החלמה ליולדות ב'רמדה'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1846798:
יש חלוקים שהם שמלות. ואם לא יגידו אין אפשרות לזהות.
היום יש שפע מהמם.

נכון!

הזכרת לי מקרה... יש לי חלוק שבתי שהוא בעצם סרפן שיפון עם חגורה וקישוט מסויים. הייתי בחתונה, ולפתע אני מבחינה באחת הנשים הרוקדות, הלבושה ב.... אותו סרפן-חלוק בדיוק!!! אצלה זה שמלה מפוארת... :rolleyes:

חלוקים יש היום באמת כאלה יפים ומכובדים כמו בגדים, ואפילו יותר...
ראיתי אמנם בבית החולים/החלמה כאלה "המקפידות" להתהלך בחולצה וחצאית דווקא, "העיקר לא להיראות יולדת"... אך האמת שהן היו נראות גרוע מיולדת...

לדעתי עדיף חלוק מכובד ואלגנטי מאשר בגד סמרטוט. במיוחד במצבים בהם מקובל ללכת עם חלוק.

• הוסף לסימניות
מה אתן דורשות מאישה אחרי לידה, אולי שתקנה בגדים כמו לשבע ברכות
וכל יום בבית ההחלמה תתגנדר בבגד חדש..

ככה יחשבו שהיא מה'עשירון העליון'

נ.ב.
רבנים נגד חלוקים ברחוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הוליווד;1846927:
נכון!

הזכרת לי מקרה... יש לי חלוק שבתי שהוא בעצם סרפן שיפון עם חגורה וקישוט מסויים. הייתי בחתונה, ולפתע אני מבחינה באחת הנשים הרוקדות, הלבושה ב.... אותו סרפן-חלוק בדיוק!!! אצלה זה שמלה מפוארת... :rolleyes:

חלוקים יש היום באמת כאלה יפים ומכובדים כמו בגדים, ואפילו יותר...
ראיתי אמנם בבית החולים/החלמה כאלה "המקפידות" להתהלך בחולצה וחצאית דווקא, "העיקר לא להיראות יולדת"... אך האמת שהן היו נראות גרוע מיולדת...

לדעתי עדיף חלוק מכובד ואלגנטי מאשר בגד סמרטוט. במיוחד במצבים בהם מקובל ללכת עם חלוק.

גברת הוליווד נכבדה,
מילותיך מדיפות ריח של זלזול וצחנה כלפי אותן נשות עמי'ש יקרות אשר בוחרות שלא ללכת עם חלוקי מלמלה ושיפון, למכולת או לחתונה, כן תתפלאי יש המעדיפות ללכת עם חצאית לי לייקרה שחורה ארוכה וחולצה צנועה מהבזארים?! כן!!
קבלי בבקשה את השונות בצורה מכבדת ולא סמרטוטית, כי אחרת זה נראה מאוד גרוע...
צריך לכבד כל בנ'א גם אם הוא בעיניך קריקטוריסטי ולדעתך הוא צריך להתאים את עצמו לעשירון העליון. בואי לא נסתכל על התמונה בצורה שיטחית ורדודה כ'כ..

• הוסף לסימניות
איפה זה? בבנין הרגיל בכביש בגין?
היום הרוב לובשות חלוקים של 2 חלקים זה נראה חולצה וחצאית לכל דבר וכאמור יש חלוקים יפים ומכובדים שנראים יותר יפה מבגד של אחרות
תלוי בסגנון ובחוג אליו משתייכים ולמה שרגילים
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1847014:
רבנים נגד חלוקים ברחוב
במודעות מטעם נשות השאלים הם כותבים שלא ללכת עם חלוק ונעלי בית [?!] ברחוב
מה עושה אשה שכואב לה הרגליים?
עם חלוקים הנ"ל אין שום בעיה לצאת לרחוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1847044:
היום הרוב לובשות חלוקים של 2 חלקים זה נראה חולצה וחצאית לכל דבר וכאמור יש חלוקים יפים ומכובדים שנראים יותר יפה מבגד של אחרות
לא יעזור להתווכח, אלא שהולכות עם החלוקים בטוחות שזה הדבר הכי יפה,
הם לא לובשות את זה בשביל נוחות ועובדה שלילדה מגיל 4 כבר קונים חלוק לכבוד שבת...

• הוסף לסימניות
לגבי רמדה - בעיקרון - הם קנו את כל הסיפור הזה מרימונים (מלון שלום) - זה לא החזיק מעמד שם מבחינה תקציבית ומישהו קנה את זה מהם ופשוט רמדה נתנו לו תנאים טובים יותר ממלון שלום.
הצוות - ברובו אותו הצוות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1847044:

לא מכירה מימיני ומשמאלי את נשות ה'שאלים', אין לי שום היכרות איתם
בבני ברק רבנים יצאן נגד חלוקים, אבל זה לא עוזר
(אם אני לא טועה ראיתי מכתב בשם הרב זילברשטיין נגד חלוקים ברחוב)
וגם בספר הלבוש כהלכתו כתוב על הנושא
לא נכנסת לדיונים
רק אמרתי מה שידוע לי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pnina912100;1847072:
לא יעזור להתווכח, אלא שהולכות עם החלוקים בטוחות שזה הדבר הכי יפה,
הם לא לובשות את זה בשביל נוחות ועובדה שלילדה מגיל 4 כבר קונים חלוק לכבוד שבת...
לא ענית לי על זה שיש היום חלוקים 2 חלקים שהרבה מהם לובשות את זה בתור חולצה
אני אישית, חולצה שהתבלה התחלתי ללבוש בתור חלוק אז החולצה נהיה חלוק ואסור לצאת עם זה לרחוב?!
לילדה קונים חלוק מטעמי נוחות ופרקטיקה במקום סינר וכדי לשמר על הבגדים
בבית החלמה בתור יולדת להתלבש??? במה? כשבקושי לברית צריך לשאול בגד ממישהי כי אין מה ללבוש?
בשביל מה באתי לבית החלמה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1847082:
לא מכירה מימיני ומשמאלי את נשות ה'שאלים', אין לי שום היכרות איתם
בבני ברק רבנים יצאן נגד חלוקים, אבל זה לא עוזר
(אם אני לא טועה ראיתי מכתב בשם הרב זילברשטיין נגד חלוקים ברחוב)
וגם בספר הלבוש כהלכתו כתוב על הנושא
לא נכנסת לדיונים
רק אמרתי מה שידוע לי...
תלוי איזה!
אצלי הכלל, מה שלא צנוע ברחוב גם לא צנוע בבית!
היה לי בגד שהיה נצמד בפרט כשהובלתי עגלה בעליה אחרי פעם פעמיים שהעירו לי גנזתי אותו בארון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1847044:
אשה שהולכת לפי "מנהג" נשות השאלים, שבאמת לא תצא עם חלוק ונעלי בית...

• הוסף לסימניות
קראתי עכשיו את האשכול כולו ואני יושבת כאן וצוחקת.
איך רבונו של עולם משאלה פשוטה טכנית לגבי בית החלמה הגעתם לויכוח כל כך מטופש על חלוקים????
לא חבל. מישהי רצתה מידע והיא בסוף לא תוכל לקבל אותו כי האשכול ימחק בגלל סגנון הדיבור שעלה כאן.
אני לא חושבת שאישה אחת יכולה לקבוע ולהחליט לאחרת מה ללבוש.
אם את רוצה ללבוש חלוק שנראה כאילו יצר מזורנל של שמלות נשף- בבקשה
רוצה ללבוש חצאית וחולצה- בבקשה
רוצה ללבוש חלוק זרוק- גם בבקשה

מה זה העסק שלי?
אני אדאג לעצמי, למה שאני אלבש...וכן- אני אלבש חלוק בבית החלמה מסיבות ששמורות איתי למרות שאני כמעט אף פעם לא לובשת חלוק מחוץ לבית. ואני לא מרגישה שום צורך לא להתנצל, ולא לתת הסברים. ככה נוח לי בבית החלמה. זהו.

חבל שהשתמשו כאן בכל מיני דימויים לא מכובדים. בתיאור בגדים כסמרטוטים. יד שניה, יד חדוה וכו'.
ואם יש אישה, ואני מכירה כאלו רבות שאין להן אפשרות לרכוש חלוק "יוקרתי" ואפילו לא כזה של בזאר והן לובשות בגד שלהגדרת אחת הכותבות כאן נראה שמעטע מיד שניה, מה זה העסק שלי? למה לעשות לה רע? דוקא מתחשק לי לחבק אותה ולומר לה כל הכבוד על זה שהיא מעיזה ללבוש את זה. צל"ש. למה לפגוע ולמה לזלזל.

ואני לא אחת שלבושה מיד שניה ולא כלום- אבל זה ממש לא יפה. המצב היום הוא לא פשוט וצריך להעריך את מי שמבינה שעדיף ללבוש יד שניה [שמעטעס מיד חדוה.....] במקום לשקוע בחובות כי מה יגידו. ועוד יותר- מה יגידו עלי בבית החלמה?
קצת הגזימו פה.
רק הרגשתי צורך לעורר.
תכבדו אחת את השניה. זה יעשה את הפורום למקום שנחמד להיות בו....
כואב לי מאוד כשדברים מתגלגלים לויכוחים כל כך מטופשים ומיותרים לגמרי.

אם אין משהו נחמד לומר- עדיף לשתוק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1847112:
חבל שהשתמשו כאן בכל מיני דימויים לא מכובדים. בתיאור בגדים כסמרטוטים. יד שניה, יד חדוה וכו'.
ואם יש אישה, ואני מכירה כאלו רבות שאין להן אפשרות לרכוש חלוק "יוקרתי" ואפילו לא כזה של בזאר והן לובשות בגד שלהגדרת אחת הכותבות כאן נראה שמעטע מיד שניה, מה זה העסק שלי? למה לעשות לה רע? דוקא מתחשק לי לחבק אותה ולומר לה כל הכבוד על זה שהיא מעיזה ללבוש את זה. צל"ש. למה לפגוע ולמה לזלזל.

הגדרת כל כך יפה!

• הוסף לסימניות
נראה לי שכל ההתלהטות כאן התחילה מאלו שהגדירו חלוקים וכותנות כדבר אחד, וקראו לכל יולדות עם קודש להואיל ולהתלבש כראוי, ואז החל פולמוס מה נקרא "להתלבש כראוי", ולובשות החלוקים יצאו בהגנה חריפה נגד אלו הקוראות למלתחה ההדורה שלהן "פיג'מות" והביאו ראיות מקורות וציטוטים שאפשר להיראות במיטב ובתפארה דווקא בחלוק ועוד יותר מאשר בחולצה וחצאית דמתקריא "בגד קליל", והדיון החריף לפסגות של מה נקרא חלוק מכובד או זול ומה נכנס להגדרה של בגד קליל או מקבץ סחבות, עד שהואילו אפילו נשות השאלים לתרום לנו מהשקפתן העדכנית :D

בקיצור, מעניין כאן...

ולעניות דעתי, כל אחת צריכה להרגיש טוב עם עצמה, אחרי לידה בפרט. ממילא לא תשביעי את רצונן ולא תקלעי לטעמן של כל השוהות בבית ההחלמה, מוטב תתהלכי עם חלוק / חולצה וחצאית / כובע גרב או שמלת כלה, מה שנותן לך את התחושה הטובה ביותר, כמובן בגדר הצניעות, ושיהיה לך לבריאות ולנחת!

אויש, ועכשיו תתחילו מה נכלל בגדר הצניעות... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הוליווד;1846531:
ואני מציעה שבנות ישראל יכבדו את המושג שיש חלוקים מכובדים שביניהן לבין כותונת יש הבדל של כמה שנות אור, גם אם התקציב שלהם מאפשר להם לקנות רק חלוקים ב-100 ש"ח מהסטנד ברחוב.

(ואגב, בתוספת של עוד מאה מאתיים אפשר לקנות חלוק מכובד ומכבד, מי שבוחר לקנות את הסגנון הרחובי הזרוק והמרושל זה בדר"כ לא מסיבה תקציבית אלא סיבות אחרות)

נכתב ע"י הוליווד;1846561:
דווקא ראיתי נשים עם חלוק יוקרתי שנראו מליון דולר, יותר מכאלה עם ביגוד קליל.

אז סביר להניח שאלו שלא נראות כך אולי הבעיה בהן ולא בחלוק... מה לעשות, יש כאלו שבגלל המימדים או מבנה הגוף שלהן, מה שילבשו ייראה כמו פיג'מה... :eek: :)

הי, שכחת!
1. חלוקים שנראים מליון דולר עולים....
2. תארי לך שיש לאישה חלוק שבת מדהים בארון בבית ו... אחרי הלידה הוא קטן עליה או שבעלה שכח אותו בבית.:rolleyes:

וחוץ מזה שיש עדיין הרבה אמצע בין חלוקי העשירון העליון לבין בגדים מיד חדוה.
ומי שקונה ביד חדוה לא עושה זאת מרצון אלא אולי מהכרח. אז בגלל שהיא ילדה ואין לה כסף לקנות בגדים (את הכסף לבית החלמה שילם עזר ליולדת בשכונה) אז גם לבית החלמה היא לא תלך, בגלל הבגדים?

• הוסף לסימניות
איפה זה בכלל רמדה?
עיר? רחוב?

• הוסף לסימניות
מי מעלה מודעה?

• הוסף לסימניות
אפשר להתווכח, מותר להתווכח, צריך להתווכח
אבל לא לדרוך בדרך על אנשים (או נשים) 'המתכבד בקלון חברו'...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת