נכתב ע"י TOVIT;2445277:כבר ילד שני שלי שאני מטפלת אצל ד"ר שגיא ורואה ישועות ב"ה
נשמע מופלא.נכתב ע"י sweet;2445331:אני שמעתי לא מזמן ממרצה בתחום שצריך לומר על זה תודה!!!
כן!!!!! כשילד מרטיב בלילה זה חסד שה' עושה איתו ואיתנו.
היא הסבירה את זה באריכות, אני אתמצת בקצרה:
היא אומרת שילדים עוברים הרבה חוויות במשך היום, לא מחייב שזה איזה טראומה, אפילו דברים שלנו נראים קטנים אבל בשבילם זה וואו.. וזה משפיע על הילד (אפילו דברים חיוביים כמו לידה של אח וכו')
ולא תמיד הם משתפים אותנו, אולי מפחדים/מתביישים ובלילה הכל צף ועולה וזה מתבטא בהרטבת לילה! ככה הילד משחרר מהלב מה שעובר עליו, אם לא הכל ישאר בפנים והוא לא יוציא את זה לעולם...
היא נתנה דוגמא על אמא שזה קרה לבת שלה בכיתה ב',היא הסבירה לה שזה דבר טוב וכו' אבל צריך להאמין בזה באמת!! והיא יעצה לה להגיד לבת שלה שאם היא תקום רטובה, כן רטובה! היא תביא לה פרס!! הילדה היתה בהלם ובאמת היא הרטיבה וקיבלה פרס, כך במשך שבוע ולאחר שבוע התופעה נעלמה כלא היתה! וזה אחרי שכל יום היא היתה מרטיבה....
היא אומרת שעשו מחקר והתוצאות היו ש- %98.8 (אם אני לא טועה ואם זה לא מדויק זה ממש קרוב) לא מרטיבים בגלל חוסר שליטה!
בקיצור, לא צריך להילחץ מזה, זה משחרר לחצים מהילד ורק עם גישה נכונה ולא מלחיצה זה יעבור.
בע"ה כמובן!!!!!!!!!!!
נכתב ע"י קראנצול;2445342:נשמע מופלא.
אבל אם זה בגילאים ממש גדולים? (16....) זה גם אותו עיקרון?????
נכתב ע"י sweet;2445331:אני שמעתי לא מזמן ממרצה בתחום שצריך לומר על זה תודה!!!
כן!!!!! כשילד מרטיב בלילה זה חסד שה' עושה איתו ואיתנו.
היא הסבירה את זה באריכות, אני אתמצת בקצרה:
היא אומרת שילדים עוברים הרבה חוויות במשך היום, לא מחייב שזה איזה טראומה, אפילו דברים שלנו נראים קטנים אבל בשבילם זה וואו.. וזה משפיע על הילד (אפילו דברים חיוביים כמו לידה של אח וכו')
ולא תמיד הם משתפים אותנו, אולי מפחדים/מתביישים ובלילה הכל צף ועולה וזה מתבטא בהרטבת לילה! ככה הילד משחרר מהלב מה שעובר עליו, אם לא הכל ישאר בפנים והוא לא יוציא את זה לעולם...
היא נתנה דוגמא על אמא שזה קרה לבת שלה בכיתה ב',היא הסבירה לה שזה דבר טוב וכו' אבל צריך להאמין בזה באמת!! והיא יעצה לה להגיד לבת שלה שאם היא תקום רטובה, כן רטובה! היא תביא לה פרס!! הילדה היתה בהלם ובאמת היא הרטיבה וקיבלה פרס, כך במשך שבוע ולאחר שבוע התופעה נעלמה כלא היתה! וזה אחרי שכל יום היא היתה מרטיבה....
היא אומרת שעשו מחקר והתוצאות היו ש- %98.8 (אם אני לא טועה ואם זה לא מדויק זה ממש קרוב) לא מרטיבים בגלל חוסר שליטה!
בקיצור, לא צריך להילחץ מזה, זה משחרר לחצים מהילד ורק עם גישה נכונה ולא מלחיצה זה יעבור.
בע"ה כמובן!!!!!!!!!!!
נכתב ע"י וורובל;2445460:שמעתי על רבנית מאשדוד שממליצה על הדבר הזה, ואני מכירה אנשים מקרוב שניסו, לא במשך שבוע, אלא חודש ויותר. שטויות גמורות, חוץ מלחסל את המלאי של הכל בשקל לא יצא שום תועלת מהדבר.
הבעיה היא פיזיולוגית נטו.
ו-2 עובדות לכך:
א. רוב המרטיבים - יש להם את זה בתורשה
ב. כל המרטיבים - ישנים שינה עמוקה מאד
בגלל הסיבות הנ"ל הדרך היעילה לטיפול היא במרפאה שמתמחה בנושא.
יש את ד"ר קושניר ואת ד"ר שגיא שההצלחה שלהם למעלה מ- 90%. את המספר הזה אמרה לי רופאת ילדים מומחית מאד שהמליצה לי דווקא על מרפאה שמטפלת עם פעמון/ זמזם. לדבריה זה מועיל יותר מטיפול תרופתי.
ד"ר שגיא מומחה במיוחד לציבור החרדי, יודע איך לדבר עם הילד בשפה נקייה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים