נכתב ע"י רותי ה;2052165:הראשונה הקומפוזציה מענינית
יש ספייס מלמעלה וחסר למטה
השניה מיותרת היא ניראת בהלם
האחרונה הכי טובה. פוקוס מדויק ויפה
התנוחה של הראש קצת נפולה מידי.
והתמונות קרות. תצלמי במעלות K יותר גבוה
עיבדתי לך את התמונה שתקבלי כיוון
יש באמת קטע כזה, שאנשים שהם מתחילים, נוטים לראות את התמונות שלהם בראיה אחרת מאשר אנשים מנוסים, כן, גם אני הייתי כזה, ואולי גם עדיין כזה.נכתב ע"י A69;2054174:תודה רותי על הפירוט, יש לי שאלה אליך, או אל כל מי שמעונין לעזור:
למה רוב הביקורת על התמונות שלי מודגשות על הקטע של התאורה, על חוסר אור
או על תאורה שטוחה מידי, בגדול יותר ויותר על התמונות שהן חשוכות.
אני לא מבינה דבר אחד: מה זה תמונה חשוכה, מה הקריטריון להגדרת תמונה כלא מוארת?? אני חושבת כעת שכמעט על כל תמונה שאני מעלה -אני מקבלת ביקורת שהיא חשוכה.
אני אהבתי ככה, במעלות האלו, מבחינתי האוביקט מספיק מואר, ולטעמי לא דוקא משחקי האור הם אלו שישנו את התמונה למקצועית יותר.
מי יכול לעשות לי סדר בכל אלו??? ואם התמונה לא מוארת ברמת חשיפה מדויקת- התמונה לא עוברת???
אני באמת מתחילה, וכנראה מבקשת הסברים של מתחילים. אבל אני באמת רוצה לדעת.
ולכל אלו שייעצו לי פלש צמוד- אז לא לזה אני מתכוונת. אני רוצה אור טבעי שיספק אפילו את המחמירים. יש דבר כזה??
נכתב ע"י A69;2054174:תודה רותי על הפירוט, יש לי שאלה אליך, או אל כל מי שמעונין לעזור:
למה רוב הביקורת על התמונות שלי מודגשות על הקטע של התאורה, על חוסר אור
או על תאורה שטוחה מידי, בגדול יותר ויותר על התמונות שהן חשוכות.
אני לא מבינה דבר אחד: מה זה תמונה חשוכה, מה הקריטריון להגדרת תמונה כלא מוארת?? אני חושבת כעת שכמעט על כל תמונה שאני מעלה -אני מקבלת ביקורת שהיא חשוכה.
אני אהבתי ככה, במעלות האלו, מבחינתי האוביקט מספיק מואר, ולטעמי לא דוקא משחקי האור הם אלו שישנו את התמונה למקצועית יותר.
מי יכול לעשות לי סדר בכל אלו??? ואם התמונה לא מוארת ברמת חשיפה מדויקת- התמונה לא עוברת???
אני באמת מתחילה, וכנראה מבקשת הסברים של מתחילים. אבל אני באמת רוצה לדעת.
ולכל אלו שייעצו לי פלש צמוד- אז לא לזה אני מתכוונת. אני רוצה אור טבעי שיספק אפילו את המחמירים. יש דבר כזה??
..נכתב ע"י קקטוס;2054783:יש באמת קטע כזה, שאנשים שהם מתחילים, נוטים לראות את התמונות שלהם בראיה אחרת מאשר אנשים מנוסים, כן, גם אני הייתי כזה, ואולי גם עדיין כזה.
תאורה, קלווין, עומק שדה, זה עניין של טעם, אין בזה נכון ולא נכון.
כל זה כשמדובר בצילום שהוא עבודת אמנות אישית.
בצילום מסחרי יש סטנדרטים מסויימים שצלם צריך לספק.
חשיפה מדוייקת, היא חובה.
למרות שצלמים מתחילים מתקשים לזהות היכן חסרה חשיפה.
מעלות קלווין מתאימות, סבירות מבחינה הגיונית, וריאליסטיות מבחינת האווירה המתבקשת בתמונה. לאהבה של הצלם לתמונות חמות מאוד או קרות מאוד, אין רלוונטיות מבחינת הלקוח.
תאורה כיוונית - כיוון התאורה חשוב לא פחות מאשר עוצמת ההארה. כי עוצמת הארה אפשר בקלות להגביר בעריכה, וכיוון תאורה זה דבר שהרבה יותר קשה לעשות בעריכה.
בשביל לקבל תאורה טבעית כיוונית, צריך ללמוד את הלוקיישן, ולמקם את המצולם לפי הלוקיישן, מה שגם אומר שאת הלוקיישן צריך לבחור לפי סוג התאורה שנופלת עליו.
התמונות שלך יפות, במיוחד הראשונה.
עם קצת עריכה (ופלאש קטנצ'יק משמאל) היית יכולה לשפר את התוצר הסופי.
תודה על המענה המקצועי, מענין מה שכתבת.
אני פשוט הולכת לנסות היום לצאת קצת מהקופסא, מקווה שלא יהיה גדול עלי.
תודה לכל אלו שהציעו לבדוק מסך, בהדפסה התמונות בדיוק כמו שאני רואה אותם על המחשב, כניראה זו אני שלא רואה כמו שצריך....
נכתב ע"י מליון דולר;2055021:???
כתבת שחסרה לך הביקורת לא?
נכתב ע"י A69;2055063:אכן. לא מבינה למה את מתכונת..
נכתב ע"י A69;2055068:אהה הבנתי!!! חמודה!!!
בצירוף הציטוט של קקטוס שמאד נהניתי ממנו- הוספתי את תגובתי... סתם, לשם הגיוון...
כניראה שלא קראת את התגובה במלואה והיה נראה לך שלא הגבתי או מה....
ממליצה לך לקרא עד הסוף....סתם... צחקתי!!!
ד''א אני נהנית מביקורת טובה הרבה יותר ממחמאה טובה...![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //