה קצת יותר מתחשב בענייני הפעלת האולם בקומה התחתונה, כמעט כל ערב עם מוזיקה רועשת וכד', האמת שבערב זה לא הפריע לי, אך היה פעם כשהייתי שם, מ-1:00 עד בערך 5:00 אחה"צ היה ארוע למטה עם בוקסות רועשות ודרשנים עם הגברה, למרות שזה היה בשעות מנוחה, ולמרות שפניתי באותו זמן למזכירות ולהנהלה, הם לא עשו כלום, המנהל ענה לי בזה הסגנון: יש כאן אולם אירועים וזו המציאות, לא מתאים לך - אל תבואי. ואפילו לא מגביל את השימוש בהגברה באולם בשעות מנוחה. "רווחת היולדות" או רגשותיהן מעניינים אותו ואת אשתו כשלג דאשתקד. תראו את האתר שלהם, זהו עסק לכל דבר ועניין. (אפילו בפרוג יש להם קידום מכירות, כל פעם שהיתה תלונה על היחס שלהם ושאר עניינים האשכול פשוט נעלם... ולכן לא אמשיך לפרט כאן)

לגבי הרווחיות, ראיתי לאחרונה נופש נשים במלון, 3 ימים באזור ה-700 ש"ח כולל ארוחות גורמה (יותר מאם וילד...:rolleyes:) עם תכניות מפורסמות של זמרות והפקות שעולות עשרות אלפים (כמה עולה תינוק בתינוקיה?) לא לדבר על הוצאות הפרסום וכו' ואם זה רווחי עבורם... תעשו חשבון לבד.

לא הייתי בטלזסטון ומהתגובות כאן דווקא קיבלתי חשק לנסות. (למרות הטענות כאן שאף פעם אין מקום... :()

ייתכן שסביר להניח שאצלם זה ממניעי חסד, ולו מהעובדה שתאומים ושלישיות לא עולה שם תוספת, ובאם וילד יש תוספת של עוד 100 ש"ח לתינוק עבור כל יום.

אם וילד מופעל ע"י עמותה, ומתוקצב בין השאר על ידי תרומות.
מרויחים לא מרוויחים - לא הוזמנתי לשם (עדיין ;)) כיועצת אסטרטגית,
ולא קראתי את הדוחות השנתיים.
(האמת, כל אזרח יכול לעשות את זה, חפשי באתר גיידסטאר)
אבל כמי שמכירה היטב את עולם העמותות אני יכולה לשער שיש שם יותר הוצאות ממה שנראה ממבט ראשון.

נכתב ע"י הני כגנס;1849623:
האשכול מעניין...... ולי אישית אפיזודה מעניינת
יצאתי מבית החלמה עם ידידה חסידת גור (אני ליטאית)
אנחנו מכירות כבר כמעט 8 שנים
נפגשנו, המשפחות - נסענו יחד לטיול
היינו בשמחות שלהם והם בשמחותינו

מזכיר את הלוואי ירד שלג :)

סתם ככה בדקתי עכשיו מחירים של הדסה בייבי לעומת המלון הרגיל שם (אותה רמה, אותו שירות, אותו חדר אוכל)
ההפרש הוא מעל 300 ש"ח ללילה ליולדת.

מחירים בטלזסטון

זוגי משופץ - 525
זוגי לא משופץ - 470

ניתן לשמוע הודעה מוקלטת מפורטת של כל המחירים.

הקופה נותנת סכום מקסימום של השתתפות ומקסימום ימים, לא אמור להיות קשר היכן המבוטחת החליטה להלחים אחרי לידה לבין השתתפות הקופה.
ניתן לראות כאן סכומים ותנאים.
http://call.gov.il/infocenter/index...Zh_COI&usg=AFQjCNF39KMs7IxQ4CzGZTZfCf2HipOoAQ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת