- הוסף לסימניות
את ההנחיות שמקבלים.את מה לא לקחת כ"הלכה למשה מסיני"?
אם זוג היה לו טוב, ובגלל דברים שהוא או היא שמעו - התחילו להיות אומללים -
חד משמעית - זה לא בשבילם!
את ההנחיות שמקבלים.את מה לא לקחת כ"הלכה למשה מסיני"?
זה נכון, אבל לא קראת את הספר כי מה שכתבת לא קשור בכלל לתובנות שעולות מהספר.למה להכנע זה תפקיד של נשים?
גברים לא צריכים להיכנע לאלוקים, לתורה, למנהיגים רוחניים, להורים?
הכניעה הנשית אינה מושג יהודי,
שרה לא נכנעה לאברהם ודרשה לשלח את הגר.
רבקה לא נכנעה ליצחק, ושלחה את יעקב לקבל את הברכות.
הנשים בתנ"ך, או לפחות חלקן - המצוין לשבח, היו יוזמתיות, פעילות, ונחושות.
לא מדובר על כניעה במובן שלנו- להכנע לבעל, לדבריו ולרצונו. לא. בכלל לא זה.אהבתי את הגישה, ועדיין אין מה להתבייש אם היו בעיות שגרמו לאישה לקרוא את הספר הזה.
בינינו, אם הספר מדבר על כניעה והוא כ"כ רץ... כנראה לכולנו יש אותה בעיה -
להיכנע!!!
(אני עדיין לא קראתי אותו...מי שזוכרת...)
עדיין חולקת.את ההנחיות שמקבלים.
אם זוג היה לו טוב, ובגלל דברים שהוא או היא שמעו - התחילו להיות אומללים -
יודעת, ועדיין.לא מדובר על כניעה במובן שלנו- להכנע לבעל, לדבריו ולרצונו. לא. בכלל לא זה.
עכשיו בבקשה ספר לגברים (למרות שרוב החבירים כאן הן נשים, קחו בחשבון שזה משתלם לאשה שהבעל קורא את הספר, כפי שהתריאו כאן בלי סוף, שלא ישתלם לה אם יקרא את ספרי חובת האשה...).
עדיין חולקת.
על מה?
אני חושבת שצריך לקחת כל הנחיה ברצינותאם זוג היה לו טוב, ובגלל דברים שהוא או היא שמעו - התחילו להיות אומללים -
אני חושבת שצריך לקחת כל הנחיה ברצינות
ולא לחשוב שאנחנו חכמים יותר מאנשים שלמדו והתנסו.
מה קשר חכמים?
את ובעלך רואים שהנחייה מסוימת מזיקה לכם בעליל -
תמשיכו אותה רק כי יש אנשים שלמדו והתנסו?
עכשיו בבקשה ספר לגברים (למרות שרוב החבירים כאן הן נשים, קחו בחשבון שזה משתלם לאשה שהבעל קורא את הספר, כפי שהתריאו כאן בלי סוף, שלא ישתלם לה אם יקרא את ספרי חובת האשה...).
נראה לי שלא הבנת את הבעיה הכללית:
בן זוג שמסתכל על חובותיו של השני -
מתחיל לראות כמה בן זוגו טועה ולא מיישם את הדברים, ואז התיסכול גובר.
לדוגמא, חברה סיפרה (ותאמינו לי שזו חברה ולא אני)... שמאז ששמעה בהרצאה משפט קטן על הערות לאישה - שמה לב כמה בעלה לא בסדר, והחליטה להפסיק לשמוע את הרב הזה, חבל!!
לא מן הנמנע שיש לה בעיה רגשית עמוקה...
זה לא בדיוק ככה. אם מסבים את תשומת לבו של אדם לדבר שלא שם לב אליו, זה יכול להתחיל להפריע לו מעכשיו. וברור שאם אני קורא ספר על "מה חייבים לי (ואני לא מקבל)" - אהיה מבואס. גם אם אני יודע שהספר הוא המלצה, נו, איזה כיף היה יכול להיות אם השני היה מקבל את ההמלצה הזאת...ואם קודם לכן ההערות לא הפריעו לה, כנראה שזה היה במינון סביר לחלוטין.
זה לא בדיוק ככה. אם מסבים את תשומת לבו של אדם לדבר שלא שם לב אליו, זה יכול להתחיל להפריע לו מעכשיו. וברור שאם אני קורא ספר על "מה חייבים לי (ואני לא מקבל)" - אהיה מבואס. גם אם אני יודע שהספר הוא המלצה, נו, איזה כיף היה יכול להיות אם השני היה מקבל את ההמלצה הזאת...
אני חושבת שהבעיה היא לא בצריך ולא צריך.כן, זה בהחלט נכון. מלכתחילה ודאי ודאי שלא טוב לאחד לשמוע על חובותיו של השני כלפיו. אפילו אם אלו המלצות בלבד.
היתה כאן טענה, שהיו כאלה שאיכשהו יצא להן לשמוע משהו שהיה אמור להיות מופנה לצד השני, וזה השפיע עליהן קשות. זה היה נראה לי איזושהי הגזמה בקבלת הדברים כמשהו שמחויב להיות, ואם לא ממש מקפידים על זה - זה מאוד לא בסדר מצד עצמו. לא רק מצד שזה לא נעים לשני. אלא יש כאן מישהו שלא נוהג כפי שהוא חייב. כפי שצריך. כאילו זה איזה חיוב מהתורה שהלה לא שומר.
אם לא מקיימים את הדברים בצורה נכונה אז הם יכולים להזיק.הבנתי. באתי להגיד, שאם רגילים שכל הנחייה היא קודש קודשים, ככה מקבלים גם את מה שנאמר לצד השני.
שומעים למשל שיש הנחייה לבעל לא לומר הערות לאישה? - קודש קודשים. ובעלה שהעיר לה משהו - פושע ישראל.
חסר איזון. חסרה ההבנה, שיש אידיאל לא להעיר. שיש כזה כיוון. זה לא אסור/מותר שחור/לבן.
ובואו נראה איך ומה ואיפה אנחנו עומדים בעניין הזה. ואם קודם לכן ההערות לא הפריעו לה, כנראה שזה היה במינון סביר לחלוטין.
מקבלים הנחיות כאילו היו כזה ראה וקדש כמו הלכות תפילין מסיני. ואם לא מיישמים בול - אוי ואבוי.
גם הרב לא מתכוון שככה יקבלו אותו.
אם לא מקיימים את הדברים בצורה נכונה אז הם יכולים להזיק.
אנחנו לא אלו שנחליט מה טוב עבורנו.
אני חושבת שצריך לקחת כל הנחיה ברצינות
ולא לחשוב שאנחנו חכמים יותר מאנשים שלמדו והתנסו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים