- הוסף לסימניות
נכתב ע"י אידאה;1776363:תחשבו גם קצת על המעסיק.
תחשבו מה הי-ה קורה אם אתם הייתם המעסיקים.
גם אנחנו מצטרפים לקריאה הזו בתוך שאר מעסיקי ישראל
נכתב ע"י אידאה;1776363:תחשבו גם קצת על המעסיק.
תחשבו מה הי-ה קורה אם אתם הייתם המעסיקים.
נכתב ע"י אמאשל2;1776385:מדובר בחברה בינלאומית שבמשך שש השנים שעבדתי אצלם, ניצלו אותי בשכר נמוך מאוד מהשוק.
כך שעל הכסף שלהם, אני לא ממש מרחמת.
אם זה כסף שלי, שמגיע לפי חוק אקבל אותו!!!
נכתב ע"י רוצה טוב;1779684:למיכל 123 גם אם לא נעים לך לשמוע
מרבית המעבידים מנצלים את עובדיהם ומנסים לחסוך עליהם!!!!
אפילו שהמחקרים מראים שזה רק פוגע ביעילות העסק.
וכנראה ששכחת מה זה להיות שכיר.
נכתב ע"י רוצה טוב;1779684:מרבית המעבידים מנצלים את עובדיהם ומנסים לחסוך עליהם!!!!
אפילו שהמחקרים מראים שזה רק פוגע ביעילות העסק.
נכתב ע"י nיה;1779715:מיכל123, מבחינה חוקית החוק מאפשר לקבל פיצויים אם עזבו לטובת גידול הילד.
החוק לא מבקש 'כוונות' בעניין, ולא נדרש שמטרת העזיבה הינה הילד.
אם לאחר העזיבה האמא תהיה עם התינוק יותר שעות בבית, אז החוק קובע שמהעביד יתן פיצוי. למרות שבאמת היא עזבה בכלל משכורת גבוהה יותר.
אז לפי הדברים של אמאשל2 אם העבודה יותר קרובה + אפשרות עבודה מהבית, נראה שמבחינה חוקית אכן מגיע לה פיצויים.
נכתב ע"י צברית;1779926:נניח שזה נכון (למרות שזה ממש ממש לא...)
זה עדיין לא מתיר לאף אחד לגנוב את המעסיק.
קחו בחשבון שהכסף שהמעסיק צריך להוסיף על מה שהופרש כל חודש לקופת הפיצויים זה מכיסו הפרטי ולא משום מקום אחר, וזה בדיוק כמו לגנוב לחם במכולת.
נכתב ע"י nיה;1779715:אישית, מכירה כאלו שעזבו עם מכתב סתמי ומיד עברו לעבודה זהה עם יותר שכר, ובכך גם לדעתי עברו למהדרין על לא תגנוב.
נכתב ע"י אמאשל2;1780362:לאחר התיעצות עם מישהי שמבינה בחוקים האלו בעבודה החדשה.
התברר שהחוק אומר שגם אם האמא עוזבת את העבודה ונמצאת בבית היא זכאית לפיצויים.
אבל לא מצויין כמה זמן היא אמורה להיות בבית.
ולכן אני אהיה בבית יותר מחודש בין העבודות ואז אהיה זכאית לפיצויים כחוק.
הגשתי כבר את המכתב למעסיק, בנתיים לא עשו בעיות, אחכה לראות את הכסף בחשבון ואז ארגע.
נכתב ע"י מיכל123;1780544:אם המטרה שלך היא לעבור עבודה בלי קשר לזמן הלידה, ועושים קומבינה שהמטרה שלה היא קבלת פיצויים, זה נקרא (להבדיל) נבל ברשות התורה.
היה כדאי לפני שאת עושה מעשים שאחר כך קשה לעשות עליהם תשובה, פשוט להתייעץ עם רב.
נכתב ע"י שרהפכ;1780574:אני פעם עזבתי מקום עבודה אחרי לידה
לא עבדתי אחרי זה במקום אחר, סתם הרגשתי שאני לא מסוגלת לחזור לשם- זה היה מקום שמאוד שנאתי.....
בעלי שאת אז רב והוא אמר לו שהיות ובגלל החוק המעסיק חייב לשלם לי פיצויים, גם מבחינת ההלכה הוא חייב. (כל תנאי שבממון-תנאי ואם הוא מעסיק אותי עם תלושים לפי חוקי המדינה הוא גם חייב לי את כל מה שהמדינה מחייבת לתת - אפילו שבתורה לא כתוב בשום מקום שצריך לפצות עובד כשמפטרים אותו, וק"ו כשהוא מתפטר)
בעצם לא התפטרתי בשבילה הטיפול בילד, אבל במציאות הייתי בבית וטיפלתי יותר טוב בבית בחודשים שאח"כ - כשחיפשתי עבודה![]()
בקשר להודעת פיטורים - לא הודעתי שום דבר מיוחד פשוט שלחתי מכתב פיטורים בלי לפרט סיבה.
וקיבלתי את כל הפיצויים, וזה היה מקום שמממאאאוווד קשה להוציא מהם שקל מיותר. כך שאם היה להם עילה חוקית לא לשלם לי הם לא היו משלמים.
נכתב ע"י מיכל123;1781240:במקומות עבודה גדולים יש התנהלות סטנדרטית. אשה אחרי לידה שלא עברה לעבוד במקום אחר כנראה התפטרה כדי לטפל בתינוק.
הנוסח שנמצא מולי הוא: מקור
עובד אשר נאלץ להתפטר מסיבות שונות, אישיות ומקצועיות, זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר בהתקיים אחד התנאים הבאים:
עובדת שהתפטרה תוך 9 חודשים מיום לידתה כדי לטפל בילדה בהעדר סידור אחר.
אם נראה לך שהתפטרות בגלל שנאת מקום העבודה זה נקרא "כדי לטפל בילדה", מצוין. לי משום מה זה לא נראה.
נכתב ע"י מיכל123;1781245:תוכלי לראות כאן ומתוכן הדברים לא נראה שהיא זכאית לפיצויי פיטורין.
למחוקקים שלנו יש כנראה 1% של שכל ישר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים