מידע שימושי ויטמין D, אנשים. זה הדבר!

• הוסף לסימניות
ויטמין די לא מסוכן מצריכת יתר הסכנה בהחשפות יתר לשמש זה סרטן העור

• הוסף לסימניות
גם בקפסולות: :)
הרב איצ'ה מאיר טאומן, מקורבו ויד ימינו של האדמו"ר מגור, השאיר הודעה להורי בחורי ישפ"א ("ישיבת שפת אמת"), לצייד את הבחורים בויטמינים D ו - C לקראת זמן החורף ע"פ המלצת רופאים, בשל סכנת הקורונה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
עמית גנור, מנכ"לית עמותת עתיד, עמותת הדיאטנים בישראל: "לאור המחקרים והעבודות המראות את הקשר בין חוסר בויטמין D לבין הסיכון לחלות בקורונה נייר העמדה ממליץ לתיסוף גורף של כלל האוכלוסיה בויטמין D במטרה להגיע לחורף בסטטוס תקין של הויטמין .

היות וייצור ויטמין D הוא בעיקר דרך החשיפה לשמש יחד עם העובדה שאנשים רבים סובלים ממחסור של הויטמין בארץ מומלץ לתסף מדי יום בויטמין D במידרג עלפי מצב ההשמנה.
יש להביא לתודעה הציבורית כי יש חשיבות מירבית לתיסוף היומיומי של הויטמין, בדומה ללקיחת תרופות קבועות. מומלץ לא לזלזל בהמלצה למרות שמדובר בתוסף תזונה ולא בתרופה".המלצה דומה פורסמה גם בניתוח של אגף המודיעין בצה"ל-מרכז הידע והמידע למערכה בקורונה בתחילת החודש.

קבצים מצורפים

• הרופאים ממליצים.pdf
    KB 232.6 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
אני שמעתי המלצה מרופאה לקחת מינון מטורף בבת אחת פעם בחודש,
טענה שאין הבדל בינו לבין לקיחה יומיומית. ונדמה לי שאמרה שזו ההמלצה של ארגון הבריאות האמריקאי.

• הוסף לסימניות
אם בבדיקות דם כתוב לי ויטמין די - 13
מה המינון המומלץ להוסיף?

• הוסף לסימניות
אם בבדיקות דם כתוב לי ויטמין די - 13
מה המינון המומלץ להוסיף?
אני לא רופאה;)
אבל היה לי מינון נמוך משלך (10)
ולקחתי 400 יחב"ל ביום ולא העלה לי בכלל (מדברת על טיפות לא על כדורים)

אז העליתי למינון של 6 טיפות ביום כל טיפה של 400 יחב"ל (ובקיצור מינון של 2400 יחב"ל בטיפות ליום)
וב"ה בבדיקות דם שעשיתי אחרי חצי שנה שלקחתי את המינון הנ"ל, עלה מ-10 ל-34 (בקופ"ח שלי זה נחשב בתוך התחום. תלוי באיזה קופה את..)

• הוסף לסימניות
ביום שלישי פורסם ביתד נאמן, המלצה של מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות על 1000 יחב"ל ביום (המלצה שמעודכנת לשנת 1992 - לפני 30 שנה!).
היום (יום רביעי) יש ביתד כתבה נרחבת על ויטמין D - וההמלצה שם לקחת 2000 יחב"ל ביום.
במודעה שפורסמה ביתד מטעם הרב יחזקאל אסחייק - הומלץ לקחת 3000 יחב"ל ביום.

נקווה שבהמשך הם יישרו קו עם המלצתו של יוסף גיל שחר - לקחת 8000 יחב"ל ביום.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הנהגות על פי הרפואה המונעת בעידן הקורונה

ויטמין D הוא ויטמין מסיס שומן כך שיש לקחתו בסביבות ארוחה שאכלו בה משהו שומני – גבינה, ביצה, בשר וכדומה, לא עם כוס מים או פרי בלבד

הרב יחזקאל אסחייק
ג' חשון התשפ"א 12:26 21.10.2020

כתב הגר"י סלנטר מכתב כ"ב, דבר הנוגע גם לזמננו. "… כעת אשר המחלה הלזו נראתה בארץ ר"ל גם פה… וגם לשמור ההנהגה את אשר יורונו חכמי הרופאים, אשר לאור דבריהם נלך גם עפ"י הדת, ולהקים על חיי עוה"ז לטוב ומטיב – והניסיון הורנו בימים חולפים אשר גברה ר"ל המחלה למאוד, כי כל אשר נשא שכמו לסבול עול הנהגת הרופאים באכילתו וכו' כחכם ולא ככסיל, לא נראה בו נגע ומחלה ר"ל. עכ"ל.

אין צריך לומר להתנהג כפי הכללים להקפיד על המסכה כולל לכסות את האף. שמירת מרחק 2 מטר לפחות. להתרחק מכל התקהלויות של אנשים.

המלצה ראשונה היא. מזה זמן רב ידוע שוויטמין D מלבד פעולתו להכניס את הסידן מהמזון לגוף לבניין העצמות, הוא גם מחזק את המערכת החיסונית, וכאשר הגוף מחוסן יותר נמנעות ממנו מחלות, למשל הצטננויות בחורף. (במאמר מוסגר, הסוכר מלבד הנזק הידוע שלו הוא גם מחליש את המערכת החיסונית ולכן על אחת כמה וכמה שיש להתרחק ממנו).

ראיתי במחקרים שעשו השוואה בין שתי קבוצות של חולים והתוצאה הראתה שבקבוצה של אלו שרמת הויטמין D בדמם היתה נמוכה הם נפגעו יותר קשה לעומת אלו שרמת הויטמין D שבדמם היתה גבוהה. תופעות לוואי לוויטמין D הן נדירות ביותר אך בכל זאת רצוי להתייעץ לפני כן עם רופא המשפחה שלכם.

לכן מי שיודע את הרמה בדמו בעקבות בדיקת דם שעשה צריך להעלות את הרמה, בשלושת קופות החולים מכבי לאומית ומאוחדת להגיע לרמה של 40 וזאת באמצעות נטילת תוסף של ויטמין D שניתן לקנותו ללא מרשם בחנויות טבע ובבתי מרקחת, בטיפות או בטבליות. חישוב המינון הוא כך: היות והויטמין D נמדד ביחידות בינלאומיות שבעברית נכתבים בראשי תיבות יחב"ל או בלועזית I.U. ויטמין D אינו יקר.

יש לדעת כי כל 1000 יחב"ל מעלות את הרמה בעשר לכן מי שלדוגמא הרמה בדמו היתה 20 עליו לקחת 2000 יחב"ל כל יום חוץ משבת. ויטמין D הוא ויטמין מסיס שומן כך שיש לקחתו בסביבות ארוחה שאכלו בה משהו שומני – גבינה, ביצה, בשר וכדומה, לא עם כוס מים או פרי בלבד.

לחברי קופ"ח כללית שם המדידה שונה, להם אני מציע להגיע לרמה של 170 ויטמין D בדם ואצלם כל 1000 יחב"ל מעלה את הרמה בארבעים בערך, לכן אם התוצאה בבדיקה היא 40 יקחו 3000 יחב"ל ליום.

מי שלא עשה בדיקת דם ואינו יודע את הרמה, המלצה גורפת היא ליטול 3 אלף יחב"ל ליום.

דבר נוסף, היות והחיידק מקום מושבו הוא בריאות שהן "המכונה המייצרת לנו את האויר". כידוע שככל שהמקום נקי יותר כך החיידקים לא נמצאים עליו, וככל שמקום מעופש ופחות מאוורר החיידקים נמצאים עליו, ומכאן נובעת ההוראה של הרופאים להימצא במקום פתוח ובבית לאוורר את החדרים על ידי פתיחת חלונות.

הריאות מקבלות את החמצן מהאוויר שנכנס אליהן, והחמצן מועבר למחזור הדם ונותן לנו את החיות. מכאן החשיבות הרבה לכמות החמצן שנכניס לגופנו. אולם בדרך כלל הנשימות של אדם ממוצע הן די שטחיות, ורק כ-30% מכמות האויר שמצויה בריאות מתחלפת ושאר האויר כמעט ואינו מתחלף, וממילא הוא אינו נקי אלא אפילו "מעופש".

באופן רגיל אין לנו אפשרות לגרום להכנסת אויר מקסימלית מכיוון שהריאות הם לא שריר שיש לנו יכולת שליטה עליו, אלא שיש דרך להתגבר על כך וזאת באמצעות תרגיל פשוט ביותר, לקחת כוס רגילה מזוג לתוכה מים עד רבע, קח קש שתיה, והתחל לנשוף לתוך הקש, כמו שילדים עושים בועות במים, נשוף אויר לתוך הקש למים ככל שביכולתך, במצב של נשיפה יש לנו יכולת לשלוט על הראות מכיוון שהוצאת האויר מהראות יכולה להיות מושפעת משריר הסרעפת שלוחץ על הראות וגורם להם להתכווץ ולהוציא מתוכן אויר רב ככל שאפשר. לאחר פעולת הנשיפה באופן טבעי תבוא פעולת שאיפת אויר לריאות. שאיפה זאת תכניס הרבה אויר לריאות בגלל החסר (ואקום) שנוצר בעת נשיפת האויר החוצה, כך נוכל לשפר את תחלופת האויר בריאות באופן משמעותי.

בעידן הקורונה תרגיל זה חשוב ביותר לכל אחד ובפרט לאנשים בגיל המבוגר ולאנשים שרגישים לדלקות של הריאות. התרגיל מעלה את כמות האויר החדש שנכנס לריאות וממילא כמות החמצן בדם משתפרת. הזמן הרצוי לתרגיל זה הוא בבוקר על קיבה ריקה, או במשך היום כאשר הקיבה יחסית ריקה. אין צורך לעשות יותר מאשר שתים שלוש דקות של נשיפות ושאיפות. כל אחד יכול להרגיש על עצמו כמה פעמים לעשות.
בברכה מרובה ובתפילה לבורא עולם שיסיר מעמו ישראל כל מגיפה ומחלה.

הכותב הינו מחבר הספר "חיים בריאים כהלכה"

• הוסף לסימניות
מצו"ב פרוטוקול הויטמינים המדויק של ארגון 'חסדי עמרם' - הלא הוא משרד הבריאות האלנטרנטיבי לענייני קורונה... :)

שימו לב שכל הכמויות שכותבים כאן זה פי כמה וכמה מפורמולת ויטמינים ממוצעת. למשל, בהקשר של ויטמין D, בדקתי בפורמולה אחת, כל כדור מכיל 400 IU (יחידות) ויטמין D, וההמלצות כאן נעות בין 3000 (אסחייק), לבין 5000 (חסדי עמרם). כלומר צריך לקחת 12 כדורים!...
(ברגע שמדובר בפורמולה, זה כמובן בעיה להכפיל. כי למשל לפי תכולת האבץ, דווקא לא צריך יותר מ2 כדורים).

קבצים מצורפים

• פרוטוקול קורונ1.pdf
    KB 232.8 · צפיות: 130
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב מעניין, נראה שמזנגוויל הם לא אוחזים.

• הוסף לסימניות
בפורמולה אחת, כל כדור מכיל 400 IU (יחידות) ויטמין D, וההמלצות כאן נעות בין 3000 (אסחייק), לבין 5000 (חסדי עמרם). כלומר צריך לקחת 12 כדורים!...
הכי נוח לקחת בטיפות, וייתכן שטיפות נספגות טוב יותר.
ויטמין D של סובהרב למשל הוא באישור בד''ץ, ויש בו כבר שומן (צמחי, כמובן), כך שהויטמין נקלט טוב.
אם בפורמולה שלוקחים יש 400 יחידות, אפשר להוסיף את היתרה על ידי לקיחת טיפות ויטמין D.
מי שרוצה לקחת לדוגמא 4,000 יחידות, יוסיף לפורמולה 9 טיפות של 400 יחידות לטיפה, כך שיחד עם הפורמולה יצא לו המינון שרצה.

• הוסף לסימניות
יש גם טיפות של אלף יחידות, ואף יותר.
היתרון שלהן - שצריך פחות טיפות.
החיסרון - שלא תמיד שולטים לגמרי במספר הטיפות. פתאום בסוף חומקת עוד טיפה וכדו'. כשמדובר ב 400 - זה פחות משנה מאשר כשמדובר ב 1,000 ויותר.
אך זה באמת שיקול של כל אחד, לפי איך ש'הולך' לו.

• הוסף לסימניות
מעניין למה אין איזה יזם זריז שמוציא "פורמולת קורונה", לבלוע כדור אחד כל יום. יכול לעוף.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לי יש ויטמין די טיפות מiherb של 5000 יחב"ל.
אמנם צריך להתרכז כשמטפטפים אבל גם אם מתפספס אפשר פשוט לחשב את זה כנגד עוד יום.
ואגב זה מגיע בתוך שמן זית אז לא צריך לאכול משהו נוסף עם זה.

• הוסף לסימניות
לי יש ויטמין די טיפות מiherb של 5000 יחב"ל.
אמנם צריך להתרכז כשמטפטפים אבל גם אם מתפספס אפשר פשוט לחשב את זה כנגד עוד יום.
ואגב זה מגיע בתוך שמן זית אז לא צריך לאכול משהו נוסף עם זה.
אפשר קישור?

• הוסף לסימניות
אני שמעתי המלצה מרופאה לקחת מינון מטורף בבת אחת פעם בחודש,
טענה שאין הבדל בינו לבין לקיחה יומיומית. ונדמה לי שאמרה שזו ההמלצה של ארגון הבריאות האמריקאי.

גם אני שמעתי המלצה מרופא לקחת פעם בשבוע את כל המינון בשביל כל השבוע. אם מדובר על 2000 ליום, לקחת 14,000 פעם בשבוע.
גם הוא טען שאין הבדל.
היתרון של זה, שפחות שוכחים ופחות מתעצלים. קובעים יום קבוע, ומתרגלים לקחת באותו יום. ואם שכחו, נזכרים למחרת, ואז לוקחים. זה לא כמו לקחת יום כן יום לא.

גם מי שלוקח כל יום, חשוב לדעת את זה שאם שכחו יום או יומיים או שלושה - אפשר ביום שלוקחים לקחת את המינון עבור כל הימים שדלגנו. ואין בזה בעיה.

חשוב לציין, שזה לא ככה בויטמינם ומינרלים אחרים!
בדרך כלל לוקחים כל יום את מה שמיועד ליום, ואסור לעשות 'השלמות' בלי לדעת שזה מותר!
בויטמין D זה מותר.

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: y&m
  • הוסף לסימניות
ראיתי שדברו באשכול על תוצאות בדיקת דם של 10 ו 13. זה נמוך מאוד מאוד.
גם בלי חשש מקורונה זה לא תקין. לויטמין D תפקידים רבים וחשובים מאוד בגוף. וחשוב להעלות את הכמות שלו!
אני לא רופאה ולא מכירה את האנשים המדוברים ואת מצב בריאותם. לכן אין אפשרות להמליץ ככה באוויר.

אך אם לי היתה יוצאת תוצאה כזו, הייתי לוקחת בתחילה מינון גבוה למשך חודשיים שלוש לפחות. והייתי עושה אחרי זה בדיקה ומנסה (לפי הערכים בקופה שלי!) להגיע לתוצאה של לפחות 30 בבדיקת דם, ואז להפחית כמות התוסף ל 2,000 או 3,000 ליום - ולהגיע אחרי עוד תקופה לתוצאה של 50 בבדיקה.

צריכים לזכור שויטמין D הוא אחד מהויטמינים שכמות עודפת שלו בגוף בהחלט מזיקה!
מה זה כמות עודפת? כשבבדיקת דם יוצא 100 ומעלה (לפי הערכים בקופה שלי).
לא כל-כך מהר מגיעים לזה! ודאי לא ממצב של חוסר בולט.
שמעתי על אדם שלוקח תקופה ארוכה 5,000 ביום אף שהגיע למלאי גדול מהרגיל - עדיין לא קרוב ל 100.
אמנם כדאי לו להוריד מינון, כדי שלא ימשיך לעלות. אלא רק לשמר את הקיים.

במקביל למודעות החשובה שלא להיות בחסר, חשוב להיות מודעים לסיכון שבמינון יתר, ולהתנהל בהתאם.
בפרט שזה אינדיבידואלי ותלוי בכמה גורמים.
(כמו כמה חסר היה, באיזה גיל מדובר, ומה מצב הבריאות).
לא להחליט לקחת ברוב התלהבות מינונים אסטרונומיים, וכן לעקוב מידי פעם על ידי בדיקת דם.

עוד נקודה חשובה: כשמגיעים למספר רצוי בבדיקה, אין זה אומר שצריכים להפסיק.
מכיוון שאיננו חשופים הרבה לשמש, וגם איננו מעוניינים להיות חשופים אליה, הרי שאם לא נמשיך בתוסף - תוך תקופה יש סיכוי גבוה ששוב נגיע למספרים נמוכים מידי.

אין בעיה לעשות הפסקה. אך לא לחשוב ש'פתרנו את הבעיה' וזהו, כבר לא צריך יותר תוסף.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה