נכתב ע"י y&m;2483380:הכל נכון.
לפעמים צריך לתת לאנשים את מה שהם רוצים לשמוע.
נכתב ע"י מקופלת;2483414:היא מחכה למחמאות? הן תרבינה שלום בעולם?
תשלחו לה באישי...
אם הפידבק החיובי מוצג לראווה וגורם לסטנדרטים לנסוק, גם המחאה תוצג לראווה כדי לאזן.
נכתב ע"י מלפפון;2483422:מקופלת, את בכלל מגזימה.
מכניסה אותנו לסטנדרטים נוסקים באמצע הדיאטה.
בפורים אהבנו אותך, אכלנו כפליים.
לקראת פסח מוכנה לההפך לחסה?
אנחנו חייבים לרזות![]()
נכתב ע"י חויד;2483471:כדי לסבר את האוזן, (כתבתי למישהי באישי)
הביקורת לא הייתה שהמשלוח לא יפה. (זה עניין של טעם ולדעת הרוב הוא אכן נראה מרשים)
הביאו ביקורת רלוונטית ונכונה
שמשלוח כזה חסר פרופורציות ויכול לגרום להשלכות שונות (שלא בריאות בלשון המעטה).
(רק דוגמה: מחר כלה תשגע את ההורים שלה שחייבים חייבים משלוח כזה... אפילו שאין להם שקל.)
זאת ביקורת טובה שמעמידה במקום דברים חסרי פרופורציה.
נכתב ע"י ינשופי;2483499:ואוו איזה חוסר פרגון!!!
נכתב ע"י ינשופי;2483503:עדיף מה שקורה בחוג שלנו? לא שולחים כלל משלוחי מנות כדי שלא תהיה תחרות! עלוב וקטנוני ביותר (בעיני, לפחות)
נכתב ע"י spich;2483417:זה לא עניין של חוסר פירגון.
זו יצירת נורמות חברתיות בלתי פורפרציונאליות שמפירות את האיזון.
ודווקא המשלוח מנות היפהפה שעלה כאן, הוא בטוב טעם והשקעה מלאת חן.
ואלמלא הגודל העצום, לא היה מתעורר כאן כל הדיון...
נכתב ע"י רותי קפלר;2483548:כי יש גבול כמה אפשר לדרוש מהעניים 'שלא יקנאו'.
במקביל ובלי סתירה, יש גבול כמה אפשר לדרוש מהעשירים 'אל תוציאו עיניים'.
והציבור משתדל להלך בין הגבולות האלו. ואם נסחפים לצד אחד, טוב שיש מי שמזכיר גם את הצד השני.
נכתב ע"י רותי קפלר;2483548:בט"ו באב היו יוצאות בנות ישראל לחולל בכרמים, בבגדי לבן שאולים. שלא לבייש את מי שאין לה.
כי יש גבול כמה אפשר לדרוש מהעניים 'שלא יקנאו'.
כי גם אם הם לא מקנאים, מאד מאד לא מקנאים, לפעמים המצב נהיה כל כך תחרותי, שהם נקרעים מבושה. כי אין להם אפשרות לקנות לילדה שמלה לבנה בחמשת אלפים שקל לט"ו באב. אין להם.
אז הם לא מקנאים, אבל הילדה יוצאת לכרם עם דמעות בעיניים, מבויישת, בשמלה ישנה מהבוידעם. וכל החברות שלה רוקדות שם בשמלות נוצצות ויפהפיות, רקומות יהלומים ופנינים.
עד שבאו חכמים וקבעו שכולן לוקחות שמלות מגמ"ח. כולן יוצאות בכלי לבן שאולים. כי לקנא באמת אסור, ולחמוד גם כן אסור, אבל איך אפשר להקשיח לב מול דמעה של בת ישראל מבויישת.
במקביל ובלי סתירה, יש גבול כמה אפשר לדרוש מהעשירים 'אל תוציאו עיניים'.
גם התורה מכירה במעמדות שונים, ובהוצאות שונים שבני המעמדות האלו מוציאים. (קרבן עולה ויורד הוא רק דוגמה אחת). התורה מכירה בזכותו של העשיר לצבור הון ועושר ולהוריש אותם לילדיו ולהשתמש בהם כטוב בעיניו.
והציבור משתדל להלך בין הגבולות האלו. ואם נסחפים לצד אחד, טוב שיש מי שמזכיר גם את הצד השני.
המשלוח, אגב, יפהפה ומדהים.
נכתב ע"י נתין;2483287:ציטוט:
פורסם במקור על ידי מטאלי
מדהים מדהים מדהים, עוד לא ראיתי עיצוב ברמה כזו, אם כי חשוב לציין שכמתנה זה לא בסגנון שלי לא בגודל ולא בגרנדיוזיות...
איזה מזל
כמעט שלחתי אליכם בדיוק כזה משלוח אבל עכשיו ביטלתי את ההזמנה
:![]()
לא צריך לשנות דעות. צריך פשוט-לא לומר אותן. לשתוק.נכתב ע"י חויד;2483390:לא מגיבה לעצם המשלוח, הוא לא מענייני.
רק לעניין כל המוחים במוחים.
מותר ללמוד לקבל ביקורת. אף אחד לא מת מזה.
אם עולה נושא שאני לא מסכימה איתו, אוכל להתעלם מהעניין ואוכל להגיב ולבקר כראות נפשי. מי שלא מוכן לקבל ביקרות שלא ישתף. ומי שרוצה לקבל רק מחמאות או ניסוחים 'בראש שלו' שיכתוב זאת בהודעת הפתיחה.
למה חייבים להגיב על כל דבר, שהוא יפה - גם אם אני חושבת שהוא ממש מכוער?
באותו מטבע של :
מי שלא מוכן להחמיא שלא יגיב, או אל תיכנסו לקישקעס של השני,
יש צד שני - זכותי להגיב כי יש לי אישור כתיבה כאן. ולא כל מה שמשתפים נראה לי ראוי ונחמד.
למה אני צריכה לשקר את עצמי? או לשנות את דעתי כי יש סחף קהל של 'וואו זה נראה מעלף וכו' מחמאות זה תמיד נחמד, לא במקום אמת.
מי שהאמת לא נאה לו או שאצלו היא שונה קצת - שיסבול בשקט את כלל המגיבים.
עכשיו תזרקו עלי אבנים בנוסח 'בין אדם לחברו' 'ומותר לשנות בשביל השלום' וכו'.
אין פה שום קשר למשפטים אלו - לא רבתי עם אף אחד, ואני משתדלת לכבד כל אדם, ועדיין מותר לי להביע את דעתי גם אם היא מנוגדת לדעת השני. מי שנפגע מזה - שיעשה בדק בית.
כנ"ל אין פה שום ענייני שלום וכדו'.
פשוט צרמה לי הדיקטטורה שהולכת כאן. (עיין מחיקת ועריכת ההודעות הרבות...)
ההודעה היא לא ספציפית לאשכול זה או לניק העומד בראשה. אלא לפורום באופן כללי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //