- הוסף לסימניות
מה הנימוק?מוחה
מה הנימוק?מוחה
לקרא לאברכי כולל בטלנים? אנחנו לא בפורום חרדי?מה הנימוק?
לא רואה אפילו צורך לנמק. אולי תנמק אתה למה ראית לנכון להוציא לעז על עשרות אלפי אברכים.מה הנימוק?
בעיות של קריאה שטחית שלא לומר חוסר בהבנת הנקרא או בורות.לקרא לאברכי כולל בטלנים? אנחנו לא בפורום חרדי?
כל אילו שנמצאים עכשיו בכולל אפילו לומדים ברצינות רק חצי שעה מהבוקר, (נדיר - רובם הרבה הרבה יותר) עולים באלפי מונים על משוטטי פרוג..
דוחתי על תוכן שלילי
חובת ההוכחה וההסבר עליכם..בעיות של קריאה שטחית שלא לומר חוסר בהבנת הנקרא או בורות.
לא כתבתי בטלנים אלא "עשרה בטלנים"
מעבר לכך המדובר הוא על הגדרה כמושג תלמודי וההבדל בין ת"ח ל"עשרה בטלנים".
בבקשה תגיבו לאחר הבנה בסיסית ועיון במקורות
צודק. בעיקר ביחס למשוטטי פרוג שלא מכירים את המושג "עשרה בטלנים"..לקרא לאברכי כולל בטלנים? אנחנו לא בפורום חרדי?
כל אילו שנמצאים עכשיו בכולל אפילו לומדים ברצינות רק חצי שעה מהבוקר, (נדיר - רובם הרבה הרבה יותר) עולים באלפי מונים על משוטטי פרוג..
דוחתי על תוכן שלילי
טוב בינתים ערכו את ההודעה שלכם כבקשתי..חובת ההוכחה וההסבר עליכם..
אכן בקריאה שטחית זה נשמע רע מאד..
כל מי שמכיר את מושגי ההלכה והגמרא מכיר את המושג, בפורום חרדי לא צריך לבאר כל מושג הלכתיחובת ההוכחה וההסבר עליכם..
אכן בקריאה שטחית זה נשמע רע מאד..
אני משוטטת, לא משוטט, יש הבדל נראה לי..צודק. בעיקר ביחס למשוטטי פרוג שלא מכירים את המושג "עשרה בטלנים"..
צודקת שלא אמור להיות לך שיג ושיח בעניני תורה וזה ישוב העולם הנכון שהנשים עוסקות בשלהן והגברים בשלהם. אשריכן!אני משוטטת, לא משוטט, יש הבדל נראה לי..
מקווה שזה בסדר להעתיק את זה כאן - אמנם זה בלי מקורות אבל זה מסקנת הדבריםממש אשמח לקבל הגדרה של תלמיד חכם במקורות
בעיני כל בחור שלמד עד הנישואין
אצלנו הוא מלא וגדוש בתורה ויראת שמיים
ואם ממשיך בכולל כמקובל - יש במוחו ובלבו אוצר בלום ומגיע הערכה וכבוד.
| |
|
הלוואי ואהיה ת"ח זו השאיפה.תודה ל @מקצה הארץ-:) שהחכים אותנו
הבאת לנו מקורות המתאימים לרקע שלנו
אני מאמינה שאתה ת"ח בעצם הרצון לעוד ידע שזה מה שמביא לגדלות - חזק וברוך!
אם נוכיח באותות ומופתים שאין היום תלמידי חכמים - מה נועיל ?????
שלא יצטרכו לכבד אף אחד ?????
הרי זה המצב הנורא כיום !!!
להתעלם מהתרבות ומהשינויים שעברו עלינו זה יהיה לא חכם.מוזמנים לחבר יד החזקה משלכם.
כמו שכתבתי הגדרת ת"ח אינה אחידה בכל הנושאיםתודה ל @מקצה הארץ-:) שהחכים אותנו
הבאת לנו מקורות המתאימים לרקע שלנו
אני מאמינה שאתה ת"ח בעצם הרצון לעוד ידע שזה מה שמביא לגדלות - חזק וברוך!
אם נוכיח באותות ומופתים שאין היום תלמידי חכמים - מה נועיל ?????
שלא יצטרכו לכבד אף אחד ?????
הרי זה המצב הנורא כיום !!!
אין שום צורך לחבר יד חזקה חדש.הבאתי את לשון הרמב"ם.
מוזמנים לחבר יד החזקה משלכם.
ויהיה עליה מורא ממנו ותעשה כל מעשיה על פיו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: חיבור*, שירן מזור-קוסמטיקאית, תם מה הוא אומר ועוד 95 משתמשים98 //