נכתב ע"י המקצוען;1979417:הא, סורי. לא אחזתי.
אגב, ולאן הפיצויים נכנסים? נראה לי גם לאותה קרן פנסיה, לא?!
נכתב ע"י המקצוען;1979417:הא, סורי. לא אחזתי
אגב, ולאן הפיצויים נכנסים? נראה לי גם לאותה קרן פנסיה, לא?!
אגב2, ממה מופרשים הפנסיה והפיצויים? ברוטו/נטו. כולל גם נסיעות-חופש-הבראה-חגים?
נכתב ע"י nיה;1979419:הפיצויים מוכנסים לאותה קרן פנסיה, הבדל הוא שאת כספי הפנסיה אפשר למשוך רק בפנסיה. את כספי הפיצויים העובד יוכל למשוך אם הם יגיעו לו בעת הפרישה - אם יפרטו אותו או יתפטר בדין מפוטר. אם יעזוב מעצמו כספי הפיצויים ישארו שלו אבל יוכל לקבלם רק בתור פנסיה חודשיתת
נכתב ע"י שריתיש;1979424:ויש איזשהוא תנאי
שהמעסיק יוכל למשוך את הכספים האלו (פיצויים שלא מגיעים לעובד שהתפטר)
אם העובד לא משך אותם תוך זמן מסוים.
למי שאקטואלי, חשוב לוודא את זה.
נכתב ע"י המקצוען;1979430:בדיוק.
אני בכלל חושש, ולאחר מה שכתבו לי כאן, אני גם יודע, שהמעסיק לא מפריש את מה שצריך, אלא כמה מאות שקלים בחודש פחות. ואת זה בדיוק באתי לברר.
יש לנו עובדים עם ותק של יותר מ - 20 שנה..נכתב ע"י nיה;1979419:הפיצויים מוכנסים לאותה קרן פנסיה,
אז זהו, שצריך לדעת לקרוא אותו. ז"א לדעת כמה מעסיק צריך להפריש.נכתב ע"י אות לי;1979433:אתה לא מקבל דף עדכון שנתי?
מעניינת גם אותי התשובה לשאלה זו.נכתב ע"י גיטי 123;1979432:ועוד שאלה-
חובה להפריש ע"פ החוק גם לפנסיה וגם לפיצויים?
(פנסיה אני יודעת שחייבים, וכן שהחובה היא מחודש שלישי, רטרואקטיבית)
נכתב ע"י המקצוען;1979438:אז זהו, שצריך לדעת לקרוא אותו. ז"א לדעת כמה מעסיק צריך להפריש.
מעניינת גם אותי התשובה לשאלה זו.
מה המעסיק עפ"י חוק מחוייב להפריש?
יש לך מושג חוקית :נכתב ע"י טיגר;1980760:קצת סדר:
- כל עובד שמלאו לו 20/21 (גבר או אישה) זכאי להפרשות לפנסיה.
- ההפרשה נעשית לאחר חצי שנה של עבודה או במידה ולעובד כבר יש קרן פנסיה פתוחה לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית מתחילת העבודה.
- אחוזי ההפרשה הם מינימום: %5.5 לעובד 6% אחוז מעסיק לתגמולים ו-6% מעסיק לפיצויים.
6% לפיצויים בעיקרון שייכים למעסיק ואם העובד התפטר מעצמו הוא לא זכאי להם והמעסיק רשאי למשוך אותם חזרה (זה תלוי אם העובד חתום על סעיף 14 לפיצויים או לאו והאם מופרשים לו האחוזים הנ"ל או יותר)
- הרבה מעסיקים מעדיפים להפריש 8.33% לפיצויים שזה 1/12 וככה הם מכסים את תשלומי הפיצויים לעובד במידה והוא יפרוש.
- ההפרשה נעשית על השכר עצמו. החזרי הוצאות (כמו נסיעות) והבראה אינם חייבים בהפרשה לפנסיה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים