אצל החילונים צורך חיוני זה לצאת לטייל עם הכלבהכללים אומרים שאין לצאת מהבית אלא לצרכים חיוניים.
נדמה לי שאת לא יודעת למה לטייל עם הכלב נחשב כ'צורך חיוני', ומה בדיוק הכלב עושה שם בטיולאצל החילונים צורך חיוני זה לצאת לטייל עם הכלב
ואצל החרדים צורך חיוני זה להפגש 2 משפחות לליל הסדר.
(כמובן כל עוד מדובר בפחות מעשרה אנשים וכו')
כמו"כ גם לפי ההנחיות מותר להתחלק 2 משפחות ולשמור על הפעוטות
מזה אפשר להבין שמותר לאותם 2 משפחות להפגש לארוחת ערב, לדוגמא (כל עוד מדובר בפחות מ10 איש ובאנשים צעירים)
את לוקחת את העשר אנשים כאילו זה הכלל היחיד.אצל החילונים צורך חיוני זה לצאת לטייל עם הכלב
ואצל החרדים צורך חיוני זה להפגש 2 משפחות לליל הסדר.
(כמובן כל עוד מדובר בפחות מעשרה אנשים וכו')
כמו"כ גם לפי ההנחיות מותר להתחלק 2 משפחות ולשמור על הפעוטות
מזה אפשר להבין שמותר לאותם 2 משפחות להפגש לארוחת ערב, לדוגמא (כל עוד מדובר בפחות מ10 איש ובאנשים צעירים)
אז אתם לא קונים בשר לחג כי תאכלו מקרבן הפסח?לא יודע אם כתבו את זה באשכול אחר, בכל מקרה זה מתאים מאוד לפה
הבעל הטורים (בפרשת בא על הפסוק ואתם לא תצאו איש מפתח ביתו עד בוקר), כותב שגם בגאולה אחרונה יהיה כך.
אני לא מבינה כ"כ את ההשוואה כל הזמן לחילוניםאת לוקחת את העשר אנשים כאילו זה הכלל היחיד.
הכלל הקובע שיש לצאת רק לצרכים חיוניים וגם להם זה עשרה אנשים. וכדאי להבין גם את מה שעומד מאחורי הכלל ולא לחשוב איך אני יכולה לזיף אותו (אגב מה את רוצה מהחילונים והכלב שיתנו לו לעשות את צרכיו על הספה? שיתרגלו אותו שימוש באסלה? שיזרקו אותו לרחוב?)
אם ארוחת ערב אצלכם זה צורך חיוני לבריאות. אני באמת לא באה להתדין על זה. ומי שרוצה לעבוד על עצמו שיעבוד. למרבה הצער הוא יפגע בכולנו לא רק בעצמו.
ליל הסדר גם בעיני הוא צורך חיוני. חיוני לי היום לשבת עם ההורים שלי לליל הסדר וחיוני גם להם לשבת איתנו. אבל אני מבינה שסדרי עולם השתנו ויתכן שמה שהיום נראה לי חיוני בהמשך אבין שזה פחות חיוני. ללכת לעבודה לא היה חיוני לי שבוע שעבר? המעון? הכולל? המשכורת? (מיום ליום הרעיון לקבל דמי אבטלה בסך 50 אחוז מהשכר נראה לי סביר ואפשרי) מיום ליום אנחנו מוותרים על עוד צרכים חיוניים ומסתגלים למציאות הלא פשוטה. כשמשפט המפתח זה העיקר הבריאות.
לגבי ליל הסדר אולי את לא יודעת. אבל אצל חילונים ליל הסדר הוא ערב משפחתי הרבה יותר מאצל החרדים. אצלינו גג אפשר להפגש 2-3 ילדים אצל הורים נשואים. יש לדאוג ללינה לכולם, ויחסית די מהר (נגיד עשור מהחתונה) אנשים חוגגים בבית עם המשפחה הגרעינית.
אצלם הלילה הזה קדוש והם עורכים לילות סדר של כמה דורות בלי לוותר על אף בן משפחה (אבל עדיין מס' הנפשות דומה לשלנו רק מבחינת המשמעות של זה זה לילה משפחתי דו שנתי כמו שאמרתי. קדוש) עד כדי כך שאחד הימים הכי פקוקים בשנה הוא ערב פסח. יש פקקים של שעות באזור המרכז.
ולכן אין סכוי שלא יצאו הוראות מאד גורפות, ואם הממסד יחליט זה יהיה ה- זמן שתתבצע אכיפה. אבל למה לחשוב כל כך הרבה כשגם יום המחר לא כל כך ברור לנו.
(את החתלת עם השואות לחילונים, אותי זה באמת לא מענין מבחינתי צורך חיוני הוא צורך שלא נוכל להמשיך לחיות בלעדיו ואני באמת לא יוצאת מהבית ולא פגשתי למעט את בעלי והילדים נפש חיה מאז יום ראשון בבקר)אני לא מבינה כ"כ את ההשוואה כל הזמן לחילונים
וצרכים חיוניים זה מאוד אישי
אני מניחה שלא יעצרו מישהו שירד לרכוש טילון בסופרמרקט
אע"פ שטילון לא נחשב כמשהו חיוני.
אפשר להסתפק גם בלחם (או במצות) ובמים.
יש את הנחיות משרד הבריאות כדלהלן:
צפה בקובץ המצורף 624958
מי שמתאים לו בגדר זה לעשות ליל הסדר ביחד, ואין לו בסביבה קשישים / אוכלוסיה בסיכון
לא חושבת שזה נקרא הפרה של צו משום כיוון.
לגבי אכיפה יתירה,
לא יודעת מה יקרה בליל הסדר
אני שמעתי היום ממנכ"ל משרד הבריאות שלא יעצרו אנשים ברחוב לשאול לאן הם הולכים,
כל עוד לא תהיה התקהלות.
נראה לך שידפקו בדלתות ואם יראו 2 משפחות שכוללות 8 אנשים, יעצרו אותם?!
מה הכוונה בסעיף האחרון (ו)אני לא מבינה כ"כ את ההשוואה כל הזמן לחילונים
וצרכים חיוניים זה מאוד אישי
אני מניחה שלא יעצרו מישהו שירד לרכוש טילון בסופרמרקט
אע"פ שטילון לא נחשב כמשהו חיוני.
אפשר להסתפק גם בלחם (או במצות) ובמים.
יש את הנחיות משרד הבריאות כדלהלן:
צפה בקובץ המצורף 624958
מי שמתאים לו בגדר זה לעשות ליל הסדר ביחד, ואין לו בסביבה קשישים / אוכלוסיה בסיכון
לא חושבת שזה נקרא הפרה של צו משום כיוון.
לגבי אכיפה יתירה,
לא יודעת מה יקרה בליל הסדר
אני שמעתי היום ממנכ"ל משרד הבריאות שלא יעצרו אנשים ברחוב לשאול לאן הם הולכים,
כל עוד לא תהיה התקהלות.
נראה לך שידפקו בדלתות ואם יראו 2 משפחות שכוללות 8 אנשים, יעצרו אותם?!
בכלל, מערכת החיסון שמשחקת פה תפקיד משמעותי, חלשה יותר אצל נשים הרות.כבר ציטטו הרבה פעמים מאתרים של קופות החולים ומשרדהבריאות שעד כה לא זוהה שו םסיכון לא לעובר ולא לאם
הקושי הוא שונה. זה ברור. ואי אפשר להשוות (לנשואים מבוגרים יש את הקשים שלהם בדמות כלכלה והתמודדות עם משפחה ברוכה במצב הסגר, אבל זה לא קשור)רק רוצה להעיר
שיש כאן בפורום זוגות בכל מיני גילאים
ואין אפשרות להשוות זוג עם ילדים, כשיש כבר נער בר מצווה, שנחרדים לגלות שהם יצטרכו לערוך ליל סדר לבד
לזוג +1 ביח"ד, כשקשה להם מאוד ביחידה הקטנה להגיע להרגשה של קצת חירות וחגיגיות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים