נכתב ע"י יפית כוכב;1717336:
סגנון זה הוא אומנם גם הגזמה. אבל של הדברים היפים באדם. הרבה וכו'
כן,
אבל הנקודה שאני מחפש להעביר, שהיה טוב אם היו מבינים,
שגם הדגשה\הקצנה של איברים לא חינניים כביכול, לפעמים היא היא החיננית.
גם בדיסני ודומיהם, למשל כשרוצים לעשות דמות עם אופי, דמות חכמה, לא עושים אותה עם איברים מושלמים. אלא בכוונה מקצינים כמה איברים כגון אף ארוך וכו', גבות, גוף ארוך רגלים ארוכות, וזה מה שנותן לה הרגשה של דמות יותר רוחנית, או יותר חכמה.
דמות עם איברים ללא פגם, היא נותנת הרגשה ריקה וחסרת עמקות, ככה זה עובד ואין על זה עוררין, אבל מאחר שהציבור עוד לא קלט את העניין הזה וכל הקצנה נראית לו כמו משהו של גויים או משהו לעגני, לכן שימי לב שכמעט בכל ציור במגזר החרדי לילדים, כשהמאיירים מציירים רב או מישהו שאמור להיות חכם ועוצמתי, הוא נראה אותו דבר כמו הדמות של הילד, רק עם זקן מודבק וגבות יותר שחורות. ואני בכלל לא מדבר על שכשרוצים לעשות את הרשע או את הגוי, אז עושים גם אותו אותו דבר רק עם שומה עם גבות בזווית כועסת, ואז הוא נחשב כאילו רשע, כי הוא נער קירח וכועס בלי כיפה.
זה מצחיק ושטחי ולא מקצועי, וזה גם לא עובד.
כשיבינו את הנקודה הזאת שאני מדבר עליה, האיורים יתחילו לקבל הרבה יותר עוצמה ואופי.
[הרי, לגבי הסגנון המתקתק, למה מקצינים שם את האיברים היפים?
כי אם היו עושים את כל האיברים באופן נורמלי וממוצע בלי הגזמות, לא היתה מורגשת ומודגשת המתיקות המיוחדת של הדמות של הילדה, או הלבביות של הילד. כן?
אז בדיוק אותו דבר, לדמויות עם אופי\חכמה\עוצמה , מוכרחים להדגיש איברים אחרים כדי להביא את ההרגשה הנכונה. למשל זקן עם אף רגיל שעומד זקוף, מה לעשות, הוא לא נראה כאילו שהחיים לימדו אותו מי יודע מה הרבה, לעומת זקן שמצוייר עם זקן ארוך ואף ארוך וגב מכופף, והכל בצורה הנכונה, ועם קצת קווי מרירות בצידי הפה והעיניים, בשילוב עם קצת חיוך, ואז מתקבלת הרגשה של דמות עמוקה שעברה הרבה בחיים ויש לו מה להגיד, ככה זה עובד. רק הבעיה כרגע, שאז יקפצו כל החבר'ה עם האצבע על ההדק ויצעקו דר שטירמר דר שטירמר, -- וזה פשוט כי הם עוד לא קראו את התגובה שלי פה ועוד לא ראו את האור כי טוב!

, בגלל זה.]
ולגבי מה שהצעת להעלות איור על מוסלמי זה רעיון טוב, בלי נדר כשיהיה לי זמן קצת.