- הוסף לסימניות
נכנסתי היום לחנות צילום כדי לרכוש מצלמה מקצועית ו..הסתבכתי לגמרי בין שלל המצלמות והעדשות..איך אדע מה לקנות?
נכתב ע"י מנחם הלוי;383404:קודם כל - נכון לעכשיו יש לך את המצלמה הP&S הכי טובה לפני הדמוי SLR...
יש לך מצלמה מצויינת. (G10 לפי האקסיף)
מעבר לכך - אתה צריך להחליט אם אתה קונה קאנון או ניקון, רק אחר כך יהיה אפשר להתחיל לחשוב כל אחד מחברתו הוא...
אני קודם בחרתי אחר כך ניגשתי לברר דגם ולקנות...
מה התקציב? ומה אתה מחליט (קאנון/ניקון/וכו')
נכתב ע"י yakovariel;383419:אני התאהבתי בקנון אעפ"י שהמוכר אמר לי שסוני הם הכי טובים... וגם סתם כך רציתי לדעת מה יותר טוב ניקון או קנון .
אני אוהב לצלם ה..כל וזה אומר טבע נוף רחובות אנשים אירועים מעניינים בציבור החרדי וגם להתחיל לצלם אירועים פרטיים
התקציב שלי בערך 15 אלף..
מקווה שעניתי על שאלותיכם...
נכתב ע"י yosale;383553:יוסי איפה אפשר לקחת כזה קורס? יש לי חבר שמחפש ללמוד צילום סטילס
נכתב ע"י msphoto;383561:אצל יוסי בעצמו.
ובהרבה מקומות נוספים. זה שוק חם היום..
נכתב ע"י צל99;383578:במחילה מיוסי.
במצב מקורות הידע האינסופי שיש היום וזמינות הלימוד המעשי, ללא עלות, על המצלמה אני לא חושב שנכון להוציא סכום משמעותי על קורס.
אני הייתי קונה מצלמה, תופס חבר קרוב שיסביר כמה דברים בסיסיים או יושב על כמה פורומים או אינסוף מדריכים ורץ על זה לבד.
נכתב ע"י Shia;383682:לדעתי אין מה להשוות ידע שנרכש בצורה מסודרת לפי תכנית לימודים מקצועית מלווה בתרגול, לידע שמלוקט מפה ומשם, שמורכב לפעמים מחצאי אמיתות, לפעמים מספקולציות של צלמים חובבים וחצי-מקצועיים שמסתתרים מאחורי כינויים אנונימיים בפורומים שונים.
מי שיש בידו 15 אש"ח לרכישת כלים שיכניסו אותו לתחום הצילום, ללא ספק ינהג בתבונה אם יפריש סכום כלשהו לטובת רכישת ידע מקצועי, שהוא הכלי החשוב מכולם.
נכתב ע"י צל99;383685:את למדת צלום בקרוס או למדת לבד?
אם התשובה לא זה ולא זה על בסיס מה את כותבת?
עברתי פה ושם על מעט סילבוסים של קורסים למינהם, של כמה בתי ספר לצלום.
ונפגשתי עם בוגרי למודים כאלו ואחרים.
אני התרשמתי שרוב קורסי הבסיס (אני לא מדבר על 4 שנות למודים בהדסה) אינם שווים את מחירם. והם כוללים את היסוד של היסוד.
מה שניתן ללמוד לבד בספרות מקצועית או בעזרת חברים ופורומים.
כמו בכל דבר ובכל תחום, יש צורך בסנון מידע כי יש הרבה שטויות, זה נכון גם ללמודים באוניברסיטה וגם לקריאה הרשת.
אבל כשיש זמן וכח ללמוד, אפשר ללמוד המון לבד.
נכתב ע"י Shia;383722:ראשית, אציין שאני גבר ולא אישה.
שנית אני לא צלם. עבדתי במשך כשנתיים בסטודיו מקצועי לצילום, גם היום אני עובד עם צלמים מקצועיים על בסיס יומיומי. יש לי ידע תאורטי נרחב בצילום, אבל מעט נסיון מעשי.
מדבריך משתמע שגם אתה מעולם לא למדת במסגרת לימודים מקצועית, לכן, תאורטית, אין לך יותר בסיס להשוואה ממני.
עדיין, לשנינו שמורה הזכות להביע דעה בנושא ובלבד שהאינטרס שלנו הוא טובתו של יעקב.
לגופו של עניין, כגרפיקאי שהתמקצע במגוון תחומים בכוחות עצמו, במשך שנים ארוכות, אני מכיר היום בעובדה שיכולתי לחסוך המון זמן ותסכול, לו הייתי לומד באופן מסודר.
במסגרת לימודים מקצועית, החומר מועבר לפי תכנית מסודרת ומקיפה שמטרתה לכסות את הנושאים החשובים והעקרוניים ולתרגל אותם תוך קבלת משוב מאנשי מקצוע.
לדעתי, את התוצאות של תהליך כזה שיכול לארוך תקופה קצרה יחסית, קשה להשיג באופן עצמאי תוך אותו פרק זמן.
כמובן שהלימודים לעולם לא מסתיימים. איש מקצוע תמיד שואף להתקדם וללמוד עוד ועוד, אבל לימודים מסודרים מעמידים אותך בנקודת פתיחה טובה בהרבה.
בכל אופן, אני מכבד גם את דעתך בנושא. ולא מן הנמנע שישנם אנשים שמתאים להם יותר ללמוד באופן עצמאי.
נכתב ע"י צל99;383729:אתה צודק לו אתה מדבר אם היית לומד קורס של שנתיים, דברתי בעיקר על קורסים קצרים של 8-10 מפגשים.
נכתב ע"י מנחם הלוי;383881:אני יכול להמליץ (מהבדיקות שכבר עשיתי, בתחומי ניקון) על NIKON D300S (אני ממתין שיהיה לי תקציב לקנות אותה...) ובתור עדשה לטווח הרחב על ה-17-50 טמרון (יש לי אותה ואני מרוצה), והפלאש SB900... הבאדי (המצלמה עצמה) עולה 7000 ש"ח בערך, העדשה (17-50) עולה 2000 ש"ח והפלאש עולה 2300 ש"ח. עדשת טלה, אני ראיתי אצל מישהו עדשה 70-200 2.8 של סיגמה שעושה עבודה טובה, אבל נטולת מייצב, בעלות של בערך 4500 ש"ח.
לגבי הערה לעיל לגבי הבדלים בפלאשים בין הקאנוניקון, אין פלאש קאנוני שמשתווה בעוצמתו לSB900 וכל חסרונותיו (התחממות והתכבות לאחר התחממות) זה עניין של הגדרה... כלומר הוא הפלאש הכי טוב שאני מכיר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //