כמה מילים מוקדשות לדינקיס. תודה על הפוסט המחכים שלך. הפעם אני מסכים איתך כמעט בכל הנקודות שהעלת אבל אתמקד בתגובה הזו בנושא אחד. לא רק ירושלמים יאהבו את זה.
התבקשתי על ידי אחד היחצנים לכתוב את ההתרשמות שלי מהאתר של מאיר פרוש. למרות שהחג הזה הוא החופש היחיד שלי בסוכות, התנדבתי במשרה חלקית לקשקש כמה גיבובי מילים. האתר מדהים, אך זמני לא בידי כדי לכתוב את ההתרשמות שלי על כל כפתור וספין. כמה מילים חמות על האתר אולי ישכנעו אתכם להיכנס לשם ולראות בעצמכם. ואולי לא.
כדי לכתוב כמה מילים חמות לא צריך לסקר את כל מפת האתר כי אם את הפתיחה ועוד איזה סעיף קטן, למרות שהייתי כותב גם על הבלוג שלו בדה-מרקר, אבל זה לפעם אחרת - אם בכלל.
הפוסט הזה עלול להיות קצת ארוך, עקב חומר איכותי רב שמצאתי כאשר עיינתי בקמפיין המשובח הזה. דיברו כבר על הרעיון של הסטיקר - דמותו המצוירת של פרוש - שהפך למותג. לא ארחיב כאן בנושא. נתקדם הלאה ונכנס לאתר. עוד לפני שאני מספיק לקרוא את עשרת הדברים שלא ידעתי על פרוש, אני רואה את דיוקנו, לא ציור ולא אילוסטרציה, מדבר אלי בכבודו ובעצמו. בהתחלה זה נשמע אמין, אבל צריך לשמוע את זה שוב כדי להבין שהדברים שהוא אומר שם, ניתנים לביצוע. שהעיגול "מניסיון" שצורף לסטיקר, לא סתם נצמד, כי אם ללמדנו שיש משהו במה שהוא אומר. תשמעו:
"ירושלמים יקרים, ברוכים הבאים לאתר האינטרנט שלי. אני מתמודד לראשות העירייה, כי אכפת לי מירושלים... ואני משוכנע שאוכל לנצל את שנות הניסיון שלי כדי להוביל את העיר בצורה הטובה ביותר לטובת כלל התושבים. אני מתחייב לשמור על הסטאטוס-קוו ולהביא לשיפור דרמטי באיכות החיים בעיר. אני מתחייב להביא לירושלים מאה אלף תושבים חוזרים וחדשים. בקדנציה שלי, ירושלים תייבא תל אביבים ולא תייצא ירושלמים. באמצעות האתר אני מבקש להשיב לכם על שאלות שהופנו אלי, ובעיקר על השאלות הקשות. אשמח לקיים איתכם דיאלוג, לשמוע ולהשמיע. אני לרשותכם בכל עת. תודה."
אי אפשר היה לכתוב את זה בצורה יותר מפורשת. הוא מתחייב להביא מאה אלף תושבים חוזרים וחדשים. חילוני קורא ומתפעל. הייתכן? טוב נו, יש לו 25 שנות ניסיון (מניסיון

. חרדי קורא את זה ומחייך. ברקת מתכוון לסדר לנו את התנועה, להפחית פקקים. ומה פרוש? להביא עוד? בטח להביא עוד. בקדנציה שלו הוא ייתן כסף לחרדים, הם יביאו עוד ילדים, ובחמש השנים הבאות עליו לטובה - יש לנו כאן עשרות אלפים שלא היו קודם... וזו לא הדוגמא היחידה שחילוני יבין משהו אחד וחרדי משהו אחר לגמרי. ולא בגלל שכל אחד שומע את מה שהוא רוצה לשמוע, אלא כי הם אומרים את הדברים בצורה כזאת שכל אחד ישמע את מה שהוא לא רוצה לשמוע. כי הוא לא רוצה את פרוש, אבל בסופו של דבר הוא יבחר בו.
מניסיון.
כאן אנחנו עוברים לעשר דברים שלא ידענו על פרוש.
כשרוצים שכל אחד ישמע משהו אחר, זה הרשימה שצריכים להכין לקורא החילוני. שימו לב איך ה-תת מודע שלהם אמור לקלוט את זה:
- מאיר פרוש שירת בצבא.
מאיר פרוש לא כזה פרזיט כמו שהוא נראה
- פרוש חוקק את חוק ירושלים המעודד זוגות צעירים לגור בירושלים ע"י מתן הלוואות ומענקים.
יש סיכוי שהוא מצליח לארגן 50 אלף זוגות שיבואו לירושלים...
- לאחר 15 שנים של עישון אינטנסיבי פרוש הפסיק לעשן ביום אחד.
כשהוא מחליט משהו, זה עד הסוף! הוא גבר-גבר. הוא ידאג לאיכות הסביבה כמו שצריך.
- פרוש היה חבר מועצת עיריית ירושלים במשך 13 שנים וכיהן כסגן ראש עיריית ירושלים טדי קולק במשך 7 שנים.
שבע שנים עם טדי קולק? בא'נה, הוא וותיק אחושילינג...
- פרוש ירד בגדול – הפחית ממשקלו 56 קילוגרמים תוך שנה.
עד סוף הקדנציה הוא כבר יעלם לגמרי...
- הוא חובב כדורגל וכדורסל ואוהד מושבע של בית"ר ירושלים.
עזבו את גאידמק בצד. פרוש ימכור לכם מנויים בקומבינה.
- התיק הראשון שלו כחבר מועצת עיריית ירושלים היה שיכון ואיכות הסביבה, זה עוד לפני שקמה מפלגת הירוקים.
הפסיק לעשן, אמרנו? הוא גם מעשן גראס. עוד לפני שקמו הירוקים.
- הוא היה סגן שר השיכון במעמד שר שיכון בממשלת נתניהו.
עוד משהו קטן לרזומה המפואר שלו. ועוד נקודה משמעותית לקראת סוף רשימת העשר דברים.
- הוא שונא עניבות.
שהוא חסיד ידעתם. שחסידים לא לובשים עניבות לא ידעתם, וגם לא תדעו את זה עד אחרי הבחירות.
- מידי יום, בכל מגוון תפקידיו הציבוריים, נוהגת אשתו לשלוח לו כריך, ירקות ופירות טריים.
יחסי משפחה למופת. אישה אוהבת ותומכת. עסוק מאוד. אין לו זמן למסעדות ומפגשים. הוא אוכל בריא. לא מבזבז על סטייקים ועל סושי. אשתו נוהגת.
טוב לדעת שפרוש אוהד שרוף של בית"ר ירושלים. עלינו זה לא משפיע, נכון? מה בגלל זה לא נלך לבחור בו? אולי הוא סתם משקר כדי שנערי הפיצוציות יבחרו בו?
טוב לדעת שאפשר להוריד 56 קילו בשנה, זה מעודד אותנו נורא.
טוב לדעת שאפשר גם להפסיק לעשן ביום אחד בלי תופעות לוואי...
תדמיינו אותו היום עם 56 קילו נוספים, עם סיגריה ביד מעשן באדיקות, השפם שלו צהוב והוא מפצח גרעיני אבטיח על היציע באיזה אצטדיון כשלידו מונח שטריימל עם כרבולת ובקבוק בירה ריק, ועל גופו, איך לא, חליפה ארוכה (מסתיר את הקעקועים?)... האם חילוני היה בוחר בו? וחרדי?
טוב נו, חרדי לא אמור להיחשף לאתר האינטרנט הזה. ואלה שנחשפים, מחייכים ואומרים לבני ביתם "תראו איך הוא עובד עליהם..." הוא קולט כאן את הספינים הפרסומיים כי הוא 'מעל' קהל היעד החילוני, והוא מבין שכל הדרכים כשרות למהדרין בדרך לעוד קול, בלי לשים לב בכלל, שעליו הם עובדים בשיטות יותר מתוחכמות והם לא פוסחים על קולות החרדים. כי לא החילונים תמימים – וחכמה בגויים תאמין.
אבל קמפיין טוב, מסתבר – גובר על כל המכשולים.