העתקתי את מה שצוטט פה ע"י bris שהגיב על מפרט של מישהי: ואני הוספתי הערות על הערות- מה שאני כתבתי- הבלטתי. (הגבתי רק לגבי לוח אם, מסך, כרטיס מסך, וצורב). סליחה על הבאלגן. מקווה שזה יעזור.
מעבד:<O>--></O>>
INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz(E8400) 1333MHz/FSB 6MB 45nm - BOX ₪969 -- > מעבד מצויין.<O>--</O>->
<O>
</O>לוח אם:<O>-></O>->
GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪469 ---> לוח בסדר, שום דבר מיוחד.ללא תמיכה ב RAID.<O>-></O>->
לא כדאי לקנות חלקים של gigabyte - תוחלת חיים קצרה- ביצועים טכניים רמה ירודה ---לא ברור בכלל---רוב החלקים מצליחים להגיע ל-3 שנים במילא, ויותר מזה לא ברור שכדאי להחזיק מחשב לגרפיקה.
מסך:<O>---</O>>
DELL ULTRASHARP 20´ 2007FP ₪2264 ---> מסך יקר כמעט ב-60% מהמקבילים ב-22 אינטש (שעולים כ-1300) , נכון הוא יותר איכותי, PVA ולא TN, אבל לא לכל אחד זה משתלם, ההפרש היום באיכות לא כזה גדול.
אפשר למצוא יותר זול.כדאי לקנות מסך או של LG או של ASUS. עדיף: 22" . 16x9 רוחב.
רזולוציה לא פחות מ- 1680x1050. זמן תגובת מסך שלא יהיה נמוך מהנורמה.(מה שכתבתי זה המינימום של המקסימום-כלומר: אפשר מסך יותר גדול, יותר מהיר.)
-----------לכל המסכים של כל החברות בלי שום יותר מן הכלל יש את אותה רזולוציה ביחס לגודל שזה אומר
19" רחב תמיד יהיה 1440 על 900
22" רחב יהיה תמיד 1680 על 1050 , וכן הלאה על זה הדרך.
אין לי כוח להכנס שוב לכל הויכוח איזה יצרן עדיף. רק אדגיש שוב ביתר שאת, שאין בזה הכללות וכל דגם לגופו ויש הרבה פעמים שבאותו דגם יהיו הבדלים גדולים בין פס ייצור אחד למשנהו.------------
רטיס מס<O></O>ך:--->
ASUS PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 256MB DDR2 : EAH3450/HTP/256M - RETAIL ₪285 ----> חבל בעוד כמה עשרות שקלים קונים את ה
3650 , הרבה יותר טוב.
אז עדיף
<O></O><O>
</O>דיסק קשיח:<O>-</O>->
WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪300---> חבל, דיסק קטן, מהדור הישן (יחסית), ללכת על 500, רצוי את ה 7200.11 של SEAGATE.<O></O>
<O></O>
צורב DVD:<O>></O>>
SAMSUNG SH-S203B x20 SATA BLACK ₪154----> בסדר גמור. יש שמעדיפים עדיין
LG, אני אישית לא רואה הבדלים גדולים.
LG באמת עדיף
.---אני גם חושב כך, אבל זה לא ברור. כמה כוננים את נסית 2 , אולי 3 ? תחת ידי עברו בשנה האחרונה למעלה מ-800 כוננים וראתי פאשלות כאן וכאן. קשה לומר דברים ברורים. אבל יש באמת נטיה קצת ל LG להתקלקל יותר אבל הם קוראים יותר טוב דיסקים צרובים אחרים ושרוטים----<O></O><O>
</O>זיכרון:<O>></O>>
GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ₪452 ---> יש כאן תוספת של כ-100-150 ש"ח על זיכרון מיוחד שלא יתן בתכ'לס כמעט כלום, כבר עדיף באותו סכום לקנות שני דיסקים ולעשות RAID0 יהיה הרבה יותר מהר.<O>></O>>
<O></O>
מארז:<O>></O>>
COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT ₪364<O>></O>>
----> הספק כח טוב, את המארז אני לא מכיר.
אפשר להסתכל באתר של:
www.zap.co.il לגבי השוואת מחירים- איזה מסך הכי כדאי לקנות.
אני מכירה מישהו שממליץ לקנות אצל אייבורי מחשבים ivory כי לא אכפת להם להרכיב לך איזה חלקים של מחשב שאתה רוצה(רשתות אחרות עובדות רק עם חלקים מסויימים כי הם משלמים להם כדי שימכרו רק חלקים שלהם)- וגם כי הם רשת די גדולה (סניפים בכל הארץ) ומן הסתם הסיכוי שהיא תפשוט רגל לא גבוה כ"כ ביחס לחברות קטנות יותר.
יש להם שירותי תמיכה טלפוניים: התקשרתי, הם וידאו שאני לקוחה שלהם, וענו לי על השאלה (היתה לי בעיה להתקין מודם אלחוטי, והם הבינו שאין לי דרייב של
---------------דעתי האישית בנושא--------------
אכן מי שיכול להסתדר לבד אדרבה, יחסוך הרה כסף אם יפנה לאייבורי,זד וכדו', אבל מי שאינו מומחה בתחום חבל.
הייתי כבר אצל אדם, חבר של משהוא כאן מהפורום, שקנה מחשב באחת מהחברות הנ"ל, בערך ב-5000 ש"ח (זה היה לפני כמה חודשים). הוא התלונן שהמחשב עובד לאט יחסית למה שציפה.
הוא התקשר לחברה והם אמרו לו שאין להם שליטה על התוכנה שהוא התקין ובכלל אין אחריות על "מהירות", אז הוא הזמין טכנאי, ואני ראיתי שם כמה טעויות בהרכבה קלאסיות. (כמו למשל שמחברים את הצורב בכבל IDE במקום בחיבור השחור (אם זה מסטר) בכחול שזה הצד שאמור להתחבר ללוח בכלל - מה שיכול לגרום להרבה בעיות בצריבה ואיטיות בזמן שהמחשב ניגש לצורב , או שה-2 גיגה זיכרון שהוא קנה היה בסטיק אחד במקום ש-2 של 1 גיגה מה שהיה מוסיף המון מהירות בלי שום תוספת עלות כלל וכלל !!!, נוסף לכך חצי מהדרייבירים של הלוח אם לא היו מותקנים כשורה ועוד כמה וכמה בעיות.
סוף דבר שעם שני ביקורי טכנאי הוא שילם הרבה יותר גם בממון וגם בעוגמת נפש מאשר אם לכתחילה הוא היה קונה אצל טכנאי שבאמת היה דואג לו למה שהוא צריך.
זה בערך דומה לרעיון של סוכן ביטוח מול חברה ישירה.
אני יכול לתת עוד המון דוגמאות. אבל ביננו, בתור איש שנותן שירות, כשאנשים אומרים לי בטלפון "באייבורי, זה יותר זול" אני אומר להם בלב שלם, ובכנות מלאה, אדרבה , אני כל האינטרנס שלי שתקנו שם, כי מהשירות שאני אתן אח"כ אני ארוויח יותר מאשר במכירה ששם אני מחוייב לרמה של שירות גם ללא תשלום נוסף. כך שגם ארויח מהשירות וגם לא אקח על עצמי את הכאב-ראש של האחריות על החלקים וכו'.
אם היה לאל ידי, הייתי משכנע את כולם שיקנו באייבורי.
wireless )

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //