נראה לי שהאשכול לא מתפתח לדיון עניני
יש כאן מישהו שניסה משכנתא דרך וולטי?
יש מצב לערוך השוואה בין ההצעה שלהם לבין הצעה שיועץ היה מביא?
זה לדעתי אמור להיות המבחן ולא ביקורות מפנקות (ממומנות?) בתקשורת
יש מישהו שיכול להרים את הכפפה ולערוך השוואה?
אני יכול לספר בקצרה רק - גיסי פנה באמת לוולטי בגלל העלות הנמוכה יותר שלהם כ-3,000 ש"ח פחות מיועץ מקצועי רגיל. ואח"כ שאל אותי לדעתי..
שאלתי אותו מה היתה הבשורה שלהם ללקוח שאינו מבין כמוך, הוא ענה שהם אמרו לו שבהתאם למצבו ולגובה ההלוואה שהוא צריך, הם יכולים לסדר לו משכנתא [מכמה בנקים] שהוא יחזיר כל חודש 5,200 ש"ח.
במקרה נפגשנו אז בבנק, ומול הבנקאית פתחתי בפניו את המערכת שאני משתמש בה - והראיתי לו שאני יכול בקלות להוציא לו כאן ועכשיו גם בהחזר של 4,890 או משהו כזה.. מכיון ששנינו לא באמת יודעים מה יהיו התנאים שם (ואצלי הם עוד היו על גבול השפוי..)
הוא לקח בסוף דרכי - מכיון שהוא קיבל מעטפת רחבה יותר של עוד הלוואה של 100,000 ש"ח להון העצמי שלו בריבית של פריים 1+ לעשר שנים [מה שוולטי לא מתחייבים לתת לו], ואישרתי לו משכנתא יחסית מורכבת מאד מבחינת גובה ההכנסות מול גובה ההלוואה בתנאים רגילים וטובים, ובקיצור 100% מימון מהבנק [מחיר למשתכן].
אז כנראה שמול ייעוץ אישי ופרטני גם יהיה זול יותר, לפחות לפי הבירורים הטלפוניים שהוא עשה מולם.
מעבר לזה, ביררתי פעם מה בהתאחדות יועצי המשכנתאות יודעים על הגוף הזה [וולטי לא חברים בהתאחדות], והם טענו שזה בסה"כ עוד יועצים שמנסים לשווק את השירות שלהם דרך פלטפורמה דיגיטלית מעניינת. לא יותר מזה.
אגב,
אם מישהו באמת חושב שאפשר "לשגע" בכל תמהיל 5 בנקים - אז זהו שזה פשוט לא עובד..
ראשית, א"א לחזור כל פעם ל5 בנקים לשיפור תנאים, מכיון שהבנקים ע"פ רוב משנים את תמהיל וכבר אין מה להשוות תפוחים לתפוחים..
שנית, לבנקים מתי שהוא יימאס ממישהו שמשגע אותם ככה. והם יזרמו עם מישהו שיודע להפנות אליהם את התיקים שמתאימים להם, וגם לסגור שם. לכן, זה פשוט לא עובד ככה!!!!
צריך בכל עסקה ולקוח לדעת להיכן הוא הכי מתאים, 2-3 בנקים, ושם להוציא את הטוב ביותר. כל השאר פשוט גימיק.
מעבר לזה,
בתקופה של היום - א"א לעשות כאלה מכרזים מכיון שהריביות עולות כל יום!! וכל יום "קללתו" מרובה מחבירו.. [אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. אבל, זה רחוק מלהיות מצחיק], כך שעד שכבר מקבלים משהו מאיזה בנק - חובה לדעת, אם זה מצוין, לסגור במקום!! אם זה טוב בלבד, יש יומיים-שלושה לשחק עם זה, מעבר לזה, עוד כמה ימים זה כבר מצויין בגדר חמק עבר ובגדר היסטוריה שלא תחזור בתקופה הקרובה.
בהצלחה!

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //